Görüş Bildir
Haberler
Emekli Maaşları 2022 Ne Kadar, Kaç TL Olacak? Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Emekli Maaşları 2022 Ne Kadar, Kaç TL Olacak? Emekli Maaş Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaşlar, zamları bekliyor. Asgari ücrete yapılan yaklaşık yüzde 50 zam sonrasında emekliler de maaşlarına ciddi oranda zam yapılmasını istiyor. Artan fiyatlar karşısında ay sonunu getirmekte zorlanan emekliler, 2022 zam oranını şimdiden araştırmaya başladı. Peki, emekli zammı ne zaman belli olacak. 2022 en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak? İşte emekli zamlarıyla ilgili tüm merak edilenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de bulunan 10 milyondan fazla emekli vatandaş, dolar kurunun 18 liranın üstüne çıkması sonrası hemen hemen her ürüne gelen zamlar sonrası ay sonunu getirmekte zorlanıyordu. Emekliler, 2022 zam oranını araştırıyor. İşte 2022 emekli zammı ile ilgili tüm bilgiler…

Emekli Maaşı 2022 Ne Kadar, Kaç TL Olacak?

Emekli Maaşı 2022 Ne Kadar, Kaç TL Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verisine göre; enflasyon temmuzda yüzde 1.80, ağustosta yüzde 1.12, eylülde yüzde 1.25, ekimde yüzde 2.39, kasımda ise yüzde 3.51 olmuştu. Bir başka ifadeyle ikinci 6 aylık dönemin 5 ayında kümülatif yüzde 10.46’lık enflasyon rakamına ulaşıldı. Geriye sadece aralık kaldı. Merkez Bankası beklenti anketine göre aralık için uzmanların enflasyon öngörüsü yüzde 3.37 seviyesinde.

Açıklanan enflasyon oranlarına göre; SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyonun beklentileri aşması zam oranını daha yukarı çekecek.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Geçen yıl korona etkisiyle SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılıyor. Henüz bir rakam telaffuz edilmese de özellikle düşük emekli maaşlarına yönelik bir adım atılacağı dile getiriliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın