Görüş Bildir
Haberler
Eleştirmenler Seçti! İşte 2010’lu Yıllara Damgasını Vurmuş En İyi Televizyon Dizileri

Eleştirmenler Seçti! İşte 2010’lu Yıllara Damgasını Vurmuş En İyi Televizyon Dizileri

Adorno
19.11.2021 - 08:15

Dizi önerisi isteyenler? İşte buyrun, Metacritic eleştirmenlerinin oylarına göre düzenlenen 2010'lu yılların en iyi televizyon dizileri sıralamasını sizin için derledik!

Not: Film açıklamaları için Beyazperde , Sinemalar.com ve Vikipedi kaynak olarak kullanılmıştır. Sıralama, Metacritic oylarına göre en yüksek puandan düşüğe doğru yapılmıştır.

Kaynak: https://www.metacritic.com/feature/best-tv-shows-of-the-decade-2010s

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. The Leftlovers (2014 - 2017)

1. The Leftlovers (2014 - 2017)

İki çocuk babası polis müdürü Kevin Garvey, birçok insanın açıklanamaz şekilde yok olmasından sonra durumu kontrol altında tutmaya çalışmaktadır. Tabii eşi Laurie’nin onu ve çocuklarını terk edip gizemli bir tarikata katılması bunu hiç de kolaylaştırmayan bir durumdur... The Leftovers’ın merkezinde Garvey Ailesi olsa da dizide bu tarikat, bir gazete editörü, bir liseli kız gibi aileyle bir şekilde bağlantılı, bağlantısız kişilerin başından geçenleri, bu olayın sonrasında yaşananlarda konu ediliyor.

2. Fleabag (2016 - 2019)

2. Fleabag (2016 - 2019)

Fleabag, babasının ve üvey annesinin nişanlanmasını kutlamak için çok keyif almayacağı bir yemeğe gitmek zorundadır. Üvey annesinin rahibi, Fleabag’in ilgisini cezp eder. Fakat akşamın gidişatı eski sorunların gün yüzüne çıkması ile değişecektir... 

Her bölümünde Fleabag'ın ayrı bir hikayesinin anlatıldığı bu modern dünyanın kara mizahla harmanlanmış eleştirisi, oldukça keyifli bir seyir zevki vaat ediyor.

3. Game of Thrones (2011 - 2019)

3. Game of Thrones (2011 - 2019)

Yazların yıllarca sürdüğü ve kışların da bir ömür geçmek bilmediği bir dünyada, Westeros hükümdarlığı kefaretini ödemekteydi. İhanet, şehvet, ayak oyunları ve doğaüstü güçler, entrikacı güney ve yabani doğu topraklarından, soğuk kuzey ve arkasındaki karanlık diyarları zapt eden Kadim Duvar'a kadar krallığın dört bir köşesini hırpalıyordu. Krallar ve kraliçeler, şövalyeler ve sürgündekiler, düzenbazlar ve asiller 'Demir Taht' için kanlı bir mücadeleye tutuşmuşlardı. Ta ki bilinen tüm dünyayı tehdit eden bir güç Kuzeyden yükselinceye dek!

4. Breaking Bad (2008 - 2013)

4. Breaking Bad (2008 - 2013)

Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White, bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ilerleyen bu süreç birçok belaya sebep olacaktır...

Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir eski öğrenci... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracaktır!

5. The Americans (2013 - 2018)

5. The Americans (2013 - 2018)

Soğuk Savaş döneminde 1980'li yılların başlarında, Ronald Reagan'ın ABD başkanlık koltuğuna oturmasının hemen ardındaki zaman diliminde geçen The Americans; Washington DC'de bir banliyöde çevreye iki Amerikalı görünümü veren, ebeveynlerinin gerçek kimliklerinden habersiz durumdaki iki çocuğa sahip ancak gerçekte iki KGB ajanı olan evli bir çift üzerine odaklanıyor. Anlaşmalı evliliklerine rağmen, Soğuk Savaş dönemi daha yoğun ve hararetli bir hal aldıkça, ikilinin birbirlerine olan bağlılıkları ve duyguları her geçen gün daha gerçekçi bir hal almaya başlayacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Atlanta (2016 - Devam ediyor)

6. Atlanta (2016 - Devam ediyor)

Princeton Üniversitesi'ndeki eğitimini yarım bırakan Earn (Donald Glover), parası ve evi olmadığından bazen ailesinin, bazen de eski sevgilisinin evinde kalmaktadır. 'Paper Boi' takma adını kullanan kuzeni Alfred'in Atlanta rap piyasasında patlama yapmanın eşiğinde olduğunu fark eden Earn, kuzenine onun menajerliğini yapmayı teklif eder. Böylelikle ebeveynleri ve kızı Lotti'nin de annesi olan eski sevgilisinin güvenini yeniden kazanmayı hedefler.

7. Mad Men (2007 - 2015)

7. Mad Men (2007 - 2015)

Amerika'nın ve reklamcılık dünyasının kalbi olan New York'ta, 1960’lı yıllarda geçen hikayede şatafatlı reklamcılık dünyasının parlak çocuklarının hikayeleri gözler önüne seriliyor...

Değişen zamana uyum sağlamaya çalışan reklam gurusu Don Draper ve ekibi gerçek dünya ve yalanlar arasındaki ince çizgiyi görünmez kılmaya ve 60’lı yılların dekorunda insan doğasının inceliklerine keyifli bir seyir zevkiyle iniyor.

8. BoJack Horseman (2014 - 2020)

8. BoJack Horseman (2014 - 2020)

Dizi, insanların ve hayvanların yan yana yaşadığı alternatif bir dünyada ve çoğunlukla Hollywoo'da geçiyor (isim D tabelasından çalındıktan sonra değişiyor)... BoJack Horseman, yetim kalmış üç insan çocuğu yetiştirmeye çalışan genç bir bekar atı merkez alan, 1990'lardaki sitcom fenomeni Horsin 'Around'un eski yıldızı. Şimdi Hollywood Hills malikanesinde görece bir belirsizlik içinde yaşayan BoJack, hayalet yazarı Diane Nguyen tarafından yazılacak her şeyi anlatan bir otobiyografi ile ünlülerin alaka düzeyine muazzam bir geri dönüş planlıyor. Bojack ayrıca menajeri ve tekrar tekrar kız arkadaşı Princess Carolyn'in talepleriyle, serbest yüklenen oda arkadaşı Todd Chavez'in ve eski rakibi Bay Peanutbutter'ın yanlış yönlendirilmiş maskaralıklarıyla mücadele etmek zorunda.

9. Parks and Recreation (2009 - 2015)

9. Parks and Recreation (2009 - 2015)

Leslie Knope, bir kamu dairesinde müdür yardımcısı olarak çalışan genç bir kadındır. Kasabadaki park ve bahçelerin düzenlenmesinden sorumlu olan Leslie, insanların sürekli düşüp yaralanmasına neden olan bir çukuru doldurup, o bölgeye park yapılmasını planlar. Aslında planladığı oldukça basit bir projedir ancak bürokratlar, hükümet görevlileri, semt sakinleri ve daha nice şey Leslie’nin işinin, nedensizce zorlaşmasına neden olur.

10. Stranger Things (2016 - Devam ediyor)

10. Stranger Things (2016 - Devam ediyor)

Stranger Things, 1980'lerin başında kurgusal kırsal kasaba olan Hawkins, Indiana'da geçmektedir. Hawkins Ulusal Laboratuvarı görünüşte Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı için bilimsel araştırma yapmaktadır ancak gizlice paranormal ve doğaüstü alanlarda insanların üzerinde deneyler gerçekleştirmektedir. Bu deneyler sırasında yanlışlıkla, 'Baş aşağı' olarak adlandırılan alternatif bir evrene açılan bir portal yaratırlar. Bunun sonucunda, Hawkins'in bu olaydan habersiz sakinleri olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlarlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. The Good Place (2016 - 2020)

11. The Good Place (2016 - 2020)

The Good Place, öldükten sonra kendisini The Good Place adlı yerde bulan Eleanor’un yaşadığı maceraları konu ediyor. Dünyada pek de iyi bir sicile sahip olmayan Eleanor, buraya yanlışlıkla gönderildiğini fark etse de bunu çevresindekilerle paylaşmaz. Ne var ki Eleanor’un gelişinden sonra kasabada işler rayından çıkmaya başlar ve Eleanor, komşuları Chidi, Tahani ve Jason ile birlikte sıradışı maceralara sürüklenir.

12. Hannibal (2013 - 2015)

12. Hannibal (2013 - 2015)

Özel ajan olan Will Graham (Hugh Dancy), FBI ile birlikte bir seri katilin peşinde olan yetenekli bir suçlu profili çıkarma uzmanıdır. Graham’ın kendine özgü düşünme tarzı ona, suçlularla ve seri katillerle empati kurma yeteneği vermiştir. Ancak yakalamaya çalıştığı son katilin zihni Will için bile oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu nedenle psikiyatristlerinden biri olan Dr. Hannibal Lecter’dan (Mads Mikkelsen) yardım ister. Dahi doktorun uzmanlığıyla silahlanan Will ve Hannibal ortaklık oluştururlar. Hatta ikilinin yakalayamayacağı bir katil olmadığı düşünülür. Ancak gerçeği öğrenince işler değişir. Katil Will'in çok daha yakınındadır...

13. Veep (2012 - 2019)

13. Veep (2012 - 2019)

Politikanın kirli bir oyun olduğu klişesi artık ağızlara sakız olsa da, doğruluğunu hiç yitirmeyen bir tanım. Sıradan insanların ellerini kollarını sallayarak giremediği, bir arkadaşına bakıp çıkamadığı veya istediği zaman bir şeylerin hesabını soramadığı siyaset arenası, kendi içinde kapalı bir kutu olunca, bizler de bu “kirli oyun” yakıştırmasını medyadan yansıyanlar ve toplum olarak başımıza getirilenler üzerinden tasdik ediyoruz. Ama birileri o dipsiz kuyunun içine girseydi de, her şeyin ne büyük bir illüzyon olduğunu bizlere ballandıra ballandıra anlatsaydı fena olmaz mıydı? İşte Amerikan komedisinin en başarılı temsilcilerinden biri, Seinfeld’in Elaine’i, The New Adventures of Old Christine’in Christine’i Julia Louis-Dreyfus, o kişi olmaya karar verdi ve Veep ile karşımıza dikildi! Veep, yani Vice President’ın (Başkan Yardımcısı) kısa adı, Louis-Dreyfus’un canlandırdığı Selina Meyer’ın düşe kalka temsil ettiği bir statü.

14. Twin Peaks: The Return (2017)

14. Twin Peaks: The Return (2017)

Sessiz sakin bir yerleşim yeri gibi görünen dağ kasabasında, Laura Palmer adlı genç bir kızın cesedinin bulunması ve sonrasında gelişen olayları analatan efsanevi dizi Twin Peaks'in yönetmeni David Lynch tarafından 25 yıl sonra çekilen bu devam sezonu, Amerikan tarihinin en iyi ve sıra dışı dizi sezonlarından biri olarak gösteriliyor.

15. Better Call Saul (2015 - 2022)

15. Better Call Saul (2015 - 2022)

Better Call Saul, 8 Şubat 2015'te AMC'de gösterilmeye başlanan Amerikan suç/drama dizisidir. Vince Gilligan ve Peter Gould tarafından yaratılan dizi, daha önce Gilligan tarafından yaratılan Breaking Bad'in devamı niteliğindedir ve öncesindeki olayları ekrana taşımaktadır. Breaking Bad'in başlamasından 6 yıl öncesine, 2002 yılına uzanan dizi, kendi hâlinde bir avukat olan James McGill (Bob Odenkirk) karakterinin hikâyesine odaklanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Justified (2010 - 2015)

16. Justified (2010 - 2015)

Miami'de görev yapmakta olan federal şerif Raylan Givens, bir görev sırasında kendini savunmak isterken, halkın gözü önünde bir suçluyu öldürür. Bu olayın üzerine hakkında soruşturma açılan Raylan, bir başka yere tayin edilir. Tayin edildiği yer ise doğup büyüdüğü yer olan Kentucky'nin Harlan Kasabası'dır. Raylan burada hem geçmişiyle yüzleşecek, hem de suça geçit vermemek için var gücüyle çalışacaktır..

17. Brooklyn Nine-Nine (2013 - 2021)

17. Brooklyn Nine-Nine (2013 - 2021)

Jake, işinde iyi, yetenekli ve ekibi içinde yakalama oranı en iyi polistir. Ama öteki yandan ciddiyetten yoksun ve sıkı çalışması gerekmemiş biri olarak oldukça da rahat biridir. Ekibe yeni gelen patron, emrindekilerin “rozetin hakkını vermesi” gerektiğini düşünen biri olarak işe koyulur ve Jake’ten başlar. Bu da komik pek çok olayın yaşanmasına sebebiyet verecektir...

18. Succession (2018 - Devam ediyor)

18. Succession (2018 - Devam ediyor)

Jesse Armstrong’un yaratıcısı olduğu dizide New York’ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun hikayesi para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınıyor.

19. Watchmen (2019)

19. Watchmen (2019)

Süper kahramanların haydutlar gibi muamele gördüğü modern zamanları nostaljik bir biçimde gözler önüne seren bu HBO dizisi, Alan Moore'un 1986'da yayımlanan Watchmen isimli çizgi romanından uyarlanmıştır.

20. The Walking Dead (2010 - 2022)

20. The Walking Dead (2010 - 2022)

Yaşayan ölüler diyarına hoş geldiniz! Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Dizi içerikleri artsın lütfen.