Görüş Bildir
Haberler
El Ele Mücadele Edip "Her Şey Bitti" Derken Küllerinden Doğan Ülkeler ve Milletler

El Ele Mücadele Edip "Her Şey Bitti" Derken Küllerinden Doğan Ülkeler ve Milletler

04.09.2021 - 07:30

Tarihte birçok ülke savaşlarla yıkıma uğradı. Kimisi düşman işgaline uğradı, kimisi sömürge haline getirildi. Ancak bazı milletler var ki, çalışıp çabalayıp ülkesini hem özgürlüğüne hem de eski gücüne kavuşturdu. İşte küllerinden doğan ülkeler!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Finlandiya

1. Finlandiya

20. yüzyılın başlarına kadar Rusya işgali altında olan Finlandiya, Snellman önderliğinde seferberlik ilan edip kalkınma hareketleri başlattı. Eğitimden orduya, ekonomiden çiftçiliğe her alanda adım adım başarıya ulaşan Finlandiya, günümüzde diğer milletlerin gıptayla baktığı bir devlete dönüştü. Merak edenler için Atatürk'ün talimatıyla lise müfredatına eklenen 'Beyaz Zambaklar Ülkesinde' kitabı, Finlandiya'nın bu başarı öyküsünü daha detaylı olarak anlatıyor.

2. Türkiye

2. Türkiye

Osmanlı Devleti'nin iyice zayıflamasıyla Anadolu toprakları dört bir yandan işgal edilmeye başlandı. 20. yüzyılın en güçlü devletleri tarafından işgale uğrayan Osmanlı toprakları, milletimiz tarafından sahipsiz bırakılmadı. Atatürk önderliğinde başlatılan Kurtuluş Savaşı, halkın son umudu oldu. Varını yoğunu bu seferberliğe adayan kahraman milletimiz ülkemizi düşman işgalinden kurtardı. Daha sonra 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

3. Fransa

3. Fransa

Orta Çağ'dan günümüze en güçlü devletler arasında olan Fransa, 1940 yılında Nazilerin işgaline uğradı. 4 yıl Alman işgali altında kalan Fransızlar, müttefikleri Amerika ve İngiltere'nin yardımlarıyla 1944 yılında topraklarını geri kazandı. Yaşadığı bu yıkıma rağmen Fransa, kendisini toparladı ve günümüzde en güçlü devletler arasında yer almaya devam ediyor.

4. Almanya

4. Almanya

Hitler döneminde, II. Dünya Savaşı'nı başlatan Almanya, savaşın sonunda yenilmiş ve ikiye bölünmüştü. 5 milyon insan kaybeden Almanlar, sanayideki başarıları ve disiplinleriyle tekrar kalkınmayı başardı. 20. yüzyılda iki dünya savaşı kaybetmesine rağmen, günümüzde en güçlü devletler arasında yer alıyor.

5. Çin

5. Çin

1940'lara doğru iç karışıklıklarla uğraşan Çin, Japon İmparatorluğu'nun işgaline uğradı. Sovyetlerin müdahalesi ve Amerika'nın attığı atom bombaları sonrası Japonlar teslim oldu. Çin yıllar geçtikçe gelişmeye devam etti ve günümüzde Amerika'nın rakibi olacak kadar büyüdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Japonya

6. Japonya

II. Dünya Savaşı'nda atılan iki atom bombasının da hedefi olan Japon İmparatorluğu yıkıldı. Japonya uğradığı büyük yıkıma rağmen ileri teknolojisi, çalışkan halkı sayesinde günümüzün en zengin devletleri arasında yer alıyor.

7. Hindistan

7. Hindistan

207 yıl boyunca Britanya sömürgesi altında kalan Hindistan, Gandhi önderliğinde 1947 yılında bağımsızlığına kavuştu. Dünyadaki en büyük ikinci nüfusa sahip ülke olan Hindistan, günümüzde özellikle yazılım alanındaki başarılarıyla en güçlü devletler arasında yer alıyor.

Bonus: Osmanlı Devleti

Bonus: Osmanlı Devleti

1402 yılında Timur'la yapılan Ankara Savaşı'nı kaybeden ve padişahını yitiren Osmanlı Devleti, neredeyse yıkılıyordu. 11 yıl süren Fetret Devri'nin ardından Çelebi Mehmed ülkeyi bir arada tutmayı başardı. Sonrasında Osmanlı Devleti tarihteki en büyük imparatorluklardan birine dönüştü.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
10
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın