Görüş Bildir
Haberler
Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Jüpiter Akrep burcuna giriyor, Koç burcunda dolunay gerçekleşiyor, hayatımız iyice hareketleniyor. Bakalım neler neler olacakmış :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Dolunay senin üzerine parlıyor, Koç!

Sevgili Koç,

Öncelikle ilk iki haftanın daha çok iş odaklı gideceğini belirtmeliyim. Her ne kadar iş güç konularında olumlu açılar olsa da, bu alan hayatın pek de eğlenceli kısmı olmayacağı için hoşuna gitmeyebilir. Lakin ay sonunda seni çok güzel gelişmeler bekliyor, 26'sında özellikle! Önce ayın başına bakalım ama...

2 Ekim yani bugünden itibaren iş yeri konusunda oldukça güzel etkiler mevcut. İşsizsen, bu hafta harekete geçmeni ve aramaya başlamanı öneririm. Hafta boyunca desteklisin, buna inan. Aynı şekilde iş yerinde yeni bir projeye başmaka gibi niyetlerin varsa, özellikle 3 Ekim tarihi detaycılığının ve odağının çok yüksek olacağı, verimli bir tarih. Yeni şeylere başlamak için gayet olumlu. 3 Ekim tarihinde aynı şekilde üslerinden de destek görebilirsin. Yaptığın işin göze görüneceği, takdir toplayacağı faydalı bir süreç başlıyor. Öğrenciysen; yaptığın ödevler yahut kendince emeklerin ve projelerinle de öğretmenlerini etkileyebilmen, sınıf arkadaşlarınla yardımlaşabilmen olası. Kısacası ilk hafta için tavsiyem kendini meşgul tutman yönünde. Gayet olumlu olan bu süreci kaçırmamalısın.

Gelelim ilk haftanın sonuna.... Bu ayın dolunayı senin üzerine parlıyor! Özellikle 1-2-3-4 Nisan tarihlerinde doğmuş bir Koç burcu isen, dolunay etkisini en fazla hissedenlerden olacaksın. Genel olarak hayat konseptinin, istediklerinin üzerine bir nihai sonuca ulaşma, meyveleri toplama, ruhani anlamda 'zirve' hissini tatma... Koskoca bir dolunay enerjisi bu! Ay bizim en ilkel içgüdülerimizi simgeler; dolunay kadim inanışlarda hamile kadın / doğum semboliğindedir. Tüm birikimlerin çıktığını, enerjinin zirveye ulaştığını, artık olacak olanların gerçekleşeceğini kabullendiğini deneyimleyebilirsin. Fakat bu büyük enerjinin seni en çok hangi alanda etkileyeceğine dair detaylara girmemiz gerekirse...

İlk ve en güçlü ihtimal olarak ilişkiler görünüyor, sevgili Koç. Şimdi buradan hemen iki yol ayıralım: Bekarlar ve zaten bir ilişkisi olanlar şeklinde...

Eğer bekarsan, bu dolunay etkisi ile sevdiğin kişiye açılman, flörtünü bir üst seviyeye taşıman söz konusu olabilir. Bu, açıkçası, eğer ortada bir flört, önemli bir insan varsa söz konusu. Yoksa ise bu dolunay enerjisini daha kişisel boyutta ve kendine dönük yaşayabilirsin. İlerleyen haftalarda ise iş yerinden yahut beraber iş yaptığın bir ekipten birileri ile yakınlaşabilme ihtimalin var. 

Eğer sevgilin varsa da; bu dolunay haftası içerisinde (4 Ekim tarihinden itibaren) sorunları çözmek, yakınlığı arttırmak, tabir-i caizse 'zirveye çıkmak' söz konusu olabilir. Bunu son derece olumlu görüyorum lakin Koç gibi delibaş bir burca dolunayın kontrolsüz enerjisi eklenince o 'yoğun' hisler öfkeye, 'tutku' dediğimiz sıcak hisler de hızlıca kavgaya dönebilir. Bunu unutma. Bu yüzden bu ateşli sürecin tadını çıkarırken, bir taraftan da kontrollü davranmaya dikkat etmek lazım. Biraz çelişkili mi geldi? O zaman şöyle açıklayalım; sevgilinle geleceğinize yönelik önemli bir konuşma yapıyorsunuz ve birbirinizi ne kadar sevdiğinizi düşünüp, 'bundan sonra 10 numara ilişki yaşayacağız' kafasına girdiniz diyelim... Bu sırada aynı kararlılığı ondan göremediğini düşünmek, alakasız geçmişe dair şeylerin akla gelmesi, güvenmekten korkmak gibi anlık hisler dile getirildiği takdirde ortamı mahvedebilir. Bilmem anlatabildim mi! Dolunay, gündemine aşk getirirse tadını çıkarmalısın fakat kontrolü de elden bırakmamalısın.

Gelelim diğer olasılığa... Bu dolunay'ın senin otorite figürleri ile olan ilişkine eli değecek gibi duruyor, sevgili Koç. Baba-öğretmen-patron gibi herhangi bir üst düzey figür ile çatışmaların gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Baş kaldırmak isteyebilirsin. Fakat unutma ki köprüyü geçene kadar bizim için en doğru olanı yapmak önemli. Bu yüzden yine biraz kontrollü davranmanı öneriyorum. Özellikle ayın 8'inde güç sahibi insanlarla iletişimine çok çok dikkat.

Yine ayın 8'inde, yolculuklara ve eşyalarına dikkat etmelisin. Minik kayıplar ihtimali var.

Bu dolunay haftası boyunca da yine arkadaşlarından destek göreceğini unutma. 

Gelelim ayın geri kalan iki haftasına... 10 Ekim tarihinden itibaren para açısından en şanslı olacağın bir seneye giriyorsun Koç. Burs, kredi, nafaka fark etmez, başkalarının aracılık edeceği her türlü para konusunda Ekim ayının yarısından itibaren bir sene boyunca son derece şanslı olacaksın. Eğer bir süredir beklediğin bir kredi-burs-borç ödemesi gibi bir mesele varsa; özellikle ayın 26'sında bunun olumlu bir şekilde çözüleceğini söyleyebiliriz. Sabırlı ol, bu verimli bir süreç olacak. 

Sağlık konusuna da değinelim... İlk iki hafta sağlığına dikkat etmelisin. Eğer kronik bir hastalığın varsa; bu aydan itibaren son derece şifalı bir sürece giriyorsun. Kötü alışkanlıkları bırakmak senin için son derece kolay olabilecek. Dolunay'ın kararlılığını hayatına bu şekilde yansıtmak istersen, ilk başta yaşam tarzını elden geçirmen evren tarafından destekli!

19 ve 21 Ekim tarihlerinden sonra ise aşk konusu yine şenleniyor, Koç. Gündemin iş ve paradan çok, aşk konularına odaklanmaya başlıyor. Ben açıkçası gayet güzel bir sürece gireceğin kanaatindeyim lakin bazen güzel şeyler için, kötü şeylerin aradan çıkması gerekir biliyorsun :) İletişim ve karşılıklı anlayış gibi meseleler elbette önemli. Lakin biraz daha kabullenici olmakta fayda var. Sıkıştığın yerde 'alnımıza ne yazıldıysa o! Bu işte de bir hayır vardır!' demek stresini azaltacaktır :)

Gayet güzel bir ay, Kasım daha da güzel olacak. Taşlar yerine oturdu bil. Bol şans!

Kötü günler artık çok geride, Boğa!

Bir Jüpiter var ki, Tanrıların Tanrısı Zeus'un sembolü, geldiği yere neşe, bereket, bolluk ve şans getirir. Daha da önemlisi; kadersel olaylar yaşatır. Ağır hareket eder, bir burçta koca bir sene kalır. Jüpiter'in belli alanlardaki tadına 13 yılda bir bakarız. Bunları sana neden anlatıyorum? Çünkü sevgili Boğa, Jüpiter bir sene boyunca kalmaya, senin ilişki, evlilik alanına geliyor 10 Ekim'de. Evet, Jüpiter sevgili getirir, evlendirir, eğlendirir... Lakin daha detayı da var elbette! Bu güzel haberin detaylarına girmeden önce ayın başına dönelim.

 Ekim'in ilk haftası senin için biraz gergin görünüyor. Fazla gururlu (yahut biz ona aramızdaki samimiyete güvenerek 'egolu' diyelim), biraz fazla atarlı giderli davranıyor olabilirsin. Eğer gündelik ilişkilerinde gerginlikler yaşıyorsan biraz kendini sorgulamanı tavsiye ederim. Zira bir senedir seni uyardığım konu (iç sıkıntısı, krizler, ruhani dönüşüm), bu geçtiğimiz vakitlerde aynı zamanda sana kendini değersiz hissettiren etkilerle beraber biraz hırçın, kırgın davranmaya itiyor olabilir. İnsan incindikçe, tek odağı kendisi haline geliyor. Dolayısıyla canın acıdıkça, 'ben ben ben' diyerek tüm odağını kendine vermen ve kendine odaklandıkça da iç dünyandaki yaraları deşmen, kanatman gibi bir kısır döngü söz konusu... Peki ne yapacağız? Sevgili Boğa, ilk haftanın bu 'sıkıntı' hallerini atlatabilmek için odağımızı kendimizden uzaklaştırmak şart. Sana tavsiyem herhangi bir şekilde üretim gerektiren işlere kendini vermen yönünde olacak. Resim çiz, blog yaz, fotoğraf çek, pasta yap... Üretim enerjin çok yüksek olacağı için, kendinle uğraşmak yerine başka meselelere elini atsan çok daha güzel sonuçlar alabilirsin. 

Bu etki aynı şekilde iş hayatın için de geçerli. Geleceğe yönelik projelerde son derece destekli görünüyorsun. Yolculuklar söz konusu olabileceği gibi, eğer yüksek eğitim / dil eğitimine dair bir takım hayaller planlar varsa, ilk hafta içerisinde yine desteklisin. Harekete geçmeni tavsiye ederim. 3 Ekim tarihi bunun için ideal! İşsiz misin? Yine 2-3 Ekim ve sonrası kısmetlerinin açık olduğunu bilmelisin. İyimser ol!

Gelelim dolunay haftasına ve hemen ardından gelecek olan 8 Ekim tarihine... 8 Ekim tarihinde ilişkilerde kıskançlık yaşaman söz konusu olabilir. Kontrollü olmak lazım biliyorsun. Bu ay her şeyi çok fazla didik didik etme ve kusur bulma meylin var, gemileri yakmadan önce iyi düşün derim. Aynı şekilde sen de gizli ilişkilerden uzak kalmaya çalışmalısın. Dolunay'ın enerjisi fazla yoğun olacak; hiç beklenmedik sırlar ortaya çıkacak. Gizli düşmanların yüzleri görünecek. Bu yüzden bu gergin etkiyi ilişkine yansıtmamaya çalış derim!

Eğer bekarsan, flört ettiğin insanlara dair fazla kontrolcü yahut ısrarcı davranmamaya - sana davranılırsa da sınırını çizmeye özen göstermelisin. 8 Ekim civarını atlattıktan sonrası kolay... 

'Düşmanlar' dediğim için aklına çok da büyük majör olaylar gelmesin. Ne düşmanı olabilir ki yahu?! Sadece küçük tatsız dedikodular, atar gider yapan bencil insanlar olabilir en fazla. Kalbini ferah tut. Zira çooook güzel bir hafta dolunaydan sonra seni bekliyor.

Zira 18 Ekim'de aşka dair çok güzel bir gelişme yaşayabilirsin. Kısa bir yolculuk, sevgiliden güzel bir mesaj, flörte açılmak vesaire vesaire... Merkür ve Jüpiter aşk alanında kavuşacaklar ve Merkür haber, Jüpiter de şans dersek, tıpkı bir kahve falı gibi '3 vakte kadar çooook hayırlı bir haber' seni bekliyor :) 

19 Ekim'de gerçekleşecek yeni ay da hayatına yeni ve temiz bir düzen getiriyor, sevgili Boğa. Sağlıklı bir yaşama geçiş, kötü alışkanlıkları (kaç aydır söylüyorum eğer hala bırakmadıysan) bırakış, iş yerinde yeni bir projeye başlama gibi konular için şahane bir dönem. Bence bu 19 Ekim yeniayında güzelce bir temizlik yap, kendine bir çeki düzen ver ve 26 Ekim'deki şahane olaya hazırlan...

Nedir 26 Ekim'deki şahane olay? Yazının başında dediğim gibi Jüpiter senin ilişki-evlilik alanına 1 yıllığına misafir olmaya hazırlanıyor. 26 Ekim'de ise hayat veren Güneş ile kavuşacak. Bu sana aşk konusunda gayet güzel bir zemin hazırlıyor. Özgürlük, güven, neşe dolu bir sürece giriyorsun.

Bu pozisyon sana güzel bir iş ortağı da getirebilir. Son derece kısmetli, şahane bir dönemin kapısındasın. Çok heyecanlı!

Yıkım bitti; artık inşa etme vakti, İkizler!

Bir sene boyunca durmadan gömdüğüm İkizler, bu aydan itibaren artık nihayet hayat konseptinin ve gündeminin değişeceği; ikili ilişkilerinin yükünü azaltıp, daha büyük resmi görecebileceğin güzel bir seneye başlıyorsun. Bu, senin için güzel bir ay olacak. Sonu ise daha da güzel! Haydi şimdi baştan başlayalım.

İlk hafta senin için oldukça sakin ve güzel görünüyor. Ailenle iyi vakit geçirebileceğin, evinde yenilikler yapabileceğin, geçmişe dair sorunların çözüleceği hoş zamanlar 2-3 Ekim vurgulu olmak üzere ilk haftayı rahatlatıcı kılıyor.

Lakin önümüzde koskoca bir Koç dolunayı var! Sevgili İkizler, yazının başında artık insan ilişkileri konusunda tantananın biteceğini söylemiştim lakin bu 'kim ne dedi, o niye küstü, neden öyle yaptı' temalı curcunanın son vuruşu 5-6 Ekim tarihlerinde zirvesini yapacak ve arkadaş grubunda iyi kötü bir temizliğe gitmene sebep olacak gibi duruyor. Bazı dostların maskeleri düşebilir, bazı sorunlar konusunda yüzleşilebilir. Olabildiğince açık ve net davranmak lazım. Açıkçası; bu meselelere 'maskesi düştü' şeklinde dahi yaklaşılmamalı ve karşı taraf anlaşılmaya çalışmalı. Dostlarından beklenmedik sürprizler görebilirsin kısacası. Sıkı dur! 

Eğer teknoloji, basın gibi sektörlerde çalışıyorsan; güzel gelişmeler kapıda. Bu da ilk haftanın Koç dolunayında baş gösterebilir. Yaptığın bir proje, iş yeri ile alakalı olsun ya da olmasın -kendi evinde yazmaya başladığın bir blog dahi olabilir- beklediğinden çok daha olumlu sonuçlar verebilir. Jüpiter'in Akrep'e geçmesi de seni bir sene boyunca kariyer-iş-güç alanında ateşleyecek; dolayısıyla ileride -hatta sene boyunca- yapmak istediklerine dair tohumları şimdiden atmalısın bence! Önümüzdeki aylarda retrolar falan derken yeni şeylere başlamak çok da akıllıca olmayacak. İkizler güneşine uyumlu Koç dolunayının o ateşli enerjisini işe güce ve girişimlere odaklarsan, 2018'in sonuna kadar evren tarafından destekleneceğini bilmelisin. Bunları illa Wall Street'te çalışan biri gibi algılamana gerek yok; eğer bir öğrenciysen dahi ödevlerine, araştırmalarına başlayabilir, işsizsen kendince bir şeyler yazabilir aynı zamanda da günlük işlerine hayatına bir çeki düzen getirebilirsin.

Neyse, sıkıldın biliyorum. Gelelim asıl güzel yerlere! Çok çok güzel bir yeni ay var! Sağı solu belli olmayan Uranüs'ün de eli değeceği için 19 Ekim haftası sana aşk konusunda hiç beklenmedik sürprizler yaşatabilir. Bu durumda ne yapıyoruz? İletişim kanallarını açık tutuyoruz, mümkünse dışarılara çıkıyoruz, aşkı hayatımıza davet ediyoruz! :) Zaten 21'inden sonra aşk getiren Venüs de dinlendiği evden çıkacak ve sana bir ay boyunca çok kısmetli bir dönem yaşatacak. Eğleneceksin, şenleneceksin! 

Eğer çocuk sahibi olmak gibi niyetlerdeysen, yine verimli bir dönemdesin. Çocuk sahibiysen, evlatlarınla çok güzel vakitler geçirebilirsin.

İyi haberler hala da bitmedi! Gene iş hayatına dönelim... Lakin yeniden altını çiziyorum ki bu 'iş hayatı' meselesi, sadece beyaz yakalıları kapsamıyor, genel anlamda 'hayatına verdiğin emek' konusunda asıl vurgulu olduğun döneme giriyorsun, İkizler. Artık goygoyu bırakma ve çalışma, emek verme vakti. İş konusunda 26 Ekim muazzam bir tarih. İş yerinde şahane gelişmeler yaşayabilirsin ve işsizsen uzun sürecek bir işe girebilirsin.

Sağlık sorunların varsa da şifa bulacağın bir döneme giriyorsun. Lakin şifayı bulmak için önce şifacını görmen gerekiyor, bunu da unutma :) Kronik hastalıkların varsa olumlu bir dönem 2018'in sonuna kadar sürecek. Artık başkalarını bırak, kendi hayatına ve emeğine bak! Bol şans!

Tam senlik bir ay başlıyor, Yengeç!

Sevgili Yengeç, rahatlamalık, arkana yaslanmalık mis gibi bir ay geldi işte. Yazın curcunasından kalan ve dış dünyaya ait işler güçler hala ayın ilk haftalarında etkili olsa da, ay sonuna doğru dingin ve huzurlu vakitler seni bekliyor.

Önce ayın ilk günlerine bakalım; 2-3 Ekim tarihleri, eğer sosyal medya gibi iletişime dönük mesleklerde çalışıyorsan, son derece güzel etkiler getiriyor. Giriştiğin projelerden başarıyla çıkabilir, dostlarının desteğini görebilirsin. Ufak tefek yolculuklar da söz konusu olabilir eğer havalar iyice soğumadan önce kısa bir tatilcik daha düşünüyorsan. Lakin eğer 8 Ekim civarı bir yolculuk düşünüyorsan, dikkatli olmanı öneririm. Eşyalarına sahip çıkmalı ve sağlığına özen göstermelisin. Yolda bir takım aksilikler yaşanabilir. Yine aynı tarihler civarında kardeşin yahut kuzenin gibi yakın bir akraban ile gergin bir mevzu gündem olabilir. Sakin ve sabırlı kalmaktan başka çare yok. Trip atınca yahut bağırıp çağırınca sorunların mucizevi bir şekilde çözüldüğünü şimdiye kadar kim görmüş?

Sakin kalmanı öneriyorum zira 5 Ekim civarında Koç dolunayının ağır enerjisi üzerinde olacak. Dolunay dediğimizde herkes 'gergin' algılasa da; aslında böyle değil. Dolunay kadim inanışlarda doğumu / anneliği simgeler. Emeklerin meyvesini almak, nihai sonuçlara ulaşmaktır aslında. Senin -özellikle yükselen burcun Yengeç ise- değil sadece kariyer anlamında, genel hayata dönük verdiğin emeklerin karşılığını alma vakti sevgili Yengeç. Toplum önüne sunduğun kimliğin (anne, baba, öğretmen, hemşire, yazar vesaire vesaire) her ne ise, bu konuda artık hakettiğin övgüyü, takdiri kazanacaksın. Oldukça sıcak ve olumlu bir etki bu. Fakat bildiğin gibi etkiler de manipüle edilebilir. Uyarım şu yönde: Bu dolunay enerjisinin seni despot, sert, otoriter bir hale bürümesine bence pek izin verme. Son zamanların yorucu etkileri seni bezdirmiş olsa da, mütevazılık ve sabır iyidir. Yöneticisi ay olan bir burçta doğduğun için dolunaydan fazlaca etkilenmek ve hele de Koç'ta olduğu için kendini ve çevreni fazla germek yersiz olabilir. 

Neyse, gelelim tatlış bölümlere! 10 Ekim'den itibaren son derece şahane bir dönem başlıyor. Aşk konusunda öncelikli olarak kısmetli olacaksın bir kere! 18 Ekim, 26 Ekim tarihlerinde damdan düşer gibi sürpriz aşklar yaşayabilirsin. Sevgilin zaten varsa da, harika vakitler geçirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler için de çok verimli bir dönem. Bu etki 1 sene boyunca sürecek açıkçası; dolayısıyla da diğer zor gezegenler bizi sınamaya devam ederken, Jüpiter Yengeçleri en azından aşk meşk konusunda eğlendirmeye devam edecek. Fakaaaaaat... Özellikle bekar Yengeçleri bir konuda uyarmak istiyorum; bu Ekim ayından itibaren 2018'in sonuna kadar, evet, aşk konusunda kısmetli olacaksınız lakin bu aşkların derhal düzgün ilişkilere dönmesini beklemek son derece yanlış olur. Bu 2018'in sonuna kadar hayatına pek çok insan girebilir, flört edebilir ve çok eğlenebilirsin lakin tanıştıklarına 'o insan mı acaba?!' diye yaklaşmak sana sık hayal kırıklığı getirebilir. Tavrın tamamen eğlenmeye ve iyi vakit geçirmeye yönelik olmalı. Doğru insan zaten kendini ayırt edecektir.

Sevgilisi olan yahut evli Yengeçler de adeta aşklarının tazelendiğini hissedebilirler. Gayet şahane bir dönem!

Şimdi yeterince yumuşattıysam, biraz da sert şeyler konuşalım! :) Şaka bir yana, 19 Ekim'de gerçekleşecek olan bir yeni ay var ve bu senin ev-yuva alanını etkiliyor. Sağı solu belli olmayan Uranüs'ün de eli değeceği için, biraz temkinli olmakta fayda var açıkçası. Ev sahibi-kiracı arası sorunlar çıkabilir, aile üyeleriyle gerilebilir, ev değişikliği gibi konular gündem olabilir. Bunlara da sabırlı olmanı öneriyorum zira 21'inden sonra ev konusunda huzurlu çözülmeler yaşanacak. 

Para konusu ise bu ay pek aydınlık değil. Hatta ev ile alakalı gelişmelerin de bu sebepten para kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Pek fazla harcamamakta ve dikkatli olmakta fayda var. 

Bol şans!

Bir dilek tut, Aslan!

Sevgili Aslan,

Ay güzel başlıyor. 2-3-4 Ekim tarihleri iş ve para konusunda son derece verimli. Girişimlerin ya da planların varsa, aksatmadan bu ilk haftayı değerlendir ve harekete geç derim. Lakin Ekim 8 tarihinde dikkatli olmalısın, zira biraz para kaybı, işlerde aksaklık, gözden kaçırılan detayların baş ağrıtması gibi konular gündeme gelebilir. Aynı şekilde fazla sert-gururlu davranarak iş yerinde sana güzel kapılar açacak fırsatları kaçırma meylinde de olabilirsin ayın 8'inde. Bu yüzden bu tarihin altını çiziyor ve haftanın geri kalanı için gazı veriyorum!

Sıcacık bir Koç dolunayı var gökyüzünde. Ateş grubunun uyumu ile seni ısıtacak; geleceğe yönelik büyük hayallerini -hele hele o hayaller yüksek eğitim, yurtdışı, dil kursu gibi meseleleri kaplıyorsa- gerçeğe dönüştürebilecek, gelişmeler yaşatabilecek kadar güçlü bir dolunay. Bu tarz konularda henüz karar vermediysen, karar verdirir. Karar vermiş ama harekete geçemediysen, cesaret verir. Harekete geçmiş ve gerisini Allah'a bıraktıysan, sonuçları haberleri getirir. Kısacası bu dolunay senin için iyi yani! Gelişmeler öncelikli olarak sıradan bir iş-ödev-yolculuk vesaire gibi görünse de, aslında çok daha şenlikli, ufkunu açacak olaylar zincirinin başlangıcı olacak. İyimser ol! Dilek tutmaktan çekinme!

Gelelim diğer güzelliklere... Ayın 18'inden itibaren çevren kalabalıklaşıyor. Akrabalar yahut kankalarla bol bol görüşebilir, iletişim ağını sıkılaştırabilir ve destek görebilirsin. Özellikle basın yayın gibi mesleklerde çalışıyorsan, 21'inden itibaren motivasyonun son derece yüksek olacak. Kısa yolculuklar da söz konusu olabilir. Lakin ayın 19'u ve sonrası için kısa yolculuklarda çok dikkatli olmanı öneriyorum. Beklenmedik olaylar (sağı solu belli olmayan Uranüs sağolsun) kapıda bekliyor. Sağlığına çok dikkat etmelisin. Bu süreçte karşına gelen her teklifin çok da temeli sağlam ve kalıcı olmama ihtimalini göz önünde bulundurmalısın. Ben senin yerinde olsam 26 Ekim'i beklerdim...

26 Ekim bence bu ayın en güzel tarihlerinden biri! Jüpiter ve Güneş, gökyüzünün iki iyisi olarak kavuşuyorlar. Bu senin haritanda ise şu anlama geliyor: Ev ile alakalı gelişmeler yaşayabilir, kalıcı bir aşk ilişkisine yelken açabilir-evlenebilir, geçmişin yaralarını sarıp son derece iyimser bir şekilde 'yuva' kavramını deneyimleyebilirsin. Hastalıklar için şifa, özellikle depresyon gibi psikolojik bozukluklardan muzdaripsen rahatlama, iç dünyanda güzel bir huzur bulma dönemi... Daha ne olsun?! 

28 Ekim'de ise çevrenle iletişime çok dikkat etmeni öneriyorum. Kardeş, kuzen yahut çok yakın kanka derecesindeki dostlarla gerginlikler yaşanabilir. Baskıcı, sinsi, manipülatif insanlara maruz kalabilirsin. Mahremiyet sınırlarını iyi çizdiğine emin olmalısın. Aynı şekilde para konusunda da seni uyarmak istiyorum; zira ay başındaki olumlu maddi gelirlerin bereketi ay sonuna doğru biraz tehlikeye giriyor. Dolayısıyla çok fazla harcamamakta fayda var.

Kısacası: Bu ay gelecek hayallerine, planlarına ve büyük resme odaklan bence sevgili Aslan. Zaten ruhani anlamda sevdiklerini de dahil ettiğin güzel bir huzur ortamına ay sonuna doğru gireceksin. Sevimli bir sonbahara giriyoruz. Bol şans!

Az laf, çok iş, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ay hala Venüs ve Mars'ın üzerindeki enerjisinden faydalanmaya devam edeceksin. Eğer henüz yapmadıysan, bu ilk hafta hala saç baş kestirmek, gardrop yenilemek, spora başlamak gibi girişimler için uygun vakitler. Sadece 5 - 8 Ekim tarihlerine dikkat etmeni öneriyorum; harcamalar için pek de uygun vakitler değil bunlar. 

Özellikle 2-3 Ekim tarihleri gayet güzel etkiler taşıyor. İlişkinde güzel vakitler geçirebilir, sorunları çözebilirsin. Zihnin çok detaylı çalışıyor olacak. 5 Ekim dolunayı ise senin için oldukça önemli bir etki taşıyor. 

Bu dolunay, senin hayatına iki açıdan etki edebilir: Birincisi, eğer burs-kredi-borç gibi başkalarının aracılık ettiği büyük sayılabilecek miktarda paralarla alakalı gündemin varsa, sonuçlanma yaşanabilir. Bu etkiye senin sabit maaşın, yahut emeğinle kazandığın para dahil değil. Mesela önceden yaptığın bir kredi başvurusu olumlu sonuçlanabilir. Fakat finansal konularda çok çok dikkatli olmanı öneriyorum. Gelen paraya hemencecik güvenmemek lazım, zira ayın sonuna doğru gerçekleşecek olan Terazi yeni ayı maalesef ki finansal anlamda seni zorlayacak. Hiç plana katmadığın pürüzler ortaya çıkaracak. Bu yüzden dolunayın etkisi seni finansal anlamda vurursa, hemen gaza gelmemekte fayda var. 

Gelelim daha güçlü olan ikinci ihtimale: İlişkin varsa, bu konuda sıkıntı yaşayabilirsin. Kıskançlık krizleri, gizli ilişkiler, dedikodular gibi can sıkıcı şeyler 5 Ekim civarı ortaya çıkabilir. Sabırlı ve sakin davranmak durumundayız. Eğer evliysen, eşinin maddi durumu ile alakalı olumsuz gelişmeler yaşanabilir. Herhangi bir tavsiye vermem gerekirse, ay sonunu bekle derim. Zira ay sonunda da para konusu yeniden gelişmelerle gündeme gelecek. Zıt burcun Balık gibi davranmalı ve kaderin akışına birazcık güvenmeyi öğrenmelisin. Para işleri hallolur, o kolay!

9-10 Ekim civarı da birazcık gergin maalesef. Hayatında manipülatif, baskıcı, sinsi yahut bir şekilde senin mahremiyet sınırlarını işgal etmeyi seven biri varsa, onunla gerginlikler yaşayabilirsin. Bu durumda ise sınırlarını iyi korumanı tavsiye ederim, sevgili Başak. Bu büyük bir etki değil, fakat şu iki gün içerisinde hissedilecek. Dolayısıyla özellikle senden daha üs, iyi geçinmen gereken otorite figürleri varsa birazcık sabırlı olmanı öneririm. İş ile alakalı konuları 9-10 günlerine denk getirmemekte fayda var mesela. 

Çocukların varsa ya da anaokulu öğretmenliği gibi çocuklara dair bir meslekte çalışıyorsan, çok dikkatli olman gereken bir hafta olacak bu. Görünmez kazalar, kötü niyetli insanlar vesaire... Tetikte olmak lazım.

Yeterince can sıktıysam şimdi biraz neşelendireyim! 18 Ekim - 26 Ekim, yaz bu tarihleri bir kenara! Son derece olumlu haberler alacağın, çevrenin desteğini göreceğin ve hatta beklenmedik kısa yolculuklara çıkacağın fırsatlar geldi. Küçük görünse de ufkunu genişletecek ve seni kadersel yollara sürükleyecek harika gelişmelere hazırlan. Gökyüzünün iki iyisi Güneş ve Jüpiter güzel bir şekilde kavuşacak, sevgil Başak. Daha da güzeli; eğer basın yayın, iletişim gibi sektörlerde çalışıyorsan, son derece başarılı bir dönem seni bekliyor, 2018'in sonuna kadar sürecek bir etki bu. Bence bu etkiden güzelce faydalanmak için, bu tarz sektörlerde değilsen bile kendince yazıp çizmelisin. Öğrenciysen ödevler, projeler konusunda yine evrenden destekli olacaksın. Uzuuuun ve güzel bir süreç seni bekliyor. Hepsinden de önemlisi: Kendini çok güzel ifade edebildiğini, anlaşılabildiğini hissedeceksin. Çevrenin nasıl da kalabalıklaştığını, sosyalliğin arttığını göreceksin.

İşsizsen; kuzen akraba gibi yakınlardan güzel haberler alabilirsin. Lakin ben 19 Ekim tarihi civarına dikkat etmeni ve her teklife hemen atlamamanı öneriyorum. İşleri karıştıracak bir yeni ay etkisi var. Meslek ve para konusu beklenmedik bir şekilde değişime uğrayacak. Umuyorum ki o değişim iyi yönde olur; zira bu yeni aya sağı solu belli olmayan Uranüs'ün eli değiyor! İşler değişse de, önümüzdeki ayda Venüs'ün bereketine yeniden kavuşacağını bil ve içini rahat tut. Kısa süreç, atlatılır.

Aşk konusunda hala kısmetlisin. 21'ine kadar vaktin var, git gez göster kendini ve iletişim kanallarını açık tut. Bol şans! :)

Sular bulanacak, Terazi!

Sevgili Terazi, bu ay yine aşk gündemi var. Ama bu defa sonuçlandırmak için var! 

En önemli tarih senin için ayın 5'i. Koç dolunayı ilişki sektörünü öyle bir aydınlatıyor ki ak koyun, kara koyun ortaya çıkıyor. Bunun sana etkisi güzel bir şekilde bir flörtü ilişkiye çevirmek de olabilir; ilişkide bir üst seviyeye geçmek - karşılıklı ilan-ı aşk da olabilir... Ama bir taraftan ilişkide olduğun insanın gerçek yüzünü görmen şekilinde de olabilir. İkinci ihtimali daha kuvvetli görsem de, ilkini temenni ediyorum. Peki bu durumda ne yapacağız? Sevgili Terazi, öncelikle dolunayda edindiğin bilgilerin ya da ortaya çıkan olayların kesinliğinen emin olmalı ve dramatik tepkiler vermemelisin. Gizli düşmanlarının yoğun olduğu bir dönemdesin. 'Gizli düşman' tabiri çok beylik duruyor, biz ona kısaca 'dedikoducular' diyelim. Dolayısıyla olaylara hemen tepki vermemeni tavsiye ederim. Dur hele bir olaylar çözülsün... Özellikle 8 Ekim tarihinde biraz bunaldığını hissedebilirsin ama az dişini sık, ay sonuna doğru güzel haberler alacaksın.

İçini kararttım lakin dediğim gibi; bu dolunay sevgilinle son derece romantik vakit geçirme, duygularınızı birbirinize açma gibi bir sürece de tekabül edebilir. Uyanık olman gereken konu: Dolunay enerjisinin çok güçlü olduğu ve gizlide bilmediğin işlerin döndüğü!

10 Ekim tarihinden sonra maddi anlamda en son 13 yılın en güzel sürecine giriyorsun. İş arıyorsan harekete ay sonunda geçmeni öneririm. Emeğinle güzel paralar kazanacaksın -bu etki tam 1 yıl, 2018'in sonuna kadar sürecek. Özellikle 26 Ekim tarihinde şahanelik! 18 Ekim'de iş yerinden çok güzel haberler alabilirsin, terfi yahut zam kapıda olabilir.

Bu etkiyi sadece para anlamında düşünme; Jüpiter, özellikle el işi gibi (resim, fotoğraf, pastacılık, tasarım, sen say!) uğraşların konusunda sana bereket yağdıracak. Dolayısıyla kendi mesleğinden bağımsız düşündüğün bir proje, freelance fikirlerin, girişimlerin varsa, önümüzdeki 1 yıl boyunca evrenden destekli olacaksın. Lakin bunlar için harekete geçmeden önce 19 Ekim ve sonrasını bir atlat derim...

Yenilenme ihtiyacı hissedebilir, farklı bir ruh haline girip hayatından insanları çıkarmak - iş değiştirmek, özgürleşmek isteyebilirsin. Lakin bu etkiye kapılıp temelsizce yeni maceralara atılma, Terazi. 19 Ekim ve takiben ilk 3-4 gün sular çok bulanık olacak. İstediğini düşündüğün şeyden sonradan pişman olman ve heveslere kapılman söz konusu olabilir. Bırak sular bulansın, sonradan her şey sakinleyecek. Zaten dediğim gibi 26 Ekim sana çok güzel fırsatlar getirecek.

Son olarak 28 Ekim ile alakalı uyarımı da yapıp kapatıyorum: Gergin bir gün, iç sıkıntının had safhada olduğunu hissedebilirsin ama sık dişini, Kasım ayı sana muazzam güzelliklere getirecek.

Bol şans!

Ve Jüpiter artık sende, Akrep!

Hayırlı olsun, Jüpiter artık sende! Bunun mealini bilsen çok sevinirdin, o yüzden hemen açıklayalım:

Jüpiter, Tanrıların Tanrısı Zeus'a denk düşer. Geldiği yere bereket, şans, bolluk, neşe ve bilgelik getirir. Gökyüzünün en iyisidir; aynı zamanda kadersel yollara sürükler bizi... İşte bu heybetli Jüpiter, 10 Elim itibari ile Akrep burcuna giriyor. Bu da sana -özellikle yükselen Akrep isen- neşe, bolluk ve şans şans şans getiriyor. Lakin sevgili Akrep, bundan faydalanmak için Jüpiter'in dilinden konuşmalısın. Tıpkı bir Yay gibi iyimser, cesur ve küçük detaylardan çok büyük resmi gören olmalısın. Garanti ederim ki 2018'in sonuna kadar bu Jüpiter etkisi ile bol bol eğleneceksin. Fakat yan etkisi de var bunun! Nedir? -Fazla goygoyculuk, ukalalık ve biraz da kilo alma :) 

Gelelim ayın genel detaylarına... Sevgili Akrep, 5 Ekim'de gerçekleşecek olan Koç dolunayı seni kariyer anlamında etkileyecek gibi duruyor. İş arkadaşların ile önemli konuları gündeme getirebilir ve çözüme gidebilirsiniz. Artık pasif agresif tavırları bırakma ve herkesin eteğindekileri dökme vakti. Açık ve net -dolunay enerjisini kontrollü ve yapıcı bir şekilde kullanarak- gelişmeler yaşama, sıkıntıları çözme, masaya yatırıp enine boyuna analiz etme vakti. Bu sürecin verimli olacağı kanaatindeyim. Zaten ayın başından itibaren 2-3-4 Ekim tarihlerinde, iş dışındaki dostlarından fazlaca destek göreceksin. Yalnız olmadığını hisseceksin. Dolunayı hayırlısıyla atlattıktan sonra 8 Ekim'de ise yine maddi anlamda tehlike çanları çalıyor - bu tarihte büyük harcamalar yapmamaya dikkat etmelisin. 

Gelelim güzel meselelere... 

19 Ekim'de harika bir haber alabilirsin. Aynı şekilde iletişim-basın yayın-akademi gibi bir alanda çalışıyorsan harika iş çıkarabilirsin. Jüpiter şanslı olduğu kadar da kaderseldir; çoğu zaman yorum kaldırmaz aslında. Sen en iyisini ummalı ve dileklerini sunmaktan çekinmemelisin.

26 Ekim ise daha bile güzel... Güneş ve Jüpiter mükemmel bir şekilde kavuşarak sana hayatının geneline yayılacak bir etki verecekler. Bu seni aşk anlamında da bulabilir, sevgili Akrep. Açıkçası 21'inden sonra sadece maddi ve insan ilişkileri konusunda değil; ruhani anlamda da çok fazla rahatladığını hissedeceksin. Mis gibi bir aya ve harika bir seneye giriyorsun. Doğum günün kutlu olsun!

Sana söz baharlar gelecek, Yay!

Sevgili Yay, biliyorum çok yorgunsun, her ay sana sıra geldiğinde 'nasıl moral versem, nasıl motive etsem' diye kıvranıyorum inan... Ama bu ay gerçekten güzel şeyler var! Hem Satürn'ün seninle işini bitirmesine çok çok çok az kaldı! Terminatör gibi çıkacaksın bu süreçten. İkinci dünya savaşı sonrası Almanya gibi toparlayacaksın kendini!

Bu ay en verimli alan kesinlikle kariyerin. Özellikle 2-3-4 tarihlerinde gayet olumlu gelişmeler seni bekliyor. Geleceğe yönelik adımlar atmaktan korkma. Arkanda akıl hocası gibi gördüğün birinin desteğini de hissedeceksin. Tavsiyelere kulak kabartmak senin için sandığından daha faydalı olabilir. Ayın 8'inde ise yolculuklara dikkat etmeni öneriyorum. Maddi durumlar pek iyi görünmüyor, dolayısıyla 8'i haftasında pek harcama yapmamaya çalışsan iyi olur. 

Sıkıcı iş meselelerini bir kenara bırakalım da aşka dönelim... Bu ayın 5'inde Koç burcunda alev alev bir dolunay var. Bu dolunay sırasında Venüs Mars mı kavuşmuyor, bir taraftan da Plüto o kanlı elini mi uzatmıyor... Neler neler oluyor! Tüm bunlar da senin aşk-ego alanını etkileyen bölümde etki edecek. Meali nedir bunların?

Biriyle tanışabilirsin, Yay. İlk meali bu. Damdan düşer gibi bir aşk çıkabilir karşına. Bu en olumlu ihtimal elbette. Bir diğer ihtimal de mevcut flörtünde artık tamam ya da devam deme mecburiyetinde kalacak olman. Bunun motivasyonu ise daha çok kendi değerini ve karşındakinin sana verdiği değeri sorgulaman şeklinde olacak gibi. Gelecek planların, 'ne kadar değerliyim' sorusu, Plüto'nun o derinleri gören detaycı gözleri ile şimdiye kadar kaçındığın gerçeklerle yüzleşmen... Bunlar seni 'tamam ya da devam' noktasına getirecek. İyi düşün ama bir taraftan da kendini kaderin akışına bırakmayı ihmal etme. Artık çok kadersel bir dönemdesin zira. Kalan sağlar bizimdir diyeceksin!

Gelelim diğer meselelere... Diğer insanlara! Jüpiter 10 Ekim'den itibaren Akrep burcuna geçiyor. Bu da senin arkadaş ortamının biraz sakinlemesi anlamına geliyor. Peki Akrep'teki Jüpiter sana ne getirecek? Öncelikli olarak iç rahatlığı diyelim! Psikolojik anlamda bir ferahlama -eğer süregelen depresyon, uyku sorunu gibi rahatsızlıkların varsa şifa ayağına geldi. 

Jüpiter'in bu hareketi seni biraz o neşeli bombastik hallerden mahrum ediyor gibi hissettirebilir sevgili Yay. Fakat şunu bilmelisin ki, 10 Ekim'den 2018'in sonuna kadar Jüpiter senin için adeta gizli bir koruyucu melek gibi çalışacak. Seni kötülüklerden sakınmaya devam edecek; bir şartla- adil olur, vicdanını ve sezgilerini dinlersen. Çünkü yöneticin Jüpiter artık senin en mistik evinde...

Sezgiler demişken -18 Ekim tarihinde beklenmedik haberler alabilirsin. Bu tarihte özellikle rüyalarına dikkat etmeni öneririm. Seni adeta 'hamdım, piştim, yanıyorum' dedirtecek gibi terbiye eden bu süreç, hayat görüşünü, ruhunu olgunlaştırmak üzere. Cevapları kendi içinde bulacaksın. Daha fazla açmıyorum bu kısmı.

Bir de güzeller güzeli bir 26 Ekim tarihimiz var... Yolculuğa çıkmak isteyebilir, yeni bir hobi edinebilir, biraz spiritüel alanlara merak salmak isteyebilirsin. Son derece kısmetli ve güzel bir gün yaşatacak sana. Bu etkiyi ay sonuna kadar güzelce değerlendir bence!

Son bir uyarı da 19 Ekim ve devamındaki üç gün için: Arkadaş grubunda hiç beklenmedik kavgalar - İnternet üzerinden beklenmedik gelişmeler yaşayabilirsin. Burada uyarmam gereken kısım şu: Sular çok bulanacak ve gerçeği görmek çok güç olacak. Ani tepki vermemeli ve insan ilişkileri konusunda çok çok temkinli olmalısın. 

Bu ay aşk ve kendimize verdiğimiz değer konusunu başarıyla atlattığımız takdirde çok güzel olacak. Kariyer fırsatlarını unutma, kendini işe güce ve emek üzerinden verdiğin değere odakla. Bol şans!

Ortamların şenleniyor, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ay yine hız kesmeden güzel etkiler ile başlıyor. Öncelikli konu geleceğe dair planların, kariyerin ve eğitimin... İlk üç gün, 2-3-4 Ekim tarihlerinde son derece olumlu etkiler var. Seyahatler, ödevler, yüksek okul başvuruları, dil kursları -artık planlarına hangisi dahilse- hepsine dair girişimler evren tarafından destekli. Dolayısıyla harekete geçeceksen bu tarihleri seçmeni ve ciddi işleri ayın ortasından sonrasına bırakmamanı tavsiye ederim. Bu cephede haberler iyi... Lakin buraya bir virgül koyacağız ve yuvana döneceğiz şimdi.

5 Ekim dolunayı senin ailenle, geçmişinle, yaşadığın evle alakalı bir meseleyi gündeme getirebilir. Bu meselenin uzlaşma yoluyla çözüleceğini düşünüyorum lakin fazla ego yapman, biraz sert ve gururlu davranman işleri biraz yokuşa sürebilir. Detaylara takılmamalı ve huzur için geçmişi geçmişte bırakmalı, affedici olmalısın. Maddi konuların da biraz etki edeceği bu dolunay aile üyeleriyle ilişkilerini gereceği için sakin davranmaya bakıyoruz. 

8 Ekim tarihinde ise bir sınıf ya da iş arkadaşından zarar görebilirsin. Elbette bu durumda kimsenin kimseye bilerek ya da isteyerek sırf kötülük olsun diye zarar vermeyeceğini hatırlamalı ve insanların davranışlarının ardındaki motivasyonu görmeye çalışmalısın. Hayalleri ya da planları seninle çatışan biri ile rekabet bazında bir çekişmen olabilir; benzer şekilde de akıl hocası gibi gördüğün senden üst düzey biriyle kıskançlık - ego temelli bir gerginlik yaşayabilirsin. Kısacası bu tarih, zaten dolunayın ağır enerjisi de üzerindeyken, ciddi meseleleri konuşmak ve ani çıkışlar yapmak için çok da uygun değil.

10 Ekim'den itibaren alemlerin neşe, bereket, şans getireni Jüpiter seninle gayet uyumlu olan bir burca, Akrep'e geçiyor! Bu sana kişisel anlamda da neşe ve biraz gevşeklik katacakken, arkadaş grubunu da şenlendirecek, genişletecek. Bu etki 1 yıl boyunca sürecek, edindiğin yeni dostlar ile iş ve aşk kısmetlerinin geldiğini göreceksin. Aynı şekilde eğer teknoloji, İnternet ve basın yayın gibi sektörlerdeysen, kariyerine olumlu etki yapacak. Kısacası şahane bir haber!

Fakat 18-19-20 Ekim tarihlerinde işler biraz karışıyor... Ani değişimler, iş yerinde pozisyonunun değişmesi ve bunlar dolayısıyla da insanların gözündeki yerinden endişe duyman söz konusu olabilir. Hakkının verilmediği düşünebilirsin. Kısacası anlık bir 'n'ooluyor ya?! Elalem ne der?!' tribine girmen ve yeni pozisyonundan şüphe duyman olası. Bu noktada, bu tarihlerde sabırlı olmalısın. Zira eksiklik hissettiğin konuda (itibar), Venüs kısa sürede yardıma koşacak. Anlık bir buhran ile 'Ben Bihter Ziyagil'im, beni kimse ezip geçemez!!!' tribine girme yani...

Ayın 26'sı ise tek kelime ile muazzam. Arkadaş grubunla çok güzel eğlenebilir, yeni yerlere gidebilir ve hatta aşk bile bulabilirsin. Evdeki gerginlikten ve iş hayatından kaçmak için muazzam bir fırsat olacak!

Açacaksın ağzını, yumacaksın gözünü, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ay senin için son derece tuhaf, garipliklerle dolu olacak gibi duruyor. Daha tutulmaların etkilerini atlatamamışken yine bir takım olaylar olaylar...

Öncelikli başlayalım: Ayın ilk etkileri para üzerine. Fakat bu paralar, kendi emeklerinle kazandığın düzenli gelirinden çok; banka kredisi, borç, burs gibi büyük sayılabilecek miktarda ve başkaları aracılığı ile edinilen paralar ile alakalı. İlk günlerden itibaren yani 2-3-4 Ekim civarlarında olumlu dönüşler alabilirsin. Fakat 8 Ekim'de fazla harcalamalardan kesinlikle kaçınmalısın. Kayıp riskin çok fazla var.

İletişim basın yayın tarzı bir sektörde çalışıyorsan, iş yerinde 5 Ekim'den itibaren emeklerinin meyvelerini toplama vakti geliyor. Aynı şekilde yakın çevrenden de destek göreceksin. Eğer kafanda kendi çapında bir blog açmak, bir şeyler yazmaya başlamak, İnternet ile alakalı işlere girişmek gibi niyetler varsa; yine harekete geçmek için uygun zaman. Bunları ayın ortasına gelmeden halletmeni öneririm. Zira sadece meyve toplamak da değil; 10 Ekim'den itibaren Akrep burcuna geçen Jüpiter sayesinde tüm yıl (2018'in sonuna kadar) toplum gözünde hayranlık uyandıracağın, bol bol takdir kazanacağın ve övüleceğin bir süreç başlayacak. Bu sebepten ki; kariyer yahut 'seni sen yapan emek' konusunda kararını vermeli ve harekete geçmelisin. Yazar olmak, müzik yapmak, adalet savaşçısı mı olmak istiyorsun? Etiketin ne olmalı? Bunun için harekete geçmeli ve yakın kontaklar kurup üretmeye başlamalısın. Şenlikli, sosyal bir süreç -özellikle ayın ilk iki haftasında.

Gelelim kariyer meselesine; son derece olumlu, sevgili Kova. 18 Ekim ve 26 Ekim tarihleri özellikle, terfi yahut zam alabilirsin. İstediğin pozisyona ulaşmaya çok yakınsın. Eğer iş arıyorsan, ilk iki hafta ve son haftayı kesinlikle tavsiye ediyorum. 26 Ekim tarihi özellikle kariyer anlamında sana çok güzel zemin hazırlıyor -zıplaması da sana kalmış!

Fakat ayın 3. haftası biraz sıkıntılı... Bu hafta içerisinde eğer bir yolculuk söz konusu olursa hemen balıklama atlamadan önce tüm detayları düşünmelisin. Geleceğe dair planlarda gerçekçi davranmalı ve aniden kafanda esen değişim rüzgarlarına kapılmadan önce iyice bir ölçüp tartmalısın. Bu hafta sana belirsizlikler getirecek. Sular durulduğunda çok daha net karar verebilirsin, pişmanlıktan kaçınmak adına fevri davranmamanı öneririm.

28 Ekim tarihi de maalesef ki sıkıntılı; özellikle eğer öğrenciysen sınıf arkadaşlarınla yahut öğretmenlerinle gerilimli anlar yaşaman, kontrol ve ego oyunlarına dahil olman söz konusu. Bu yüzden sakin kal ve kişisel planlarından kopma bence.

Bu ay sağlığının altını çizmeliyim: Özellikle kadın hastalıkları-boşaltım sistemi gibi kısımlarda bir rahatsızlığın olursa mutlaka doktora görün. 

Aşktan bahsetmezsek olmaz elbette... Bu ay senin için çok da aşk odaklı değil lakin eğer yalnızsan 5 ve 18 Ekim tarihlerinde yeni insanlarla tanışabilirsin. Fakat hemen ilişkiye dönmesini umma, eğlenmene bak derim. Aynı şekilde eğer zaten başın bağlıysa; bu ay içerisinde fazlaca kıskanç ve kontrolcü davranman başınızı ağrıtabilir. Bu yüzden ağzından çıkanlara dikkat etmeli ve karşındakini kırmadığına emin olmalısın. Bu ay ağzından çok fevri sözler çıkabilir. Dikkatli ol. İşine odaklan, kazanacaksın! Bol şans!

Büyük uyanış, Balık!

Sevgili Balık,

Ayın başında her ne kadar ilişkiler gündemde gibi görünse de; ayın sonuna doğru daha büyük resmi - kişisel hedeflerini ve hayallerini odaklamaya başlayacaksın. Buna açıkçası ihtiyacın vardı; zira Koç burcunun o 'BEN' diyen dolunay enerjisi seni de etkileyecek ve kendi hayatına, karakterine, hedeflerine sahip çıkıp büyük ve kadersel yolculuğuna başlayacaksın. 

Alemlerin neşe, şans, bereket getireni ve bilgelik vereni Jüpiter Akrep burcuna geçince seni muazzam şekilde etkiliyor. Öncelikle bir yıl boyunca (2018'in sonuna kadar) yüksek eğitim, seyahat, dil gibi konularda çok şanslı olduğunu bilmelisin. Pasaportunu yenilemelisin! Özellikle 18 Ekim ve 26 Ekim tarihleri öyle kısmetli ve güzel ki! Yüksek lisans başvurusu, dil eğitimi yahut yurtdışında bir iş gibi konularda beklediğin haberler varsa alabilirsin. Artık ufkunu genişletme, sınırları yıkma ve hedeflerine kilitlenme zamanı. Ama önce ayın başına dönelim....

2-3-4 Ekim tarihleri aşk konusunda güzel; sevgilin varsa güzel vakitler geçirebilirsiniz. Fakat 8 Ekim tarihinde kıskançlık - kontrol temalı bir gerginlik görünüyor, ona göre. Senin yerinde olsam ilk haftanın tadını çıkarır fakat çok da ileri gitmezdim. Zira zaman beklenmedik şeyler çıkaracak önüne!

Dolunay seni ilk başta para-meslek anlamında zorlayacak gibi! Bu zorlanmanın ise kötü olduğu anlamına gelmiyor elbette; emek vermek ve meyvelerini toplamak odaklı olacak bu süreçte, işsizsen iş bulabilir, yahut zaten çalışıyorsan da yeni projelere başlayabilirsin. 5 Ekim'deki bu yoğun enerjiyi bu şekilde kullanmak faydalı olur. Bu illa gidip beyaz yakalı bir iş bulman anlamına gelmiyor; resim, fotoğraf, yazı, yemek yapma vesaire vesaire gibi kişisel düzeyde emek gerektiren her türlü üretimde bu dönem cayır cayır bir dolunay enerjisi olacak. Dolayısıyla işe koyul derim ben.

Buraya kadar her şey iyi güzel fakat 3. hafta gerçekleşecek olan Terazi yeni ayı sana çok buhranlı bir süreç yaşatabilir. Maddi kaynaklı sıkıntı, borç meselesi gündeme gelebilir. Bu yüzden ayın ortasından itibaren harcamalarına dikkat etmen önemli. Ayrıca kıskançlık ve ilişkiler odaklı konularda alabileceğin haberlerin güvenilirliğinden emin olmalısın. Bu ay en büyük sınavın biraz 'patron' gibi takılacak insanlarla olacak, Balık. Artık dişini gösterme vaktinin geldiğine karar verecek olan sensin. Dramaya çok ama çok açık bu 3. hafta; o yüzden sakin kalmaya bak. Ay sonundaki asıl 'büyük resim' hedefine odaklan bence! Kasım ayı daha da güzel olacak. Bol şans!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2338
1110
291
270
208
198
174
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelin Ercan

Editörün soyadından neden bu içeriği onun yaptığı belli oluyo. Ayabakan ya hani. Ehehe. Tamam sustum.

yuuki

her ask diyosunda bi halt oldugu yok terazide

yama ken

Yaylar olarak bu garibanlığımız ne zaman bitecek yeter vallahi. Her ay az kaldı güzel şeyler olacak diyor hala bir halt olduğu yok. Vallahi en gariban burç b... Devamını Gör

Tenshi

Yorumu yazdıktan hemen sonra gördüm, valla duygularıma tercüman olmuşsun, tşkrlr :(