Görüş Bildir
Haberler
Ege Rap Dosyası: Türk Hip Hop Kültürüne Büyük Yıldızlar Kazandırmış Şehir İzmir'den Çıkan Rapçiler

etiket Ege Rap Dosyası: Türk Hip Hop Kültürüne Büyük Yıldızlar Kazandırmış Şehir İzmir'den Çıkan Rapçiler

Musical Dio
22.04.2020 - 19:00

İzmir'de hip-hop kültürü Karşıyaka karelerden, Alaybey Tersane yıkık binalardaki graffitilere, Buca semtlere, Konak Argo stüdyosundan, Yeşil Oda'ya uzanır.

Bilenlere nostaljik bir yolculuk gibi, bilmeyenlere ise İzmir Rap yıldızları niteliğinde hazırladığımız bu dosyayı çok seveceksiniz! Bir sonraki dosyamızda ise graffiti ve B-Boy & B-Girl'leri derleyelim mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm hip-hop kültürünün sahildeki karelerde toplandığı Karşıyaka'nın bağrından tarzına ilk günden beri sadık kalan rapçi Anıl Piyancı.

Şimdilerde iyi rap müziğinin üretim noktalarından sayılan biri Yeşil Oda'yı 2007 yılında kurdu ve bu stüdyo sayesinde birçok underground rap sanatçısının albümünü de çıkardı.

Anıl Piyancı'nın müzikteki nereyse 10. yılı bitmiş durumda ve kemik kadrosunda Emrah Karakuyu'nun da olduğu Yeşil Oda yapım şirketinde Ezhel de son albümünün birçok şarksını kaydetti.

Bu ay sonu, heceleri ile hayatımıza giren daha taze sayılabilecek rapçi Ben Fero ile yeni bir trap tınısı içeren single geliyor.

'Batı Yakası' tarzından uzaklaştığını düşünen takipçileri ise Anıl Piyancı'nın trap ve dubstep gibi sound değişikliklerine gitmesini eleştiriyor. Ama Anıl Piyancı artık daha tecrübeli olduğunu ve hip-hop kültürü ile dalga geçilen bir zamandan geldiği için dönüşüme daha açık olduğunu anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anıl Piyancı'yı ilk duyduğumuz zamanlara gelecek olursak, daha 'asık suratlı' bir rapçi ile Grogi'nin ta kendisi ile karşılaşırız.

2018'de karşımıza çıkan bu parçaya gelen yorum 'Gorgi müziğe, Ezhel özüne döndü' cümlesine katılmamak imkansız!

Yeşil Oda'da yapılan ve kaydedilen Sekiz parçasını da unutmamak lazım! Mavişehir'den Karşıyaka iskeleye uzanan bir klipte tüm sevdiğimiz İzmirli rapçileri gördük.

Gorgi'nin son dönemde çıkardığı ve sevdiğimiz parçalarından biri de 'Gelemem' Burada da bir değişik tarzı ile Khontkar'ı tanıyalım diyoruz! İzmirli Onur Dinç!

Khontkar'ın ana akım rap'ten uzak, daha çok dubstep ve trap içerikli ve genellikle sürrealizm zorlayan bir tarzı var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerek kliplerinde gerek de sosyal medyasında! Kendisi ayrıca evli ve bir de çocuk babası.

Gel gelelim, bir başka önemli 'feat' parçaya! JENGA Artık 3,2,1 bitir işi diyen rapçiyi tanıma zamanımız geldi! Ferhat Yılmaz aslında Almanya doğumlu ama biz onu İzmir'in Güzelbahçe semti ile tanıyoruz!

Eğer sıkı bir rap severseniz, sözleri insanın kalbinde ve beyninde derin izler bırakan Gazapizm'i tanırsınız. Geçtiğimiz yıllarda vizyona giren Çukur ve Sıfır1 dizilerine şarkılar yapması ile ününü adeta katladı fakat biz eskiden beri rap severler zatan Gazap'a yıllardır hayranız!

Anıl Acar, aynı zamanda sıkı bir Twitter kullanıcısı ve duruşunu sergilemekten kaçınmıyor.

Gazapizm'in İzmir Konak'ta kurduğu ARGO İzmir stüdyosu ve birlikte çaldığı orkestrası Türkiye rap müziği için bir armağan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yener Çevik, doksanlardan beri bayrağı en önde taşıyan isimlerden. Kendisi aslen Erzurumlu olsa da, doğma büyüme İzmirli ve kentin hip hop sahnesinin öncülerinden. Bugün "arabesk rap" diye bir şeyden bahsediyorsak, rap tanınmadan çok çok önce Yener müziğini yapıyordu. Alçak gönüllü rapçi Yener, İzmir hip hop kültürünün her zaman abisi olmuştur.

Yunanistan'da yaşayan Türk asıllı MC/DJ/Prodüktör Ben Büdü'nün yaptığı remix ile Yener Çevik'in en sevdiğimiz parçalarından biri.

12 yaşından beri rap müzik yapan Rapangels'tan Pi de Karşıyaka karelerde hip hop kültürü ile tanıştı. "Ablam bana 2Pac dinletiyordu. Resmen kendimi o müziğe kaptırdım."

Sert sözlü rap gruplarından biri de Cash Flow!

İzmir'den çıkan çok önemli bir rap sanatçısı Norm Ender. Gerçek ismi ile Ender Eroğlu! Siz onu Mekanın Sahibi olarak tanımış olabilirsiniz, geçmişe gidip Norm'u biraz tanımamız gerek!

Norm Ender için buraya göz atabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

2006’da Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde, 2008’de ise Radio N101 Müzik Ödülleri’nde En İyi Rap Sanatçısı ödülünü kazanan Ege Çubukçu seksi kızlar, yaz partileri ve farklı flow'u ile bilinir.

1985'te İzmir'in Foça ilçesinde doğan Emrah Karakuyu da Ege Çubukçu gibi sadece rap adamı değil, reggae, r&b, trap ve dubstep'ten etkilenen bir müzisyen!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde müzik hakkında her şey @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarında!

#yüzdeyüzmüzik artık #yüzdeyüzonline!

Online konserler, ilginç bilgiler ve daha fazlası için @yuzdeyuzonline Instagram ve Twitter hesaplarını takip et!

instagram.com/yuzdeyuzonline

twitter.com/yuzdeyuzonline

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
29
19
7
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mehmetdi

Al birini vur diğerlerine

Pasif Kullanıcı

Erman nerde lan ?

Büşra Yiğit

ben fero rap mi yapıyo lan