Görüş Bildir
Haberler
E-Ticaret Devi Amazon'un Sahip Olduğunu Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Şirketi

E-Ticaret Devi Amazon'un Sahip Olduğunu Muhtemelen Bilmediğiniz 11 Şirketi

Fulin
10.01.2018 - 15:00

Kısa bir süre önce ülkemizi de kapsama alanına alan Amazon'u sadece bir e-ticaret devi olarak biliyoruz; ancak gerçek öyle değil. Aslında Amazon'un yapmadığı iş yok. Ülkemizde olan, olmayan tüm bu şirketleri bir araya getirerek; günümüzün en büyük teknoloji devinin durmayan büyümesine buradan şahit olabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Whole Foods

1. Whole Foods

Amerika, Kanada ve İngiltere'de faaliyetlerine devam eden, organik ürünlerin satıldığı çok popüler bir zincir süpermarket olan Whole Foods, kısa bir süre önce Amazon tarafından satın alındı ve Amazon'un bu alandaki ilk yatırımı oldu.  Amazon'un bu şirketi aldıktan hemen sonraki ilk icraatı, yüksek fiyatları sebebiyle eleştirilen bu şirketi daha uygun fiyatlar ile tekrar yapılandırma vaadi oldu. Ayrıca şimdi restoran işine de giriyorlar.

2. Alexa

2. Alexa

İnternet üzerindeki web sayfalarını ziyaret sayılarına göre sıralama özelliği ile bildiğimiz internet veri tabanı şirketi Alexa da Amazon'un iştirakleri arasında bulunuyor. Özellikle Alexa sıralamaları bilgi teknolojileri sektöründe çok büyük önem taşıyor ve kullanıcılar açısından da web sitelerinin büyüklüklerini ölçümleme açısından çok önemli bir araç.

3. Audible

3. Audible

Sesli kitap sektörünün öncüsü olan bu şirket, serüvenine kitap satarak başlayan Amazon'un portföyünde bulunuyor. Dünyanın en popüler eserlerinden, ders kitaplarına kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip bu şirketin tek işi sesli kitaplar üretip satmak.

4. IMDb

4. IMDb

Sinema ve televizyonda ne görüyorsak, onlar hakkındaki en detaylı bilgileri hepsini tek bir tık ile önümüze getiren IMDb, çok uzun bir süredir de sinema ve televizyon yapımlarının kalitesini belirlemekte bir dünya standardı. Amazon'un en önem verdiği şirketlerinden biri olan IMDb'nin kendine ait iştirakleri de bulunuyor.

5. AbeBooks

5. AbeBooks

Bir diğer kitapla ilgili olan firma AbeBook'un uzmanlık alanı, çok nadir olan kullanılmış kitaplar. Kitap kurtları ve koleksiyoncular bu sayfa üzerinden birbirlerini buluyorlar ve bu şirket Amazon'a yararlı oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Twitch

6. Twitch

İnternet üzerinden canlı yayına imkan sağlayan teknolojisi ile kullanıcıların ilgisini çeken son dönemin popüler platformu Twitch'te özellikle gerçek hayatı yansıtan kişisel canlı yayınlar, yaratıcı içerik ve müzik yayınları mevcut.

7. Box Office Mojo

7. Box Office Mojo

Sinema filmlerinin gişe başarısını ölçen bu girişim bir süredir IMDb'nin alt kuruluşu olarak hizmet veriyor.

8. Curse

8. Curse

Çevrimiçi oyuncuların çok aşina olduğu Curse de Amazon'un şirketleri arasında. Curse, neredeyse bilinen tüm çevrimiçi oyunlar için çeşitli hizmetleri ile oyuncular için bir numaralı kaynak olma amacını yerine getiriyor.

9. Blink

9. Blink

Evler için güvenlik kamera sistemleri üreten şirket kısa bir süre önce Amazon tarafından satın alındı. Amazon'un bu alım ile birlikte Amazon.com üzerinden verilen siparişlerin teslimatında ve asistan ürünü Alexa'nın gelişiminde bu şirketin birikimini kullanmayı hedeflediği söyleniyor.

10. Kiva Systems

10. Kiva Systems

Amazon'un perakende devlerine stok kontrol ve hazırlama konusunda robotik çözümleriyle hizmet veren Kiva Systems'ı satın alması, kendi devasa lojistik operasyonu için önemli bir adım olarak görüldü. Amazon bu sıralar Kiva Systems'ın adını Amazon Robotics olarak değiştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. aws

11. aws

Açılımı Amazon Web Services olan aws için Amazon'un en işlevli şirketi olduğunu söylemek mümkün. Kısaltma sebebiyle herkesin Amazon'un bir iştiraki olduğunu bilmediği bu şirket irili ufaklı milyonlarca internet üzerinden iş yapan şirket ve bireysel kullanıcıya hizmet veriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
7
6
5
5
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?