Görüş Bildir
Haberler
E Başlayalım Artık! Şubat Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket E Başlayalım Artık! Şubat Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
03.02.2018 - 14:59 Son Güncelleme: 03.02.2018 - 21:43

Geçen senenin hesabını kesmek üzere gökyüzünde tutulmalar başladı! Artık geri dönüş yok! Aman neler neler olacak?! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselenini de okumayı sakın unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Geçen sene neler olmuştu, Koç?!

Genel olarak tüm astroloji ekollerinde ateş; hareketi, hayat enerjisini, varoluşu ve savaşı temsil eder. Düşününce de en sık yapılan tanım bu: zaten hayatta kalmamız basit bir savaştan ibaret. O yüzden bu ayın etkilerinden bahsederken bu savaş temasını kullanalım. Zira etkisi aylara yayılacak alev alev bir tutulma yaşadık. Lakin sanma ki bu sana zorlukların habercisi... Hiç de değil! Fırsatları, yarışı, hızı ve uğruna mücadele etmeye değecek güzellikleri işaret ediyor sana gökyüzü. Yükselenin, ayın, Venüs'ün vesaire hangi burçta olursa olsun; sen Güneş Koç burcundayken doğmuş bir birey olarak bilincinde Koç'un temsil ettiği o ilahi ateşi, güçlü benlik duygusunu ve bitmez enerjiyi taşıyorsun. Zodyak çemberinde burçların ileriye gittikçe seviye atladığını da söyleyebiliriz. Koç, Ateş'in ilk çocuğu olarak ham ve gerçekten çok güçlü enerjiyi sembollerken; bir diğer ateş olan Aslan bu enerjinin biraz daha kontrol altına alınmış hali gibi düşün... Koç, çok güçlü bir asker olabilir ama savaşı komuta eden Aslan'dır. Savaşı çıkaran ise Yay. Yine 'ne diyor bu deli kadın' noktasına gelmeden tüm bu bilgileri ayın getirilerine uyarlayalım bakalım.

Dün gece gökyüzünü aydınlatan büyüleyici ay'a hayran hayran baktık; kendisi geçti gitti ama etkisi en az birkaç aya yayılacak! Elbette bu aylar boyunca tek bir konuyla uğraşacaksın demek değil. Hayat çok yönlü; ama asıl gündemin ve belki de en hevesli olacağın, enerjini yönlendireceğin konular bu ay tutulmasının etkisinde şekilleniyor. İlk olarak aşk konusuna değinmek istiyorum. Geçmişten gelen -ki geçmiş derken özellikle geçen seneyi kastediyorum- duyguların yeniden ateşlenmesi, yaşanmışlıkların yeniden gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Bunda özellikle arkadaş grubunun da etkisinin olacağını düşünüyorum. Eski bir sevgili ya da flört ile ortak arkadaşlar, çevreler varsa; kapanmamış meseleler, söylenmemiş içine atılmış sözler çıkabilir. Buna kişisel yorumumu katmayacağım lakin yenilik her zaman daha iyidir, biliyorsun. Daha geleceğe ve büyük planlarına yönelik odaklanmanın daha iyi olacağını biliyorsun nitekim. Bu sebepten özellikle 7 Şubat tarihine dikkat etmeni öneririm. Eksi aşklara dair beklenmedik gelişmeler olabilir; arkadaş grubundan haberler gelebilir. Bu noktada savaşta ordunun en ön saflarında koşturan bir Koç gibi fazla cesaretli, fazla açık tepkiler vermek yerine, Yay gibi 'bu hareketi yaparsam elime ne geçer? Şunu söylersem sonuç ne olur? Ahlaklı olur mu? Zaten tüm bunların sebebi ne ki?!' gibi sorgulama süzgecinden geçirmek daha mantıklı. Kısacası savaşı sadece bileğinin hakkıyla kazanamazsın. Sakin davran. 7 Şubat'tan sonra vermek istediğim bir diğer tarih de 17 Şubat! Bu tarihte zehir zemberek konuşmalar yapmaya çok meyilli görünüyorsun; sadece aşk konuları değil, dostluklar dahi incinebilir -aman yumuşak konuş, diplomatik davran. Ayın başı zaten sosyal ilişkiler açısından hareketli. Ayın 15'inden itibaren bu sosyalliği biraz dinginlemek, içine çekilmek isteyeceksin gibi duruyor. Kısacası: Esip gürleyip sonra da içine kapanık bir ruh haline bürünürsen yalnızlaşabilirsin. Gerek yok!

Şimdi gelelim aşk konusunun diğer ihtimallerine! Sevgilisi olan Koçlar; 3 Şubat'tan itibaren sevgilinle artık kadersel, dönülmez bir yola giriyorsunuz. Bu kötü değil. Aidiyet hissi yükselebilir, bağlar güçlenebilir ve daha da önemlisi, arada cinsel problemler ya da soğukluklar varsa, çözülebilir. Hele hele çocuk sahibi olmak isteyen bir Koç isen, önümüzdeki altı ay boyunca kısmetli bir dönemdesin. 

Yalnız mısın? 3, 7, 15, 21 Şubat tarihlerinde çık dışarı gez! İnternet üzerinden de kısmetlerin açık :)

Aşklı konularda kafan karıştıkça, dön ve geçmişe (geçen seneye) bak. Cevaplar geçmişte yaşananlarda saklı. Bazen evren dersi aldığımızdan ve dönüşümümüzü tamamladığımızdan emin olmak için aynı konuları farklı insanlar aracılığıyla yeniden ve yeniden karşımıza çıkarabiliyor. 

Gelelim şimdi bu meseleleri bir kenara atıp, hayatın gerçeklerine! Para! Kendi kazancın olmayan; burs, kredi, harç, borç, nafaka gibi paralar konusunda beklediğin gelişmeler varsa 28 Şubattan sonra sonuçlanması muhtemel. Genel anlamda maaşın ile ilgili beklentilerin varsa da; patron gibi para kaynakları ile konuşmalarını özellikle 21 Şubat'tan sonra yapmanı tavsiye ederim. Bu ay mesleki açıdan verimli. Eğer sosyal medya, iletişim, teknoloji, havacılık gibi mesleklerdeysen performansın ay boyunca gayet yüksek olacak. Aynı şekilde yaratıcı işlerde, projeler üzerine çalışıyorsan, ayın 10'undan itibaren güzel bir süreç başlıyor. Zaten Mart'ın başında gerçekleşecek olan dolunay'ın seni en çok mesleki anlamda etkileyeceğini düşünüyorum. Yani iş ile ilgili tatminsizlikler, sorunlar varsa; bu ay onlara odaklanmak yerine sosyal ilişkilerin tadını çıkarmak ve kendi özel hayatınla -yaratıcılığınla ilgilenmek daha keyifli. İş arkadaşları konusunda birazcık sabır derim.

Ay boyunca Mars seninle uyum halinde olacak ve enerjini yükseltecek. Bu noktada yine 2018'in genel yorumunu bir oku derim. Çünkü gelecek planlarına dair beklentilerin yüksek. Bu elbette biraz sabırsızlık yaratabilir -iş konusunda Mart'a kadar sabır!

Öğrenciysen; bu ayın en şanslı burçlarından birisin. Yolculuklar, ödevler, motivasyon... Bu konular çok kısmetli. En çok da dostlarının bu konuda desteğini göreceksin. Yazmak, çizmek, yayın yapmak için ay boyunca ideal konumdasın lakin 10 Şubat'a dikkat! Bir öğretmen ile takışabilirsin. Özellikle de 'hakkının verilmediği' gibi bir endişe ile. Yine en üst paragrafı hatırlatıyorum: En ön saflarda koşmak cesurca görünse de, riskli. Savaşı yönlendiren ol, içinde savrulup giden değil. Bu aşk konusunda da geçerli!

Önümüzdeki birkaç ayın temasının aşk olacağı kanaatindeyim kısacası, sevgili Koç. Kişi kişinin aynasıdır derler, malum. Sevdiğimiz beğendiğimiz insanlar kendi karakterimizle alakalı çok şeyi ele verebiliyor bazen. Kendinden taviz vermen, sürekli fedakarlık gerektiren bir şey mi olmalı? Kendindeki hangi eksikliği hoşlandığın insanı bir parçan haline getirerek kapatmaya çalışıyorsun? Bunları bir düşünürsen geçen senenin sıkıntılarını yaşamazsın bence. Zaten bu konuların tadını çıkar elbette ama çok da odaklama, zira ay boyunca üretim adına hayatın diğer alanlarında enerjin yüksek, fırsatlar bol. Hadi bakalım.

Güce denge geliyor, Boğa!

Şahsen bu tarz tabirleri sevmem ama maalesef ki doğruluk payı var: Hayat çoğu zaman adeta bir alışveriş. Bir hayvanın toprağa gübre vermesi, bitkinin de onu alıp meyve vermesi doğal bir döngü ve kusursuz; fakat söz konusu insanlar olunca, bilinç ve akışta kontrol sahibi varlıklar olarak hiç de masum değiliz. İnsan ilişkilerinde dahi, bize sunulan duyguların dahi en iyisini almaya çalışıyor, elbette ki en azını vermeye de programlı davranıyoruz. Pamuklara sarıp sarmaladığımız bir sevgiliden ilgi gördüğümüzde bunu 'e sever tabi, ya ne olacağıdı?!' tavrıyla karşılarken; pek de emek vermediğimiz hatta bazen sert davrandığımız bir sevgilinin yoğun ilgisini, 'her şeye rağmen seviyor, karşılıksız seviyor' gibi romantize etme saçmalıklarına girişiyoruz. Sert bir bakış açısıyla bakarsak; ne kadar karlı çıkarsak, egomuz ne kadar doyarsa; aşkı da bunun üzerinden değerlendiriyoruz. Maalesef ki çoğunlukla aşk böyle minnoş, ruhani bir duygu değil işte. Alışverişin bir parçası. Kendi bencil doğamızı kabul etmek önemli. Şu dünyada nesiller boyunca bir şekilde hayatta kalıp bir de en gelişmiş tür haline geldiysek; az bencillikler yapmamışızdır değil mi?! Genlerimize, kanımıza işlemiş bir açgözlülük var. Neyse... Gelelim tüm bunların konumuz ile alakasına :)

Sevgili Boğa, ayın 10'undan itibaren sosyallik de şahane, aşk konusunda kısmetler de var. Hatırlarsan zaten 2018'in aşk konusunda sana bol bol kısmet getireceğini söylemiştim. E artık başladıysak; eğer yalnızsan sana tarihleri vereyim. 10 Şubattan itibaren sosyallik iyice yükselmeye başlıyor. Özellikle kadın arkadaşlarınla çok güzel ortamlara girebilirsin. İnternet üzerinden aşklar bulman da söz konusu olabilir. İnternet tanışmaları ve flörtleri için en uygun tarih: 16-17-18 Şubat! Sonrasında da gayet aktif, sohbetli muhabbetli ortamlar seni bekliyor. Güzel vakit geçireceğini düşünüyorum bu açıdan. Ama şu yaşadığımız efsane tutulmanın etkilerinden bahsetmezsek olmaz elbette... Zira etkisi birkaç aydan, altı aya kadar yayılacak...

Geçen sene neler oldu? Ev, aile, geçmişe dair konulardan neler gündeme geldi? Özellikle yılın ilk yarısında? Bu konuyu oturup düşünmeni tavsiye ederim. Zira evrenin, biz dersimizi almadığımız sürece aynı konuyu farklı biçimlerde yeniden ve yeniden karşımıza çıkarma gibi bir meyli var. Senin bu tutulmalar konusunda etki alacağın alan öyle derin, öyle duygulara dair ki... Buradan 'aşk-anne-çok yakın bir dostluk' gibi yorumlar yapmak zor. Geçen sene de benzer bir etkiye maruz kaldığın için; dönüp yaşadıklarına bakmanı ve buradan çıkarım yapmanı öneriyorum. Bu elbette ki 'geçen sene yaşadığım zorluğu yeniden yaşayacağım' demek değil! Aksine! Geçen sene yaşadığın kötü bir şey varsa... Mesela.... Ailenle kavga ettin, kalbin kırıldı, baban sana adaletsizlik yaptı diyelim. Bu sene benzer bir konu yeniden gündeme gelebilir ve bu defa daha adaletli, geçen seneyi telafi eden cinsten bir sonuçlanma yaşayabilirsin! Dediğim gibi; etkiyi aldığın alan öyle iç dünyana dair ki; nokta atışı tahmin yapmak zor. Elbette bu aşka, ilişkilere dair de olabilir. Kısacası, mevzuyu senden daha iyi kimse bilmiyor. Sen kendini ferah tut ve akışa güven derim. Fakat ilişkiler söz konusu olunca -en girişte dediğim gibi- biraz benciliz, insanız ya sonuçta. Adaletli davrandığına emin ol, eğer adalet bekliyorsan.

Bu konudan fazla uzaklaşmadan bir de kariyer meselesine değinmek istiyorum. Sonuçta bir 'alışveriş' teması tutturduysak; bunun asıl alanı elbette ki verdiğimiz emek ve karşısında aldıklarımız... Bizi biz yapan mesleğimizden, verdiğimiz emeğimizden beklentimiz sadece para olmuyor, malum. İtibar, saygı, övgü de bekliyoruz. Mesleğimiz kimliğimizin bir parçası oluveriyor. Dolayısıyla özellikle bu ayın ilk yarısından, 15'inden itibaren gündem bu konuları şekillendirecek. Hemen örneklendirelim: mesela bir çağrı merkezinde çalışıyorsun, ama patronun sana sadece çağrı cevaplatmakla kalmıyor, üstüne bir yığın iş daha yaptırıyor, diğer çalışanları organize etmek, eğitim vermek, programları düzenlemek, mailleşmeleri sağlamak gibi diyelim! Bunun karşısında üç beş lira fazla almak elbette ki işine gelir lakin bu defa 'madem lider işleri yapıyorum, neden ona göre muamele görmüyorum? Neden ünvanımın yanına bunu yazmıyorlar? Neden insanlar bunun farkına varmıyor?!' gibi rahatsızlıkların artacak. Bu noktada yine sana 'aman sakin ol, minnoş ol, akışa bırakkkk' falan gibi tavsiyeler vermeyeceğim. Yık ortalığı! :) Hakkını ara, peşinden koş derim. Çünkü özellikle ve özellikle 3 ve 7 Şubat tarihlerinde kendini gösterme imkanın var. Zaten 15'inde bu konuda gelişmeler yaşayacaksın. Hakettiğini söke söke al derim. Zira az para/az karşılık bekleyip de çok çalışan insanları da 'aman ne iyi bir çalışan' diye romantize etme meylimiz -tıpkı girişte de dediğim gibi- var. Bu kendine ettiğin bir haksızlık olmasın. Kariyer konusunda bu sene güzel gelişmeler seni bekliyor. Artık sene başladı yani, yeter!

Başı bağlı bir Boğa isen; sevdiceğine karşı 4, 10 13 Şubat tarihleri ve civarında biraz daha esnek davranmanı öneririm. Kontrol ve ego savaşları yaşanabilir. Gerek yok. Diğer taraftan da 17 Şubat güzel bir tarih, gezip eğlenebilirsiniz. Küslükler varsa da 21 Şubatta arkadaş grubu dahil, güzel barışmalar yaşanabilir. 21 Şubat'ı değerlendir, derim. İnsan ilişkileri adına hoş bir etkisi var. Ama bu tarihte para ile ilgili girişimlerden uzak durmalısın. Kredi çekme, borç alma zamanları değil kesinlikle! 

Öğrenciysen durumlar aşırı parlak değil; lakin sorunların anahtarının arkadaşlarında olacağını düşünüyorum. Okula dair herhangi bir zorluk yaşarsan dostlarından bolca destek göreceksin. Bu süreçte ödev ve projeleri grup halinde yapmak senin için en iyisi. Gurur yapmaya gerek yok. Güzel fırsatlar var, kaçırma!

Bırak yesinler birbirlerini, İkizler!

Sevgili İkizler,

Bu ay alacağın etkileri düşünürken yerinde olmak istedim inan. Çok kıymetli, minnoş bir ay olacağından değil ha! Çok maceralı, geleceğin ihtimallerinin kapılarının patır patır açılacağı bir ay olduğundan dolayı! Çok uzatmadan hadi başlayalım.

Geçen sene özellikle de Ocak-Şubat aylarında olanları hatırlamanı istiyorum öncelikle. Çünkü bu ayın ve önümüzdeki birkaç ayın gündeminde yine benzer konular olacak. Bir yüksek lisansa ya da yurtdışında bir işe başvurdun da olmadı mı? Ya da bir takım aksilikler çıktı, askıda mı kaldı? Bir dil kursu gibi bir şeye heveslendin ya da geleceğe yönelik bir proje kursağında mı kaldı? Önümüzdeki dönemler sana ikinci birer şans vermeye geliyor. Gelişmelerin özellikle ayın 15'inden sonra hızlanacağını düşünüyorum. Bu süreçte en tedbirli olman gereken kısım ise kesinlikle para. Geleceğe dair planlarının kapıları açılmaya başlıyor başlamasına ama gerekli temellerin sağlam olduğundan emin olmalısın. Aileden aldığın harçlığa ya da devam eden bir öğrenci bursuna güvenmek pek de mantıklı değil. 'Kredi çeker hallederim yeaa' dersen de buna ancak gülerim. 2018 genel yorumuna yazdım bunu sana; bu sene sen paranı kendi çabanla garantiye almak durumundasın. Bu ay ivmesi artarak gelen büyük şeylere hazırlıklı olmanın en net yolu kenara köşeye para atmak. Eğer zaten insan kaynakları, iletişim, öğretmenlik gibi bir meslekte çalışıyorsan bence performansın da, kazancın da iyi olacak. İşe asılmak en mantıklısı. Ama ama ama... İş yerinde ortak bir proje yürüttüğün birileri varsa, ilişkileri sakin tutmaya bak. Ortaklarla (patronları ya da ayrı ayrı çalıştığın iş arkadaşlarını kastetmiyorum, sadece eşitlerin ve ortakların söz konusu) her an kavgalar çıkabilir. Özellikle de 4 ve 13 Şubat tarihlerinde. Dilimize hakim oluyoruz.

Şimdi başa geri dönelim; geleceğe dair güzel fırsatlar dedik. Bu konuda 17 Şubatta çok güzel haberler alabilirsin. Belki bir promosyon, terfi dahi söz konusu olabilir. Ayın yarısından sonra bol bol övgü alacağın, takdir göreceğin şahane bir dönem. Ne güzel içini açtım değil mi? Şimdi biraz da üzeyim hahahh!

Sevgili İkizler; bu ayın şahane olmayan etkileri iki yönde: aşk ve aile. Ay sonuna doğru her şey güzel güzel giderken, geçmişe dair sorunlar gündeme gelebilir aile içerisinde. Ev arkadaşın varsa, onunla da yaşayabilirsin bu sıkıntıları. Ev sahibi, kira zammı gibi meseleler maalesef ki ihtimal dahilinde. Ailedeki kadın figürleri biraz incitme eğilimi var; ayrıca kuzenler, kardeşler ortalığı karıştırabilirler. Tek çözümü elbette açık ve net bir iletişim. Fakat açık ve net iletişim kuracağız derken Demet Akalın misali 'dobra' olmak adına herkesin patavatsızlaşması, saygı sınırlarını aşması ve çok konuşması maalesef söz konusu olabilir. Kendini ayın sonuna doğru artık saçma sapan bitmez bir dedikodu - şikayet girdabında bulabilirsin. İkizler, arabulucudur. Benim sana tavsiyem; elbette sevdiklerinin yanında dur fakat bu rahatsızlık verici fakat küçük ve kısa süre sonra hatırlanmayacak kadar önemsiz meselelere kendini kaptırıp yazının başında bahsettiğim kendi hikayenin, gelecek planlarının yolundan sapma. Bak buna ev arkadaşın ve eve sık sık girip çıkan yakın dostlar da dahil. Ben bu meselelerin Mart'ın başında zirve yapıp sonlanacağını düşünüyorum. Adaletsizliğe şahit olursan müdahale edeceksin elbette ama küçük şeyleri büyütüp duruyorlarsa da kendi bilecekleri iş. Sen asıl şu kendi projelerine odaklan. Bak anne nasihati de vereyim: Herkes kendini kurtarır, olan sana olur! 

Aşka da değineceğim. Bekarsan, flörtler kapıda AMA olmayanı zorlama gibi bir meylin var bu ay. Bu işler ite kaka olmaz malum. Bence fazla ısrarcı davranmaktan kaçın. Bunun için de Mart'ın başını beklemeni öneriyorum. Zaten bu ayın tutulmasında (etkisi 6 aya yayılacak dedim ya) aşk vurgusu da var; kısmetindeki insan yola çıktı bile. Belki de sevgilisinden ayrılmıştır bu tutulmada, sana olan yolları açılmıştır :) Kim bilir! Aşk konusunda akışa bırak, flörtün aynı yoğunlukta hislerine karşılık vermiyorsa, kendi bilir!

Kır, dök, parçala, Yengeç!

Geçenlerde Facebook'ta şu motive edici görsellerden birine denk geldim, sevgili Yengeç ve aklıma sen geldin. Kırılan bir yumurta fotoğrafının altında şöyle yazıyordu: 'Kabuk dışarıdan kırılırsa ölüm, içeriden kırılırsa hayat başlar. Kabuğunu içeriden, kendin kır!' İlk başta sevimli ve doğru gelse de, biraz düşününce bomboş bir önerme olduğunu anladım. Zira hayat hiç ama hiç bitmiyor. Yumurta içeriden kırılırsa evet ortaya minnoş bir kuş çıkacak, ama dışarıdan kırılırsa da o yumurta varoluşuna bir kedinin, bir atmacanın bedeninde devam edecek. Hayat her türlü varolacak yani. Ölümden çok 'dönüşüm' var. Bize düşen, bilinç ve irade sahibi varlıklar olarak ne yönde değişmeyi seçeceğimiz. En nihayetinde, benzetmeleri sevsek de, gerçekten de bir yumurtaya sıkışmış eli kolu bağlı bir civciv değiliz. Bu görsel üzerine aklıma Yengeçlerin gelmesinin sebebi de hani şu çok klişe olan 'Yengeç kabuğu' meselesi değildi. Yaşadığımız tutulmalardan sonra kırılma yaşayacak burcun sen olmasıydı! Evet, bir kırılma geliyor. Ama sanma ki bu 'hayat ya da ölüm' gibi abartılmış dramatik bir şekilde olacak. Dediğim gibi; ölüm yok, şekil değiştirme var. Sen de minik bir kuş değilsin. Ne güzel demiş Şems-i Tebrizi: 'Düzenim bozulur, hayatım alt üst olur diye, endişe etme. Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını?” diye.

Şimdiiii... Gelelim asıl meseleye. Geçen senenin ilk yarısında neler olmuştu? Düzeninde nasıl değişmeler yaşandı? Banka kredisi mi çektin? Maaşınla ilgili sıkıntı mı oldu? Yoksa ilişkilerde kıskançlıklar, krizler mi yaşandı? İşte bu aydan itibaren özellikle ilk birkaç aya yayılacak etki, geçen sene yaşadığın konularda ipuçları veriyor. Geçen sene yaşananlara bakıp hem ders çıkartabilirsin; hem de adaletsiz konularda hakkını alabilirsin. Şöyle düşün; yumurtanın bir şekilde kırılacağını gördün, nasıl kırılırsa kırılsın hala hayatın devam ettiğini de gördün. En kötü ne olabilir ki?! Paralar yeniden kazanılır, aşk da her zaman bir yolunu bulur. Bu ay endişeli hissetme, kader sana yolları açıyor. 4 Şubat tarihinde aşk konusunda ani kıskançlıklar söz konusu olabilir. Mantıklı düşünmeni tavsiye ederim. Ani çıkışlar yapmaya meyillisin çünkü. Aynı şekilde 10 Şubatta da abartmamak lazım. Hele 13 Şubatta bence ilişki durumlarını konuşmak için hiç de uygun bir zaman değil. Hangi zaman uygun bir zaman, biliyor musun? 20-21-22 Şubat! Bu tarihlerde yapılacak konuşmalar ilişki sorunlarını çok daha yumuşak bir şekilde çözebilir. 

Ayın 15'inden itibaren dediğim gibi geçen senenin gündem konuları yeniden bir kendilerini hatırlatıp kapanmaya başlıyorlar. Para konusu vurgulu! Hem bizzat çalışarak kazanarak aldığın maaş, hem de burs, banka kredisi, borç ya da eşinin maaşı gibi paralarla alakalı gelişmeler gözüküyor. Bu durumda yine en azından 20'sine kadar büyük alışverişler yapmamanı öneririm. Para konusu bir netleşsin de, sular durulsun hele. Ofis ortamında bu ay adeta bir Mars olacaksın -yani ateşin ve savaşın tanrısı! Ne derler bilirsin: 'Oyuncudan değil, oyundan nefret et!' Dolayısıyla iş arkadaşların ile alakalı gerginlikler varsa, tüm konuşma ve toplantıları 17'inden sonrasına ertelemek faydalı olacak. Para ile ilgili seni 7 Şubat konusunda da uyarmak istiyorum. Borsa vesaire gibi işlerdeysen, çok ani değişimler yaşanabilir. Riskleri hesaplayabildiğinden çok eminsen sorun yok elbette ama... 

Yalnız Yengeçler için güzel dönem 17-18 Şubattan sonra başlıyor. Uzak mesafeli ilişkiler söz konusu olabilir ya da güzel yolculuklar yapabilirsin. Bu defa daha uzun vadeli geleceğe yönelik fırsatlar var ilişkiler konusunda elinde. Eğer bir öğrenciysen, şahane vakitler seni bekliyor. Hocalarının desteği arkanda olacak, sınıf arkadaşlarınla grup çalışmalarının da çok verimli geçeceği kanaatindeyim. Ama 10 Şubatta ego kaynaklı gerginlikler yaşamamaya dikkat. 

Ay ilerledikçe güzelleşiyor. Akademi, kurslar, gelecek planları ve yolculuklar için en güzel fırsatlar ayın 24-25-26 tarihlerinde gizli. Geçen sene kaçırılan fırsatlar, sonuçlanmamış başvurular için yeni bir fırsat gibi düşün. Gurur yapma bence ve ihtimalleri kendin için açık tut. İş arıyorsan da güzel tarihler bunlar. Dediğim gibi 15'inden sonra ay giderek güzelleşiyor. Yalnız Yengeçleri aşk konusunda es geçecek değilim: ayın 15'inden sonra ve özellikle 20'si civarı ortak ilgi alanları paylaştığınız biriyle tanışabilirsin. Gene de işleri ağırdan al bence. Bu ay başlayan flörtler, Mart'ın ortasından itibaren ancak düzgün bir ilişkiye dönüşebilir.

İnsan, insanın aynası, Aslan...

Sevgili Aslan, 

Bu ay, tıpkı geçen sene de olduğu gibi tutulma senin burcunda gerçekleşti. Karşıt burcun olan Kova'da da... Tutulmanın etkisi 6 ay kadar bile sürebilir. Ama bu demek değil ki senenin yarısı boyunca sadece tek bir mesele ile ilgileneceksin! Sonuçta hayat çok boyutlu bir şey. Fakat yine de en çok odağını alacak konunun tutulma etkisinde olduğunu bilmeliyiz. Bunun sıklıkla geçen senenin gündemini tekrarlayacağı kanaatindeyim. Geçen sene, özellikle de Ocak-Şubat ayında neler oldu? Tüm hayatını etkileyen bir kaos mu, yoksa sadece ikili ilişkiler bazında mı etkilendin? Bunu bir düşünmeni tavsiye ederim. Çünkü evren bazı olayları tekrar tekrar ısıtıp önümüze koymayı seviyor; dersimizi alıp almadığımızı görmek için sıkça. Dolayısıyla, örneğin, kötü biten bir ilişkinin ardından içimiz rahat, adaletli davranarak ayrılmamışsak ya da yarım kalan bir hesabımız varsa; evren aynı meseleleri farklı bir insan aracılığıyla yeniden karşımıza çıkarabilir. İsimler ve yüzler önemsiz aslında. İkili ilişkilerde gerçekten de insan, insanın aynası. Mutlu olamadığımız biri hayatımızdaysa; 'sen neden böylesin?!' diye son derece anlamsız olan bu soruyu sormak yerine 'kendi karakterimdeki hangi eksikliği bu insanla kapatmaya çalışıyorum? Mutlu değilsem neden beraberim' diye sormak daha yapıcı olacaktır. Yani 'hep manyaklar beni buluyor' yaklaşımı; kendini pasifize ederek iradeni reddetmekten de öte, kendi kimliğine hakaret niteliğinde biraz... Benlik duygusu, gururu güçlü bir burç olarak Aslan; durumları kontrolüne almalı. Yani, kısacası sevgili Aslan; eğer geçen sene aşk konularında sıkıntılar yaşadıysan, bu sene tekrarlayabilir. Ha eğer sen dersini aldığını, hesaplarını kapadığını düşünüyorsan da sıkıntı yok. O zaman sevgilinle dönülmez, kadersel bir yola girdiniz demektir. Bu ay sevgilinle çoook çok güzel vakitler geçirebilirsiniz. 

Şimdi gelelim yalnız Aslanlara; dediğim gibi, geçen seneden dersini çıkardıysan; bu ay çok güzel aşklar başlıyor. Mis gibi etkiler var, mis gibi! 7 Şubat mesela! Evlilik teklifleri dahi gelebilir :) Flörtler, bir bakmışsın, güzel ilişkilere dönüşmüş! Aşk mektubu almışsın... Neler neler! Bu ayın ortasındaki tutulma, başlayanları tamamlayacak. 15'ine kadar ilişkiler konusu şenlikli.

Elbette diğer sosyal ilişkiler de dahil buna. Beraber proje yürüttüğün iş arkadaşlarınla fazlaca haşır neşir olacağın dönem. Ama uyarmak istiyorum, 4-7-13 Şubatta iletişime dikkat etmelisin. Biraz fazla agresif ya da benmerkezli davrabilir, ayrıca da ufak meselelerden beklenmedik şekilde gerilebilirsin. Eğer sanat, sahne, öğretmenlik gibi mesleklerdeysen; iş motivasyonun çok yüksek, performansın muazzam. Enerjin de genel hayatına dair gayet iyi. Sen yeter ki ikili meseleleri abartma.

Para konusuna gelecek olursak; açıkçası pek de fena değil. Kredi, burs gibi gelirlerin bereketi artabilir ama asla asla 20-21-22 tarihlerinde banka kredisi gibi işlere girişme, büyük alışverişlerden de kaçın. Bu tarih para konularında belirsizken; ikili ilişkiler konusunda iyi. Bu tarihlerde mesela patron gibi üst düzey insanlarla yapılacak toplantılar verimli geçer. Küs olduğun dostlarınla da kontak kurmak için uygun bir süreç. 

Herhangi bir hastalığın varsa; şifalı zamanlar ayın ikinci haftasından itibaren başlıyor. Kötü alışkanlıkları bırakmayı da ciddi ciddi düşün bence. 

17 Şubat'ı takviminde işaretlemelisin. Güzel bir hediye alabilirsin. Belki sevgililer gününü gecikmeli kutlamaktır bu, kim bilir! Aynı şekilde yine 16-17-18 Şubat tarihlerinde ilişkilere yönelik çok güzel haberler alacağını ve sevimli konuşmalar gerçekleştireceğini düşünüyorum. Bu ay güzel bir ay, Aslan. Artık işler çözülüyor. Girişte de belirttiğim gibi, için rahatsa korkulacak hiçbir şey yok. Adalet yerini bulacak, evren aldıklarını verecek. Para ve kariyer konusu da fena değil ama asıl gelişmeler daha sonraki aylarda. Bu ay dostlarınla gez toz, sevgiline sımsıkı sarıl, eğer sevgilin yoksa da yukarıda tarihleri verdim zaten; seni hakedecek o insanı bul. Yoksa zaten bu tutulma etkisi ile aylar içerisinde o seni bulacak. Zaman kaybetmeyin, o yola çıkmıştır bile çoktan! :)

Aşk var, Başak!

Başak, sana 2018'in yıllık yorumlarında sıkça 'ilahi adalet' meselesinden bahsetmiştim. Bu ay artık dönüş yok; kapılar açılmaya başladı. İş arkadaşlarınla ilgili adaletsizlik olduğunu hissettiğin konular yeniden gündeme gelebilir. Geçen sene olan olayları hatırla bakalım. Benzer temalar tekrarlayacak. Bu sene geçen seneden farklı olarak çok daha rahat olmanı öneririm zira geçen seneki gibi sürekli 'yanlış anlaşılma, hakkının yenmesi, gerekli itibarı görmemen' gibi etkiler söz konusu değil. Açıkçası bu seneki iş yeri gerginliklerinde patron gibi bir üst düzey figürün dostluğunu dahi kazanabilirsin. Evet, durumlar gergin ama adaletli olacak en azından. İş yerin ile alakalı gayet güzel gelişmeler seni bekliyor. Kariyerinin geleceğinden duyduğun endişeye son verme ve ileriye odaklanma vakti. Yepyeni projeler, girişimler kapıda. Lakin bunu para konusunda çok iyi olarak algılamamanı tavsiye ederim. Evet, para konuları pek sıkıntılı değil ama bankalar ile alakalı işlerde özellikle 7 Şubat haftası beklenmedik kayıplar yaşanabilir. Dikkatli olmak şart. Yine iletişime dayalı bir meslekteysen işler iyi -ayrıca eğer bir ortağın varsa da, iş yeri gerginliklerinde senin destekçin olacak.

10 Şubattan itibaren aşk konuları güzeeel güzel akmaya başlıyor. Bu açıkçası ilgini hayatın para pul gibi maddi konularından saptıracak güzel bir etki. Katlanarak arttığını da söyleyebilirim. Ay sonuna doğru sevgilin varsa çok güzel vakitler geçirebilir, yeni kararlar alabilirsin. 17 Şubat'tan 21 Şubat'ta kadar aşk konusunda adeta cenneti yaşayacaksın. Güzel haberler, mesajlar ve hediyeler alabilirsin. Küslükler de bitebilir. Bu elbette ki sadece sevgilisi olanlar için geçerli. Sevgilisi olmayanlar ise 15 Şubat'ı beklesinler bence. 15 Şubattan sonra genel anlamda taşlar yerine oturuyor zaten. Hem kendinle olan sorunlar çözülmeye başlıyor, hem de ilişkiler yağ gibi akmaya...

Gelelim bir diğer meseleye: Sağlık! Bu ay yeni kararlar almak için ideal. Tedavilere başlayabilir, kötü alışkanlıkları bırakabilirsin. 10 Şubat tarihinde lütfen dikkatli ol; hastalanma ihtimalin yüksek. Bu ay sana sadece bedensel şifa değil; psikolojik ferahlık da getiriyor. Hani nineler derler ya 'sinirsel yavrım, her şey sinirsel!' diye... İşte onun gibi! ruh beden bütünlüğü, güzel bir ferahlık bu... Huzur bulacaksın bence.

Bunu yazmayı sevmiyorum, sen de duymayı sevmiyorsun ama maalesef ki yine güçlü bir etki: Bir takım düşmanlar görünür olmaya başlayacak. Bu noktada 'hep iyi insanların başına kötü şeyler geliyor, herkesi kendim gibi sandığımdan, beni kuzu gibi gördüklerinden saldırıyorlar' falan filan gibi mağdurum ben mağdur triplerine girmektense; 'benimle ne derdiniz var?!' yüzleşmesi hem daha yapıcı olacağı gibi, egonu da iyice tatmin edecektir. Bu etki önümüzdeki aylara dahi yayılıyor. Bu noktada bir diğer tavsiyem de İnternet üzerindeki bilgi güvenliliğine dikkat etmen yönünde. Sosyal medya paylaşımların, iş yerinde sorun yaratmasın mesela. Telefonu da ulu orta bırakma, vesaire... Mahremiyete birazcık özen bu süreçte seni can sıkıcı olaylardan koruyabilir. Zaten yanında az insan var gibi görünse de, asla yalnız olmayacaksın. 

Bu ay evinde misafirler ağırlamak için uygun bir dönem. Ayrıca evden çalışıyorsan; en verimli süreç bu ay. İş dışında da evde vakit geçirmek, evinde çalışmalar yapmak isteyebilirsin. Zaten dolunay Mart'ın birinde senin burcunda ışıldayacak. Yani biraz eve çekilip dinlenmek sana tahmininden çok daha iyi gelebilir!

Seçim sırası sende, Terazi!

Sevgili Terazi,

Öncelikle şu kısımdan başlayalım: Bir ayrılıp bir barıştığın, geçen seneden beri kopamadığın bir sevgilin var mı? Eğer varsa, bu paragraf sana özel. Bu ilişki -ki başka insanların sadece üçüncü kişi anlamında değil, kanka vesaire gibi dahil olduğu tarzdaysa özellikle- geçen sene yaşanan sorunları yeniden gündeme getirecek gibi duruyor. Geçen sene Ocak-Şubat ve Ağustos aylarında neler yaşandı, oturup bir düşün bakalım. Bu süreçten ne dersler çıkardın? Sence ilişkinin dinamikleri değişti mi? İlişkinin sorunları dışarıdan kaynaklı mıydı yoksa o sorunları ilişkiye dahil eden ikinizden birinin karakteri mi işleri yokuşa sürüklüyordu? Hepsini de geçtim; zaman, stres, emek, sıkıntı... Tüm bunlara değecek bir ilişki miydi? Bunları kendine sormalısın. Eğer geçen seneden beri devam eden ilişkin, o insan hala hayatındaysa; artık sorunlara yeni yaklaşımlar getirme vakti. En iyi 'özür' dileme yöntemi de davranışlarını değiştirmektir (Bunu Jay-Z'den duydum). Eğer iki taraf da değişime yanaşmıyor ve bir şekilde ilişki devam ediyorsa, üzgünüm ama altı ay boyunca biraz üzülürsün.

Gelelim diğer Terazilere! Sevgilisiyle ilişkisi iyi olan ya da yeni sevgili yapmış olanlara... Evren bazen geçmişteki olayları, aynı mevzuların şeklini değiştirerek yeniden yeniden karşımıza çıkarmayı sever. Dersimizi aldık mı diye kontrol etmek için. Mesela... Diyelim ki eski sevgilin ile kıskançlık sorununuz vardı. Yeni sevgilin ile de var! Demek ki suratlar değişse bile, hisler aynı kalıyor. Belki de sorun bizdedir? Kıskanıyorsak, biz kendimizi biraz eksik görüyor olabiliriz? Ya da belki de 'değer görmek' adına 'ay resmen paylaşılamıyorum' gibi hissetmek için -kendi değerimizi biçerken başkasının da onayını almak için- kıskanç insanları seçiyor olabiliriz. Yani sorun gerçekten de onlarda değil ama bizde olabilir, sevgili Teraziler :) Dolayısıyla, geçmişin ilişki sorunlarından çıkaracağımız dersi çıkardıysak, akıllandıysak; ilişkiler konusunda altı ay boyunca çooook güzel bir süreç bekliyor. Artık dönülmez yollara giriliyor; evlilik, nişan, çocuk gibi!

Sevgilisi olmayanlara gelelim... Gene iyisiniz! Ayın ilk iki haftası çok kısmetli. Özellikle İnternet üzerinden bolca flört olabilir. Bu flörtler de önümüzdeki aylarda ilişkilere evrilebilir. Gayet güzel, gayet iyi. Siz yeter ki geçmişteki tuzaklara yeniden düşmeyin. 3 Şubat ve 7 Şubat tarihlerinde de dışarı çıkın ve sosyalleşin. Kısmetler çok açık çok!

Aşk ilişki meselelerini açıkladıysak şimdi gelelim hayatın acımasız gerçeklerine: İş, ekmek, ssk, sağlık, emek vesaire :) Sevgili Terazi, ayın ilk iki haftası evet romans odaklı lakin ikinci haftadan sonra sorumluluklar ve işler artıyor. İş yerine yeni bir proje gelebilir, yeni sorumluluklar alman gerekebilir, grup çalışmaları söz konusu olabilir. Gayet güzel bir şekilde altından kalkacağını düşünüyorum zira Mars etkisi seni güzel ışıldatıyor, enerji veriyor bu ay. 17-22 Şubat arası harika haberler alabilirsin kariyerine dair. İş arkadaşlarının desteğini de arkanda hissedeceksin. Bu bir terfi dahi olabilir. Eğer işsizsen, bu tarihlerde daha girişken davran çünkü fırsatlar gerçekten çok. Aynı zamanda sağlığınla alakalı da iyi haberler var. Tedavilere başlamak ve kötü alışkanlıkları bırakmak için tek kelimeyle muazzam zamanlar; hele hele 25'i ve sonrası! 

Genel olarak gönül işlerini kontrollü ilerlettiğin sürece son derece verimli bir ay. İnsan insanın aynası derler, başkalarının sorunları bizim hayatımıza da yansıyabilir. O yüzden bazen karşındakine yardım edebilmek için, kendin mutlu olman lazım. Bunu hatırlamanı isterim. Sen güçlü ol, işini gücünü güvenceye almış ol ki hayatındaki insana da bu enerjiyi yansıt. Bu ay adeta kapıları açıp sana seçim şansı tanıyor. Çok güzel manzaralı olanlara da girebilirsin, 'acaba nereye çıkıyor?!' diye sonunu merak edip pek güzel olmayanlara da... Bol şans!

Nasıl da meşgul bir ay, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Ne kadar da dolu dolu bir ay bu! Detaylara girmeden önce hemen şu asıl meseleyi aradan çıkaralım. Geçen sene Ocak-Şubat ve Ağustos aylarında ne olmuştu? Gündemin, mevzuların teması neydi? Aile ile alakalı bir sıkıntı mı yaşadın yoksa bir patron-öğretmen-baba figürü ile mi problemler çıktı? Adaletsizliğe mi maruz kaldın? İşte bu ay gerçekleşmiş olan ve 15'inden sonra da tamamlanacak olan tutulma dalgasının etkisi önümüzdeki aylara da yayılacak ve geçen sene çıkan mevzuları yine benzer bir çizgide tekrarlatacak. Bu kötü değil; bu ikinci bir şans demek! Hem de bu sefer Jüpiter'in o güzeller güzeli şansı üzerindeyken, adeta 'senin sıran geldi!' Sen kolay kolay unutmazsın zaten. Yaşananları detayı detayına hatırlıyorsundur. Aynı olaylar farklı konularla, aynı hisler farklı insanlar aracılığıyla yenilemeye başladığında geçen seneden aldığın dersleri ve yaptığın çıkarımları hatırla. Güzel bir süreç başlıyor. Vitesi yükselttik resmen.

Şimdi gelelim ayın diğer detaylarına... Neler yok ki?! Öncelikle hem iş, hem de para konusunda çok güzel etkiler var. Motivasyonun yüksek, zihnin gayet iyi çalışıyor. Her sektörde çalışan için gayet iyi etkiler var, yükselen Akrepler için. Ama ama ama... 4-7-13 Şubat tarihlerine dikkat etmeni öneriyorum. Her türlü insan ilişkisinde gerginliğe çok ama çok açıksın. Biraz fazla kibirli davranabilirsin. Bu kısmın altını çiziyorum çünkü kibirli tavırlar, ileride işine yarayacak ilişkileri yıpratmana sebep olabilir. Bu kibir elbette ki 'ben şahaneyim, en iyiyim, siz eziksiniz' tadında bir kibir değil. Daha çok yakın gördüğün insanlara nazının geçebileceğini düşünerek 'ben sizin için neler neler yaptım' tarzı bir yaklaşımla fazla fazla talepkar davranabilirsin. Yazık, kırma onları. Şubat'ın ilk on gününde ağzımızdan çıkanlara dikkat işte!

Zaten Şubat'ın ilk 10 gününden sonra ilgin sosyal ilişkileri bir kenara bırakıp, daha çok romanslara kaymaya başlayacak. Bolca flört edebilirsin; hele hele 17-22 Şubat arası çooook güzel romantik anlar yaşayabilirsin. Hediyeler alacağını öngörüyorum -sevgililer gününü biraz geç kutlayacak olabilirsin. Ben bunların kısa sürede ilişkiye dönüşeceğini sanmıyorum ama bence tadını çıkarmalısın. İlişkiye dönüşmeleri Mart'ı bulacak gibi. 28 Şubat da çok kısmetli. Eğer zaten sevgilisi olan biriysen; yine huzur dolu bir hafta seni bekliyor. Partnerine yeniden aşık olabileceğin güzel anlar var. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız, yine uygun zaman. 

Kariyere geri dönelim: Öğretmenlik, sanatsal üretimler, sahne gibi anahtar kelimeler varsa iş tanımında; yine şahane fırsatlar söz konusu. Bu noktada cesur olmanı ve kendini ön plana çıkarmaktan çekinmemeni tavsiye ediyorum. Kibir ya da gurur diyelim; bir köşede keşfedilmeyi beklemek ya da yaptığın işin takdir görmesini, övülmesini ummak yerine birazcık 'göze sokar gibi' olmasa da ön plana çıkmak bu fırsatları daha kolay yakalamana yardımcı olur. 

15 Şubat tarihine geri dönelim... Taşınma, ev arkadaşı alma gibi durumlar gündeme gelebilir. Uygun bir tarih açıkçası. ama büyük alışverişler için bence 25'i ve sonrasını tercih et. Ayın sonuna doğru ev ile alakalı meselelerden dolayı iş hayatını biraz savsaklama ihtimalin var; buna da dikkat etmeni öneririm. Bu yeniayın güzel bir etkisi olacağını düşünüyorum. Bariz bir değişim gözle görülmese de, zaman içerisinde fark edilecek. Duygusal olarak da ferahladığın, hoş bir süreç bu ay. Hayat artık başladı.

Evren senden ikinci bir şans istiyor, Yay!

Sevgili Yay, 

Mars burcumuza geldi. Nihayet enerjimiz son derece yüksek! Daha da iyisi şu ki; tutulmalar yine Aslan-Kova aksında yer alarak bize geçen sene (Ocak-Şubat ve Ağustos aylarını hatırla)  gündem olan olayların temasını tekrar yaşatacak. Mesela: Diyelim ki geçen sene bir sevgilin vardı, geleceğe dair planlar hayaller vardı ve olmadı; tutulma hayallerini yıktı geçti. İşte bu sene, geçen seneki olayın tekrarı niteliğinde -aynı insan olmasa dahi- benzer niteliklerde bir ilişki karşına çıkabilir. Bu noktada şunu düşünmen lazım: Dersini aldın mı? Güvenilmez bir insanı seçip, içine sinmediği halde devam edip, hataları bile bile yok sayıp devam ettiysen mesela, bundan dersini çıkarmış olman lazım ki bu sene yine benzer bir ilişkiyle, aynı kakanın lacivertiyle uğraşmak zorunda kalma! Ya da mesela; geçen sene yurtdışında bir işe ya da bir kursa heves ettin, başvurunu da yaptın ama belki de maddi güvenceni sağlamadığından - biraz sorumsuz davrandığından dolayı o iş olmadı? Bu sene olsun işte. Bu sene dersleri aldıysak, adımları sağlam atma vakti. Geçen senenin fırsatları -eğer adil davrandıysan- bu sefer hakkını vermek üzere geri geliyor. Bu altı aya yayılacak bir etki. Sinyallerini şimdiden vermeye başladı ve 15'inden sonra renklerini iyice belli edecek. Geçen sene zordu, malum. Hangi konuda geleceğini kişisel geçmişinden tahmin edebilirsin diye düşünüyorum.

Ama şunu da unutma. Geçen senelerde yaşananlar sana bilgelik ve deneyim kazandırmış olsun; maceracı ruhunu örselemiş olmasın lütfen. Kabullenilmiş basmakalıp bilgi, deneyimi öldürür. Oysa daha öğrenecek çoook şey var. Geçen senenin sende bıraktığı şey travma olmasın; uzmanlık olsun. Ne de olsa her şeyi asla ama asla aynı anda deneyimleyemeyiz. Kendine bir iyilik yap ve önüne ne çıkıyorsa; deneyimi, mantığı ve sezgilerinle dürtülerini dengeye koyarak dal :)

Sevgilisi olmayan Yaylar için, 7 Şubat çok kısmetli. Arkadaş gruplarından ya da İnternetten güzel flörtler gelebilir. Lakin 10 ve 13 Şubat tarihlerine dikkat etmeni öneriyorum; çok fazla dedikodunun kol gezeceği, kıskanç gözlerin üstüne dikileceği bir dönem. Sen zaten pek takmazsın ama olur da incitici sözlere denk gelirsen fazla da önemseme derim. 17 ve 21 Şubat tarihlerinin altını da insan ilişkileri açısından çiziyorum. Özellikle 21 Şubatta geçmişten küs olduğun insanlarla barışmak söz konusu olabilir. Sevgilisi olanlar için de gaaaayet huzur dolu bir ay bu! 

En fazla etkisini hissedeceğimiz enerji, savaş ve ateş tanrısı Mars'a ait olacağı için bu uyarıyı yapmalıyım: Delicesine hızlı koşarsan çabuk yorulursun, malum. Mars itekliyor, koş diyor :) Oysa ritmi yakalamak bu ay fazlasıyla önemli. Ayın ilk yarısından sonra biraz daha evinde huzur bulmak, kabuğuna çekilmek faydalı olabilir. Evde çalışmak da çok daha verimli olacak; ayrıca ailenin desteğini de alacağın kanaatindeyim. Evde olmak, mutsuz yabani bir şekilde surat asıp kendini izole etmek değil sonuçta. Adımlarını dinlendire dinlendire, nefes alarak ilerlemek gibi düşün. Bu ayın yarısından itibaren huzur ve şifa yuvanda olacak.

Şubatın 2. ve 3. haftasında rüyalarına dikkat etmeni öneririm. Elbette müneccim gibi geleceği çatır çatır gösteren rüyalar göreceksin demiyorum lakin bazı rüyalar; senin gizliden sezdiğin ama adını koyamadığın tehlikeleri, içine sinmeyen meseleleri ve belki de kendi iç dünyana dair zayıflıkları sana hatırlatabilir. Bedeninin, beyninin el altından seni uyarma dürtüsü gibi düşün bunu. Yatağının yanında küçük bir defter ve kalem bulundurmak; en zor düğümü, kendini çözmek için iyi bir adım. 

Kariyerine dönecek olursak... Bu ay çalış, Yay. Zira Mart'ı kocaman bir dolunayla karşılayacağız ve bu senin kariyerini işaret ediyor olacak. Dolunayın ortaya çıkardığı şeyler senin emeklerin ve başarıların olsun. Aynı şekilde eğer süren bir dava, mahkeme söz konusu ise, bu ayın sonuna doğru sonuçlanmaların gelmesi daha yüksek bir ihtimal. Ay boyunca sıkça kağıtlar imzalaman, belgeler teslim etmen gerekebilir. Bu yüzden 21 Şubat ve civarına dikkat etmeni öneriyorum. Özellikle büyük paralar ile oynuyorsan, yanılgıya açık bir süreç. Bence ciddi meseleleri, belgeleri ve hatta iş toplantılarını 24'ü ve sonrasına ertele.

Sağlığına dikkat etmeyi aman unutma. Mars enerjisi aynı zamanda insanın sağını solunu kırar :) Ev kazalarına özellikle dikkat. Hadi bakalım, hayat başladı!

Dengeyi sağlıyorsun, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Bu ay senin için son derece hareketli. Bolca kazanç var; ama hepsi de emek gerektiriyor. Sana 2018 yorumlarında bahsetmiştim, hatırlarsan. Artık tam bir Oğlak gibi davranma vakti. Hayatın getireceklerine hazırlıklı olmak adına şu ilk aylarda etkili olacak tutulmalara bir bakmamız gerekiyor. Bu tutulmalar, geçen sene yaşananlara benzer özellikte ve geçen sene Ocak-Şubat ve Ağustos ayında yaşadıklarını, farklı bir pakette sana yeniden sunabilir. Bunun fazlaca iş ve para ile alakalı olacağını düşünüyorum. Evlilikler ile de alakalı olabilir lakin asla flörtleri ve henüz yeterince ilerleyememiş ilişkileri dahil etmiyoruz buna. Eğer mal paylaşımlı bir evlilik söz konusu ise bu etki yoğun. Mesela: Evlenmek istediniz ama maddi şartlar el vermedi ya da eşinle beraber maddi sıkıntılar yaşadınız diyelim... Bu sene geçen senenin kayıplarını telafi edebilirsiniz. Tabi elbette ki adil davrandıysanız! Yahut iş yerinde çok iyi satışlar yaptın, ürünler ürettin ama hakkını alamadın mı? Geçen sene sesini çıkarmadıysan bile bu önümüzdeki birkaç ay içerisinde kükreme vaktin geldi. Bu iki ihtimalden benzerlerinin en azın 15 Şubat'a kadar kendini belli edeceğini düşünüyorum. Açıkçası 17 Şubat tarihinden sonra da özellikle parasal anlamda çok güzel kazançlar sağlayacağın kanaatindeyim. Enseyi karartma yani. Tek dikkat etmen gereken; diplomatik davranmak. Her ne kadar haklı olsan da, agresif bir tavır seni hem insanların gözünde düşürebilir, hem de manipülasyona açık hale getirebilir.

Küs olduğun kuzen, akraba, kardeş vesaire varsa; 21 Şubat sonrası barış rüzgarları gözüküyor. Bu etkiyi aynı şekilde aranın bozuk olduğu yakın arkadaşlarınla tekrar bağlantıyı sağlamak için kullanabilirsin. İnternet ve mesajlaşmalar üzerinden güzel bir iletişim ağı başlıyor. Yalnız olmadığını görecek ve hissedeceksin. Aşk konusunda da iyi. Eğer yalnızsan; şimdi komik olacak ama, 'görücü usülü' diye düşünüp herkese burun kıvırma. Tanıdıklar aracılığı ile gerçekten hoş birileriyle tanışabilirsin. 'Sen en azından bir gör, beğenmezsen istemiyorum dersin!!' diyerek iyice anne moduna gireceğim ama ne diyebilirim ki, anne haklı! Çöpçatanlıkta kısmet var bu hafta! Haa, diyelim ki sevgilin var; onu ailenle tanıştırmak, kendi çevrene sokmak için doğru zaman. Özellikle de 25'inden sonrası!

Bu ay patronlarınla aran iyi; buna öğretmenler ve baba gibi otorite figürleri de dahil. Bu etkinin yol boyunca sürmeyeceğini bilmeli ve eğer hazır havalarınız iyiyken bir toplantı vesaire yapmanız gerekirse; yine ayın 21'i ve sonrasını tercih etmeni öneririm. Bu ay kendini işe güce ver ki; önümüzdeki ay çok da güzel girişimlerde bulunacaksın. Para durumları iyi; fakat bence yine de büyük harcamalar yapma. En azından üçüncü haftaya kadar. Kendi kazandığın para ve dışarıdan gelen para (eşinin parası, miras, burs, harç, banka kredisi, borç) gibi konularda denge sağlansın hele...

İdrar yolu rahatsızlıkları ya da cinsel yolla bulaşan hastalıklar... Geçen sene bunlara dair sorunlar yaşadıysan, yine baş gösterebilir. İşe güce dalıp ihmal etmemek lazım; kulağa basit gelen bir HPV'nin bile nerelere gidebileceğini biliyoruz nitekim. Ayrıca kalp ve göğüs hastalıklarına da dikkat. Havalar ısındı sanıp sonra hasta olursan bu ayın güzel fırsatlarını kaçırırsın ve bu hiç iyi olmaz! Kısmetli bir ay bu sevgili Oğlak. Bitirmeden önce aşk konusunda son bir uyarı yapmak istiyorum: Kıskançlık bir zehirdir. Hep daha fazlasını ister. İlişkilerde bu ay kıskançlık temalı kavgalar baş gösterirse; geçen sene yaşananları düşünmeli ve ilişkiye bir çeki düzen vermelisin.

İki deli bir araya gelmemeliydiniz, Kova!

Sevgili Kova,

Bu ayın etkilerine girmeden önce sana kısaca şu miti anlatmak istiyorum. Kova burcunun mitlerinden biri bu... Prometheus, aslında bir Tanrı bile değildi; ama o kadar zekiydi ki Tanrılar arasında sayılıyordu. İsmindeki 'meth' kısmı zaten 'matematik' kelimesini türetmiştir. Adalete olan inancı da sonsuzdu. Tanrılarla sefa sürmek yerine, ateş çalıp insanlara vermişti. Böyle de bir delikanlıydı anlayacağınız. Devrimciydi. Fakat Zeus'un gazabından kurtulamadı ve hepimizin bildiği o korkunç kadere mahkum oldu: Bir kartal, zincirlenmiş Prometheus'un ciğerini her gün deşip durdu. Prometheus inandığı şeyler uğruna kendini feda eden, çok zeki, bütünü düşünen bir kahramandı. Günümüzde Kova burcu karakteristiklerinde de bunun izleri var; 'egosuzdur, adaletsizliğe gelemez, zekidir' vesaire vesaire... Aslında şahane özellikler. Ama ikili ilişkiler söz konusu olunca ne ateş çalacak kadar cesur olmak, ne kendini sonsuz acılara çivileyecek kadar fedakar olmak, ne de ismindeki 'meth' kısmının hakkını verecek kadar zeki olmak bir işe yaramıyor... Değil mi?

Üzerimizde yoğun bir yay tutulması oldu; etkisi de neredeyse altı ay boyunca kendini gösterecek. Ayın 15'inde gerçekleşecek olan yeni ay da, bunu tamamlayarak artık önümüzdeki süreçlerin renklerini belli etmeye başlayacak. Benzer tutulmaları yine senin ve karşıt burcun Aslan'da geçen sene yaşamıştık. Genel olarak ikili ilişkiler odaklı görünse de, aslında bir taraftan senin kendi benliğini de işaret ediyor bu tutulma. Geçen senenin hesabı henüz kapanmamışsa, kapatma vakti geldi. Ya da hesap kapanmışsa; bu sınavı verdiğinin kanıtını evrene sunma vakti. İlişkilerinde kendini feda ettin mi? Fazla rasyonel davranıp duygulardan uzaklaştın mı? Ya da 'onlar ateşi hakediyorlar' diye düşünürken; 'ben de yaşamayı ve mutlu olmayı hakediyorum' dedin mi? Bu sorular ilk 15 gün biraz kafanı kurcalayabilir. Kısacası; aynı haltın laciverti karşına çıkmak üzere, sevgili Kova. Bu sefer yine aynı tepkileri gösterip, aynı yöntemleri uygulayıp farklı sonuç beklememek lazım. 

Venüs senin burcunda ve ilk iki hafta boyunca sana hem şans, neşe; hem de bolca sosyallik getiriyor. Her türlü alışveriş, saç baş, estetik operasyonlar için uygun zaman. 7 Şubatta çok güzel haberler alabilirsin; ben bu haberlerin kariyerin ile alakalı olacağını düşünüyorum. İşsizsen, başvurular için verimli bir zaman aralığı. Aynı zamanda patronlar gibi üst düzey figürlerin desteği de sonuna kadar arkanda. Ama 13 Şubatta üslerinle (buna baba, öğretmen gibi figürler de dahil) iletişimine dikkat et. Zaten iki gün sonrasında gerçekleşecek olan yeni ay, enerjiyi yükseltirken, yanlış anlaşılman çok olası.

15'inde hayatına dair yepyeni kararlar alabilirsin Kova, ama bunları zaten 2018'in yorumlarında açıklamıştım. Eğer Kova burcunun sonuna doğru doğduysan özellikle ve 94-95 doğumluysan; artık ciddi ve kalıcı işlere girişme vakti. Ben bu yeni ayın, her ne kadar tutulmalar sebebiyle ürkütücü etkisi varmış gibi görünse de; gayet olumlu olacağı kanaatindeyim. Ayın ikinci yarısından sonra zaten zihninin odağında daha çok parasal meseleler yer alacak. Bu süreçte kazançlarının çok bereketli olacağını bilmelisin. Free lance işler yapabilir, kişisel projelerinden para kazanmaya başlayabilirsin. Hele hele 19-25 Şubat haftası tek kelime ile şa ha ne! 

İnan bu ayın gergin etkileri seni dışsal konularda vurmayacak. Sadece romantik ilişkiler kaynaklı gözüküyor ki bu da doğru davranıldığı takdirde pozitif ilerlemeler olarak görünebilir. Gökyüzü sana karşındaki insanı işaret ediyor ve insan insanın aynasıdır. Dönüp kendimize bakmamız gerekiyor. Bol şans!

Misler gibi bir ay, Balık!

Sana 2018 yorumlarında 'dünyayı bir süre sanki bir sirk izliyormuş gibi uzaktan gözlemleyeceksin' demiştim. Bu aydan itibaren sadece gözlemlemekle kalmıyorsun, sevgili Balık. Geleceğe dair projeler, planlar kafanda muazzam şekilde oluşmaya başlıyor. Ruhani uyanış diye kestirip atmak istemiyorum çünkü gelecekte yapacağın somut şeylerin adımlarını hazırlıyorsun. Bir işe başlamadan önce gerekli eğitimi almak gibi düşün, suya dalmadan önce derin bir nefes çekmek ya da ringe çıkmadan önce kaslarını gevşetmek... Benzetmeyi sen bul. Bu ayın tutulma etkisi senin hayatında bir Kova, bir Aslan gibi depremler yaratmayacak lakin etkileri sonradan çıkacak, kelebek etkisi gibi minik titreşimlerin başlangıcı! Tohumların çatlaması bu ay! Hem de bu etki 15'inden sonra iyice kendini belli ederken; bir taraftan da kariyere işaret ediyor. Sıkı bir çalışma temposu ile beraber mevcut işler yanında geleceğe dair girişim fırsatları da geliyor. Bunlar karşına hemen bu ay çıkmayacak; bu etki altı aya yayılan majör bir etki. O yüzden kendini hazırlamak için muazzam bir süreç.

Sevgili Balık, ayın ilk iki haftasından sonra inceden hareketlenmeler başlıyor. Özellikle Balık'ın ilk günlerinde doğduysan ya da 95-96 yılları doğumluysan; mükemmel haberler alabilirsin. Bu haberlerin çoğunlukla gelecek planlarına dair olacağını düşünüyorum. Yurtdışı, kurslar, üniversiteler vesaire. Kazancın da açıkçası son haftaya doğru, özellikle 25'inde artıyor. Yine de büyük alışverişler yerine biraz birikim yapmanı tavsiye ederim. Her ne kadar Venüs etkisi ile üst baş alışverişi ya da saç kestirme boyama gibi arzuların yükselse de; gelecek aylardaki fırsatlar için aman kendini güvenceye al. 

13-15 Şubat tarihleri aralığında bir de şöyle bir uyarı yapmak istiyorum: Dedikodu ve yalanlara maruz kalabilirsin. Sana 'kötü' gösterilen kişi, aslında öyle olmayabilir. Bir belirsizlik var kısacası. Bu yüzden bence bu tarihlerde her söylenene hemen inanma ve üçüncü kişilerin dramalarına dahil olma. Onun dışında ilişkiler açısından da gayet güzel bir ay. Pürüz yok. Pürüz varsa da, onu Mart ayının başındaki dolunayda görürsün zaten. Şimdilik endişelenmeye gerek yok :) Bu ay dikkat edilmesi gereken konular, dırdır konuşan laf taşıyan tipler ve biraz da sağlık! Geçen seneden tekrarlayan bir rahatsızlığın varsa yeniden gündeme gelebilir. Ertelemeye gerek yok biliyorsun. 

Bu ay genel anlamda iyi ama özellikle ayın başında ve son haftasında fazla hassas davranabilir ve her söyleneni kişisel alabilirsin. Özellikle fazla yakın olmayan ilişkilerinde; örneğin iş arkadaşları gibi, daha önce bir sorun yaşandıysa (geçen sene Ocak-Şubat ve Ağustos aylarını hatırla) yeniden gündeme gelebilir ve bu defa adalet için. Hakkın yendiyse, evren senden aldıklarını bu aydan itibaren geri vermeye başlıyor. İçin rahatsa endişeleneceğin hiçbir şey yok. Bu konuyu daha açık olarak 2018 yorumlarında yazmıştım. 

Aşktan elbette ki bahsetmek lazım! Sevgili Balık, 18'inden sonra aşk konuları adeta yağ gibi akıyor! Flört de, ilişki de gayet iyi. Özellikle 17-18 ve 20-21-22 tarihleri çok kısmetli. Sevgilin yoksa mutlaka dışarı çık ve sosyalleş. Aynı zamanda işyerinden de bazı aşklar geleceği iması var. Sevgilin varsa da, para kazanmaya ve mesleğine dair beraber ortak şeyler yapabilirsiniz. Sevgilini gelecek kariyer planlarına katmak isteyebilirsin. Ortak olmasa dahi destek olması ilişkinize çok iyi gelecektir. Ben bu aya senin adına bayıldım. Dramadan uzak; güçlü adımlarla, sessiz ve derinden ilerliyorsun. Aşk draması Mart'ta seni bekliyor ama :) Sen o zamana kadar bol bol plan yap, maddi olarak hazırlan ve bol bol not al derim. Rüyaların fazlaca yol gösterici olacak. Zararlı olduğunu sezdiğin insanlardan uzak kalmak da en temizi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1391
520
198
122
107
100
100
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Aracı

Her ay aşk diyorsun ama daha biriyle tanışmadım. 😒

tugcelii

15inden sonra biri çıkmazsa karşıma gelir burda ağlarım o zaman ahahs

AprilEthereal

Ask ha, hassiktiriniz efendim.