Görüş Bildir
Haberler
Düzlüğe Çıkmak Üzereyiz! Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Düzlüğe Çıkmak Üzereyiz! Ekim Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Gökçe Ayabakan
02.10.2018 - 16:52 Son Güncelleme: 04.10.2018 - 13:02

Merhaba gençler,

Detaylara girmeden önce ufak uyarıları yapalım, biraz spoiler verelim:

- Bu ay boyunca Venüs hem zararlı olduğu burç Akrep'te, hem de retroda olacak. Yani, ilişkiler adına çok da harika gelişmeler beklemeyin derim.

- Jüpiter'in Akrep'teki son ayı... Bu ayı atlattıktan sonra şans, bereket, gevşeklik ve her şeye rağmen inanç ve umut neymiş öğreneceğiz!

Güzel şeyler olacak, güzel... Enseyi karartmak yok. Şu Ekim'i dişimizi sıkıp atlatalım hele!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Borçlar ödensin, Koç!

Borçlar derken... Maddi, manevi yani! 

Sevgili Koç,

Bu ay çok da şahane bir ay sayılmaz açıkçası, ama ilginç olacağı kesin! Ay boyunca yakın ilişkilerimizi yöneten Venüs'ün hem doğasına aykırı bir burç olan Akrep'te yer alarak, aynı zamanda da retro hareketinde olması romantik konularda zorluklar yaşatacak. İlk etkimiz bu. Diğeri ise Güneş'in Terazi'deki konumu inatla ilgimizi ve odağımızı ilişkiler konusuna çekmesi... Şimdi bunların meali nedir? Şudur; ay boyunca ilişkiler konusunda aslında şanslısın ve güzel gelişmeler yaşayabilirsin fakat bu süreçte haddinden fazla kıskanç, kontrolcü, müdahaleci davranma eğilimin de yüksek. Tahmin edersin ki bu tarz bir tavır asla ama asla bir ilişkiye başlamanın iyi ve doğru bir yolu değil. İlk uyarım bu yüzden bekar Koçlar için geliyor: Bu dönemde flörtlerinizi uzun vadeli sözler vermeye, ciddi ilişkilere başlatmaya çalışmayın. Zira hırs ve sevgiyi birbirine karıştırabilir, zaman geçtikçe pişmanlıklar duyabilirsiniz. Zor olsa da: Bu ay ilişkileri akışına bırakın, sevgili Koçlar. Aşk bir yarış değildir, aşk bir savaş değildir, kazanılması gereken br zafer hiç değildir. Tabi siz bunları zaten biliyorsunuz ama ay içerisinde kendinize sık sık hatırlatmak ve ilişkilerde aceleci, kıskanç davranmanız söz konusu olduğunda 'uzun vadede buna değer mi?' diye sormak mantıklı bir yaklaşım olacaktır. 

Genel uyarımızı yaptığımıza göre gelelim detaylara. İlk haftamız son derece ilginç. Zaten retroların başlangıçları ve bitişleri, ortasına kıyasla çok daha gürültülü olur! Ayın 2'sinden itibaren curcuna başlıyor. Ayın ikisinde son derece tehlikeli bir etki var: İletişime ve yazışmalara dair! Özellikle kalabalık bir ofis ortamında çalışanlar aman dikkat! İş arkadaşlarınızla yaptığınız bir dedikodu, gizli bir yazışma ya da duyulmaması gereken bir plan otorite figürlerinin kulağına gidebilir ve kariyer anlamında sizi zora sokabilir. Aynı şekilde, diyelim ki iş arkadaşlarınızla ortak bir karar aldınız ve bu konuda bir girişimde bulunmaya niyetlendiniz; bir anda kendinizi yarı yolda bırakılmış halde bulabilirsiniz. Mesela patrondan topluca zam istemeye mi karar verdiniz? Aman dikkat, tek başına kalmadığına emin olun derim. Bu ayın 2-3 ve hatta 4 Ekim tarihlerine kadar yayılabilecek bir etki bu, kariyer konusunda gizli işler dönecek. Tabi şunu da hatırlamak lazım ki: Gizli saklı işlerin sebebi her zaman 'aşırı kötü niyetli, sizi incitmek isteyen fesat, şeytan insanlar' değil. Bunlara yanlış anlaşılmalar, korkular sebep olabilir. Bu yüzden iş arkadaşlarıyla iletişime dikkat edelim, insanlara yumuşak yaklaşalım ki bizden hiçbir şey gizleme zorunluluğu hissetmesinler!

5 Ekim tarihinde ise zaten ayın başından beri kendini hissettiren Venüs'ün retro hareketi resmi olarak başlıyor. Şimdi bunun Koç burçlarına iki yönlü bir etkisi var. Hangisini deneyimleyeceğini kestirmek için Eylül ayının başında gündeminde olan konuya bir dönüp bakmanı öneririm. Parayla ilgili bir gelişme mi olmuştu, yoksa aşka dair bir dalgalanma mı söz konusuydu? Eğer paraya dair bir konuysa, daha önceden gündeme gelmiş bir konunun yeniden açılacağını düşünüyorum. Örneklendirelim: Mesela geçen ay bir arkadaşın sana bir miktar borç vermekten bahsetmiş ama konu havada mı kalmıştı? Ya da sen bir dostuna borç vermiş fakat hala geri alamamış mıydın? Bu paraların dönüşü olabilir. Fakat altını çiziyorum, bankalardan büyük paralar çekmek için hiç hiç hiç uygun bir vakit değil. Eğer parayla ilgil planlar (büyük paralar) varsa, ayın 24'ündeki dolunayı atlatmayı beklemeni öneriyorum. Ayın 24'ündeki dolunay sana kariyer anlamında gayet gayet güzel fırsatlar getirecek ve bu aynı zamanda nakit parayla gelecek. Yani işsizler için iş başvuruları, çalışanlar için yeni proje girişimleri ve kazançlara kavuşmak ayın sonuna denk geliyor ancak.

Fakat söz konusu romantik ilişkiler ise, durum biraz farklı. 8 Ekim'de gerçekleşecek olan yeni ay -özellikle Koç burcunun ilk günlerinde doğmuşsan- seni ilişkiler konusunda yeni bir ruh haline sokmaya, yenilikler yapmaya itecek gibi duruyor. Bu noktada yukarıda bahsettiğim konuyu tekrarlıyorum: Eğer bekarsan, yeni bir ilişkiye başlamak için çok da uygun bir zaman değil. 'Su akar yatağını bulur' mantığında olmak ve çok da gaza gelerek hareket etmemek lazım. Eğer ilişkisi olan bir Koçsan, bir süredir halının altına süpürdüğünüz can sıkıcı konuları açabilir, kırıp dökmeden güzelce çözebilir ve ilişkinizde yeni bir sayfa açabilirsiniz. Son derece olumlu. 

Tatsız kısmı ise en sona sakladım: Eski sevgililer! Yine geliyorlar! Şaka bir yana, kapanmamış hesapların açılma sebebi her zaman intikam vesaire değil... Retrolar, eskileri geri getirirken aslında karmik bir mesaj vermek isterler. Eski sevgilinle yaşadıklarınızdan doğru dersi aldığını, daha iyi bir insan olduğunu, karşındakini ve kendini anladığını ve affettiğini (affetmekten kastım koşup kollarına atlaman ya da yeniden beraber olman değil - öfke kin gibi kötü duyguları sonlandırman) düşünüyor musun? O zaman korkulacak bir şey yok. Fakat bedelini ödemediğin ya da tam kavrayamadığın meseleler varsa, bu retroda gelen sevgililer aslında evrenin sana bir şeyler anlatma çabası olacaktır. Belki anlaman, kendinle ilgili yüzleşmen gereken bir şeyler vardır. Akrep, insanı dönüştürür. Tarifi zor oldu fakat anlayacağına eminim.

Pekiiiiii, hiç mi gün yüzü görmeyeceğiz? Göreceğiz tabiki de! İşte sana harika tarihler!

Öncelikle 12 Ekim'e bakalım, iş görüşmeleri yapmak için harika bir tarih. Ticaretle uğraşıyorsan örneğin, çok güzel işler bağlayabilirsin. Öğrenciysen, öğretmenlerinden çok fazla destek görebileceğin bir gün, o yüzden onlara yanaşmaktan ve yardım istemekten korkma. Ufak tefek iş seyahatleri söz konusu olabilir ve bunlar sana sandığından daha fazla şey katabilir. 

14-16 Ekim ise daha da mükemmel, sevgilisi olanlar için cinsel enerjinin zirveye çıkacağı, sanat gibi bir üretime dayalı sektörde olanların da yaratıcılığının su gibi akacağı harika bir üç gün! Tam kendine ayırmalık bir haftasonu...

Ay sonunda ise yine bir dolunayımız var... Bu dolunayın sana her ne kadar kariyer fırsatları ve para getireceğini yukarıda söylemiş olsam da; eklemem gereken bir diğer konu parana sahip çıkman yönünde. Cüzdan kaybetmek, farketmeden aşırı harcama yapmak vesaire bunlar hep ihtimal dahilinde! Duygularına odaklanacağın bu ay içerisinde gözü kara davranıp alışverişin suyunu çıkarmamak lazım. Önümüzdeki ay görüşmek üzere!

Şoke olacaksın, Boğa!

Sevgili Boğa,

Drama dolu bir aya hoş geldin! Bu ay kendi işine bakmak, kendi bedenine ve hayatına odaklanmak istedikçe diğer insanların dramalarına çekildiğini hissedebilirsin. Bu 'diğer insanlar'a hem romantik ilişkiler, hem de iş arkadaşları dahil! Hatta yakın dostların varsa, onları da işin içine kat! Sinir bozucu gibi görünse de aslında uzun vadede faydasını göreceğin bir süreç olacak. Zira insan kendisini de en iyi başkaları aracılığıyla tanıyor ve bazı şeyler ancak yaşayarak öğreniliyor. Şimdi baştan başlayalım bakalım...

Ayın ilk haftasından itibaren, tüm aya yayılacak en bariz etki Venüs retrosu... Hem senin yönetici gezegenin olması, hem de zıt burcun Akrep'te olması elbette ki bu etkiyi senin için son derece önemli bir hale getiriyor. Bu ayın ortasında özellikle, eski sevgililerin dönüş yapması (ya da iletişime geçme çabaları) son derece yüksek bir ihtimal. Dolayısıyla hazırlıklı olmak ve sağlam durmak şart. Ha, aklı eskilere giden sen de olabilirsin elbette, her halükarda bu dönemde başlayacak bir ilişkinin pek de hayırlı olmayacağını belirtmeliyim. Eğer yaşın tutuyorsa, 8 - 9 yıl öncesine dönüp bak bakalım... Sadece o sırada birlikte olduğun kişiye değil; maruz kaldığın ilişki gündemine... Aldatılmış mıydın? Yoksa sevgilin senden bir şey mi gizlemişti? Bir seçim yapman mı gerekmişti? Bunları bir düşün -çünkü yeniden gündeme gelecek gibi duruyor. Bu noktada sana elbette ki 'yine aynı problemi yaşayacaksın!!!' demiyorum asla! Geçmişte yaşadığın problemin özünü görebilmiş olman önemli. Özgüvensiz davranarak sürekli kıskançlık mı yapıyordun mesela, yoksa ilişkiye asla gerekli özeni mi göstermemiştin? Aşk için büyük bir fırsattan mı vazgeçmiştin? Benzer bir tema yeniden tekrarlanabilir ve bu hataları telafi etmek, kendi zayıflıklarını aşmak, nasıl da büyüdüğünü ve daha iyi bir insan olduğunu görmek için harika bir fırsat! Neyse...  

Venüs'ün bu eskileri getiren ve problematik etkisi nasıl en verimli şekilde kullanılır diye sorarsan; ilişkindeki sürekli erteleyip durduğunuz sıkıntıları konuşmak, çözmek ve bitirmek için doğru bir zaman. Özellikle 12 Ekim ve 15 Ekim tarihleri bu açıdan son derece iyi. Hani illa içinde kalan o eski defterleri açacaksan, 'sen bana üç ay önce şöyle böyle demiştin' diye başlayan sakin bir konuşma, en doğru kullanım olur. 

Venüs retrosuna dair bir diğer uyarım da bedeninde yapacağın değişikliklere dair. Özellikle iğneler içeren (botoks, dolgu vesaire) gibi işlemlerden bu ay kaçınmanı öneririm.

Gelelim diğer insan ilişkilerine... 3 Ekim tarihinden itibaren iş ve okul arkadaşlarınla bazı sorunlar yaşayabilirsin. Çok fazla dedikoduya maruz kalmak, sosyal ilişkilerin dengesini ayarlayamamak ve hatta en yakın gördüğün dostlarla dahi ters düşmek söz konusu olabilir. Bu sebeple 2-5 Ekim tarihleri arasında sohbetlerin dozunu kaçırmamak ve sırlarını herkesle paylaşmamak önemli. Eğer bir arkadaşınla geleceğe dair planlarınız varsa (beraber yurtdışına gideceğiz, bilmemne kursuna başlayacağız, şirket kuracağız gibi), biraz ertelemelere maruz kalabilir. Bu noktada ayın 8'inden itibaren gözünü kulağını açmanı öneririm, çünkü iş yerinden biriyle beklenmedik bir yakınlık kurabilir ve yeni projelere başlayabilirsiniz. Retro kelimesi geçtiği için başlangıçlar kulağa çok sevimli gelmiyor fakat bu retro, Venüs'e ait olduğu için sadece aşk ilişkilerinde geçerli. Yani: Yeni ilişki başlangıçları = pek iyi değil. Yeni proje, iş başlangıçları = gayet iyi! Yine de büyük paralarla oynamanı önermem. Bu ay çalışmak, çalışmak ve çalışmak seni kurtaracak...

10 Ekim tarihine bir göz atalım... Çünkü biraz sıkıntılı bir tarih doğrusu... İlişkilerine müdahale eden bir otorite figürü görünüyor. Bunu sevgilini onaylamayan bir babaya da yorabiliriz, aşk hayatına engeller çıkaran bir patrona da... Söz konusu otorite olunca fazla gözü kara davranmamakta her zaman fayda var. Benim tavsiyem, 10-11 Ekim tarihlerinde senden statü olarak büyük insanların gözüne fazla görünmemen yönünde.

Buraya kadar biraz insan ilişkisi kargaşası (dediğim gibi iş arkadaşları, sevgili ve eskiler vesaire) gündem olurken ayın 24'ünden sonra adeta renkler değişiyor. Mevcut bir ilişkin varsa şoke edici bir olay yaşayabilirsin. Bu bir evlilik teklifi olabileceği gibi, bir sırrın ortaya çıkması şeklinde de vuku bulabilir. Yine de, Kasım ayının ortasına kadar ilişkiler konusunda çok da büyük girişimlerden kaçınmak lazım diye düşünüyorum. Bir evlilik teklifi de, ayrılık da çok dürtüsel bir şekilde ve ani tepki verildiği takdirde uzun vadede pişmanlık getirecek yönde gerçekleşebilir. O yüzden ağırdan alıyoruz işleri! Ona göre Boğa!

Farkındaysan para konularından pek bahsetmedim... Pek parlak görünmüyor çünkü :) Ama hiç üzülme çünkü para konularında önümüzdeki ay sana güzel haberler vereceğim. Bu ayı çalışmaya odaklamak en doğrusu.

Son olarak da bu ayın 8'inden itibaren başladığın bedenine dair her rutin (spor, diyet vesaire) uzun süre kalıcı olacak şekilde üstüne yapışabilir. Sigarayı bırakmak, odanı düzenlemek, kendine plan program yapmak için tek kelimeyle şahane zamanlar.

O zincirler kırılıyor, İkizler!

Sevgili İkizler, 

Aslında sana vereceğim büyük haber gelecek ay ile ilgili ama dayanamayıp şimdiden müjdesini vereceğim: Bu ay, iş güç ile streslenerek geçireceğin son dönem olmak üzere, zira alemlerin neşe, şans, bereket getiricisi Jüpiter, sana 2016-2017 yılları içerisinde kaybettiğin ne varsa geri vermek üzere geliyor. Biliyorum 2018'in başından beri rutinden sıkıldın, sık dişini çünkü bu 'sıkıcı' olarak geçireceğin son ay olacak, ardından bir yıllık keyif dolu bir dönem seni bekliyor. Ama önce şu ayı atlatmak lazım tabi. Nasıl atlatılırmış, bakalım:

Öncelikle, herhangi bir sağlık sorunun varsa ertelemeden bir doktora görünmek ve tedavilere başlamak için uygun zaman. Özellikle kadın hastalıklarına dair bir mesele varsa mutlaka görünmek lazım, pap smear testleri yaptırmak, hormon tedavileri vesaire vesaire hepsi gündem olabilir ve şifa ayağına geliyor. Lütfen bundan 'hasta olacağım, mahvolacağım' mesajını verdiğimi düşünme; sadece hastalıklar için en şifalı süreç olduğunu belirtmek istiyorum -özellikle de kadın hastalıkları konusunda!

Bu ay iş yerinde ortalık son kez biraz karışabilir; bir süredir dile getirilmeyen fakat hissedilen gerilimin dedikoduları, çirkeflikleri birer birer görünmeye başlayabilir. Bu sebeple bilgi güvenliğine çok çok dikkat etmek, bilgisayar telefon gibi aletlerin şifrelerini özenle saklamak önemli. Hele hele 3 Ekim tarihinde! Ayrıca bir diğer tavsiyem de garantici davranman yönünde olacak. Örneklendirelim: İş arkadaşlarınızla ortak bir projeye girdiniz ve görev dağılımı yaptınız, işte bunları sözlü olarak yapmak yerine yazılı olarak yapmanı, yani işler ters gittiğinde elinde bir kanıt bulunduracak şekilde davranmanı öneririm. Hele hele işin içinde para mevzuları da varsa... Aman yaş tahtaya basmamak için özenli ol, herkesin sözüne körü körüne güvenme. Sen bir İkizler olarak kimseyi kırmadan etmeden, bir şekilde bu işi kıvırırsın bence. Hadi görelim seni!

Peki iş arkadaşları ya da üzerine çalıştığın projelerle ilgili iyi tarihler yok mu? Elbette var! Öncelikle ayın 11'inden 16'sına kadar iyi bir dönem olduğunu söyleyebilirim. Hele 12'si ve 15'i konuşmalar yapmak, yeni fikirler üretmek için harika. Bu tarihleri iş arayanlar da, patronlarla görüşmek isteyenler de, kişisel girişimleri olanlar da kullanabilir. Statü olarak üst insanlardan -öğretmen ve aile büyükleri de dahil- destek görebilirsin. Yine de bu desteği manevi boyutta tutmaya ve büyük parasal borçların içine girmemeye özen göstermek iyi olur.

Neyse, biraz aşktan bahsedelim çünkü bu ay aşk açısından son derece güzel! Bu ay sana muazzam bir orta açıyor, 8 Ekim tarihi hayatına yepyeni birini sokuyor. 15-16 Ekim tarihlerinde de ne yap, ne et, dışarı çık! Çok güzel şeyler yaşayabilirsin. Amaaaa... Bu insanlarla Kasım'ın 16'sına kadar ciddi bir ilişkiye girmek, büyük sözler vermek falan yasak! İşleri akışına bırakmak, tanımak, zaman vermek önemli. Senin için asıl 'ciddi ilişki-aşk' Kasım ayının ortasından sonra başlayacak. Bu da Ekim ayını harika flörtlü, hafif meşrep bir dönem yapıyor :) Eğer sevgilin varsa, düğün nişan gibi güzel gelişmeler yaşanabilir ve hatta çocuk istiyorsanız müjdeli haberler alabilirsiniz. Açıkçası pek çok ilişkiyi yıpratacak olan Venüs retrosundan en az zayiatla kurtulan burç muhtemelen sen olacaksın. 

Ayın ilk üç haftası işte böyle... Aslında gayet güzel ve keyifli, zira böylesine insan ilişkileriyle bir İkizlerden daha iyi kim başa çıkabilir ki? Ama ayın son haftası biraz sisli açıkçası. Öncelikle rüyalarına dikkat etmeni, sezgilerini iyice dinlemeni öneririm. Bazı düşmanlar kendilerini belli edebilirler. Aynı şekilde yukarıda bahsettiğim 'sır ve şifrelerin güvenliği' konusunu, bu hafta için özellikle vurguluyorum. Seni şoke edecek haberler alabilirsin. Bunları hemen kötüye yormamak lazım zira Kasım ayında başlayacak olan muhteşem dönemden önce çevrendeki insanları şöyle bir elekten geçirmek adeta temizlik olacak :)

Bitirmeden son kez 29 Ekim tarihine değinmek istiyorum. Bu tarihte muazzam bir kariyer fırsatı yakalayabilirsin sevgili İkizler, özellikle dolunaydan sonra- yani artık kötülerin ve iyilerin görünür olduğu, kafanın netleşeceği tarihten sonra olması çok daha iyi! Bu tarihte sana gelecek olan teklif ya da fikre 'olmaz abi yaaa' yaklaşımı senin kaybın olur, inan. Çünkü Jüpiter, mucizelerin gerçekleşebileceğini göstermek için sana geliyor. Bu henüz sadece ayak sesleri...

Büyük oyunu gör, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Bu ay insan ilişkileri yine karışık, ama işleri karıştıranın sen olma ihtimali de gayet yüksek! :) Drama yapmamamız gereken bir dönem olacak bu Ekim ayı... Alınganlıklara, fazla hassas tavırlara mahal vermezsek gayet de güzel geçecek. Şimdi ayın başına dönelim.

Bugünden itibaren, yani ayın 2'sinden 4'üne kadar biraz zorlu bir etki var. Bu etki ailen ve sevgilin arasında kalacağın şekilde sorun çıkarabilir. Aile işlerini aşk ilişkilerinden ayrı tutmanın faydasını çokça görebilirsin yani. Manipülatif tavırlara maruz kalabilirsin, dedikodu ve imalarla ilişkiler biraz zedelenebilir. Sezgilerine güvenmeni tavsiye edebiliyorum ancak. İlla taraf tutmak zorunda değilsin. Ayrıca kabul edelim ki zaman zaman hepimiz dedikodu yapıyoruz, karşımızdaki insana güvenmek şartıyla tabi! Başkalarının bize verdikleri sırları, ağzının sıkılığına güvendiklerimizle paylaşıyoruz... Dürüst olalım şimdi! Ama işte bu hafta, bu tarz hareketlerin asla asla asla yapılmaması gereken bir hafta. Yani tabi normalde de yapmamak lazım ama bu hafta ekstra dikkat et işte :) Kamyonun altında kalan sen olabilirsin ve sevdiklerini sadece aracılıkla dahi istemeden incitebilirsin.

Gelelim ikinci haftaya, çünkü asıl olaylar ikinci haftadan itibaren başlıyor. Ayın 6'sı ve 8'i çok önemli. Bu tarihlerde daha önceden flört ettiğin, hoşuna giden, göz koyduğun insanlarla yeniden iletişime geçebilirsin. Bekar bir Yengeçsen bu güzel tabi! Fakat bu noktada, bu yeniden bağ kurulacak olan insanların eski sevgililer değil - flört seviyesinde kalmış ve ilerleyememiş yakınlıklar olduğunu belirtmeliyim. Dolayısıyla bu insanların geri dönüşüyle heyecanlansan da; asla bu dönemde yeni bir ilişkiye başlamamanı öneririm. Flörtüne güzel güzel devam etmek, karşındakinle vakit geçirmek, daha da yakından tanımak okey ama uzun vadeli sözler vermek, 'sevgili olmak' hayır! Hiç bilmediğin gizli ilişkiler dönüyor olabilir, karşındaki insanla işleri aceleye getirme bu yüzden. Eğer sevgilin varsa; eski romantik zamanlarınızı canlandırmak için gayet uygun bir dönem. Hele hele 13 Ekim, 15 Ekim tarihlerinde güzel planlar yapabilirsiniz geleceğe dair. Çocuk sahibi olma gibi niyetleriniz varsa düşünebilir, birbirinize de bolca hediyeler verebilirsiniz. Fakaaaaat... Bu ay büyük paralar harcamak çok da hayırlara vesile olmaz. Aman diyeyim! 

Bu ayın romantik ilişkiler açısından tadını çıkarmak önemli, çünkü bu aydan sonra artık duygusal meseleleri bir kenara koyup iş güç gibi hayatın daha sıkıcı alanlarına odaklanmak durumunda kalacaksın. Bu elbette ki iyi bir haber! Zira kariyer açısından şahane gelişmeler yaşanacak. İşsizsen ya da aylaklık yapmayı seven bir öğrenciysen; tembelliğin son günlerinin tadını çıkar. Zira ayın üçüncü haftasından sonra günlük rutinin kalabalıklaşacak ve omuzlarına sorumluluklar binecek. Bu sorumluluklar boşuna değil; yeni ve iyi bir iş bulmaya, iş yerinde terfi almaya, yeni projelere işaret ediyorlar ve bu son derece güzel. Ayrıca ofis ortamın da son derece şenlikli olacak, yeni iş arkadaşları hayatına bereketleriyle girecekler. Bu dönemde (ayın son haftasında) ufak yardımlar yapmak, özellikle öğrencilere burs vesaire vermek sana çok iyi gelebilir.

Şimdi ikinci haftaya yeniden dönmek istiyorum. İkinci haftanın 7-10 tarihleri arasında ilginç bir haber alacağını düşünüyorum. Yukarıda belirttiğim gibi bu haberin yarım kalmış bir flörtten olması muhtemel fakat bir diğer olasılık da kariyere yönelik. Amca, dayı, teyze ya da kuzen... Herhangi bir akrabadan gelen bir haber sana güzel bir iş fırsatı getirebilir. Yani aileden gelen önerilere ya da tekliflere her zaman burun kıvırmamak lazım. Hatta bu haberin ya da fırsatın, senin boyunu aştığını düşünebilirsin, hatta fazla iyi olduğu için gerçekliğine inanmakta bile zorlanabilirsin! Eğer 'olmaz yaaa' diye burun kıvırırsan, kaybedersin. Bu gelecek habere gerçekçi ama iyimser bir gözle yaklaş lütfen. Fazla karamsarlık, gerçekçi olmak anlamına gelmiyor! Bu hayatta neler oluyor, insanlar ne sıçramalar yaşıyorlar, senin neden başına gelmesin? Ayrıca en fazla ne kaybedebilirsin ki? En kötü ihtimalde bile en azından yıllar sonra anlatıp gülebileceğin güzel bir hikayen olur. Yani bu ayın ikinci haftasında gözünü, kulaklarını iyi aç, sevgili Yengeç. Eğer kariyer kısmından vuracaksa, harika bir fırsat geliyor!

Ayın son haftasına da yeniden bir bakalım çünkü Boğa dolunayı son derece güçlü! Enerjini yükseltiyor, eğlenceli vakitler getiriyor. Arkadaşlarınla dışarı çıkmak isteyebilirsin ama dikkat et lütfen çünkü bu dolunay arkadaşlar arasında aniden alevlenecek bir tartışmayı da beraberinde getiriyor :(

Nihayet özgürsün, Aslan!

Sevgili Aslan,

Muazzam bir döneme giriyorsun ama önce geçmişe dair ufak bir temizlik yapacaksın bu ay. Bu 'temizlik' illa üzücü, yıkıcı, yıpratıcı olmak zorunda değil; yenileyici, ferahlatıcı bir şekilde de bunu gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. Yine de her halükarda geçmişi biraz deşeceksin tabi... Şimdi ayın başına ve detaylarına dönelim:

Ayın ilk haftası -özellikle de 3 ve 4 Ekim tarihleri- çok dikkatli olunmalı. Sağlığa ve trafiğe biraz özen göstersek hiç fena olmaz. Hele hele iş arkadaşları ile yazışmalara... Bu tarihlerde beraber çalıştığın insanlara körü körüne güvenme konusunda iki kere düşünmeni öneririm. Herkes her zaman senin kadar açık kalpli ve dürüst olamıyor, malum. Beraber girişilen işlerde fazla sorumluluk altında kaldığını, ortak bir projenin tüm yükünün sana yığıldığını ya da ters giden bir durumda günah keçisi seçilebileceğini - bu tarz tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmanı ilk hafta için tavsiye ediyorum. İmzalar atmak için uygun bir zaman değil! Öfkeli yazışmalar yapmak da bu tarihlerde hiç hiç akıllıca olmaz! Beraber çalıştığın insanlar ailenden ise (kuzen, kardeş gibi) işler daha da karışabilir! Mesela bakımından sorumlu olduğunuz bir yaşlı ya da organize etmek durumunda kaldığımız bir davet, toplaşma varsa... İşler yine çetrefilli. Herkesin barut gibi olacağını bil ve kendini azıcık frenle lütfen. Kısacası, ilk hafta her türlü 'emek' konusunun olduğu alanda gayet aşırı dikkatli olmak şart. İnsan ilişkilerini bozabilir. Bu yüzden iş yeri ve arkadaşlar / akrabalara dair konuları 12 Ekim ve sonrasına ertelemenizi öneririm. İnsanlarla önemli konuları özellikle 15 Ekim'de konuşmak çok daha güzel sonuçlar getirir. 

Kısacası ilk hafta böyle... Canın sıkıldı, değil mi? Hiç sıkılmasın çünkü bu hafta, hayatın rutininde ve insan ilişkilerinin ufak detaylarında kaybolduğunu hissettiğin son dönemlerden biri, sevgili Aslan. Kasım ayında Jüpiter'in Yay burcuna geçişi sana son derece muazzam bir etki getirecek. Artık ufak şeyleri kafaya takmak - tembellik ve motivasyon eksikliği içinde kendini faydasız hissetmek gibi tüm duygular yerini enerji, öz sevgi ve iyimserliğe bırakacak. Bu hafta, 'sorumluluk ve emek' temalı sıkıntıların son vuruşu! Senin dönemin geliyor. 2016-2017 sırasında kaybettiklerini geri kazanmaya başlayacaksın. O yüzden bu ilk haftayı senin yerinde olsam asla kafaya takmam. 

Gelelim bir sonraki haftaya... Ayın 6'sından itibaren duygusal anlamda hareketlenmeler başlıyor. Bu konuda öncelikli olarak 7-10 Ekim tarihleri içerisinde gelecek bir habere bağlıyorum doğrusu. Aynı hafta içerisinde geçmişinden, seni duygusal boyutta etkilemiş konuların açılması yüksek bir ihtimal. Ben bunu ailene dair yorumluyorum elbette fakat aile gibi yakın gördüğün bir dostluk ya da aşk ilişkisi de olabilir bu. Fark edilmesi gereken nokta şu: Bu olayların tekrarlanmasındaki sebep, senin yaşananlardan gerekli dersi çıkarman, alman gerekeni alman... Gökyüzünde birilerinin sana bir kastı yok, seni kasıtlı olarak üzmek, yıpratmak gibi bir derdi yok kimsenin :) Retrolarda tekrarlanan olaylar karmik anlamlar taşır, tıpkı hayatımıza giren herkesin bize bir şeyler öğretmesi gibi. Şimdi hatırla bakalım, bundan 8-9 yıl önce neler yaşandı? Benzer temalar tekrarlanabilir. O zamanlar yaşananlara nasıl bir tepki vermiştin? Örneklendirelim: Annen ve baban mı boşandı? Ev içerisinde borç batağına mı saplandınız? Terk mi edildin? Bu olaylara doğru tepkiler verip; daha da önemlisi, doğru dersleri çıkarabilmiş miydin? Affetmeyi ve kendini şifalandırmayı başarabildin mi? Bu defa başaracaksın işte. İçinin fena rahatlayacağını, adeta bir travmadan kurtulup, bedeninde zararlı bir kisti aldırmışsın gibi ferahlayacağını düşünüyorum. Bu kısım önemli çünkü tüm aya yayılacak bir etki. Senin yaklaşımın önemli. Tekrarlayan olaylara 'Kötü şeyler hep iyi insanların başına geliyorrrrr, ben çok iyi niyetliyim ve bu yüzden kaybediyorum, beni çekemiyorlarrrr' gibi bir tavırla yaklaşırsan; sorunları sadece ertelemiş olsun. Tavır değiştirmek önemli. Öz eleştiri verebilmek, egomuza zor gelse de kabullenmek ve dönüşmek.... Bu dönemde küskün aile üyeleri barışabilir, eski dostluklar yeniden inşa edilebilir.

Neyse, duygusal meseleleri daha fazla dramatize etmeyelim ve devam edelim: Bu ay boyunca büyük mal mülk alım satım işleri de pek hayırlı olmayabilir. İlla bir imza atman gerekirse, doğru tarih 14-15-16 Ekim. 

Ayın üçüncü haftasında ise artık duygusal meselelerden iyice kopup, gerçek hayata dönük olaylara dahil olmaya başlıyorsun. 22'sinden itibaren dolunayla da güçlenecek olan bu etki, seni yaptığın işler konusunda fazlaca öne çıkaracak bir etkiye sahip. Bu etki kariyerinde sağlam bir sıçrama yaratabileceği gibi, agresif davranman durumunda da patron gibi statü sahibi kişilerle aranı bozabilir. O yüzden ilk haftanın 'sorumluluk' meselelerini güvenli bir şekilde aradan çıkardığına emin ol lütfen. İlk haftanın çirkeflikleri, ay sonunda seni bulmasın! 

Önümüzdeki ay sana muhteşem haberler vereceğim. Bol şans!

Muazzam bir yolculuğa bilet aldın, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ayın ilk haftası sana her türlü insan ilişkisinde ve yazılı iletişim konularında kaos getiriyor! Aracılık yapmaktan, başkalarının dertleriyle uğraşmaktan, bitmeyen iletişim trafiğinden bezmiş olabilirsin ama sana söz, bu haftadan sonra işler değişecek ve hayatının odağına sadece kendini ve gerçekten sevdiklerini koymaya başlayacaksın. Güzel günler geliyor. Şimdi detaylara bakalım:

Ayın ilk haftası senin için sabır testi gibi geçebilir. Akrabalardan tut arkadaşlara, sınıf arkadaşlarına kadar pek çok insandan bazı laf sokmalara, iğnelemelere ve dedikodulara maruz kalabilirsin. Ayın özellikle 3'ünde kuracağın iletişime dikkat etmelisin çünkü egonu zedeleyecek cümleler duyabilirsin, hem de hiç beklemediğin insanlardan, dolaylı şekilde! Bu yönde tavsiyem, mecbur kalmadığın sürece çok da birebir konuşmalara fazla bulaşmaman yönünde. Aynı zamanda verdiğin sırlara da lütfen çok dikkat et. Neyse ki bu etki, hemencecik geçecek bir etli. Asıl şenlik ayın ikinci haftasında başlıyor çünkü.

6 Ekim ve 8 Ekim tarihleri son derece ilginç! Kariyer sahibi ya da işsiz olman farketmez; ikinci hafta sana bereketiyle beraber çok güzel fırsatlar getiriyor. Sadece kendi üretimlerinle dahi para kazanmaya başlayabilirsin. Hobi olarak gördüğün işleri paraya çevirmek bu hafta içerisinde mümkün. Hatta daha önceden kaçırdığını düşündüğün fırsatlar, yakın akraba ya da eve girip çıkan derecede yakın bir dost aracılığıyla yeniden karşına gelebilir. Yani ilk haftanın kaosunu etkiye sütlüye bulaşmadan atlattıktan sonra, ikinci haftayı kendi işine gücüne vermek ve girişken olmak sana uzun vadede iyi gelebilir. Elbette tabi, eğer zaten tam zamanlı bir işin varsa ya da sadece iş arıyorsan; yine durumlar parlak. Zam ya da terfi alabilirsin, ki bunları patronla konuşmak için en uygun zaman 12 Ekim ya da 16 Ekim. 

Ay her ne kadar parasal açıdan genel anlamda pek bereketli olmasa da; sen bu ayı kazançlı kapatabilirsin, Başak. Tabi maalesef ki sen de şu 'geri gelen eski sevgililer' rüzgarından azıcık nasibini alıyorsun. Fakat sana olan etki son derece hafif; geldikleri gibi giderler, belki bir fotoğraf layklarlar ya da bir mesaj atarlar... Bu yani. Eğer zaten düzgün giden bir ilişkin varsa, eski sevgili meselelerinden dolayı oralığı velveleye vermeye değmez, emin ol. 

Şimdi gelelim ayın son haftasına, çünkü harika bir hafta olacak gibi duruyor! Öncelikle sadece kariyer ya da para anlamında değil; genel hayat gidişatı ve gelecek planları yönünde çok büyük kararlar alabilirsin. Bir süredir göz önünde bulundurduğun ve düşündüğün seçenekler konusunda beklenmedik gelişmeler yaşanabilir. Yurt dışı, meslek eğitimi, dil kursu gibi konularda girişimler için çok uygun bir zaman. Mesela bir süredir çok uluslu bir şirkette mi çalışmak istiyordun? Ya da yüksek lisans yapmak hep içinde mi kalmıştı? Evren sana orta açıyor resmen. Bu süreci sakın küçümseme çünkü 'alt tarafı bir dil kursu' diyeceğin ufak bir başvuru dahi seni yepyeni bir yola sokacak. Bir aile büyüğünden ya da akıl hocası gibi birinden destek alacaksın ayrıca. Bunları Kasım ayında detaylıca konuşacağız, şimdilik aklının köşesinde bulundurman gereken ise ayın son haftasında karşına çıkacak ya da zihnine düşecek olan seçeneklerin 'öylesine' ufacık şeyler olmadığı! Ciddiye al onları!

Fazlaca kariyerden ve seni darlayan insanlardan bahsettim, ama Kasım'da artık gerçekten daha fazla kendine dönmeye başlayacaksın sevgili Başak. Bu süreci şöyle gör; mesela Nepal'de sana çok şey öğretecek, huzur dolu bir inzivaya çekilmeden önce vize için başvurular yapmak, kağıt işleriyle uğraşmak, bilet almak vesaire gerekir ya... Onun gibi! Muazzam bir yolculuğa vize aldın. Bu ay son mülakattı. Sonrası kaymak gibi akacak. 

Aşktan bahsetmeden kapatmayalım tabi :) Aşk konuları çok da gündem değil lakin bir süredir devam eden ilişkin varsa aniden yüzük takma gibi niyetleriniz olabilir -erteleyin derim. Yalnız Başaklar için en uygun tanışma tarihi 14-15-16 Ekim! Bu tarihlerde yeni insanlar tanıyıp hoş flörtler edebilirsiniz ama lütfen hemen ciddi ilişkiye dönüştürmeye çalışmayın. Uzun süredir devam eden ilişkiler yine kendilerini dış dünyanın iletişim trafiğinden (en azından ilk hafta) korusa hiç fena olmaz. Asıl aşk dönemi son haftada kendisini hissettirmeye başlıyor (24'ünden itibaren) ve Kasım'a doğru güçlenerek artıyor. Bekar Başakları Kasım ayı yorumlarında çok mutlu edeceğim!

Yepyeni birisin, Terazi!

Sevgili Terazi,

Bu ay Venüs retrosuna rağmen iyi eğleneceğini düşünüyorum. Ama ilk haftaya dikkat! İlk hafta senin için özellikle 2-3-4 Ekim tarihlerinde son derece tehlikeli. Evham yaratmak istemiyorum fakat ihtimallerden bahsetmem şart: Yasalarla başın belaya girebilir, eğer ödemediğin borçlar vesaire varsa, lütfen dikkatli ol. Trafikte feci titizlenmek lazım. Patron, baba gibi senin üzerinde güç sahibi insanlar varsa, onları da asla kızdırma derim. Adeta maddi manevi saldırıya açıksın. Bu ilk haftayı biraz kendine dönük geçirsen hiç fena olmaz. 

Korkuttum, değil mi? Bu sadece kısacık bir etki ve önlem almaktan hiçbir zarar gelmez sonuçta... Şimdi biraz neşelendirelim seni.

Ayın ikinci haftası öyle ilginç ki senin için! Öncelikle yönetici gezegenin Venüs retro hareketine resmi olarak başlayarak senin enerjini azıcık çekiyor - bu noktada 6-7 Ekim tarihleri arasında karanlık ay'da kendini depresif ve yorgun hissedebilirsin. Fakat 8 Ekim'deki yeni ay son derece güçlü bir şekilde seni resmen tazeliyor. Hele hele doğum günün de bu tarih ve üç gün sonrasına denk düşüyorsa, adeta hayatında yepyeni ve asla unutamayacağın bir dönem başlıyor demek bu. Hayatının genelinde değişim yapmak isteyebilir ve yepyeni bir ruh haline bürünebilirsin. Buna rağmen yine de görüntünde değişimler yapmanı önermem -çünkü Venüs retrosu bu konuda sana tam olarak istediğin sonuçları vermeyebilir. Yani değişim rüzgarları iyi, güzel. Bu dönemde iş değiştirmek, geleceğe dair planlar yapmak, ufak yolculuklara çıkmak doğru; ama gaza gelip saç kestirmek, hele hele iğne gibi deri altı işlemlerin de dahil olduğu botoks, dolgu gibi uygulamalar kesinlikle yanlış. 

İş değişiminden ya da iş konusunda gelişmelerden bahsettim az önce. Şimdi bunu biraz açalım... Ayın 11'ine doğru para kazanma konusunda yeni yollar arayabilirsin ve yeni fırsatlarla karşılaşabilirsin. Eğer tam zamanlı bir işin yoksa bile kişisel üretimlerini ve hobilerini paraya çevirebileceğin hoş bir etki var. Daha önceden kaybedilmiş fırsatlar da karşına çıkabilir. Eğer kendine müşteri aramak, bir proje başlatmak, patronlarla görüşüp terfi vesaire istemek için en uygun tarih 11 Ekim ve sonrası! Bu etkinin, şu 'yeni ruh hali'nden hemen sonra gelmesi kesinlikle harika bir detay. Tüm enerjinle hayata saldırmaya başlayacaksın -ki Kasım ayında daha da güzel sürprizlerle karşılaşacaksın ama şimdiden söylemeyeyim onları da spoiler olmasın!

Üçüncü hafta da sosyal açıdan hareketli ve güzel bir dönem mevcut. Ayın geneline baktığımızda zaten (ilk hafta hariç) çok da zorlayıcı etkiler altında değilsin aslında. Tek pürüz yaşayabileceğin yer yuvan olarak görünüyor. Ailede maddi sorunlar baş gösterebilir. Bu konuda moralinizi yüksek tutmak lazım çünkü zaten Kasım ayında Jüpiter'in Yay burcuna geçişi yüksek ölçüde seni de, aileni de rahatlatacak. 

Ay boyunca retroya rağmen bireysel kazancın bereketli görünse de, ay sonunda kredi-borç gibi büyük paralara dair beklenmedik bir gelişme yaşanabilir. Kredi kartına, cüzdanına sahip çıkmakta fayda var sevgili Terazi. 

Bu sene boyunca gelir-gider dengesini ayarlamak zordu, fakat Kasım ayından itibaren bu değişecek. Ekim ayını para pul meseleleriyle uğraşmalık son ay olarak görmelisin. Yepyeni bir başlangıcın eşiğindesin. Borçları sıfırlamanın ve yeni dönemi karşılamanın vakti. Aşktan bahsedecek olursak... Bu ay aşk konusu pek çok burç için çok da aydınlık değil. Senin için ise ay sonuna doğru yarım kalmış flörtlerin yeniden alevlenmesi söz konusu olabilir. Mevcut bir ilişkin varsa da para kaynaklı sorunlar yaşayabilirsiniz. Sevgiliyle vakit geçirmek, flörtleri tanımak için en iyi tarihler 12-15 Ekim tarihleri. 

Kasım ayında neşe dolu bir yorumla görüşmek üzere!

Aşk bir savaş değil; ateşkes, Akrep!

Sevgili Akrep, 

Doğum günün şimdiden kutlu olsun! Bu ay adeta bitirmek üzere olduğun yaşına bir saygı duruşu niteliğinde etkilerle geliyor. Şans, bereket ve neşe dolu Jüpiter'i bir sene boyunca burcunda ağırladın. Acaba onu doğru kullanabildin mi? Onun verdiği iyimserlikle fırsatları kaçırmayıp, 'ya tutarsa' diyerek yeni girişimlerde bulundun mu? İnsanlara bolca yardım ettin mi? Zihninin takıntılarından kurtulup, özgürleştin mi? Yoksa Jüpiter'in o büyüten etkisi seni daha kibirli ve belki de biraz ukala bir hale mi getirdi? Neler öğrendin Jüpiter'den, yani geçirdiğin bu bir yıldan? Bu sorulara cevaplar veremiyorsan, ya da emin değilsen, senin adına cevap veren pek çok kişi olacak zaten, sevgili Akrep. Bu ayın ilk haftasından itibaren yakın çevren tarafından adeta eleştiri yağmuruna tutulduğunu hissedebilirsin. Evet, biraz sinir bozucu fakat hem kendini, hem de insan ilişkilerini geliştirmek açısından sana muazzam bir olanak sağlıyor bu etki. Ayın ilk haftası biraz gergin, özellikle trafikte dikkatli olmalısın ve yakın akrabalar ile tersleşmemeye dikkat etmelisin. Örneğin kuzen, hala gibi biri senin sırlarına pek de özenli davranmıyor olabilir. Manipülatif ve hatta tehditkar tavırlar takınıyor olabilir. O yüzden ilk hafta içerisinde sakin kalmak çok önemli. Bolca spor yaparak, açık havada vakit geçirerek bu etkileri hafifletebilirsin. 

Gelelim ayın ikinci haftasına! Bu ikinci hafta da biraz ilginç doğrusu! Sana güzel haberler getirebildiği gibi, bazı gizli düşmanları da açık edebilir. Dedikodulara maruz kalabilirsin. Bunları asla ama asla kafayı takmaya değer görmemen ve ayın ikinci yarısına odaklanman senin için daha hayırlı olur zira ikinci hafta içerisinde adeta hayatından insanları eliyor ve ardından yepyeni bir yol açıyorsun. Şimdi bunu detaylandıracağız:

12 Ekim tarihinde yakın çevrenden alacağın bir haber, bir süredir aklında olan bir projeye dair umutlarını yeşertebilir. Bu proje iş yeri ile alakalı olabildiği gibi, kişisel üretimlerini de kapsıyor. Örneğin bir süredir yazarak hayatını kazanmak mı istiyordun? Belki bir tanıdığın arkadaşının arkadaşının reklam ajansına metin yazarı arıyorlardır ya da amcanın oğlunun yayınevinde stajyer lazımdır... Bu sadece bir örnek elbette. Seçenekler sınırsız. Yeter ki bu dönemde kulağına gelen 'olası' iş ve girişim tekliflerine burun kıvırma. Zira Jüpiter senin burcunu terk etmek üzere fakat görevine sana para kazandırarak devam edecek. Bu bir sene içerisinde sana öğrettikleriyle, 2016-2017 yılları arasında kaybettirdiği her şeyi geri kazandırmak için geliyor - özellikle de maddi anlamda. Örneğin 2016 ya da 2017'de işten mi kovulmuştun? Daha iyisi gelecek. Arabanı mı satmak zorunda kalmıştın? Daha da iyisi... Bunun biraz ütopik durduğunun farkındayım fakat Jüpiter'in bu geçişini yaşayan insanları defalarca gözlemleme imkanı bulduğum için bu kadar iddialı konuşabiliyorum. Umut tacirliği değil, inan :) Sen yeter ki o Akrep karamsarlığına kapılma! Tabi bunlar için en az ay sonunu ve hatta Kasım ayının ilk haftasını beklemek gerekiyor.

15 Ekim tarihinin de altını çizmeni öneririm, yine harika bir gün. Romantik bir şekilde geçirilebilir amaaa... Geçmişten gelen insanlar olmadığına dikkat etmelisin. Geçmiş, yarım kalmış meseleleri tamamlatmak için geri gelse de, 'balık baştan kokar' diyen atalarımızın da bir bildiği var sonuçta. Zamanında kötü şeyler yaşanmış ilişkilerdeki insanların kökten bir değişim yaşamadıkları sürece farklı bir ilişki deneyimlemeleri zor... Zaten bu ay aşk anlamında yeni başlangıçlar için pek de iyi değil. 

'Aşk anlamında yeni başlangıçlar için pek de iyi değil' dediğim gibi hemen ardından üçüncü haftaya geliyoruz ve tepemizde muazzam bir Boğa dolunayı gerçekleşiyor. Özellikle Ekim Akrep'iysen bu etkiyi çok fazla hissedeceksin. İlişkiler anlamında şoke edici, tüm planları değiştiren bir etki bu! Bir flörtün varsa hiç de beklemediğiniz şekilde yakınlaşabilir, sevgilinle ilişkinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Evlilik teklifleri bile dahil buna. Büyük bir etki çünkü... Ama eğer pek de parlak görünmeyen bir ilişkideysen, sağlam bir kavgaya hazırlan derim. Sırlar ortaya dökülebilir çünkü... İşte bu noktada yine 'Bir sene boyunca neler öğrendik?' sorusuna geri dönüyoruz. Başkalarının sınırlarına, başkalarının arzularına ve iradesine saygı duymayı öğrendik mi? Aşkın ve sevginin 'elde edilecek, alt edilecek' bir şey olmadığını, kazanılan bir zaferden çok bir ateşkes ve barış olması gerektiğini mesela? Öğrenmediysen, öğreneceksin sevgili Akrep. 

Önümüzdeki ay görüşmek üzere!

Devran dönüyor! Alemler Yay görsün!

Sevgili Yay,

Uzun süredir bu yorumları takipteysen hatırlarsın: 2016 ve 2017 boyunca sana nasıl da zulmettiğimi, 'sık dişini, az kaldı' diye teselli verdiğimi. 2018 çok da şahane bir yıl olmasa da, en azından dinlenmemize olanak vermişti. Şimdi ise 2016 ve 2017 yılları boyunca kaybettiğin her şeyi geri almaya hazır mısın?

Jüpiter, senin burcuna yani ait olduğu yere geri dönüyor. Bu öyle bir etki ki, sadece Yaylar değil, bütün burçlar kutluyor bunu! O derece büyük! Artık hayatımızda GERÇEK değişimler, gerçek şanslar deneyimleme vakti geldi. Kaderin çizdiği yol görünür oluyor. O kadar heyecan verici ki bu... Şimdi hatırla bakalım, bundan 12 yıl önce, 2006'nın Aralık ayından itibaren neler yaşamıştın? Benzer temalar tekrarlanacak. Ama bu defa, benzer konuları büyümüş ve bilgeleşmiş halimizle deneyimleyeceğiz, kaderimizi kendi ellerimizle şekillendireceğiz.

Ama tabi bunlar için Kasım ayını beklemek lazım. Şimdi gelelim son sınavımız olan Ekim'e...

'Sınav' dediğime bakma, aslında pek de sert getirileri yok. Venüs retrosu herkesi helak ederken, seni teğet geçecek. Bu ay kendini sadece biraz yorgun, enerjisi düşük hissedebilirsin. Bu aralar hayaller kurmaya pek meyillisin, değil mi? İşte o hayalleri kurmaya aynen devam, hatta onları detaylandırmalı, yazıp çizmeli, hatta her an gerçekleşebileceklermiş gibi onlardan bahsetmelisin. Hayallerine bu ay sımsıkı sarılmalısın çünkü, kafandakilerin 'hayal' olarak kalacağı son dönemlerden biri bu. Bundan sonrasını tamamen sahnede geçireceksin. Şimdi ayın ilk haftasından başlayalım bakalım:

İlk hafta biraz zorlu, sevgili Yay. Gizli düşmanlar tetikte. Bu ayın ilk haftasında özellikle ama özellikle kredi kartı şifrelerine dikkat etmeni öneririm. Telefonunun ya da laptopunun kilidini de iki kere kontrol etsen hiç fena olmaz. Zira 2-3-4 Ekim tarihlerini hiç iyi görmüyorum. İşin kötü tarafı: Bu tarihlerde gerçekleşecek olan olayların farkına neredeyse ay sonuna doğru ancak varacak olman. Sen tedbirini al da... Ne olur, ne olmaz.

Ayın ikinci haftası ise daha şenlikli. Para konularında güzel gelişmeler yaşayabilirsin. Maaşına ufak bir ekstra iliştirilebilir örneğin ya da fazladan bir satış yapabilirsin... Ne bileyim, öğrenciysen yaptığın ufak bir çeviri için ödeme alabilirsin. Vesaire vesaire... Güzel, temiz, bereketli bir para var yani. Ha, eğer böyle bir ihtimal yoksa da 12 Ekim ve 15 Ekim tarihlerinde bu yönde girişimlerde bulunabilirsin. Misler gibi olur, enerjiler destekli gayet!

Aslında ikinci ve üçüncü haftanın (dünyevi meselelerden ayrı olarak) genel teması 'ilahi adalet' diyebiliriz, sevgili Yay. Sana edilen haksızlıkların teker teker adaleti bulma vakti. Tabi eğer senin vicdanın da geçmişte kalmış bir olaydan dolayı pek rahat değilse; Kasım'ın ilk haftasına kadar ne yap, ne et bir şekilde gönülleri al derim. Borçların varsa mutlaka bu süreç içerisinde ödemeye çalışmalısın. Jüpiter'den önce hesabın kesilişi çünkü bu. 12 yıllık büyük döngüye tertemiz başlamak en iyisi. Yoksa ayağına dolanır, şimdiden uyarayım.

Pek aşktan bahsetmedim... Aşk fırsatları var, evet. Ama bekar bir Yaysan, Kasım'ın ortasına kadar asla ciddi bir ilişkiye başlamanı, büyük sözler vermeni tavsiye etmem. Eğer başın bağlıysa, sevgilinle biraz uzaklaştığınızı hissedebilirsin fakat bu sağlam bir ilişkiyi zorlayacak kadar büyük bir etki değil. Bu süreci en iyi atlatmanın yolu, sevgilisi olanlar için, sevgiliyle gelecek planlarını ve hayalleri paylaşmak olacaktır. Ama yine altını çiziyorum -büyük sözler vermek ya da nişanlanmak vesaire şeklinde değil- manevi boyutta bir paylaşım söz konusu. Gayet iyi ve güzel olacağını düşünüyorum kesinlikle. Bekar ve yalnızsan, sadece Kasım'ı bekle diyorum ve susuyorum.

Sevgili Yaycığım, bu ay iyice dinlen. Hayallerine sarıl, kötü niyetini sezdiğin insanlardan sakın. Harika bir dönemin başlangıcındayız -bunu bir Yay olarak söylüyorum! Devran dönmek üzere. Ben inanıyorum bize :)

Kasım'da görüşürüz! Burada şampanya patlatacağız!

Aşk kapına geliyor, Oğlak!

Sevgili Oğlak,

Seni aylardır zorluyorum, 'Ne de olsa Oğlak sonuçta, kaldırır, yumuşatmama gerek yok' diyerek acımasız gerçekleri suratına çarpıp duruyorum. Ama bu ay sana da güzel haberler vereceğim: Aşk var, aşk! 

Ama bu aşk, ancak ayın son haftasında kendini göstermeye başlıyor. Onun öncesinde neredeyse tüm gezegenlerin karanlık Akrep'in gölgesine girmiş olduğu bir üç hafta var önümüzde... Bakalım o üç hafta nasıl atlatılırmış?

İlk hafta zorlu, ama bu zorluklar neyse ki insan ilişkileri seviyesinde kalıyor. Bazı tartışamalar, özellikle iş yeri ile alakalı, söz konusu olabilir. İnsanların sivri dilli, sarkastik davranabileceği bir üç gün bu 2-3-4 Ekim tarihleri. Bu tarihlerde derin bir 'ya sabır' çekip işimize gücümüze bakmaktan başka çaremiz yok. Özellikle de şahsına yönelik suçlamalarla karşılaşabilirsin. Örneğin; işini iyi yapmadığın, bulunduğun pozisyonu haketmediğin, haksızlık ettiğin vesaire vesaire gibi söylentiler kulağına gelebilir. Zira bu tartışmaların teması 'güç ve adalet' olarak görünüyor. Bazı dostlarınla çıkar çatışması yaşaman olası. Para konularında özenli olarak ve özellikle ofis gibi ortamlarda üzerine düşen sorumlulukları titizce yerine getirerek hazırlıklı olmak lazım. Patronlar bu üç gün içerisinde barut gibi olacaklar, aman dikkat. Neyse ki kısa bir etki. 

İkinci hafta ise çok daha şenlikli doğrusu! Uzun süredir görüşmediğin arkadaşlarınla yeniden görüşebilirsin ve küs olduğun bazı eski dostlarla beklenmedik bir şekilde barışabilirsin. Geçmişte kalmış arkadaşlarla yollar yeniden kesişiyor ve bunun bir amacı var! Asla boşuna değil! Bu arkadaşlar (uzun süredir görüşmediklerin ya da yeniden barıştıkların) aracılığıyla yeni iş fırsatları gelebilir. 6'sından itibaren kendisini hissettirecek olan bu etki 8'inde güçleniyor. Üstüne bir de 12 Ekim ve 16 Ekim aralığı var ki; hayatı kaçırmamak ve bu etkilerin hakkını verebilmek için mutlaka dışarıda, koşturuyor olmak lazım. Bu tarihler hem üst statüdeki insanlardan destek ve akıl almak için, hem de dostlar aracılığıyla yeni seçenekleri gerçekleştirmek için değerlendirilebilir. 

Ayın 22'sinin güzel haberleri para konusunda bereketli bir etki verse de, gökyüzünde Venüs'ün yavaş hareket ettiğini ve büyük paralar ile bu dönemde asla oynamamamız gerektiğini hatırlayalım. Banka kredileri, borç gibi işlere girişmek hiç mantıklı değil. Kazandığımız kadarıyla yetinmemiz lazım, hem de Kasım'ın ortasına kadar. Büyük harcamalardan da kaçınmak lazım. 

Bu ayın ortasında kendine yeni bir 'kimlik' benimseme ihtiyacı hissedeceksin, sevgili Oğlak. Bunun sebebi alacağın bir terfi, başlayacağın yeni bir meslek olabilir elbette. Artık 'Doktor Oğlak, Yazar Oğlak, Baba Oğlak' tadında bir sıfat alıyorsun isminin önüne... Güzel bir değişim geliyor, dediğim gibi. Sanatsal üretimlerdeysen, bir eserin hiç beklenmedik şekilde göz önüne çıkabilir. İş yerinde uğraştığın bir proje fena takdir toplayabilir, öğrenciysen de yapacağın bir sunum ya da ödev gibi bir işle parlayabilirsin. Ay sonunda, eğer başın bağlıysa, çocuk gibi güzel müjdeler alabilirsin. Çok güzel etki, çok! 

Bekarsan, damdan düşer gibi bir tanışma seni 24'ünden sonra bekliyor. Ayın son haftası tanışacağın insana duygularının aniden kabarması söz konusu olabilir fakat altını vurgulayarak çiziyorum ki: Yeni bir ilişkiye başlamak için kesinlikle doğru bir zaman değil. Bol bol flört et, iyi vakit geçir ama büyük sözler verip 'ciddi' işlere kalkışma. Açıkçası Kasım ayında zaten taşlar yerine oturmaya başlayacak ve ardında adeta varlığını zor zamanlarda hissedeceğin bir koruyucu melek olacak. Son derece olumlu bir sürece giriyorsun, Oğlak. Verdiğin borçları geri alacağın, hayata atılacağın bir dönem...

Ama... Bu ay boyunca mevcut yakın arkadaşlarınla bazı tersleşmeler yaşayabilirsin. Fazla egolu davranmamaya özen göstermek lazım. İlk hafta içerisinde trafikte de çok dikkatli olmayı unutma. Önümüzdeki ay harika olacak!

Yüzünü gösterme vakti, Kova!

Sevgili Kova,

Derin bir 'oh' çekme vakti. Adalet yerini buluyor ve yolundaki engeller teker teker kalkıyor. Güzel bir sürecin başlangıcındayız, önümüzde sadece sıkıcı bir Ekim ayı var, hepsi bu.

Ekim ayının ilk haftası biraz sıkıntılı başlıyor. Sağlığına dikkat etmeli ve özellikle de uzun yolculuklara çıkma niyetindeysen çok dikkatli olmalısın. Cüzdan, çanta çaldırabilirsin, aklında bulunsun. Haftanın aynı zamanda bir diğer tehlikeli etkisi de patron ya da öğretmen gibi bir figür ile çatışma getiriyor olması. Bu sebeple özellikle siyaset, din gibi konulardan uzak durmaya özen göstersen fena olmaz. 2-3-4 Ekim tarihleri buna çok açık. İş yerinde ya da sınıfta siyasi görüşlerini savunmak isteyebilirsin elbette ve bu da senin en doğal hakkın olur ama ufak başlayan ve büyük resmi konu alan tartışmalar hızlıca kişisel boyuta inebilir. O gemiler yanmasın lütfen. Daha esnek davranmayı öğrenmek lazım. Patronun dünyanın düz olduğuna inanmak istiyorsa, bırak inansın. Başkalarının fikrini onlar istemediği sürece değiştiremezsin ne de olsa... Hele bu tartışmalar aile içerisinde olursa, fazlaca üzülebilirsin. Hiç gerek yok. Kısacası; ilk hafta sakin kalıyoruz, yola çıkıyorsak da eşyalarımıza dikkat ediyoruz. Hepsi bu.

İkinci hafta ise şenlik başlıyor. Geçen aylarda sana 'tutulmalar, yeni yollar' deyip durmuştum. Bu ayın 8'inden itibaren vize, pasaport, üniversite kayıt işlemleri, kurs başvuruları gibi işlere koşturmaya başlayabilirsin. Bolca imza atman gerekebilir ve bir aracıdan destek almak da hiç fena olmaz doğrusu. Gayet olumlu bir dönem olacağını düşünüyorum. Kafanda iş başvurusu, mülakat gibi planlar varsa 12 Ekim ve 16 Ekim aralığına denk getirmeni öneririm. Adeta altın günler bunlar. İletişim konusunda son derece başarılı olacaksın.

Bu ayın ortasından sonuna dek yayılacak bir diğer etki de: İki seçenek arasında kalmak, sevgili Kova. Gelecek planların-hayallerin, kısa vadede daha cazip ve finansal anlamda tatmin edici görünen seçenekler tarafından biraz engellenebilir. İdeallerine giden ama zorlu ve çetrefilli görünen bir yolu mu seçeceksin, yoksa hayat kaliteni düşürmemek adına ideallerini birazcık erteleyip maddi kazancı mı seçeceksin? İşte bu cevabı sana kalmış bir soru. Örneğin; yüksek lisansa devam etmek, doktoranı yurt dışında aç kalarak da olsa yapmak mı istiyorsun, yoksa maaşı iyi işine devam mı edeceksin? gibi gibi... Bu örneği kendi hayatına uyarlayabilirsin. Böyle bir ikilem gözüküyor açıkçası. Bence hayallerini seç :) 

Ay sonuna doğru, özellikle 22'sinde güç sahibi birinden göreceğin destek seni fazlaca motive ediyor. İşte bu yüzden, ayın ilk haftasında kimseyi gücendirmemiş olmak önemli. Bir aile büyüğünden akıl alabilirsin, farklı bir şehirde yaşayan bir kadın arkadaşından güzel haberler ve kısmetler yakalayabilirsin.

Aşk konusu bu ay çok vurgulu değil açıkçası, ufak tefek flörtlerin olsa da ciddi ilişkiye dönüştürmek için uygun bir zaman değil. Sevgilin varsa da gerginlikleri alttan almak lazım. Venüs retrosu, hele hele Akrep'teyken insanı baya yoruyor. Hele senin tabiatına aykırı yapısıyla, seni de sevgilini de aşk konusunda huysuz bir ruh haline bürüyebilir.

Yalnızsan, asıl kısmetler Kasım'ın yarısından itibaren görünecek. Ondan önce ise Ekim ayının son haftasının bir dolunayı var....

Ailende bir süredir devam eden gerginlikler varsa, son hafta patlak verebilir, sevgili Kova. Özellikle kadın figürlerin incinebileceği bu enerji boşalması sırasında sabırlı ve sakin kalmak lazım. Bu gerginliğin sebebinin para mevzularından kaynaklanması da yüksek bir ihtimal. Ev satma-alma durumları ve bu konularda aksilikler yaşanabilir. Bu moral bozucu bilgiden sonra hatırlatmalıyım ki; Kasım ayında alemlere şans ve bereket getiren Jüpiter, senin kardeş burcun Yay'a girecek ve üzerine bereket yağdıracak. Yani çözülmez sandığın maddi problemler, üzerinden biraz zaman geçince ufacık görünecek. Şu dolunay haftası için sadece biraz kemer sıkmak, sabırlı olmak ve kimseyi kırmamak lazım. Kasım harika bir ay olacak!

Sahne senin, Balık!

Sevgili Balık,

Ekim ayı tek kelimeyle sıkıcı! Ama geçireceğin son 'sıkıcı' ay olacak. Öyle hızlı bir kış geliyor ki... Son 6 yılın en güçlü dönemine giriyorsun. Yaptığın her şeyle görünür olacağın, takdir toplayacağın ve somut kazanımlarda bulacağın bir dönem başlıyor. Ama önce şu sıkıcı Ekim'i aradan çıkarmak lazım.

Ekim ayının ilk haftası biraz gergin. 2-3-4 Ekim tarihleri boyunca arkadaşlarınla bazı çekişmeler yaşaman mümkün. Bunların sebebi de temelde kıskançlık gibi duruyor. Hele hele arada ödenmemiş borçlar, para meseleleri varsa durum ekstra tehlikeli. İletişimi açık ve net tutmak, sabırlı davranmak kesinlikle çok önemli. Neyse ki bu üç gün hızlıca geçiyor ve bizi bir diğer etki ile baş başa bırakıyor: Venüs retrosu!

Ayın ikinci haftasından yani 2 Ekim'den itibaren -özellikle uzak şehirlerde yaşayan- sevgililerden geri dönüşler başlayabilir. Bir diğer ihtimal ise daha önceden göz önünde bulundurup, ardından vazgeçtiğin kurs, üniversite, yolculuk gibi niyetlerin tekrar gündemine gelmesi... Bu şekilde de eski dostlarla yollar kesişecek gibi duruyor. Diğer burçlara söz konusu 'eskiler' ile alakalı pek iç açıcı şeyler söylemedim lakin sana söyleyeceğim; ilahi adalet temasının baskın olacağı bu günlerde yolların yeniden kesişmesi, sana bazı fırsatları, gitmen, denemen gereken yolları işaret ediyor olabilir sevgili Balık. Yeniden karşılaştığın insanları 'sevgili' olarak görmemek, romantizmden uzak bir şekilde insani iletişim kurmak sana güzel fırsatlar getirebilir -hayatta gitmek istediğin yön ile alakalı. Belki bir meslek ya da sektörle ilgili bilgiler alabilirsin, belki çeşitli bağlantılar edinip bunu kariyerin için kullanabilirsin... Bir insan maddi olarak olmasa bile sana çok şey katabilir. Sonuçta herkes hayatımıza bize bir şeyler öğretmek için giriyor.

Kısacası ay boyunca, biraz çetrefilli ve dolambaçlı yollardan da olsa, senin geleceğe dair planlarında güzel gelişmeler görüyorum. Sadece, işte, dediğim gibi, 'dolambaçlı ve yavaş'... Ekim'i sıkıcı yapan da bu zaten!

Eğer sevgilin varsa, birlikte daha önce niyetlendiğiniz bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gelecek planlarınızı gözden geçirebilir ve hoş vakitlerle eğlenebilirsiniz. Bunun için 16 Ekim tarihi mükemmel. 

Ama onun öncesinde 8 Ekim ve üç gün sonrasını hafifçe atlatmaya bak. Son derece hassas, alıngan, havadan nem kapan bir ruh haline bürünebilirsin. Ayrıca eğer banka kredisi gibi borçların varsa, ani haberler alabilirsin. Büyük alışverişlerden kesinlikle kaçınmanı öneriyorum. Eğer herhangi bir borcun yoksa, ki ne güzel, 12 Ekim tarihinden itibaren burs başvurusu, harçlık gibi güzel gelişmeler yaşanabilir. Yine de büyük harcamalardan kaçın.

Ay sonunda doğru Boğa'da kocaman bir dolunay yaşayacağız ve bu herkesi farklı ama yoğun şekilde etkileyecek. Sana tavsiyem ise bir kenarda valizini hazır tutman yönünde. Çünkü ufak bir yolculuk yapman gerekebilir. Bu iş seyahati olabileceği gibi, farklı şehirde yaşayan bir akrabanın evine yolculuk da olabilir. Bu son hafta içerisinde 22 Ekim'den itibaren güçlenerek artacak bir etki, sana hiç beklenmedik haberler getiriyor. Ben bu haberlerin uzun vadede kesinlikle olumlu olduğunu düşünüyorum. Yukarıda bahsettiğim gelecek planlarını etkileyecek, tetikleyecek bir haber bu. Zira Kasım ayından itibaren artık hayatın içine ve üretime ciddi anlamda atılıyorsun. İşsizsen iş bulabileceğin, terfi alabileceğin, uzun süredir istediğin konuma gelebileceğin bir şans bu. Fakat üstüne bir çok sorumluluğun da binmesi demek. Bu sebeple, Ekim ayında gözün kulağın açık olsun, yollara hazırlan ama aynı zamanda da iyice dinlenmeyi ihmal etme!

Balık burcu için her ne kadar 'bağımlı, duygusal' dense de; özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğun her zaman gözardı ediliyor. İşte bu aydan itibaren, bireysel olarak tek başına ne kadar dayanıklı olabileceğini göstereceksin. Zarafet ve inceliği zayıflıkla karıştıranları, Batılıların da dediği gibi, 'Nezaketle öldüreceksin' :) Her yerini didik didik ettiğimiz dünyamızın en gizemli yeri hala okyanuslar; işte o okyanustan nelerin çıkabileceğini göster onlara. Bu ayın sonundan itibaren açılacak olan kariyer yani 'dış dünya' kapılarının sana ne güzel fırsatlar getireceğini bil ve aman o fırsatları kaçırma. Kasım'dan itibaren bir yıl boyunca zaten istesen de, istemesen de sahnede olacaksın. Ne kadar erken, o kadar iyi!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1133
499
144
100
92
89
59
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
helloevribadi

geçen seneden beri habire şu düzlüğe çıkmaya çalışıyoruz yıl bitti hala aynıyız

Ezel Bayraktar

MORALİNİZİN BOZULMASINI İSTEMİYORSANIZ BOĞA YI SEÇMEYİN...

Hüseyin Kargı

ilk defa yaylara iyi bir yorum.. sükür