Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın Fotoğrafçıları 'Fotoİstanbul'da

Dünyanın Fotoğrafçıları 'Fotoİstanbul'da

adem kara
14.10.2014 - 11:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğuyla batı, klasikle modern, ustayla öğrenci arasında bir köprü inşa etme hedefiyle yola çıkan 'Fotoİstanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali' 17 Ekim - 18 Kasım tarihleri arasında İstanbul Beşiktaş'ta olacak.

Fotoistanbul 2014 festival ekibi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen Fotoistanbul 1. Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali 50’den fazla sergi, 80 slideshow, 6 workshop içeren kapsamlı bir programla 18 Ekim'de başlıyor.

Beşiktaş’ın meydanlarına kurulacak olan dev açık hava sergileri ile milyonlarca kişiye ulaşmayı ve fotoğraf sanatı etrafında buluşturmayı hedefleyen Fotoistanbul; bir dünya metropolü olmasına rağmen düzenli bir fotoğraf festivali geleneği olmayan İstanbul’a düzenli bir festival armağan etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, festival programında “Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehirlerin ve insanların hikayelerini, kentin ve kentlinin durumunu fotoğraflarla öyküleştirilecek.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Fotoğraf sanatçısı Cem Ersavcı'nın da bir sergisiyle anılacağı Fotoistanbul'da; Magnum Photos’dan Chris Anderson, “Citizens” adlı kitabı ile Japonya’dan Jun Abe, Columbia Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Tom Roma’nın da aralarında olduğu 20’ye yakın yabancı sanatçı İstanbul’a misafir olacak. Festivalde Türkiye’den ise, aralarında Ozan Sağdıç, Murat Germen, Yusuf Darıyerli, Gökşin Varan, Kerem Yücel gibi isimlerin bulunduğu 30’a yakın fotoğraf sanatçısı yer alacak.

Onur kurulunu Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra Ara Güler, Güler Ertan, Halim Kulaksız, Ozan Sağdıç ve Mehmet Bayhan’ın oluşturduğu Fotoistanbul’un genel sanat yönetmenliğini Gültekin Çizgen üstleniyor. Festival kapsamında yer alan sergiler 18 Kasım'a dek izlenebilecek.

soL - Kültür

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/kultur-sanat/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0