Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Garip ve Ünlü Mimarisine Sahip Airbnb Evleri

Dünyanın En Garip ve Ünlü Mimarisine Sahip Airbnb Evleri

Yeter Şirin
01.10.2023 - 19:03

2008 yılında  kalacak bir yer arayan üç seyahatsevere ev sahipliği yapmasıyla başlayan Airbnb bugün ise milyonlarca ev sahibini ve arayanı bir araya getiren bir uygulama haline geldi. Bir başkasının odasında ya da evin tamamında kalabileceğiniz bir sistem ülkemizdeki uygulama tam anlamıyla oturmuş sayılmaz. Okul otobüsünden kaleye kadar konaklayabileceğiniz  en garip ve ilginç Airbnb evlerini gelin birlikte keşfedelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Adeta Şirinler evi

1. Adeta Şirinler evi

Oldlar bilir ki Şirinler bizim zamanımızın en sevilen çizgi filmiydi. Peru P’isac’da bulunan bu ev tam şirinler evi gibi. Pachatusan'ın eteklerinde yer alan bu ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

2. Finlandiya’da iglo keyfi

2. Finlandiya’da iglo keyfi

Eskimoların sert kış koşullarında yaşayabilmesi için buzdan yapılan igloların modern versiyonlarına birçok yerde rastlamış olabilirsiniz; ancak bu iglo onlardan biri değil. Bembeyaz, kardan duvarların çevrelediği; sıcaklığın daima eksi derecelerde olduğu bu orijinal iglo, Laponya’da, Pyhäjärvi Gölü ve Pyhä-Luosto Ulusal Parkı’nın hemen yanında. Her bir igloda en fazla dört kişinin konaklayabildiğini, ayrıca tesiste misafirlerin ücretsiz kullanabildiği mutfaklı ve sıcak banyolu bir ev de bulunduğunu belirtmek lazım. İglo hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

3. Farklı bir tiny house

3. Farklı bir tiny house

ABD’nin Utah Hildale şehrinde Zion Ulusal Parkı’na bakan Zion EcoCabin, tiny house konseptinin en ünlü temsilcisi aslında. Evde iki kişi konaklayabiliyor; bir yatak odası ve bir banyo bulunuyor. Zion Ulusal Parka 45 dakika mesafede bulunan ev, doğanın tam ortasında… Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

4. Ağaç evden daha fazlası

4. Ağaç evden daha fazlası

ABD’nin Georgia Atlanta’da, merkeze 20 dakika mesafede bulunan ev, özellikle doğa ve macerasever gezginlerin en çok beğendiği Airbnb evlerinden. Üç katlı ağaç ev olarak tasarlanan Treasure Hunt Tree House’ta aynı anda üç misafir konaklayabiliyor. Ağaç evin ayrıcalıklarından biri, misafirlerine eğlenceli ve ücretsiz bir hazine avı eğlencesinin bulunması. Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

5. İrlanda'da Rapunzelin kalesi

5. İrlanda'da Rapunzelin kalesi

Başkent Dublin’e yaklaşık bir saat mesafedeki Louth’ta bulunan Drummond Tower, Airbnb platformunun en popüler evlerinden biri. Viktorya döneminden kalan bu dört katlı kulenin tepesine 43 basamaklı sarmal bir merdivenle çıkılıyor. 360 derece manzaralı terasıyla benzersiz bir seyir zevki sunan kuleye bir nevi Rapunzel’in kulesi de denilebilir bence. Kule hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uçaktan ev mi?

6. Uçaktan ev mi?

Yazı epey dışında bir Airbnb evleriyle devam ediyor. Fransa’nın batısında, St. Michel-Chef-Chef bölgesinde yer alan Le Haut köyünde park etmiş bu uçakta dört kişi konaklayabiliyor. İçinde mutfakta bulunan uçak; Tharon, Pornic ve St. Brevin plajlarına oldukça yakın bir mesafede.  Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

7. İskoçya’da bir zeplin

7. İskoçya’da bir zeplin

Evet evet bir zeplin içinde konaklama fikri kulağa oldukça çılgınca gelebilir ve bu fikri neden gelire dönüştürmeyeyim diyen ev sahipleri konforlu ve manzarası güzel bu yapıyı isteyenlere kiralıyor. Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

8. Deniz kabuğunda yaşamak

8. Deniz kabuğunda yaşamak

Sürrealist bir tasarımcı tarafından tasarlanan ev Isla Mujeres aslında bir deniz kabuğu şeklinde. Karayiplere uygun olan bu tasarım harikası ev oldukça konforlu… Evi merak edenler, görmek isteyenler ve daha fazla bilgi için tıklayın.

9. Kral ve Kraliçeler için: Wilton Kalesi

9. Kral ve Kraliçeler için: Wilton Kalesi

Kale mi yok artık demeyin evet kale Airbnb’de kirada… Kendinizi kral ve kraliçe olarak hissedeceğiniz bu gerçek kale 19. Yüzyıldan kalma... Winston Kale'sinin geceliği bizim ülkemizin asgari ücretinden çok fazla olduğu ayrıntısını vererek ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

10. Aynalı cam ev

10. Aynalı cam ev

Tamamen tesadüf eseri yazıyı hazırlarken denk geldiğim bu evin her yanı cam ama dışardan bakıldığında ayna. Oslo’nun muhteşem manzarasını jakuzi ve havuz da çıkarmak isteyenler için farklı bir alternatif. Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Meksika’da bir baraka

11. Meksika’da bir baraka

Bir başka enterasan yapı olan Punta Pájaros Villa aslında baraka ama öyle bir baraka ki bizim alışkın olduğumuz türden değil. Plaja yakın, havuzu olan vay be barakaya bak diyeceğimiz ev oldukça güzel. Ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın. .

12. Okul otobüsünden ev

12. Okul otobüsünden ev

Farklılık adına okul otobüsünün bile ev haline geldiğini ahir ömrümüzde gördük. 2 yetişkin ve bir çocuğun kalacağı konforda bulunan otobüsümsü ev knum itibariyle şelalelere de oldukça yakın. Otobüs ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

13. Meksika’nın ünlü uzaylı gemisi

13. Meksika’nın ünlü uzaylı gemisi

Malum biliyorsunuz Meksika uzaylıların dinlenme tesisi haline geldi. En son çıkan uzaylı görünümlü pasta olayı aslında sadece küçük bir detay. Valle de Guadalupe’de yeşil bir Ufo dairesinde kalma keyfi sunuyor. Her şeyin yeşil olduğu bu ev hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

14. Deniz fenerinde huzurlu bir uyku

14. Deniz fenerinde huzurlu bir uyku

Lighthouse Keeper's Inn Kanada Cadigan’da size deniz fenerinde konaklama imkanı sunuyor. Oldukça bakımlı ve her ihtiyacınızı giderebileceğiniz bu deniz feneri ev hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

15. Gerçek Barbie evi

15.  Gerçek Barbie evi

Barbie çılgınlığı kıyafet, makyajdan sonra evlere bile yansıdı. Bunun göstergesi ABD California’da… Ev sahibi tam anlamıyla evini Barbie evine çevirmiş. Yalnız ev şu an rezervasyon kabul etmiyor. Yine de evi görmek isteyenler ve daha fazla bilgi almak için tıklayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Operada bir gece

16. Operada bir gece

Farklı Airbnb evleri listemizde sırada bir opera var. Fransa’da bulunan bu eski opera salonununda aslı bozulmadan kalabilir, aynı zamanda bu görsel şöleni inceleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.

17. Taş Devrine dönüş

17. Taş Devrine dönüş

Çocukluğumuzun çizgifilmi Taş Devri’ni bilmeyen yoktur. Bu çizgi filmin modern hayalini ABD Utah’ta bulunan Bedrock Homestead'da gerçekleştirebilirsiniz. Oldukça şık dizayn edilmiş bu ev oldukça da konforlu. Daha fazla bilgi için tıklayın.

18. Çok ama çok yüksek bir ev

18. Çok ama çok yüksek bir ev

Hindistan’da bulunan bu aşırı yüksek ev yükseklik korkusu olanlar için yapılmadığı bir gerçek. Himalaya manzarasına karşı güneşi selamlamak isteyenlerin tercihi bu ev hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Bu içerik de dikkatinizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
6
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın