Görüş Bildir
Haberler
Domates Biberin Zamanı Geldi! Menemen Aşıklarına Özel En Güzel 10 Mekan

Domates Biberin Zamanı Geldi! Menemen Aşıklarına Özel En Güzel 10 Mekan

Rana Şen
05.06.2021 - 06:45

Kaymaklı, kaşarlı, soğanlı, kıymalı... Ne koysanız yürüyen bir nimet bu menemen. Tescillisi, marka olmuşu, dillerden düşmeyenleri ile Türkiye'nin en iyi menemenlerini yiyebileceğiniz birkaç mekanı bir araya getirdik. Eklemek istediğiniz favori mekanlarınızı yorumlarda bekliyoruz!

1. Beyturan Lokanta - İzmir

İzmir Kısıkköy’de yer alan Beyturan Lokanta 32 yılı aşan geçmişi ile şehrin en bilinen lokantalarının başında geliyor. Kaymaklı usulü ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığından tarifini tescil ettiren işletme Ege’nin İncisi İzmir’e yolu düşen menemen severlerin ilk durağı oluyor. Kaymaklı Menemen yanında sodalı pişi ve Ege kahvaltılıkları ile kesinlikle denenmesi gereken lezzetlerinden.

2. Tadım Kahvaltı Salonu - Edirne

2. Tadım Kahvaltı Salonu - Edirne

1992'den beri menemen yapan sevilen esnaf Ahmet Tözünler, çeyrek asırdır aynı mekanı işletiyor, sabah 6.30'dan akşam 17.00'ye kadar hizmet veriyor ve askerlerden turistlere kadar her gün birçok misafir ağırlıyorlar.

3. Menemenci Kelin Yerin - Samsun

Artvin, Ankara, İstanbul ve Bursa yollarından geçecekseniz Kelin Yeri’ne uğrayarak lezzet şöleniyle karnınızı doyurabilirsiniz. Aynı zamanda atmosfer tarihi dekorasyonu ile dikkatinizi çekecektir. Sahibinin geçmiş merakından dolayı mekana bir müze dokusu verdiği için yemeklerinizi yerken bir yandan etrafınıza da göz gezdirebilirsiniz.

4. Lades Menemen - İstanbul/Beyoğlu

Lades 1969 yılında ilk şubesini Tarlabaşı caddesi üzerinde muhallebici olarak açmış. 1972 yılında mekan sahibi kardeşler bir araya gelerek hizmet kalitesini arttırarak işleri büyütmüşler. Lades asıl menemeni ile ün yapmış bir mekandır, sucuklu, peynirli gibi hepsi birbirinden lezzetli menemen çeşitleri sunuyorlar.

5. Menemenci Alaattin - Yalova

Eğer İzmir ve İstanbul arasında gidip geliyorsanız ve menemen de seviyorsanız mutlaka uğramanız gereken adreslerden 1958'den beri bu işin ehli olan Menemenci Alaattin. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur sorusunun cevabı burada da “soğansız” yönünde. Kullanılan malzemeler organik ve tereyağı özel olarak Trabzon’dan geliyor.

6. Yeniköy Emek Kafe - İstanbul

Klasik domates, biberli menemen bana yetmez çeşit bol olsun diyorsanız 1965'ten beri hizmet veren Yeniköy’deki Emek Cafe’ye gidebilirsiniz. Emek Cafe’de sade, peynirli, sucuklu, kavurmalı, sucuklu ve karışık olmak üzere birçok menemen çeşidi bulabilirsiniz. Ayrıca zengin kahvaltı menüsünden de istediğiniz eklemelerle karnınızı doyurabilirsiniz.

7. Muhtarın Yeri - Bursa

Muhtarın Yeri kuruluşu 1995’e dayanan bir mekan. İlk olarak büfe olarak açılıp çay, tost ve bisküvi satışı yapılan yer zamanla menemen yapmaya daha sonra daha detaylı kahvaltılar sunmaya başlamış. Sonrasında da hızını alamamış ve küçük büfe bugün kocaman bir tesise dönüşmüş ve menülerindeki en önemli lezzetlerinden biri yıllardır yaptıkları ve tecrübeleriyle lezzetini iyice mükemmelleştirdikleri menemenleridir. Muhtarın Yeri menemeniyle meşhur olsa da diğer öğünler için de zengin bir menüsü bulunuyor.

8. Meşhur Menemenci Akın - İzmir

Menemen soğanlı olmalı diyorsanız, sizinle aynı fikirde olan mekanın adı İzmir Konak’taki Menemenci Akın. Menemenin yanında roka ve turşu da vererek garnitürleriyle bir farklılık yaratan mekanda sucuklu, peynirli, kaşarlı veya karışık menemen tercih edebilirsiniz.

9. Menemenci Selahattin - Samsun

Çakallı’da yol boyu dizili menemencilerden biri de burası. Müdavimleri kavurmalı yumurtasıyla kavurmalı menemenini övmeye doyamıyorlar.

10. Tarihi Hocapaşa Menemencisi - İstanbul

Sirkeci'de yer alan Acar Büfe menemen tutkunlarının uğrak noktalarından. Hızlı servisi, samimi ortamı sayesinde masaya sıcacık gelen menemen bir yana uygun fiyatıyla da dikkatleri üzerinde çeken bir mekan. Sadece acı menemeni değil, sucuklu, kavurmalı, kaşarlı ve karışık menemeniyle de favorileriniz arasına girmeye aday bu salaş ama samimi mekanı rotalarınız arasına ekleyin deriz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
7
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın