Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar Oldu? 26 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Dolar Ne Kadar Oldu? 26 Kasım Euro ve Dolarda Son Durum...

Buse
26.11.2020 - 10:53

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın , geçen hafta Perşembe günü yeni Başkan Naci Ağbal'ın başkanlık ettiği ilk politika toplantısında 475 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin ardından kur haftayı 7.6381 seviyesinden tamamlamıştı. Merkez Bankası'nın 475 baz puanlık faiz artırımının ardından dolar/TL 7.70'lerden 7.52'ye kadar gerilemişti. Haftaya sakin başlayan dolar, dün gece saatlerinde 8 seviyelerine kadar yükselirken kurlar yeniden mi yükseliyor merak edildi. Dolar ve eurodaki bu dalgalanmalar devam edecek mi yoksa sakinliğini mi koruyacak merak ediliyor. İşte 26 Kasım döviz kurlarındaki son durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son zamanlarda hareketli günler geçiren dolar, Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararı sonrası sert bir düşüş yaşadı. Kovid-19 aşısı gelişmeleri ile dalgalanmalar yaşayan dolarda son durum merak ediliyor. Dolar/TL ekonomi ve hukuk politikalarında değişim yaşanacağı beklentileriyle 8.58 zirvesinden 7.5'li seviyelere geriledikten sonra yeniden yükseldiği 8 seviyesinin hemen altında işlem görüyor. 

Yapılan açıklamalardan sonra döviz kurlarındaki dalgalanmalar vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 16.00 itibariyle dolar/TL 7.94'de, euro/TL ise 9,48 civarında işlem görüyor.

Yabancı yatırımcıların yıllar içinde oldukça azalttıkları Türkiye pozisyonlarını Berat Albayrak’ın istifası kasım ayı başından beri artırmaya başlamasına karşın lokallerin benzer bir adım izlememesi TL’deki değer kazançlarını sınırlayan en önemli etken olarak ön plana çıkıyor.

Küresel piyasalarda Şükran günü nedeniyle bir çok piyasa bugün ve kısmen yarın tatil. Bu nedenle hacimlerin düşmesi bekleniyor. İç piyasada ABD ile seçim sonrası ilişkiler ve AB ile artan gerilimin nasıl şekilleneceği, siyasi gelişmeler ve Kovid-19 virüsünde artış trendi takip edilen diğer gelişmeler yer arasında...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın