Görüş Bildir
Haberler
Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Faiz Kararı Sonrası Düşüş Sürüyor! İşte 28 Aralık Rakamları...

Dolar Ne Kadar? 1 Euro ve Dolar Kaç TL Oldu? Dolarda Faiz Kararı Sonrası Düşüş Sürüyor! İşte 28 Aralık Rakamları...

Buse
28.12.2020 - 10:49

Dolar, yılın son işlem haftasına sakin bir başlangıç yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın, beklentinin üzerindeki faiz kararı sonrası 7,70 üzerinden 7,55 altına kadar inen dolar/TL cephesinde yeni haftayla birlikte neler olacak merak ediliyor. Yılın son haftasının ilk gününde, yurt içi ve yurt dışı piyasalarda ise açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Yurt içinde Bakanlar Kurulu ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları takip edilecek gündem maddeleri olarak yer alıyor. Günlük dolar değerlendirmesi yapan birçok uzman ise tahminlerini paylaşmaya devam ediyor. İşte 28 Aralık döviz kurlarındaki güncel durum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aralık ayının son haftasına başlarken, politika faizinde geçen hafta beklentilerin üzerinde artış yapan Merkez Bankası (TCMB) para politikasını kullanma kabiliyeti nedeniyle sorgulanan kredibilitesini artırırken TL'ye yönelik beklentilerde de genellikle iyimserlik hakim durumda.

TCMB politika faizini 200 baz puan artışla beklentilerin üzerine çekip %17'ye yükseltirken para politikasında sıkı duruşun, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar kararlılıkla sürdürüleceğine dikkat çekmişti. 

Merkez Bakası'nın açıkladığı faiz kararlarından sonra döviz kurlarındaki düşüş vatandaşları meraklandırıyor. Bugün sabah saat 10.00 itibariyle dolar/TL 7.52'de, euro/TL ise 9,19 civarında işlem görüyor.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Etkili Oldu.

Merkez Bankası'nın Faiz Kararları Etkili Oldu.

Bankacılar BDDK'nın taksit sınırlamaları gibi para politikasında sıkılaştırmayı tamamlayıcı adımlarının faiz artışının etkinliğini artıracağına dikkat çekti. Benzer şekilde sigara vergi indirimleri de enflasyona yaklaşık 50 baz puan destek olacak. Bazı bankacılar TCMB'nin politika faizinin 2021 için tepe noktasına ulaşmış olduğunu düşünüyorlar.

TCMB son iki yılda kaybettiği yaklaşık 130 milyar dolar döviz rezervini yerine koymak için ise dolarizasyonun tersine çevrilmesinin önemine vurgu yapıyor.

Bu kapsamda piyasalar yıl sonu tatili nedeniyle sakin seyreden bu günlerin ardından 2021'in ilk dönemlerinde yabancı yatırımcı girişlerinin süreceğini ancak lokallerin nasıl bir seyir izleneyeceğinin de önemli olacağını belirtiyorlar. Bankacılara göre dünkü adım da en azından yeni dolarizasyonun önüne geçecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın