Görüş Bildir
Haberler
'Dolar 10 TL Olur' Dedikleri İçin Yargılanıyorlardı, Dolar 11'i Geçti...

'Dolar 10 TL Olur' Dedikleri İçin Yargılanıyorlardı, Dolar 11'i Geçti...

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından dolar/TL kuru 11'i seviyesini aştı. Üç yıl önce, doların 10 TL olabileceği yönünde haber ve paylaşım yapanların ise bugün duruşması vardı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bloomberg muhabirleri Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç, 2018 ağustosunda Bloomberg.com’da “Turkish banks are said to plan meeting with regulatory saturday” başlıklı bir haber yayımladılar.

Gazeteciler Karakaya ve Yalınkılıç ile sosyal medyada dolarla ilgili yorum yapan toplam birçok kişiye Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefetten soruşturma açıldı.  

Soruşturmaya konu olan paylaşımlardan bazıları şöyle:

  • “Bankacılık sistemi 2001 yılından bu yana karşılaştığı en ciddi döviz krizi ile karşı karşıya.”

  • Dolar 7 TL yarın belki 10 TL olur.”

  • “1 dolar 6,5 TL, yarın 10 TL olacağını kimse garanti edemiyor.”

  • “Bankalardaki paranızı çekin, özellikle dolar hesabı olanlar zira hepsine çökecek.”

BDDK’nın ihbarcı olarak yer aldığı iddianamede, bu kişilerin “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekonomik düzen ve istikrarını hedef alır şekilde sermaye piyasalarında ve borsada işlem göre firma kurum ve kuruluşlara ilişkin güvensizliğe yol açan, kaos oluşturacak mahiyette açıklamada bulundukları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ekonomisinin tamamen çökeceğine ilişkin bilimsel delil ve emare olmaksızın asılsız paylaşımlar yaparak piyasalarda güvensizlik oluşturmayı hedef aldıkları” öne sürüldü.

İddianame İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Yargılama 2019 yılında başladı. 20 Eylül 2019’daki ilk duruşmanın üzerinden iki yılı aşkın zaman geçti. 

Bugün (18 Kasım) yapılması beklenen yedinci duruşma ise hâkiminin raporlu olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

İddianamede yer alan haberin yayımlandığı 10 Ağustos 2018’de dolar 5,9 TL’nin üzerinden işlem görüyordu.

"38 kişi dolar 7 TL’yi geçince attıkları tweetler nedeniyle yargılanıyor"

"38 kişi dolar 7 TL’yi geçince attıkları tweetler nedeniyle yargılanıyor"

Sanık avukatlarından Sanem Bahçekapılı dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bugünkü duruşmaya ilişkin “Yarın bir duruşmam var, 38 kişi 2018 ağustos ayında dolar 7 TL’yi geçince attıkları tweetler nedeniyle yargılanıyorlar. Dosyada, dolar 10 da olur dedi diye yargılanan insan var. Dolar 10 oldu, bakalım yarın ne olacak” demişti.

Avukat Bahçekapılı 'Bu insanların hepsi sonunda beraat edecek ve devlet 38 avukata vekalet ücreti ödeyecek. Adliye böyle bomboş davalarla kaynıyor. Bilin bakalım bu bomboş davaların vekalet ücreti ve masraf paraları kimin cebinden çıkıyor?' diye sormuştu.

Bahçekapılı bugün yaptığı paylaşımda duruşmanın hakim izinli olduğu için görülemediğini aktardı.

Bahçekapılı 'Dün kalemi arayıp sorduğumda duruşma olacak denmişti ama bugün geldiğimde hakim izinliymiş, nöbetçi hakim de öğleden sonra bakarmış ama zaten kendi dosyası olmadığından mazeret verelimmiş' diye yazdı.

👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
7
7
6
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Dolar 7 lira ilken, 4 liradan dolar satan Halkbank Yöneticilerine takipsizlik kararı veren savcılar kadar şu insanları yargılayanların aldıkları maaşlarda an... Devamını Gör