Görüş Bildir
Haberler
Doğayla İç İçe Kamp Yapmak İsteyenlere! Ankara ve Çevresindeki En Güzel Kamp Alanları

Doğayla İç İçe Kamp Yapmak İsteyenlere! Ankara ve Çevresindeki En Güzel Kamp Alanları

Ankara'da yaşıyorsanız şehrin gürültüsünden, kalabalığından ve stresinden sıkılmış olmalısınız. Bu gürültülü şehir hayatından kaçmak için Ankaralılar hafta sonu tatilini ya da fırsat buldukları ufak zamanları minik kaçamaklar yaparak değerlendirmeyi severler. Kalabalıktan kaçmak isteyenler için en güzel seçenek kamp yapmak olabilir. Siz de farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, Ankara ve çevresinde kısa süreli kamp tatili yapabilirsiniz. Kamp yapmayı tercih edenler genellikle doğayla iç içe olmak isteyenlerdir. Siz de şehir hayatından ya da otel tatilinden sıkıldıysanız ve doğanın size verdiği güzellikler içinde tatil yapmak istiyorsanız, sevdiklerinizle veya tek başınıza kamp tatili yapmak güzel bir fikir olacaktır. Ankara, bünyesinde doğal güzellik ve kamp alanı barındıran bir şehirdir. Peki hafta sonu tatilini ya da günübirlik tatilini kamp deneyimi yaparak yaşamak isteyeniniz varsa, Ankara ve çevresindeki kamp alanlarını incelemeye ne dersiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Işık Dağı Karagöl Kamp Alanı

1. Işık Dağı Karagöl Kamp Alanı

Ankara merkeze 120 km uzaklıkta yer alan Işık Dağı Karagöl Kamp Alanı, Kızılcahamam beldesine 35 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Karagölün etrafı çam ormanlarıyla çevrilidir. Oldukça sığ olan gölün derinliği 2 metreyi geçmez. Ayrıca gölün suyu tatlı ve içilebilir. Betonlaşmış şehirden kaçmak isteyenler için doğal güzelliğiyle, oksijen miktarıyla ve nem oranıyla kamp yapmak isteyenler için kesinlikle tavsiyemizdir. 

Burası ücretsiz bir kamp alanı. Gölün hemen yakınında bir tesis bulunmuyor. En yakın Yağcıhüseyin veya Salın Köyü’nün marketlerini kullanabilirsiniz. En güzel tarafı ise kamp alanında elektrik, su ve tuvalet imkanının olması.

2. Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı - Kızılcahamam

2. Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı - Kızılcahamam

Şahinler Tabiat Parkı; Ankara'ya 100 kilometre, Kızılcahamam'a 30 kilometre uzaklıktadır. Burası kamp yapmak için ideal yerlerden biridir. Tabiat Parkı; Trekking, doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı, fotoğraf çekimi ve piknik gibi rekreasyonel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek potansiyele sahiptir.

Kamp alanı özel bir işletmeye ait olduğundan dolayı kamp yapmak için ücret ödemeniz gerekiyor. Kamp alanında; elektrik, su, lavabo, piknik masaları, büfe ve güvenlik gibi bir kamp alanında olması gereken birçok hizmeti burada bulabilirsiniz.

3. Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı - Kızılcahamam

3. Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı - Kızılcahamam

Temiz hava, doğa, piknik ve kamp alanı dendiği zaman ilk akla gelenlerden birisi Soğuksu Milli Parkı'dır. Ankara merkeze 80 km uzaklıktadır. Burası doğa sporlarını yapabileceğiniz, karavan ya da çadır kampına uygun bir destinasyondur. Adı gibi soğuk suyun kenarına çadırınızı kurup, çam ormanlarının içinde vakit geçirmek size çok iyi gelecektir. 

Kamp alanı ücretsizdir. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz su, lavabo gibi olanakları burada bulabilirsiniz.

4. Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı

4. Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara merkeze 110 km uzaklıkta yer alan bu kamp alanında kamp yapmak için özel izin almanız gerekiyor. Tabii her güzel şeyin bir zorluğu vardır. Milli parklar bu konuda biraz zorluk çıkarsa da endişelenmenize gerek yok izin vermemeleri için çok büyük sebepleri olmaları gerekiyor.  Çam ormanlarının ortasında yer alan göletin manzarası ve çamların hışırtısı eşliğinde keyifli bir kamp tatili adresiniz olabilir.

5. Aluçdağı Milli Parkı Kamp Alanı

5. Aluçdağı Milli Parkı Kamp Alanı

Sıradaki adresimiz Trekking severlerin en sık uğradığı yerlerden biri... İçerisinde 17 tane Trekking yolu bulunan Aluçdağı Milli Parkı, kamp severlerinde bir hayli ilgi duyduğu kamp alanları arasındadır. 

Aluçdağı Milli Park içerisinde; ATV turu, zipline, bisiklet turu gibi aktiviteler yapılıyor. Ayrıca kamp alanı; su, lavabo, mangal alanı, piknik masaları gibi temel ihtiyaçlarınıza cevap verecek birçok imkanı sağlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

6. Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara merkeze 105 kilometre uzaklıkta yer alan Sorgun göleti genelde günübirlik kampçılar tarafından ziyaret edilen bir yerdir. Sorgun göletinde, Trekking ve doğa yürüyüşleri kampçıların seveceği türden bir yer. Ayrıca kamp alanında temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek imkanları mevcut.

7. Ay Kayası Kamp Alanı

7. Ay Kayası Kamp Alanı

Daha çok günübirlik piknikçiler tarafından tercih edilen bir yerdir. Bunun yanı sıra gerçekten kamp sever insanların kamp yapabileceği yerlerden biridir. Bunun sebebi ise bünyesinde lavabo, su gibi temel ihtiyaçları karşılayabilecek bir hizmet sunmamasıdır.

8. Alicin Kültürel Jeositi Kamp Alanı

8. Alicin Kültürel Jeositi Kamp Alanı

Ankara merkeze 80 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Alicin Kültürel Jeositi, günübirlik piknikçilerden uzak kamp yapmak isteyen kamp severler için ideal bir seçenek olabilir. Ancak kamp alanı kampa yeni ilgi duyanlar için pek uygun değildir. Buraya daha çok kamp tecrübesi olan kampçıların gelmesini tavsiye ederiz. Çünkü bu alanda herhangi bir işletme ya da hizmet bulunmuyor. Kamp alanı daha çok her ihtiyacını doğadan karşılamayı sevenler için idealdir.

9. Eğriova Göleti Kamp Alanı

9. Eğriova Göleti Kamp Alanı

Tabiatın içinde huzur bulacağınız başka bir kamp alanı Eğriova Göleti'dir. Ankara'nın gürültüsünden uzaklaşmak ve çadır kampı yapmak isteyen kamp severler için güzel bir alternatif olabilir. 

Kamp alanında özel bir tesis ve temel hizmetlerinizi karşılayabileceğiniz; lavabo, su, elektrik gibi imkanlar bulunuyor. Ayrıca burada büfe ve kır evi gibi işletmelerde yer almaktadır.

10. Çubuk Gölü Kamp Alanı - Bolu

10. Çubuk Gölü Kamp Alanı - Bolu

Bolu Göynük'te bulunan Çubuk Gölü, çadır kampı ve karavan kampı severler için ideal bir alandır. Böylesine doğa harikası bir yerde, trekking, doğa yürüyüşü, yaparak doğanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Kamp alanına giriş ücretsiz ayrıca buraya geldiğinizde çadır kiralama şansınızda bulunuyor. Lavabo imkanı bulunan alanın çevresinde köy, çay bahçesi ve markette mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Abant Gölü Kamp Alanı

11. Abant Gölü Kamp Alanı

Bolu'nun doğal güzelliklerinden biri olan Abant'ı bilmeyenimiz yoktur. Bu alana giriş ücretlidir. Kamp alanında lavabo, elektrik, mangal için şömine ve ateş yakabilmeniz için variller bulunmaktadır. Ancak alanın içerisinde market vs. yoktur. Market ihtiyacı park alanında bulunan alışveriş merkezi olarak geçen işletmeden temin edilebilir. Hem karavan hem de çadır kampı için gayet uygun bir alandır.

12. Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı

12. Gölcük Tabiat Parkı Kamp Alanı

Bolu'nun diğer güzelliklerinden bir diğeri ise Gölcük Tabiat Parkı'dır. Bu kamp alanına giriş ücretlidir. Kamp yapmak isteyenler için gayet güzel bir destinasyondur. Ayrıca burada altışar kişilik konaklama sağlayan toplamda 4 odası olan Gölcük Kır Evleri de bulunuyor. Tesiste konforlu odalar, televizyon, sıcak su imkanı bulunuyor.

13. Mountrain Kamping

13. Mountrain Kamping

Dağ sporlarıyla ilgilenenleriniz varsa burası tam size göre. Çünkü bu kamp alanı dağ sporları ilgilenenlerin çoğunlukla tercik ettiği yerlerden biridir. Bu alana giriş ücretli ve genel olarak organizasyonlarla katılım sağlanıyor. Burada temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz imkanlar sunuluyor.

14. Şirinyazı Göleti Kamp Alanı - Mengen

14. Şirinyazı Göleti Kamp Alanı - Mengen

Etrafı çam ormanlarıyla çevrili, yemyeşil çimenlik alanda çadır ve karavan kampı yapmak isteyenler için Şirinyazı Göleti Kamp Alanı ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Kamp alanına günübirlik giriş, çadır ve karavanla konaklama farklı ücretlere tabidir. Ancak bu alanda ne yazık ki yeme-içme, lavabo ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir hizmet bulunmuyor.

15. Haccağız Yaylası Kamp Alanı - Bolu

15. Haccağız Yaylası Kamp Alanı - Bolu

Burası ise Bolu'da ücretsiz kamp alanları arasında yer alıyor. Eşsiz bir doğanın içinde, bol yeşillikli bir yaylada çadır kurmak isteyenler için güzel bir alternatif olabilir. Yaylada temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz hiçbir işletme bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Aladağ Göleti Kamp Alanı

16. Aladağ Göleti Kamp Alanı

Aladağ Göleti Kamp Alanı, gölün kenarında çam ormanlarıyla çevrili, temiz havaya doyacağınız bir yerdir. Çadır veya karavan kampı için güzel bir alana sahiptir. Bu alanda balık tutabilir, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ancak alanda maalesef temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak hiçbir imkan bulunmuyor.

17. Sinekli Yaylası Kamp Alanı

17. Sinekli Yaylası Kamp Alanı

Abant'a yakın olmasından dolayı tercih edilen kamp alanlarından biridir. Yine Bolu'nun o muhteşem yeşil doğası buradada bizi karşılıyor. Biraz kalabalıktan kaçıp, sessiz sakin bir tatil yaparak ruhunuzu dinlendirmek istiyorsanız burası güzel bir seçenek olacaktır. Fakat ne yazık ki bu alanda da temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis bulunmuyor. Eğer burayı tercih ederseniz gelmeden önce yiyecek stoku yapmanız gerekmektedir.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KumdanKum

Aluçdağı,Şahinler ve Sorgun da kamp yaptım , diğerlerinede giderim umarım...