Görüş Bildir
Haberler
Ders Çalışılabilecek Mekan Arayanlar İçin Ankara'nın Sakin Kafeleri

Ders Çalışılabilecek Mekan Arayanlar İçin Ankara'nın Sakin Kafeleri

Evde ders çalışmak ya da freelance işleri halledebilmek için masaya oturmak bazen çok zor olabiliyor. Böyle anlarda ilk ihtiyacımız kitap kafeler ya da 3. nesil kahveciler oluyor. Biz de sizler için Ankara'da ders çalışabilmeye uygun olan sakin 20 mekanı derledik. Genel itibariyle merkez yerlerde olan bu mekanları gelin birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hype Coffee

Hype Coffee

Ankara'nın birçok özel lisesinin bulunduğu Kızılay'da yer alan kafe, hem iç hem de dış kısmıyla çalışma mekanı arayanlara birebir. Aynı zamanda ders arasında bir şeyler atıştırmak için tatlı tuzlu seçenekleri de mevcut. 

Adres: Meşrutiyet, Selanik Cd No:55, 06420 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kızılay’da yer alan kafe iç dekorasyonu ve kendine özgü kahve lezzetleriyle harika bir mekan. Çalışma için sessiz alana da sahip.

Arabica Coffee House

Arabica Coffee House

Bahçeli 7. caddenin sonunda olan Arabica'nın alt kısmı neredeyse kütüphane havasında. Aynı zamanda arka bahçesi de sakin olan mekan rahatlıkla tercih edilebilir. 

Arabica'nın Bahçeli'nin yanı sıra Tunalı ve Beştepe şubeleri de çalışmak için oldukça uygun.

Adres: Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cd. 13-1, 06490 Çankaya/Ankara

Beştepe, 06560 Yenimahalle/Ankara

Remzi Oğuz Arık, Mahallesi, Bülten Sk. 8/D, 06820 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Arkadaşlarınla ders çalışmak veya proje yapmak için güzel. Alt katlarını da kütüphane gibi kullanabilirsiniz.

Liman Kitap Kahve

Liman Kitap Kahve

Liman ise tam anlamıyla çalışma odaklı düzenlenmiş bir kitap kafe. İster sesli ister sessiz ortamını tercih edebilirsiniz.

Adres: Kızılırmak, Ufuk Ünv. Cd No:8, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Harika bir ortam, stressiz, huzurlu, tertemiz... Çalışanlar cana yakın... Tatlılar ve kahveler kaliteli, pizzası özellikle lezzetli...

Espressolab Armada

Espressolab Armada

İç kısmı çalışmak için oldukça elverişli oluşuyla birlikte Armada'nın arka tarafında kaldığı için dış kısmında da çalışabilirsiniz. 

Adres: Beştepe, Söğütözü Cd. No:6, 06560 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Avm içi diğer kahvecilerden daha sakin kalıyor. Çalışanlar genelde hep güler yüzlü ve kibar.

Caribou Armada

Caribou Armada

Caribou da Armada'da yer alan ders çalışılabilecek kafelerden. Özellikle üst katı oldukça sakin oluyor.

Adres: Beştepe, Dumlupınar Blv. No:6, 06560 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Evim gibi olan yer. Sürekli ders çalışmaktan çıkamadım buradan :) Kahveleri gayet güzel, çalışanları kibar ve güler yüzlü. Burayı çok seviyorum.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paper Roasting Coffee & Chocolate

Paper Roasting Coffee & Chocolate

Hem Ümitköy'de hem de Tunalı'da şubesi olan Paper Roasting özellikle iç kısımlarında olan geniş masaları ve sakinliği sebebiyle çalışmak isteyenlerin tercihi olabilir. 

Adres: Mutlukent Mahallesi, Mutluköy Sitesi 1947 Sokak, Ümitköy No:18, 06810 Çankaya/Ankara

Kavaklıdere, Kavaklıdere Mahallesi Bestekar Sokak, John F. Kennedy Cd. 36/A, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Dekorasyonu çok güzel ve sıcak bir ortamı var. Çalışmak için de bu kafeyi kullanan bir çok insan gördüm. Çalışanları güler yüzlü ve ilgili... Kahveleri lezzetliydi.

R.O.R Coffe & Roastery

R.O.R Coffe & Roastery

Özellikle Ümitköy şubelerinin üst katını tamamen çalışma ortamı olarak ayıran Ror'un Bahçeli şubesini de çalışmak için tercih eden çok. 

Adres: Mutluköy sitesi 1948.sokak no:2 Ümitköy, 06770 Çankaya/Ankara

Bahçelievler, 70. Sk. No:26/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Yiyecek ve içecekler oldukça başarılı ve lezzetli. Mekan gayet nezih ve düzenli. Üst katta çalışabileceğiniz ortam mevcut. Arka bahçesi sıcak yaz günlerinde serin oluyor.

Starbucks

Starbucks

Çalışmak için Starbucks şubelerini tercih edenler de fazlasıyla çok ama bizim önerimiz Arjantin Starbucks. Sakin bir sokakta bulunan şube, fazla kalabalık olmadığından tercih edilebilir.

Adres: Gaziosmanpaşa, Arjantin Cd. No:17, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Manzarasıyla ve genelde sakinliği ile bu Starbucks uğrak noktalardan biri.

Kanta Coffee Shop

Kanta Coffee Shop

Bahçeli'de bulunan Kanta, hem sevimli dizaynıyla hem de sakinliğiyle tercih edilen kafelerden. 

Adres: Yukarı Bahçelievler, 65. Sk. No:4, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahveleri müthiş, tatlıları lezzetli. Ortamı da çok şirin. Yalnız gidildiğinde bile huzur bulunacak, mutlu olunacak bir yer.

Uyanık Kütüphane

Uyanık Kütüphane

Uyanık Kütüphane de ders çalışma odaklı dizayn edilmiş bir mekan. Üst katında sessiz, alt katı da sesli çalışma ortamı bulunuyor.

Adres: Bahçelievler, 50. Sk. No:6 D:No:12, 06800 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Ders çalışmak için muhteşem bir yer. İlk kat müzikli üst kat tamamen sessiz. Her iki yerde de ders çalışılabilir. Giriş ücretli ama bir tane içecek hakkınız var. Böyle düşününce pahalı değil. Kadro genç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Federal Coffee Company

Federal Coffee Company

Dış kısmı olmasa da iç kısmında bulanan büyük masalar çalışmak isteyenlere uygun olacaktır. Aynı zamanda mutfağı da bulunduğundan isteyenler yemek ihtiyacını karşılayabilir. 

Adres: Beştepe, Nergiz Sk. No:2 D:7, 06560 Yenimahalle/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Mekan olarak çok hoş ve kahveleri de çok güzel.

Coffee Lab

Coffee Lab

3 katlı olan mekanın her katının iç kısmı bulunuyor ve bu iç kısımlar dışa nazaran daha sakin olduğu için çalışmak isteyenler Coffee Labı'ı da deneyebilir.

Aynı zamanda Ümitköy şubesinde de üst katı çalışma alanı olarak ayırmışlar, orayı da tercih edebilirsiniz. 

Adres: Bahçelievler, Aşkabat Cd. No :45, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Öğrenciler tarafından tutulan bir şube. Self servis, başınızda dikilen garson yok. Çalışanları ilgili. İçeride çok oturma alanı yok ama dışarı çok hoş. Ortamı gerçekten güzel. Dışarıda alt katı öğleden önce sakin oluyor. Grup çalışmaları için ideal.

Kaffa Coffee Co.

Kaffa Coffee Co.

Tunalı'da olan Kaffa Coffe Co. da caddenin yoğunluğundan sıyrılmış sessiz mekanlardan. Özellikle arka kısmı öğrencilerin tercihi. 

Adres: Remzi Oğuz Arık, Tunalı Hilmi Cd. No:70, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İç ve dış mekan ayrı ayrı güzel. Huzurlu ve güzel bir mekan. Grup olarakta güzel vakit geçirilebilecek bir yer. Yiyecekleri leziz ve çeşitli.

A4 Kahve

A4 Kahve

Kuğulu'nun hemen yanında olan A4 kahve de Tunalı'nın yoğunluğa göre oldukça sakin bir mekan. Arka bahçesi ve üst kısmı da bulunan mekanın istediğiniz yerinde çalışabilirsiniz. 

Adres: Remzi Oğuz Arık, MAH ATATÜRK BLV No:237 D:20, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Soğuk Ankara günlerinde içinizi ısıtan bir mekan. Hemen Kuğulu'nun yanında bulunuyor. Üst katında çalışmak için güzel bir alan alt katında ise dekorları ile stüdyo havası var.

Kaktüs Smoothies & More

Kaktüs Smoothies & More

Bülten sokağın güzide mekanlarından Kaktüs, oldukça sevimli ve rahat hissettiren bir işletme. Bahçesi de oldukça sakin olan mekanın iç kısmında da rahatlıkla çalışabilirsiniz. 

Adres: Barbaros, Bülten Sk. No:28/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Spesiyal smoothielerine bayıldık. Orjinal mekan. Çok sevdik, çok sıcak iyi hissettiren bir ortamı var. Sahipleri sıcacık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Coffee Rost

Coffee Rost

Emek'te bulunan Coffee Rost'un alt katında çalışma alanı mevcut. Alt katından ziyade ön bahçesini de tercih edebilirsiniz. 

Adres: Emek, 16. Cd. 90/A, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Uzakta yaşamamıza rağmen arkadaşımla hep buraya geliyoruz, dekorasyonu sessizliği ve güzel kahveleri ile favorimiz. Herkese tavsiye ediyoruz...

Colombia Coffee

Colombia Coffee

Yüzüncü Yıl'ın en geniş mekanlarından Colombia'nın çalışmalar için iki ayrı çalışma odası bulunuyor bunun yanı sıra direkt iç kısmı da çalışmak için uygun.

Adres: Çukurambar, Hasan Celal Güzel Cd. No:16 D, 06510 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahveleri f/p olarak gayet iyi. En iyisi de mekan tasarımı. Geniş ve çok ferah. Gördüğüm en iyi çalışma odası, uyumu ve kahveye sahip mekan. Kesinlikle tavsiye ederim.

Quatro Coffee House

Quatro Coffee House

Alt katında çalışma alanları bulunan Quatro Coffee House, Köroğlu'nun sakin ve nezih mekanlarından. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Adres: Büyükesat, Uğur Mumcu Cd. No:46, 06700 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Kahveleri ve tüm menüsü çok başarılı. Çalışanlar ve mekan sahibi size her konuda yardımcı oluyor, hepsi çok tatlı insanlar. Keyifli bahçesinde kahve deneyimini yaşamanızı tavsiye ederim.

Bosco

Bosco

Emek mahallesinin bir diğer güzel mekanı ise Bosco, ön kısmı biraz yoğun olsa da arka ve özellikle yan kısmı çalışmak için oldukça ideal. 

Adres: Emek mahallesi 8.cadde (bişkek) no:33/a, 06490 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: Gerçekten gidilesi bir mekan... Gerek Dizaynı ve dekoru ile olsun gerek tatlıları ile olsun bir kez olsun gidilmesi gereken bir yer.

Happy Mint Cafe

Happy Mint Cafe

Tunalı'nın sakin sokaklarından Güniz'de bulunan mekan ders çalışmak isteyenler için de uygun olabilir ancak freelance çalışanların daha da hoşuna gidecektir. Çalışırken bir yandan da leziz tatlılarını tercih edebilirsiniz.

Adres: Barbaros, Güniz Sk. No:16/B, 06680 Çankaya/Ankara

Ziyaretçi Yorumu: İnanılmaz sevimli dekore edilmiş biz sıcaklığına bayıldık. Özellikle taze tatlıları çok güzeldi. 

Ankara'yla ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın