Görüş Bildir
Haberler
Dişlerini Türkiye’de Yaptıran İngiliz Kadının Öfke Dolu Paylaşımları

Dişlerini Türkiye’de Yaptıran İngiliz Kadının Öfke Dolu Paylaşımları

09.09.2022 - 15:53

Geçtiğimiz günlerde TikTok'ta Katie Inglis adlı genç bir kadının yaptığı paylaşım, dünya genelinde oldukça dikkat çekti. Türkiye'ye gelerek dişlerini yaptırdığını anlatan kadın, bu deneyimi 'hayatında aldığı en kötü karar' olarak değerlendirdi. Gelin, genç kadının deneyimine dair anlattığı olayın detaylarına hep birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her şey, Katie'nin Türkiye'de başarılı diş doktorlarının olduğunu duymasıyla başladı.

Her şey, Katie'nin Türkiye'de başarılı diş doktorlarının olduğunu duymasıyla başladı.

Katie, diş problemlerini çözmek için internet üzerinden titiz bir araştırma yapmaya başladı. Bu araştırma sürecinde Türkiye'deki diş tedavilerinin epey başarılı olduğu bilgilerine ulaşınca araştırmalarını biraz daha detaylandırarak Türkiye'deki başarılı doktorları ve hastaneleri inceledi. Sonrasında tedavi olmak için Türkiye'ye seyahat etme kararı aldı. Ülkeye gelen genç kadın, rezervasyon yaptırdığı otele yerleştikten sonra doktoruyla görüşme yaptı ve belirlenen ameliyat gününü beklemeye başladı.

"13 kanal tedavisine ve 24 diş tıraşına 6000 sterlin ödedim.”.

"13 kanal tedavisine ve 24 diş tıraşına 6000 sterlin ödedim.”.

Ameliyat günü geldiğinde Katie çok heyecanlıydı. Yakınlarıyla paylaştığı fotoğraflar da bunun bir kanıtıydı. Otelinden çıkıp hastaneye yerleştiğinde de son derece rahattı. Ameliyata girmeden hemen önce yetkililer tarafından yapılacak tüm işlemler ona tekrar aktarıldı ve ameliyat başladı. Operasyonda kanal tedavisinin yanı sıra diş tıraşlama ve beyazlatma işlemleri de yapıldı. Başlarda hiçbir sorun olmasa da Katie'nin ameliyat sonrasında yaşadıkları onu acılar içinde bıraktı.

"Şimdiye kadar yaşadığım en acılı şeydi!”.

"Şimdiye kadar yaşadığım en acılı şeydi!”.

Ameliyat sonrasında çok zorluk çeken Katie, yaşadıklarını insanlara aktarmak için yaptığı paylaşımda tüm deneyimlerini aktarmaya kararlıydı. Türkiye'de başına gelenlerden herkesin haberdar olmasını isteyen genç kadın, paylaşımında yapılacak işlemler için 6000 sterlin ödediğini ve toplamda sekiz saat anestezi altında kaldığını anlattı. Katie, bu ameliyatın şimdiye kadar yaşadığı en kötü deneyim olduğunu söyleyerek ameliyat sonrasında yaşadığı sorunları detaylandırdı.

"Kısa süre içinde çok kötü şekilde hastalandım."

"Kısa süre içinde çok kötü şekilde hastalandım."

Katie, tüm işlemler bittikten sonra oteline döndüğünde kendini çok yorgun hissediyordu. Üstelik genç kadının bütün vücudu ağrıyordu. Sonrasında şişlikler ve morluklar gittikçe daha kötü bir hâl almaya başladı ve Katie kısa süre içerisinde şiddetli bir biçimde hastalandı.

"Dört gün boyunca yataktan çıkamadım."

"Dört gün boyunca yataktan çıkamadım."

Katie, bunu takip eden dört gün boyunca da yataktan çıkamadı. Ne yapacağını bilemeyip panikle doktoru aradığında ise bu sorunların yaşanabileceği ve kısa süre sonra iyileşeceği cevabını aldı. Oysa ağzının içinde dayanamayacağı şiddette ağrılar vardı ve aslında bir şeylerin ters gittiğinin farkındaydı. Biraz toparlandıktan sonra ülkesine dönen Katie, geçen zamana rağmen dişleriyle ilgili problemleri atlatamadı ve İngiltere'deki doktorunu ziyaret ettiğinde bir operasyon daha geçirmek zorunda olduğunu anladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Bir operasyon daha geçirmek zorundaydım."

"Bir operasyon daha geçirmek zorundaydım."

İngiltere'ye döndükten sonra bir türlü iyileşemeyen Katie'nin çektiği acılar daha da şiddetlendi ve Katie, artık dayanabilecek durumda değildi. Bu yüzden kendi doktoruna gitti ve yapılan kontrollerde diş iplerinin diş etlerinde bırakıldığı anlaşıldı. Türkiye'deki doktorun bıraktığı diş iplerinden kurtulmak ise dikiş atılmadan mümkün değildi. Hayatına normal bir biçimde devam edebilmek için bunu yaptırmak zorunda olduğunu anlatan Katie, kendi ülkesinde yeniden operasyon geçirip iyileştikten sonra yaşadıklarını aktarmak için bir video çekti ve TikTok'ta paylaştı.

"Dişlerinizi yaptırmak için Türkiye'ye gitmeyin!"

"Dişlerinizi yaptırmak için Türkiye'ye gitmeyin!"

Türkiye'de geçirdiği diş ameliyatı ve bundan sonra yaşadığı kötü günleri tüm ayrıntılarıyla paylaştığı video, TikTok üzerinde kısa zaman içinde dikkat çekmeye başladı. Böyle bir karar vererek çok büyük bir hata yaptığını söylediği videoyu farkındalık yaratmak için paylaştığını anlatan Katie, kısa süre içinde birçok kullanıcı tarafından destek yorumları aldı. Ancak ona bu paylaşımı yaptığı için kızanlar ve hatta onu ciddiye almayanlar da oldu.

"Bu farkındalık videoları yeni trend!"

"Bu farkındalık videoları yeni trend!"

Son zamanlarda TikTok üzerinde sıkça rastlanan farkındalık videolarından rahatsız olan bir kesim kullanıcı Katie'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Bu tip işlemleri yurt dışında yaptıranların uygun koşullarda tedavi edilmediğini ve hatta sonra daha fazla para ödemek zorunda kaldıklarını düşünenler de vardı. Ancak Katie'nin paylaşımına 'Nefret söylemleriyle karşılaşman büyük olasılık. Yine de bir cesaret örneği gösterip insanları uyardın.' gibi olumlu yorumlar da yapıldı. Onunla empati kuranlar ise 'Çektiğin acıyı tahmin edemiyorum.' diyerek genç kadını bir nebze de olsa rahatlatmaya çalıştı. Biz de olayın etkilerini atlatmaya çalıştığını anlatan Katie'nin yaşadığı bu acı deneyimden sonra hissettiklerini anlıyor, bir daha ülkemizin böyle kötü olaylarla anılmamasını diliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
70
38
25
24
19
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mustafa karakaya

Türkiye'de başarılı diş doktorları kısmı hikaye, sen ucuz diye Türkiye'yi seçmişsin

Elif Nazlı

Ya bi sktirin gidin kardeşim ne başarısı ucuz diye gelmişsin işte neyin atarı bu. Bizdeki bütün başarılılar yurtdışına çıktı yok bizde iyi doktor felan yemey... Devamını Gör

Deniz Arıcan

burda daha ucuz olmasinin en buyuk sebebi kur farklari aq ne tatava yaptin en mantiklisini yapmis nerden bilebilir ulkedeki doktorlarin bu kadar kotu olabile... Devamını Gör

lilithtrinity

komple ağızın 8 saatlik anestezili ameliyatla yapıldığınıda ilk defa duydum. ben 2 tane gömülü 20lik dişimi aynı anda çektirdim de 1 hafta mahvoldum. bence y... Devamını Gör

Art Ankara

Aynı anda 13 kanal tedavisi ve 24 diş tıraşı, normalde iki kanal tedavisi bile bir günde bitirilemiyor işlemi tamamlamak için belli bir iyileşme süresi gerek... Devamını Gör