Görüş Bildir
Haberler
Kadın Olmak Her Yerde Çok Zor: Evlilik Teklifini Reddettiği için Yakılarak Öldürülen Kadının Hüzünlü Hikâyesi

Kadın Olmak Her Yerde Çok Zor: Evlilik Teklifini Reddettiği için Yakılarak Öldürülen Kadının Hüzünlü Hikâyesi

08.09.2022 - 16:13

Tüm kadınların sağlıklı, mutlu ve sevgi dolu bir dünyada şiddete ve cinayet olaylarına maruz kalmadan yaşamalarını umut ederken her geçen gün bir kadın cinayeti ile karşı karşıya kalıyoruz. Akıllara durgunluk veren bir başka olay ise Hindistan'ın Jharkhand eyaletinde yaşandı. 12. sınıf öğrencisi Ankita Kumari'nin Hindistan'da büyük yankı uyandıran talihsiz hikâyesini gelin, hep birlikte inceleyelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olayın arkasında hastalıklı bir adam var.

Olayın arkasında hastalıklı bir adam var.

Üzücü olay, Jharkhand eyaletinin Dumka semtinde meydana geldi. 19 yaşındaki Ankita Kumari, uzun süredir 23 yaşındaki Shahrukh Hussain isimli gencin tacizine maruz kalıyordu. Ankita'yı uzun zamandır takip eden ve evlilik teklifinde ısrarcı olan Hussain, genç kadından olumsuz bir cevap alınca onu ölümle tehdit etti. Hain planını ise 23 Ağustos'ta sabah 04.00 sularında gerçekleştirdi. Genç kadın uyurken odasının penceresinden Ankita'nın üzerine benzin döküp vücudunu ateşe verdi.

Ankita'nın hastanede verdiği ifadeler büyük yankı uyandırdı.

Ankita'nın hastanede verdiği ifadeler büyük yankı uyandırdı.

Ankita Kumari Singh, ifadesinde sanığın kendisini yaklaşık 10 gün önce aradığını söyledi: 'Pazartesi akşamı saat 20.00 civarında beni tekrar aradı ve eğer onunla konuşmazsam beni öldüreceğini söyledi. Ayrıca beni tehdit etti. Bu durumu babama anlattığımda babam salı günü adamın ailesiyle konuşacağını belirtti. Akşam yemeğimizi yedikten sonra yattık. Ben başka bir odada yatıyordum. Salı sabahı sırtımda bir ağrı hissettim ve yanık kokusu aldım. Gözlerimi açtığımda Shahrukh'u ve arkadaşı Naeem lakaplı kişiyi kaçarken gördüm. Acıdan bağırmaya başladım ve babamın odasına gittim. Ailem yangını söndürdü ve beni hastaneye götürdü.' ifadelerini kullandı.

Katil ve suç ortağı arkadaşı gözaltına alındı.

Katil ve suç ortağı arkadaşı gözaltına alındı.

Ankita Kumari'nin verdiği ifadeden sonra Shahrukh Hussain ve kimliği tespit edilen arkadaşı Chhotu Khan gözaltına alındı. Katilin gözaltına alınırken kayda alınan videosunda kameralara sırıtması ise gözlerden kaçmadı. İşlediği suçtan pişman olmadığını gösteren rahat tavırları sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. Bu sırada Phoolo Jhano Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen genç kız, durumu kritik olduğu için Ranchi'deki RIMS Hastanesine transfer edildi.

Maalesef Ankita yaşam mücadelesini yitirdi.

Maalesef Ankita yaşam mücadelesini yitirdi.

Ailesi genç kızın hayata tutunmasını büyük bir umutla beklerken üzücü haber pazar günü saat 02.30 civarında geldi. Vücudunun %45'i yanan Ankita Kumari, henüz 19 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. Genç kızın ölmeden önceki son sözleri ise yürekleri burktu. Ankita, “Bugün benim öldüğüm gibi ölmeli.” diyerek adalet istedi. Shahrukh Hussain'in ailesi ise Shahrukh'un gözaltına alınmasının ardından tehditler savurdu. Kanundan korkmadıklarını belirten Hussain ailesinin 'Bizi hapse atmaya kim cüret edecek bakalım! Hapisten çıktıktan sonra görüşeceğiz.' ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Genç kızın babası Sanjeev Singh, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genç kızın babası Sanjeev Singh, olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genç adamın kızını sürekli rahatsız ettiğini, eğer kendisiyle evlenmezse hayatını cehenneme çevireceği konusunda kızını tehdit ettiğini dile getirdi. Shahrukh, iddialara göre genç kadına din değiştirmesi konusunda da baskı yapıyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çok hassas bir kızdı."

"Çok hassas bir kızdı."

Annesini 1,5 yıl önce kanserden kaybeden Ankita; babası, erkek kardeşi, büyükannesi ve büyükbabasıyla aynı evde yaşıyordu. Büyükannesi Vimla Devi, BBC Hindi'ye verdiği bir röportajda: 'Babasının ailesini geçindirebilmesine yardım edebilmek için devlette çalışmak istiyordu. Annesinin ölümünden sonra küçük kardeşine sahip çıktı, ona çok iyi baktı. Çok hassas bir kızdı. ' ifadelerini kullandı.

Hindistan'da halk sokağa döküldü ve insanlar Ankita için adalet istedi.

Hindistan'da halk sokağa döküldü ve insanlar Ankita için adalet istedi.

Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi üyeleri, bu hafta Ankita Kumari Singh'in ailesiyle bir araya gelerek onlara maddi destek sözü verdi. Hindistan Ulusal Kongresi'nin liderlerinden biri ve kadın haklarının önde gelen savunucusu olan Rahul Gandhi, salı günü Twitter'da 'Ankita'nın ölümü her Hintlinin başını utanç içinde eğmesine neden oldu.' dedi. Twitter'da çığ gibi büyüyen tepkiler Hint medyasını salladı. “Bugün ülkede kadınlar için güvenli bir ortam yaratmaya ihtiyacımız var.” sözleri dillerden düşmedi.

Dileriz kadın cinayetleri için daha sıkı önlemler alınır ve başka bir kadının daha gülüşü solmaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
28
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ferdi Çelik

Size nasıl küfür edeceğimi bilmiyorum. Her kim kadına ve hayvanlara zor kulanıyorsa o erkek hariç her bir bok olabilir