Görüş Bildir
Haberler
Türk Jetleri Koalisyon ile IŞİD'i Vurdu

Türk Jetleri Koalisyon ile IŞİD'i Vurdu

Deniz Gök
29.08.2015 - 16:01 Son Güncelleme: 29.08.2015 - 18:08

Dışişleri Bakanlığı, Türk savaş uçaklarının Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, dün akşamdan itibaren IŞİD hedeflerine karşı ortak hava harekatı başlattığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Savaş uçaklarımız, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, IŞİD hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD’e ilk ortak operasyon

Türkiye ile ABD arasında İncirlik üssünün koalisyon uçaklarının kullanımına dair mutabakat daha önce imzalanmış, Türk Hava Kuvvetlerinin IŞİD'e karşı yürütülen 'Özgün Kararlılık Harekatı' çerçevesinde devam eden hava operasyonlarına katılımına ilişkin teknik nitelikteki belge de ABD ile 24 Ağustos 2015 tarihinde imzalanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de 27 Ağustos Perşembe günü yaptığı açıklamada ABD ile varılan mutabakat çerçevesinde Türk savaş uçaklarının IŞİD hedeflerini her an vurabileceğini belirtmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında dün kurulan seçim hükümetinde, Dışişleri Bakanlığı görevine de Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu getirilmişti.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla Türk savaş uçaklarının dün gece itibariyle IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Savaş uçaklarımız, bu çerçevede, Koalisyon'a ait savaş uçaklarıyla birlikte, Suriye'de belirlenen ülkemiz güvenliğine de tehdit oluşturan DEAŞ hedeflerine karşı dün akşamdan itibaren ortak hava harekatı gerçekleştirmeye başlamıştır. Terör örgütleriyle mücadele, Türkiye bakımından öncelikli bir ulusal güvenlik konusudur. Bu mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Türkiye, 2013 yılından bu yana terör örgütleri listesine aldığı DEAŞ'tan kaynaklanan terör tehdidinin bertaraf edilmesine yönelik çabalara aktif desteğini ulusal düzeyde ve Uluslararası Koalisyon bünyesinde kararlılıkla sürdürecektir.'

ABD Büyükelçiliği'nden 'hava operasyonu' açıklaması

ABD Ankara Büyükelçiliği de Dışişleri'nin açıklamasının ardından ortak operasyonu Twitter'dan duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0