Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş'tan Sur'a Yürüme Çağrısı

Demirtaş'tan Sur'a Yürüme Çağrısı

Deniz Gök
29.02.2016 - 19:27 Son Güncelleme: 29.02.2016 - 19:36

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yasak ve ablukanın kalkması halinde, bir daha hendek ve barikat olmayacağını söyledi. Demirtaş, Çarşamba gününden itibaren bütün Diyarbakırlıların bulundukları yerden Sur'a doğru yürümeleri çağrısı yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile birlikte Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur ilçesinde kalan sivillerin bulunduğu Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Demirtaş, bugün tam 90 gündür Suriçi'nde kapsamlı, büyük sonuçları ve yıkımı itibariyle ağır olan bir askeri operasyon yürütüldüğünü ifade ederek, 'Biz şu anda Sur'un başka bir mahallesindeyiz, 100 metre ileride çatışmalar, operasyonlar devam ediyor. Süreç başladığı günden bu yana demokratik siyaset kurumları olarak çatışmaların büyümemesi, yıkımın ve ölümlerin artmaması için Ankara'da hükümet nezdinde, Diyarbakır'da yerel düzeyde, yüzlerle ifade edebileceğimiz görüşmeler yapıldı, diyaloglar kuruldu. Maalesef çabalarımız ve girişimlerimizden kalıcı sonuç vermedi. 

Hali hazırda AKP'nin dayattığı anlayış nedeniyle Sur'da yüzlerce insan yaşamını yitirmiş durumda. Ölümleri maalesef önleyemedik, durduramadık. Geldiğimiz noktada tek bir ölüm daha olmasın diye zaten Suriçi'nde harabeye dönmüş durumda bir çağrı yaptık abluka kaldırılsın çatışmalar dursun dedik' dedi.

'Yasak kalkarsa hendek ve barikat sorunu olmaz'

Demirtaş, bugün sokağa çıkma yasağı ve ablukanın kalkması halinde yarın hendek, barikat sorununun olmayacağı aşamasına görüşmelerde geldiklerini de ifade ederek, 'Bunu yapmamıza rağmen ablukanın kalkmasına izin verilmiyor, illa o bölgede bulunan insanların hepsinin katledilmesi isteniyor. Biz bu gidişata dair asla hiçbir zaman rıza göstermedik, Diyarbakır halkı da İstanbul ve Avrupa'da yaşayanlar da asla rıza göstermedi. Diyarbakır'da, 90 gündür her gün Sur'da operasyonların durması için eylemler ve protestolar var' dedi.

"Diyarbakır'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir"

"Diyarbakır'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir"

Demirtaş, 'AKP hükümeti aklını yitirmiş olabilir, karşılaştığı sorunları diyalog ve müzakere ile çözümü yetisini yitirmiş olabilir ama bugün Sur'da yaşatılanlar sadece artık AKP'ye zarar vermediğini bütün Türkiye'nin görmesi lazım. Bu tür katliamlar toplu ölümler tarihe not düşer ve kırılmalara yol açar' diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

'İlla katledeceğim, şehri yıka yıka dümdüz edeceğiz mantığını kimse içine sindirmiyor. Biz bunu durdurmak istiyoruz. Aileler burada günlerdir çözüm için nöbet tutuyorlar. Biz de artık çözüm nöbeti için buradayız. Buradan abluka kalkmalı, çatışmalar, ölümler durmalı. Ne güvenlik görevlisi, ne sivil, ne kadın ve ne de çocuk ölmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir zaman buna onayımız olmadı. 3 aydır şehrin ortasında 24 saat bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Tüm Diyarbakır halkı Sur'daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız.'

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
140
32
12
11
8
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Oğuz Kayı

Son kozlarını oynamaya başladığına göre hewaller iyice sıkışmış demek ki. ahahahhaahaha ağlamayın hewalnolar

ynsemrebagiban

bu resmen bir kaos çağrısıdır..Diyarbakır'da zaten hava 17 ile 18.00'da kararıyor..Bu teröristte herkesi 16.00'da yürüyüşe çağırıyor..O karanlıkta o kalabalı... Devamını Gör

durzatorix

Siz kimsin ya! Size neden inansın bu devlet? Söz söyleyiverip hangisini yaptırabildiniz. Çözüm sürecinde haince bizim askerimize sıkmadılar mı? Sıktılar. Aca... Devamını Gör