Görüş Bildir
Haberler
Demirtaş: 'Kralınıza Tansiyon Hapı Ayarlayın'

Demirtaş: 'Kralınıza Tansiyon Hapı Ayarlayın'

Onedio Medya
30.04.2015 - 15:21 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 16:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Partisinin Sultanbeyli mitinginde konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Bizi tehdit eden AKP sözcülerine sesleniyorum. Siz kendi kralınıza tansiyon hapı ayarlayın. 7 Haziran'da tansiyonunu yükselteceğiz' dedi.

Sultanbeyli'de halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasına, 'Yüreği barış, kardeşlik eşitlik özgürlük adına atan tüm halkımızı selamlıyorum. Bu coşkunuz sevginiz inşallah daim olur. İnşallah ülkenin her meydanı barış kardeşlik sevgisi ile dolar' diye başladı.

Dicle Haber Ajansı’nın aktardığına göre Demirtaş, '7 Haziran'da cumhuriyet tarihin en tarihi seçimini yapacağız. Sadece bir partinin sadece iktidara gelecek partinin seçimini yapmayacaksınız. Sadece hangi milletvekilleri parlamentoya gitsin, bunun seçimini yapmayacaksınız. Asıl ülkenin ikinci çizgisi arasında karar verilecek. Birinci çizgi, zaten malum diktatörlük çizgisi. Bu çizgiyi inkar da etmiyorlar. Başbakan meydan meydan dolaşıp Erdoğan'ı başkan yapacağız diyorlar. Gece gündüz bunun için sizlerden oy istiyorlar. Bunu başarırlılarsa artık ülkemiz resmi olarak diktatörlükle yönetilmeye başlanacak. Anayasa, parlamento askıya alınacak' dedi.

'Bizim paramızla AKP mitingi yapıyorlar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplumda hiçbir farklılığa tahammülü olmadığını ifade eden Demirtaş, 'Sokakta sigara içen gence tahammülü yok bunun. Ona bile tahammülü yok. Kendisi gibi düşünmeyen herkesi düşman ilan etmiş. Anayasa'yı açıkça ihlal ediyor, meydanlardan oy istiyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesini kullanarak AKP mitingleri yapıyor. Suçtur bu. Cumhurbaşkanlığı'nın bütçesi sizin bizin paralarınızla oluşuyor. Ama o bu parayla AKP mitingi yapıyor. Bu büyük bir adaletsizlik. Kendi payımızı haram ediyoruz. Haram olsun size haram. Başbakan devlet bütçesinden miting yapıyor. Devletin bütün imkanları AKP'nin emrinde. Kaymakamlıklar valilikler gece gündüz AKP'ye oy istiyorlar' diye devam etti.

'Sandık açıldığında neye uğradıklarını şaşıracaklar'

Konuşmasında provokasyonlara karşı uyarıda da bulunan Demirtaş, 'Her yerde sizin çalışmalarınıza saldıracaklar. Ama asla provokasyonlara gelmeyin. Rakip partinin bayrağını asacak elemanı yoksa yardım edin ama provokasyona gelmeyin. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar 7 Haziran'ı bekleyin.Tüm provokasyonlara karşı hesabı 7 Haziran'da soracağız. Sandık açıldığında neye uğradıklarını şaşıracaklar' dedi.

'AKP barışı istemiyor diye barıştan vazgeçecek değiliz'

Halk ne istiyorsa onu yerine getireceklerini belirten Demirtaş, 'Siz barış istiyorsunuz barışı inşa edeceğiz. Dağlardan çocuklarınız insin mi istiyorsunuz bunu sağlamaya çalışacağız' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin 'masa yok' sözlerini eleştiren Demirtaş, 'AKP istemiyor diye barıştan vazgeçecek değiliz. Barışı hep birlikte sokaklarda inşa edeceğiz. Binbir güçlükle kurduğunuz bu masanın etrafında hep birlikte halkla oturacağız.Önce kucaklaşacağız sonra bunu anayasaya yazacağız' dedi.

'Kaynak sorunu yok'

Seçim beyannamelerinde kadınlara, gençlere, emekçilere dönük çözüm önerilerine de değinen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Lüks yaşam içinde olanlar var ya sarayda bin TL'lik altın bardakta su içinler, sizin halinizden anlamazlar. Bütün günahlarını, yalanlarını, hırsızlıklarını örtmek için en fazla dinimizi kullanıyorlar. Ya bir hırsız bir malı çalarken Bismillah deyip çaldı diye günah ortadan kalkar mı. Bunlar bunu yapıyor. Allah belanızı versin. Sizlere HDP olarak en fazla da barışı vaat ediyoruz. Kaynak nerede diyenler kaynak elinizin altında. Dünyanın en zengin ülkelerinden birisinde yaşıyoruz. Yer altı yer üstü kaynakları ile dünyanın belki de etrafındaki ülkeleri de besleyecek imkanlara sahibiz. Bu mesele kaynak meselesi değil parayı nasıl dağıttığınız meselesidir. Eğer bir aile içinde 5 çocuk arasında ayrım yaparsanız. Birini giydirip diğerini aç bırakırsanız o ailede huzur olmaz. Bu devlet geliri dağıtırken yüzde 1'lik kısım işin kaymağını yiyor. Geri kalanlara açlık perişanlık düşüyor. Biz kaynakları eşit dağıtacağız. Ev kadınlığı demek çalışmanın en zorudur. Çalışmıyorum demeyin. Biz dünyanın tüm kirli bulaşıklarını yıkıyoruz daha ne yapalım deyin. Bütün ev kadınlarını çalışan kabul ediyoruz. Onları ücretsiz sigortalı yapacağız ve emekli olma hakkını vereceğiz. Bugün aldığı bütün sosyal hakların yanına bunu ekleyeceğiz. Her mahalleye bebekler için gıda bankası kuracağız. Anneler oraya gidip bebekleri için ihtiyaçlarını alacak. Bu o anne için bir hediye değil haktır. Çünkü bu ülkenin hazinesini siz dolduruyorsunuz. Onu geri dağıtırken önceliğimiz sizin olmalı. Gençlerimiz için genç yaşam kartı vereceğiz. Çiftçi, esnaf, işveren sizler gelişmediğiniz müddetçe ülke gelişmez. Birikmiş bütün kredi borçlarını yapılandıracağız faizsiz kredi vereceğiz. Peki bunları niye söylüyoruz. Çünkü hakkı olana hakkını teslim etmek istiyoruz. Bu bir lüks değil sizin hakkınızdır. Bu ülkeyi şirket gibi yönetmeyeceğiz. Bunları yapmak bizim sadece 3 ayımızı alır.'

'Halkın seline hiçbir baraj dayanmaz'

7 Haziran'a kadar ev ev dolaşarak HDP'nin mesajının verilmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, '7 Haziran'a kadar özellikle kadınlar ev ev dolaşmanız lazım. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun unutmayın ki her biri candır değerdir. Onun o yüreğine ulaşırsanız sizin elinizden tutmayacak kimse yoktur. Bu ülkede yaşayan her kardeşimiz barışa hasrettir. Bu mesajı götürün kapıları çalın HDP'nin dostluk mesajını götürün. Barajı siz yıkacaksınız. O barajı halklar yıkacak. Sizin selinize hiçbir baraj dayanmaz inşallah' dedi.

1 Mayıs çağrısı: Gelin bariyerleri kaldırın

1 Mayıs yasağına da değinerek hükümete yasak kararı hakkında düşünme ve yasağı kaldırma çağrısı yapan Demirtaş, 'Geç kalınmış değil gelin Taksim'deki bariyerleri kaldırın. Taksim polis ablukasında olacağına bir bayram havasında işçilerin ablukasında olsun. Lütfen bunu engellemeyin. Taksim'e çıkmak isteyen emekçiye gaz, copla, panzerle saldırmak yerine onları anlamaya çalışın. Bu insanlar yarın Taksim'de yoksulluklarını haykırmak istiyorlar. Bu ülkede zulüm artık sokaklarda kimseye boğun eğdiremiyor. Bunu anlamanız lazım' dedi.

Alevi katliamında hükümetin sessiz kalmasına tepki

İdlib'e bağlı Alevi köyü İştebrak'ta yaşanan katliama da değinerek bu konuda hükümetin sessizliğini eleştiren Demirtaş, 'Orada IŞİD barbarlığı büyük bir katliam yaptı. Bu katliama Türkiye sesini çıkartmıyor. Niye? Ölenler Alevi. Bu utançtır, utanç. Katliam uğrayanın kimliğine bakılır mı ya? Ama bizi asıl utandıran İstanbul'da bazı camilerde lokma dağıtarak kutlayanlar oldu. Oradaki Alevi katliamını bir zafer olarak sunup kutlayanlar oldu. Bu vicdansızlığa bu ülke teslim olmamalı' şeklinde konuştu.

'Kralınıza tansiyon hapı hazırlayın'

Son olarak partilerini tehdit eden AKP sözcülerine seslenen Demirtaş, 'Bizi tehdit eden AKP sözcülerine sesleniyorum, bizimle uğraşacağınıza siz kendi kralınıza tansiyon hapı hazırlayın. 7 Haziran'da tansiyonu fırlayacak. Artık başkanlık hayalleri suya düşmüş olacak. Sen ki ülkeyi teslim almaya çalışıyorsun halk seni nasıl bir güç olduğunu ispatlayarak seni teslim alacak' dedi.

DİHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0