Görüş Bildir
Haberler
Dağlıca Şehitlerine Veda

Dağlıca Şehitlerine Veda

Batuhan
08.09.2015 - 13:33 Son Güncelleme: 08.09.2015 - 15:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca Bölgesi'nde önceki gün PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcı askeri konvoy geçerken infilak ettirmeleriyle gerçekleştirdikleri hain saldırıda şehit olan 16 asker için Van'da tören düzenlendi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da hazır bulunduğu uğurlamada, şehitlerden 10'u için 5'erli gruplar halinde iki tören yapıldı. 6 şehidin cenazesi ise sabah saatlerinde Ankara'ya Adli Tıp'a gönderildi. Törende yaptığı konuşmada duygulanan ve gözleri dolan Başbakan Davutoğlu, 'Allah şahit olsun, bu vatanın birliği, beraberliği için dökülen her kanın hesabı sorulacak. Mekanınız Sarıkamış şehitlerinin mekanı olsun, o mekanı Allah bize de nasip etsin' dedi.

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması için yürütülen operasyonda, daha önceden bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 16 askerin cenazesi dün akşam saatlerinde 6 helikopterle Hakkari'den Van Asker Hastanesi'ne ulaştırıldı. Cenazeler bugün törenin yapılacağı Şehit Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı'na ambulanslarla getirildi. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kuvvet komutanları ile şehitlerden Dağlıca Tabur Komutanı Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın görev yaptığı bölgeden bazı vatandaşlar ve korucular aileleri ile birlikte katıldı.

Davutoğlu gözyaşlarına hakim olamadı

İçeriğin Devamı Aşağıda

BAŞBAKAN'IN GÖZLERİ DOLDU 

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının sonlarında duygusal anlar yaşadı. Şehitlere seslenirken gözleri dolan Başbakan Davutoğlu, 'Bugün kardeşlik günüdür. Allah şahit olsun, bu vatanın birliği, beraberliği için dökülen her kanın hesabı sorulacak. Mekanınız Sarıkamış şehitlerinin mekanı olsun, o mekanı Allah bize de nasip etsin' dedi.

Yapılan konuşmadan sonra şehitler, askerlerin ay- yıldızlı bayrağa sarılı tabutları omuzlarında taşınarak Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklara konuldu. Bu sırada alanda bulanan ve töreni izleyenler, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıp tekbir getirdi. 

Şehitlerin cenazeleri uçakla memleketlerine uğurlandı. Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere, Piyade Uzman Çavuş Tolga Artuğ, Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen, Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer sırasıyla Ankara, Kars, Manisa ve Muğla'ya, ikinci uçakla da Bakım Astsubay Çavuş Mustafa Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Cihan Aksarı, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru, Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen, Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız Eskişehir, Çanakkale, Kocaeli, Adana ve Antalya'ya gönderildi. 

Başbakan Davutoğlu ise yapılan törenin ardından Filo Komutanlığı'nda askerlerle birlikte öğlen yemeği yedikten sonra Van'dan ayrıldı.

6 ŞEHİDİN CENAZESİ ANKARA ADLİ TIP'A GÖNDERİLDİ

Diğer şehitler Piyade Er Resul Çoşkun, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Piyade Er Muharrem Öksüz, Bakım Üstçavuş Okan Taşan, Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı, Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ise Adli Tıp Kurumu'nda otopsi için sabah uçakla Ankara'ya gönderildi.

Ankara'ya getirilen Dağlıca şehitleri, Adli Tıp Kurumu'nda

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesimindeki terör saldırısında şehit olan 6 askerin naaşı; Ankara'daki Keçiören Adli Tıp Kurumu'na getirildi. 

Şehit askerlerin naaşlarını taşıyan cenaze araçlarına Adli Tıp Kurumu'na getirilirken, Etimesgut Askeri Havalimanı'ndan itibaren, şehit yakınlarının araçlarının da bulunduğu sivil ve askeri konvoy eşlik etti. Şehitlerin cenazeleri, Keçiören Adli Tıp Kurumu'na geldikten sonra bazı şehit yakınları Adli Tıp Kurumu'nda bekledi. 

Ankara'ya getirilen şehit Piyade Er Resul Coşkun, Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu, Piyade Er Muharrem Öksüz, Bakım Üstçavuş Okan Taşan, Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı ile Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün'ün naaşları, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edilecek. Ayrıca şehitlerin cenazelerine, karışmamaları için ailelerinden kan örnekleri alınarak Ankara Adli Tıp Kurumu'nda DNA testi yapılacağı belirtildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0