Görüş Bildir
Haberler
"Dağıtırım Burayı" Edasıyla Bir Atom Bombası Kadar Kuvvetli Olan Godzilla'nın Son 40 Yılda Çekilmiş Filmleri

"Dağıtırım Burayı" Edasıyla Bir Atom Bombası Kadar Kuvvetli Olan Godzilla'nın Son 40 Yılda Çekilmiş Filmleri

Japonya kökenli hayali bir canavar ve tüm dünyada sevilen bir film karakteri olan Godzilla ilk kez 1954'te ortaya çıktı. 2023'e kadar 37 filme, animasyon serilerine, TV programlarına, çeşitli platformlarda yer alan video oyunlarına, çizgi romanlara, figürlere, oyuncaklara, resmi ürünlere ve reklamlara konu oldu. Kültürel bir ikon haline gelen Godzilla, büyüklüğüne uygun bir marka değeri kazandı. Biz de sizler için son 40 yılda çekilen bütün Godzilla filmlerini bir araya getirdik. İyi seyirler! 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Return of Godzilla, 1984

21. The Return of Godzilla, 1984

IMDb: 6.8 

Özet: Bir balıkçı teknesi saldırıya uğradıktan sonra, hayatta kalan tek mürettebat bunun yeniden dirilen bir Godzilla'dan başkası olmadığını fark eder. Ancak hikayeyi gün ışığına çıkarma çabaları, canavarı durdurmak için Japonya'yı bombalamaya hazır olan Amerika Birleşik Devletleri ve Sovyetler Birliği arasında artan siyasi gerilimin ortasında Japon hükümeti tarafından bastırılır. 

Oyuncular: Keiju Kobayashi, Ken Tanaka, Yasuko Sawaguchi 

Yönetmenler: Koji Hashimoto, Toshio Masuda, Shûe Matsubayashi

20. Godzilla vs. Biollante, 1989

20. Godzilla vs. Biollante, 1989

IMDb: 6.5 

Özet: Bir önceki Godzilla saldırısından sonra, onun hücrelerini toplamak için minyatür bir silahlanma yarışı başlar. Godzilla'nın olası geri dönüşünden endişe duyan Japon hükümeti, hücreleri yeni bir biyolojik silah olan ANEB'i yaratmak için kullanır. Deneyleri yeni bir mutasyonla sonuçlanan genetikçi Genshiro Shiragami'den yardım isterler. 

Oyuncular: Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka, Masanobu Takashima 

Yönetmenler: Kazuki Ômori, Koji Hashimoto, Kenjirô Ohmori

19. Godzilla vs. King Ghidorah, 1991

19. Godzilla vs. King Ghidorah, 1991

IMDb: 6.5 

Özet: 23'üncü yüzyıldan gelen zaman yolcuları Futurianlar, Godzilla'nın ülkeyi yok edeceği konusunda uyarmak için Japonya'ya gelirler. Godzilla'nın yaratılmasını engelleyerek tarihten silinmesine yardım etmeyi teklif ederler. Godzilla'nın görünüşte yok olmasıyla, Futurianların gerçek niyetleri ortaya çıkarken yeni bir canavar ortaya çıkar. 

Oyuncular: Kôsuke Toyohara, Anna Nakagawa, Megumi Odaka 

Yönetmenler: Kazuki Ômori, Koji Hashimoto, Katsumune Ishida

18. Godzilla vs. Mothra, 1992

18. Godzilla vs. Mothra, 1992

IMDb: 6.1 

Özet: Mothra'nın karanlık muadili Battra, Dünya adına insanlığı ortadan kaldırmak için ortaya çıkar. Kozmos adı verilen iki küçük peri, Mothra'yı yaratıkla savaşmaya çağırarak yardım teklif eder. Ne yazık ki bir meteor kış uykusundaki Godzilla'yı uyandırmıştır ve Dünya için üçlü bir savaş başlar. 

Oyuncular: Tetsuya Bessho, Satomi Kobayashi, Takehiro Murata 

Yönetmen: Takao Okawara

17. Godzilla vs. Mechagodzilla II, 1993

17. Godzilla vs. Mechagodzilla II, 1993

IMDb: 6.5 

Özet: Birleşmiş Milletler Godzilla Karşı Önlem Merkezi, Mecha-King Ghidorah'ın kalıntılarını kurtarır ve Godzilla'ya karşı bir önlem olarak Mechagodzilla'yı inşa eder. Bu arada, Rodan adlı yeni bir canavarla birlikte dev bir yumurta keşfedilir. Yumurtanın kısa süre sonra bebek bir Godzillasaurus'tan başkası olmadığı anlaşılır. 

Oyuncular: Masahiro Takashima, Ryoko Sano, Megumi Odaka 

Yönetmenler: Takao Okawara, Kazuki Ômori

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Godzilla vs. SpaceGodzilla, 1994

16. Godzilla vs. SpaceGodzilla, 1994

IMDb: 5.8 

Özet: Godzilla'ya benzeyen gizemli bir dünya dışı varlık hızla Dünya'ya yaklaşmaktadır. SpaceGodzilla olarak adlandırılan canavar, Canavarlar Kralı'na meydan okumak için iniş yapar. 

Oyuncular: Jun Hashizume, Megumi Odaka, Zenkichi Yoneyama 

Yönetmenler: Kenshô Yamashita, Takao Okawara, Kazuki Ômori

15. Godzilla vs. Destoroyah, 1995

15. Godzilla vs. Destoroyah, 1995

IMDb: 6.9 

Özet: Erimenin eşiğindeki yanan bir Godzilla, Hong Kong'u kuşatmak için ortaya çıkar. Aynı zamanda Japonya'da korkunç yeni organizmalar keşfedilir. Kabuklulara benzeyen bu varlıklar, görünüşe göre orijinal Godzilla'yı öldüren Oksijen Yok Edici'den doğmuştur. 

Oyuncular: Takurô Tatsumi, Yôko Ishino, Yasufumi Hayashi 

Yönetmenler: Takao Okawara, Ishirô Honda, Koji Hashimoto

14. Godzilla, 1998

14. Godzilla, 1998

IMDb: 5.4 

Özet: Dünyanın ve özellikle New York'un başı büyük derttedir. Dev canavar Godzilla, Manhattan Adası'na doğru ilerlemektedir. Bir bilim insanı, bir sigorta müfettişi, bir kameraman ve muhabir onu durdurmak zorundadır. 

Oyuncular: Matthew Broderick, Jean Reno, Maria Pitillo 

Yönetmen: Roland Emmerich

13. Godzilla 2000: Millennium, 1999

13. Godzilla 2000: Millennium, 1999

IMDb: 6.0 

Özet: Godzilla Tahmin Ağı adlı bağımsız bir grup araştırmacı, Godzilla Nemuro'da karaya çıkarken onu aktif olarak takip etmektedir. Ibaragi Eyaleti'nde dev bir meteor keşfedilince işler daha da karışır. Gizemli kaya, dünya ve Godzilla için gerçek niyetleri ortaya çıktıkça havalanmaya başlar. 

Oyuncular: Takehiro Murata, Hiroshi Abe, Naomi Nishida 

Yönetmen: Takao Okawara

12. Godzilla vs. Megaguirus, 2000

12. Godzilla vs. Megaguirus, 2000

IMDb: 6.0 

Özet: Alternatif bir zaman çizgisinde orijinal Godzilla asla yenilmez ve Japonya'nın enerji kaynaklarından beslenmek için tekrar tekrar ortaya çıkar. Godzilla'yı ortadan kaldırmak amacıyla Boyut Gelgiti adı verilen yeni bir boyutlar arası silah yaratılır. Ancak bu yeni silah aynı zamanda çok daha kötücül bir şeye açılan bir kapı görevi görebilir. 

Oyuncular: Misato Tanaka, Shôsuke Tanihara, Masatô Ibu 

Yönetmenler: Masaaki Tezuka, Ishirô Honda

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack, 2001

11. Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack, 2001

IMDb: 7.0 

Özet: Bir ABD denizaltısının yok edilmesi Amiral Tachibana'yı alarma geçirdiğinde Godzilla Japonya için uzak bir anı haline gelmiştir. Arasının açık olduğu kızı Yuri, Godzilla'nın içindeki intikamcı ruhlara karşı Japonya'yı korumak için ortaya çıkması gereken koruyucu canavarların efsanesini araştırır; bu canavarlar, Pasifik çatışmasında çektirdikleri acılar nedeniyle hem ulusu hem de halkını yok etmek istemektedir. 

Oyuncular: Chiharu Niiyama, Ryûdô Uzaki, Masahiro Kobayashi 

Yönetmen: Shûsuke Kaneko

10. Godzilla: Tokyo S.O.S. 2003

10. Godzilla: Tokyo S.O.S. 2003

IMDb: 6.4 

Özet: Mothra ve perileri, insanlığı Kiryu'yu denize geri götürmeleri gerektiği konusunda uyarmak için Japonya'ya döner, çünkü ölüler rahatsız edilmemelidir. Ancak Godzilla, Kiryu'yu ülkenin tek savunması olarak bırakarak Japonya'yı tehdit etmek için hayatta kalmıştır. 

Oyuncular: Noboru Kaneko, Miho Yoshioka, Mickey Koga 

Yönetmenler: Masaaki Tezuka, Koji Hashimoto, Takao Okawara

9. Godzilla: Final Wars, 2004

9. Godzilla: Final Wars, 2004

IMDb: 6.3 

Özet: İnsanlık sonunda Godzilla'dan kurtulur ve onu Güney Kutbu'ndaki buzdan bir mezara hapseder. Çeşitli canavarlar ortaya çıkıp Dünya'nın şehirlerini yerle bir edene kadar her şey huzur içindedir. Bunalan insanlık, Xiliens olarak bilinen yardımsever bir uzaylı ırkı tarafından görünüşte kurtarılır. Ancak bu tuhaf ziyaretçilerle ilgili her şey göründüğü gibi değildir. İnsanlık hayatta kalmak istiyorsa, en nefret ettikleri düşmanları Godzilla'yı gönülsüzce diriltmek zorundadırlar. 

Oyuncular: Masahiro Matsuoka, Rei Kikukawa, Don Frye 

Yönetmen: Ryûhei Kitamura, Koji Hashimoto, Shûsuke Kaneko

8. Godzilla, 2014

8. Godzilla, 2014

IMDb: 6.4 

Özet: 1999'da Japonya’da ki Janjira nükleer santrali, gözetmen Joe Brody'nin meslektaşı ve eşi Sandra da dahil olmak üzere çoğu personeli ile gizemli bir şekilde yıkılır. Yıllardır olayın neden olduğunu saplantılı bir biçimde araştıran Joe, ABD Deniz Kuvvetlerinde görevli olan oğlu Ford’u kendisine yardım etmesi için Japonya’ya çağırır. Babasının yanına giden Ford babası ile birlikte enkazın temelindeki felaketin gizli nedenini keşfeder. Bu keşif onların insanlık için korkunç bir tehdidin yeniden uyanmasına tanık olmalarını sağlar. Modern dünyanın ilk kez karşılaştığı bu kadim yaratıklardan bir tanesi belki de insanlığın kurtuluşu olacaktır. 

Oyuncular: Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston 

Yönetmen: Gareth Edwards

7. Shin Godzilla, 2016

7. Shin Godzilla, 2016

IMDb: 6.8 

Özet: Canavarların en büyüğü, şehirleri ezmek için Tokyo'ya geri döndü. Japonya'da huzur dolu bir günde körfezde su fıskiyesi garip bir şekilde patlar fakat yetkililer pek önemsemez. İlk başlarda sadece volkanik faaliyetlerden şüphelenirler, ancak bir genç yönetici farklı bir şey olup olmadığını merak eder. Korkunç, solgun canavar derinlerden çıkıp kenti yıkmaya başlayınca yıkımdan başka bir şey bırakmaz. Hükümet vatandaşları kurtarmak için uğraşırken, gönüllülerden oluşan takım, canavarın zayıflığını ve yabancı bir süper güçle olan gizemli bağlarını ortaya çıkarmak için bir kırmızı bandı keser. Ancak zaman kısıtlıdır; dünyanın her yerinde yaşanacak en büyük felaket hemen gözlerinden önce gelişmek üzeredir. 

Oyuncular: Hiroki Hasegawa, Yutaka Takenouchi, Satomi Ishihara 

Yönetmenler: Hideaki Anno, Shinji Higuchi

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Godzilla: Planet of the Monsters, 2017

6. Godzilla: Planet of the Monsters, 2017

IMDb: 6.0 

Özet: 2048 yılında geçen film, Godzilla ve diğer büyük canavarlar tarafından ele geçirilen dünyayı terk etmek durumunda kalan insanları konu ediyor. Tau Ceti e isimli bir gezegene giden insanlar, buradaki yaşam olanaklarının yeterli olmayışı sebebiyle uzay gemisini terk edemezler.  

Oyuncular: Mamoru Miyano, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa 

Yönetmenler: Hiroyuki Seshita, Kôbun Shizuno

5. Godzilla: City on the Edge of Battle, 2018

5. Godzilla: City on the Edge of Battle, 2018

IMDb: 5.8 

Özet: İnsanlığın Dünya'yı Godzilla'dan geri almak için verdiği umutsuz savaş devam ediyor. Canavarlar Kralı'nı yenmenin anahtarı, yaklaşık 20.000 yıl önce kaybolduğu düşünülen robotik bir silah olan Mechagodzilla olabilir. 

Oyuncular: Mamoru Miyano, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa 

Yönetmenler: Hiroyuki Seshita, Kôbun Shizuno

4. Godzilla: The Planet Eater, 2018

4. Godzilla: The Planet Eater, 2018

IMDb: 5.1 

Özet: Dünya ittifakının zayıflaması, Haruo'nun Exif'ten taraf olmayı düşünmesine neden olur. Exif'in ölüm tarikatı ise Dünya'yı yok edebilecek bir canavar çağırmaktadır. 

Oyuncular: Mamoru Miyano, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa 

Yönetmenler: Hiroyuki Seshita, Kôbun Shizuno

3. Godzilla: King of the Monsters, 2019

3. Godzilla: King of the Monsters, 2019

IMDb: 6.0 

Özet: 2014 yapımı Godzilla'nın devamı niteliğinde olan filmde, kripto-zoolojik bir kuruluş olan Monarch dünyanın çeşitli yerlerinde buldukları kadim yaratıkları izlemeye devam etmektedir. Ancak hükümetler 2014 yılında ki olaydan sonra bu kadim yaratıkların tamamen yok edilmesini istemektedir. Efsane oldukları düşünülen bu kadim süper türler bir anda tekrar uyanır ve birbirlerine üstünlük kurmak için savaşmaya başlar. Bu savaş insanlığı yok olmanın eşiğine getirecektir. 

Oyuncular: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown 

Yönetmen: Michael Dougherty

2. Godzilla vs. Kong, 2021

2. Godzilla vs. Kong, 2021

IMDb: 6.3 

Özet: Ezeli bir düşmanlık iki efsanevi yaratığı karşı karşıya getirirken bilinmeyen bölgelere yapılan bir keşif görevi, Titanların kökenlerine ilişkin gizemleri açığa çıkarır. 

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall 

Yönetmen: Adam Wingard

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Godzilla Minus One, 2023

1. Godzilla Minus One, 2023

IMDb: 8.5 

Özet: Savaş sonrası Japonya'sında yeni bir terör yükseliyor. Harap olmuş insanlar savaşmak bir yana dursun, acaba hayatta kalabilecekler midir? 

Oyuncular: Minami Hamabe, Sakura Ando, Ryunosuke Kamiki 

Yönetmen: Takashi Yamazaki

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın