Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı'nın Yeni Konutu da Tamamlandı

Cumhurbaşkanı'nın Yeni Konutu da Tamamlandı

Batuhan
09.04.2015 - 08:59

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olarak açıkladığı, TOKİ'nin ise 'maliyeti açıklanırsa ekonomi zarar görür' dediği ama kaba maliyetinin 5 milyar TL’yi bulduğu ileri sürülen yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’yla ilgili tartışmalar sürerken, 'Yavru Saray'da da sona yaklaşıldı.

Hürriyet'in haberine göre, Ak-Sarayı yerleşkesi içinde inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda sona yaklaşıldı. 'Yavru Saray''ın dış cephesi tamamlandı, Saray gibi akşamları aydınlatılıyor. Halen Dışişleri Konutu’nda yaşayan Tayyip ve Emine Erdoğan çiftinin, birkaç ay içinde konuta taşınması planlanıyor. Öte yandan, 6,5 milyon liraya yapılan 'Yavru Saray'ın mutfağının gideri 136 bin 840 vatandaşın mutfak giderine denk.

MALİYETİ DUDAK UÇUKLATMIŞTI

Mimarlar Odası'nın verilerine göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sabit elektrik, su, doğalgaz, ısıtma, soğutma ve temizlik giderlerinin 21 milyon lirayı buluyor. Sarayın 1 aylık sabit giderleri ile Aksaray ilinin köyleri hariç ve il ve ilçe merkezlerindeki tüm hanelerin 1 aylık temel giderleri karşılanabiliyor.

Yine odanın verdiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın doğalgazla ısıtma bedelinin 10 milyon lira. Buna göre, Saray’ın 6 aylık ısınma maliyetiyle bir sezonda Bayburt’un tamamı ısıtılabiliyor. Sadece projesi en az 200 milyona çizildiği belirtiliyor.

ALTIN VARAKLI KADEHLER

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Emine Erdoğan'ın sofrasında görülen altın varaklı kadehlerin bir tanesinin fiyatının 1000 lira civarında olduğunu açıklamıştı. Ayrıca, saraya, Manisa’da özel olarak üretilen 4 bin metrekarelik bir halı dokunduğu belirtiliyor. Üç boyutlu, yanmaz halının her metrekaresinde 400 bin ilmek var. Candan'a göre, sadece halının maliyetinin 1 milyon 200 bin lira. Candan, “Sadece halı için harcanan para 600 öğretmenin bir aylık maaşına denk. Bir işçi 1 ay boyunca çalışırsa bu halının 3 metrekaresi dokunabiliyor.” ifadelerini kullanıyor.

ELEKTRİK FATURASINA GECİKME BEDELİ 106 BİN LİRA

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Demirçalı, bir aylık elektrik fatura bedeli 1 milyon 140 bin TL olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 106 bin liralık da gecikme bedeli olduğunu açıklamıştı. Faturada ise, 'Cumhurbaşkanlığı' değil 'Başbakanlık' yazıyor.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/ekonomi_iste-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0