Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: KYK Borcu Faizleri Silindi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: KYK Borcu Faizleri Silindi

Eray İspir
18.07.2022 - 17:51 Son Güncelleme: 18.07.2022 - 18:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK kredi borcu faizlerinin silindiğini açıkladı. Erdoğan, 'Öğrenim kredisi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrenim kredisi geri ödemelerine dair şunları kaydetti:

'Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. Böylece 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz.'

Erdoğan'ın diğer açıklamaları👇

Erdoğan'ın diğer açıklamaları👇

* İzmit Körfezini otomobil ile mevcut yolu kullanarak geçmek 1.5-2 saatti. Yoğun günlerde çok uzun saatlerde kat edebilen İzmit Körfez Geçişi Osmangazi Köprüsü ile artık kısa sürede tamamlanıyor. Bu köprü olmasaydı bu kadar aracın feribotla taşınması mümkün olmayacak, karayolu kilitlenecek. İzmir-İstanbul otoyolu, senin vekil olduğun yer Bay Kemal, Osmangazi Köprüsü sayesinde yolculuk çile olmaktan çıkmış, artık keyif halini almıştır. 5-16 Temmuz arasında köprüyü günlük ortalama 54 bin araç kullanmıştır.

* Sadece bu tarihlerde İzmir-İstanbul otoyolu ve köprü sayesinde ülkemiz yakıttan, zamandan, emisyondan 140 milyon liralık bir kazanç sağlamıştır. 1915 Çanakkale Köprüsü’nü, 8 Temmuz’da 14 bin araç kullandı.

“Araç sayısı 3 kat arttı! Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun' 

* İstanbul Boğaz geçiş trafiğine rahat nefes aldıran Yavuz Selim Köprüsü de 8 Temmuz’daki araç geçişi ile kamu özel iş birliğinin en güzel örneklerinden biridir. Yalan, iftira kampanyalarının gerisindeki sinsi niyetleri iyi biliyoruz.

* Son 20 yılda ülkemizdeki araç sayısı 8.5 milyondan 26 milyona çıkarak 3 kat artmıştır. Hani ekonomik sıkıntıdan bahsediyordun. Bu kadar korkunç bir rakama ulaşmış ve şu anda otomobil satış yerlerinde birinci el otomobil bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Karayollarında ulaşım hızı güvenli hale gelirken can kayıpları da yüzde 82 oranında azalmıştır.

* Havalimanındaki yoğunluğu Yeşilköy’ün kaldıramayacağını akıl sahibi herkes kabul edecektir. İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en yoğun ve en iyi havalimanı olarak gösterilmektedir.

'Ülkemiz bir süredir istisnai dönemlerden geçiyor' 

* Ülkemiz bir süredir istisnai dönemlerden geçiyor. Bu istisna Gezi olaylarında kimi şehirlerimizin ana meydanlarının yaklaşık bir ay boyunca işgali ile tezahür etmiştir. Bu istisna Emniyet ve yargı içindeki hainlerin 17/25 Aralık’taki kumpaslarıyla milli iradeyi gasp girişimleriyle tezahür etmiştir. Salgınla başlayıp Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan küresel çalkantıların faturasını ülkemize kesme girişimi olarak tezahür etmiştir.

'Yükselen fiyatları telafi edecek tedbirler alıyoruz' 

* Türkiye tüm bu imtihanları başarıyla vererek yoluna devam etmiş bir ülkedir. Avrupasından Amerikasına kadar tüm dünyanın sıkıntılarla boğuştuğu küresel fırtınadan Türkiye’yi kurtarmaya kararlıyız. Küresel krizleri biz başarıyla yönetiyoruz. İçeride ve dışarıda artık yavaş yavaş emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz.

* Kurdaki dalgalanmanın ve yükselen fiyatları telafi edecek tedbirler alıyoruz. Vatandaşımızın gelir seviyesini yükseltecek artışlar yapıyoruz. İnşallah yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Şubat-Mart ayları birlikte uyguladığımız politikanın olumlu neticelerini daha iyi göreceğiz.

Öğretmenler için ilave 1 saat ek ders ödemesi

Öğretmenler için ilave 1 saat ek ders ödemesi

* Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilere vermek istiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmenlere ve usta öğreticilerle Kur’an kurslarında görevlendirilen öğreticilere her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız.

* Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücret 3 bin 400 TL’den 5 bin 740 liraya yükselmektedir. 40 saat üzerinden alacakları ücret de 7 bin 400 liraya çıkmaktadır.

“Hiçbir şiddet eylemi kabul edilemez... Bu ihanettir'

* Devlete bağlı tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültelerinde son sınıf öğrencilerine asgari ücret kadar ödeme yapılacak. Hiçbir şiddet eylemi kabul edilemez. Bu ihanettir.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
63
43
28
22
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Teşekkürler Kılıçdaroğlu.

falancı

Bunu yazacaktım ne ara geldin ya :)

Samoa Tiger

Muhalefet çalışmıyor diyenlere gelsin. Eğer muhalefetin duruşu olmasaydı siz daha çok beklerdiniz bu faizlerin silinmesini! Muhalefette iş yok diyen ya kördü... Devamını Gör

Bozkurt

2008 Emeklilik reformu ile gasp edilen paranın bir kısmını yine muhalefet sayesinde bayramlarda ikramiye diye geri ödüyorlar.

.

Bizim gibi 10gün önce hacizle ödeyenlere ne gibi düzenleme geldi ? Ne yapıldı bize. Biz geri zekalı mıydık ödedik.

Anıl Mercan

Valla ben de ödedim mecbur arabaya hak mahrumiyeti koymuşlar şaka gibi Türkiye aq :)