Görüş Bildir
Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Kara Harekatı’ Sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Kara Harekatı’ Sinyali

CumhurbaşkanıErdoğan, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyona ilişkin kara harekatının sinyalini verdi: 'Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kara Kuvvetlerinin de buna katılması gerekir"

"Kara Kuvvetlerinin de buna katılması gerekir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKatar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan'ın 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na ilişkin açıklamalarından önce çıkan bölümler şöyle: 

'Güneyimizde tehdit oluşturan terör örgütleri var. Bu Irak tarafında da var, Suriye tarafında da var. Her zaman söylediğim gibi, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ derken bunu tabii boşu boşuna söylemedik. Zira beklenen, tasarlanan, planlanan saat geldiği anda da bu adımlar atıldı. Nitekim dün gece yapılan operasyon da bunun tam bir tecellisiydi. Çünkü bu terör örgütlerinin zararsız hale getirilmesi, yok edilmesi bizim şu anda güvenlik güçlerimizin başlı başına, olmazsa olmaz bir görevidir. Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; bunu da zaten ilgili birimlerimizle istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız. Zaten burada varlık gösteren ülkelerle de biz diplomatik ilişkilerimizi yaparak adımlarımızı ona göre attık ve atıyoruz.'

Financial Times: Cumhurbaşkanı Erdoğan kara harekâtı için yeşil ışık alamadı

Financial Times: Cumhurbaşkanı Erdoğan kara harekâtı için yeşil ışık alamadı

Financial Times'ta bugün yayınlanan bir analizde ise Washington yönetiminin Ankara'dan 'güvence istediği' aktarıldı. Ankara'nın harekât kararına ilişkin değerlendirmelere de yer verilen haberde, 'Suriye'ye yapılacak yeni, büyük bir harekât gelecek yılki seçimler öncesinde Türk milliyetçilerinin Erdoğan hükümetine desteğini artırabilir” denildi. Ayla Jean Yackley, Andrew England ve Raya Jalabi imzalı haberde ayrıca 'Ancak Erdoğan, yeni bir kara harekâtı için gereken yeşil ışığı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya ve İran'dan son aylarda alamadı' ifadeleri yer aldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
27
8
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Kurnaz

Seçim yaklaşıyor, savaş iyidir oy lazım. Fazlasını yazmayım, ters kelepçe alıp götürmesinler.

yengegeldikmi

İcazet alacak haldeyken nasıl "bir gece ansınız" gidiyorsunuz pardon?

Bozkurt

Financal Times göre Suriye'ye yapılacak operasyon ile Erdoğan hükümeti seçim öncesi Türk milliyetçilerinin desteğini alabilirmiş.