Görüş Bildir
Haberler
Çocuk İstismarına Takipsizlik Veren Savcı İçin HSK İnceleme Başlattı

etiket Çocuk İstismarına Takipsizlik Veren Savcı İçin HSK İnceleme Başlattı

Emre Ordu
09.12.2022 - 13:09 Son Güncelleme: 09.12.2022 - 13:52

HSK, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar soruşturmasında takipsizlik kararı veren savcı için inceleme başlattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması olayında yeni bir gelişme yaşandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, çocuk istismarı skandalına ilişkin soruşturmayı yürüten ve kovuşturmaya yer olmadığına hükmeden savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı.

Bozdağ, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarı ile ilgili 2012'de hukuka aykırı olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği belirtilen, daha önce kapatılan Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görev yapan ve halen İstanbul Anadolu Adliyesinde görevli Cumhuriyet Savcısı hakkında HSK'ye inceleme izni verdi.

Bunun üzerine savcı hakkında HSK Birinci Dairesince inceleme başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi.

Duruşma günü belli oldu

Tarikatta cinsel istismar skandalına ilişkin istismarda bulunan kişi ve anne-babası hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kadir İstekli'nin 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından 30 yıldan az olmamak üzere, diğer sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel ve Fatıma Gümüşel'in de 'çocuğun nitelikli cinsel istismarına iştirak' suçunu işledikleri gerekçesiyle 18 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması gerektiği belirtildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında 3 sanığın yargılanmasına 22 Mayıs 2023'te başlanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
21
12
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ketenhelva

ona da takipsizlik verirler

RACON X RACON

Sakallilar artik her yerde var ama Hükümet hic bir yerde yok.Onlar 2023 ün telasindalar...Tek dertleri Koltuk ve Iktidar gerisi yalan...

KumdanKum

Bir an hukuk sistemine güvenim geldi sonra geri kaçtı... ha gayret olacak...