Görüş Bildir
Haberler
Cildinizi Her Gün Makyaj Yapma Alışkanlığından Korumak İçin Uygulamanız Gereken 12 Kural

Cildinizi Her Gün Makyaj Yapma Alışkanlığından Korumak İçin Uygulamanız Gereken 12 Kural

Fulin
25.09.2017 - 13:09

Her gün makyaj yapmak ne kadar inkar etsek de gözenekleri tıkıyor, cildi yoruyor. Ancak makyaj bir alışkanlık ve tüm alışkanlıklar gibi alışınca bırakması zor. Her gün makyaj yapan kadınların cildini korumaya yardımcı bazı önerileri sıralıyoruz.

1. Arada yüzünüzü dinlendirin.

Sürekli makyaj yapmanın ilk kuralı araya dinlenme günleri koymak. Hafta içi ya da hafta sonu; hiç makyaj yapmadığınız bir gün mutlaka olsun ki cildiniz kendini toparlayacak vakti bulsun.

2. Makyajla uyumayın.

Bu kırk yılda bir makyaj yapanlar için de geçerli, ancak sizin için çok daha katı bir kural. Cildinizde makyajın kalıntısı bile olmamalı ki makyajsız sürenizde nefes alabilsin.

3. Makyajınızı en erken ve pratik şekilde çıkarın.

Eve gelince 'şöyle bir uzanayım', 'önce yemek yiyeyim' gibi bahanelere sığınıp emek harcadığımız makyajımızı çıkarmaya kıyamıyoruz. Oysa her gün makyaj yapınca dakikalar bile önemli. Bunu bir kural haline getirip en hızlı şekilde makyajı çıkarmak gerekiyor.

4. Makyaj çıkarıcı yağ ve yüz temizleme jeli edinin.

Makyaj çıkarmak çoğu kadın için makyajın kendisinden zor. Önce mendillerle silme, sonra pamuklarla ovma, sonra yüz yıkama diye ilerlerseniz işin içinden çıkamazsınız. Makyaj akıtan yağlar ve suya dayanıklı makyajı bile çıkaran temizleme jelleri, misel sular var. Önce makyajı akıtıp, sonra yüzünüzü yıkayıp tonikleyerek en ağır makyajdan bile birkaç dakikada kurtulabilirsiniz.

5. Cilt bakımını önemseyin.

Makyaj yapmayan biri arada bir cilt bakımını atlayabilir ama sizin öyle bir lüksünüz yok. Gözeneklerinizin genişlemesini, göz çevrenizin erken yaşta kırışmasını istemiyorsanız her makyaj öncesi ve makyaj çıkarma sonrası cilt tipinize uygun ürünleri kullanmalısınız.

6. Peelingi unutmayın.

Cildinizi mutlaka haftada iki kez peelingle ölü deriden arındırmanız gerekiyor. Bunun için yardımcı bir alet de kullanabilirsiniz. Cildinizi yıpratmamak için ince tanecikleri olan peelingleri tercih edebilirsiniz.

7. Cildi derinlemesine temizleyen maskeler kullanın.

Düzenli makyajın zamanla gözeneklere yaptığı tahribatı önlemek ve azaltmak için haftada bir kez buhar banyosu ve derinlemesine temizleyici kil maskesi uygulayın. Böylece sivilce gibi sorunların da önüne geçmiş olursunuz.

8. Arada bir cilt bakımı yaptırın.

Uzman ellerde gerçekleşen cilt bakımlarının evdekinden çok daha etkili olduğu bir gerçek. Siyah nokta ve komedon gibi sorunlara sahipseniz kendiniz kurcalamak yerine bir uzmandan yardım almanız daha doğru.

9. Alternatif ürünlere yönelin.

Her gün yüksek kapatıcılığı olan bir föndöten kullanıyorsanız, bu uzun vadede size cilt sorunları olarak dönebilir. Renk eşitliği için BB krem ya da yalnızca sorunlu bölgelere kapatıcı uygulaması gibi kendinize uygun çözümler üretin.

10. Sürekli yeni ürünler denemeyin.

Kozmetik alışverişi de bir bağımlılık, ona da sonra değiniriz :) İnsan sürekli yeni ürünler denemek istiyor ama her gün makyaj yapıp farklı farklı ürünler kullanmak pek mümkün değil. Yeni bir ürüne cildinizin nasıl bir reaksiyon vereceğini de bilemezsiniz. Kendinize uygun ürünleri bulduktan sonra macera arayışına girmemek en iyisi.

11. Gün içinde makyajınızı tazelemeyin.

Özel günler başka, ama her gün makyaj yapıyorken bir de gün içinde yüzünüze kat çıkmaya gerek yok. Makyaj sabitleyici pudra kullanıp gün içinde de yağ emici mendillerden destek alabilirsiniz.

12. Makyaj fırçalarınızı sık sık yıkayın.

Sürekli makyaj yaptığınız için makyaj fırçalarınızı daha sık yıkamanız gerekiyor. Yüz tane farklı ama gereksiz fırça almak yerine favori fırçanızı yedekleyerek yıkama süresini uzatabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
63
23
15
14
13
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelin Ercan

Bazıları da boya badana yapıyo yüzlerine. Onlara da tiner öneriyoruz.

Faffa

Kızlar nikah töreni daveti filan dışında makyaj yapmamanızı tavsiye ederim(hele fondoten) makyajla cildinize yazık etmeyin, cildiniz için tüyo veriyim akşam ... Devamını Gör

verita

Kesinlikle içinde mikro tanecikler olan ürünleri kullanmayın. Çünkü suda çözünmüyorlar ve bu da canlıların yaşadığı sulara karışarak onların yok olmasına seb... Devamını Gör

verita

Ayrıca yüzünüzü her gece yatmadan önce limon, elma sirkesi, gül suyu gibi doğal ürünler ile silin