Görüş Bildir
Haberler
CHP'ye Ulaşan İstihbarat: "Sahte Videolar İçin Yurt Dışından Hackerlar Kiralandı"

CHP'ye Ulaşan İstihbarat: "Sahte Videolar İçin Yurt Dışından Hackerlar Kiralandı"

Emre Ordu
02.05.2023 - 17:24 Son Güncelleme: 02.05.2023 - 17:32

Gazeteci Murat Yetkin'in CHP'li üst düzey bir kaynağa dayandırdığı iddiaya göre, iktidar seçime son 10 gün kala Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde sahte videoları yayına sokacak. Videoların hazırlanması için yurt dışından hackerlar kiralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve ekibini uyardı.  

Kılıçdaroğlu, 'Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica’cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 29 Nisan'da yaptığı paylaşımda da  'Son 10 günde girişilecek en pis işleri biliyorum' demişti.

CHP'ye gelen istihbarat

CHP'ye gelen istihbarat

CHP'li üst düzey bir kaynağın gazeteci Murat Yetkin'e verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun siber seçim müdahaleleriyle ilgili uyarılarının ardında önemli istihbarat bilgileri var. Yerkin'in aktardığına göre, bir süre önce CHP Genel Merkezine gelmeye başlayan bilgiler şöyle:

'Gelen istihbarat bilgilerine göre Erdoğan, İletişim Başkanlığı üzerinden Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yıpratmak amacıyla “deep fake” ve “Cambridge Analytica” benzeri sistemleri birlikte kullanarak “sahte video ve ses kayıtları” üretmek için düğmeye bastı. (Bu kavramların ne demek olduğuna birazdan değineceğim.)

Bu amaçla bazısı “dark web” üzerinden, yurtdışından çok sayıda “hacker” kiralandı. Muhalefete yönelik “DDoS” saldırılarıyla eleştirel ve muhalif sitelerin engellenmesi, iktidar yanlılarının da öne çıkarılması kampanyası hazırlandı.

Kampanyanın asıl hedefiyse Kılıçdaroğlu: amaç Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’ın seçim kampanyasında kullanabileceği kişilerle görüşmüş, söylemediği şeyleri söylemiş gibi ses ve görüntü kayıtları üretip bunları hedef internet kullanıcılarına göndererek seçim sonuçlarına müdahale etmek.'

"ABD seyahati öncelikli hedef"

"ABD seyahati öncelikli hedef"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yetkin, CHP’deki istihbarata göre seçime bir hafta, on gün kala devreye alınacak Kılıçdaroğlu’nu karalama kampanyasının özellikle üzerinde durulan hedef zaman diliminin ABD seyahati olduğunu aktardı. Yurt dışında siyasetçileri hedef almak için üretilmiş sahte videolardan örnekler veren Yetkin, şunları kaydetti:

'ABD’de Barack Obama’nın seçim kampanyası sırasında Afrika-Amerikan kullanıcıların izlediği sitelere özellikle Hillary Clinton’u adeta lokantaya bir Afrika-Amerikan müşteri girdiğinde yüzünü buruşturuyormuş gibi gösteren videolar 'düşürülmüş'. Türkiye için hayal gücünüzü kullanabilirsiniz.

Deep fake yöntemleriyle 'Görevimiz tehlike' filmlerinde olduğu gibi hedef kişiye, istenilen arka planda hiç söylemediği şeyleri söylemiş, görüşmediği kişilerle görüşmüş gösterilebiliyor. Bunun somut örneğini, Rus siber savaşçıların Ukrayna savaşının başında Volodimir Zelenski’ye “Savaşmayacağız” dedirten videosunu yaydıklarında gördük.'

14 Mayıs gecesi için uyarı

14 Mayıs gecesi için uyarı

Siber seçim kampanyalarının sadece muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu’nu karalama amaçlı değil, 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanma ve sayımına yönelik olarak da kullanılabileceğine dikkat çeken Yetkin, şunları ekledi:

'Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in İçişleri Bakanlığının Yüksek Seçim Kuruluna “paralel” bir seçim takip yapısı kurmak istediği iddiası bu kuşkuları güçlendiriyor.

Seçim sahtekârlıklarına karşı uyanık olup oylarımıza sahip çıkmak artık vatandaşlık görevine dönüştü. Gözlemcilerin sandık tutanaklarına ıslak imzalar atılıp fotoğrafları çekilmeden sandık başından ayrılmaması seçimin teminatına dönüşüyor.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
5
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Malum Şahıs

hacker kiralayan ekip tam liste ; hitler(rte)-goebbels(f.altun)-h.himmler(soylu)-h.göring(fuat oktay)

Basileios

buna gülücük emojisi koysam acaba polis beni evimden alır mı ?

eric xy

ben de üst düzey bir yetkiliden elen bilgiyi paylaşayım; yalancıyı s.miyolar

Basileios

doğruysa iddiası seni ne yapacağız ?

Most

Kılıçdaroğlu’un CHP’nin başına geçebilmesinin önünü açan ve Deniz Baykal’ı liderlikten eden video gibi bir video mu?