Görüş Bildir
Haberler
Çaykur Rizespor 1-2 Beşiktaş

Çaykur Rizespor 1-2 Beşiktaş

Mustafa Boztepe
12.03.2016 - 17:42 Son Güncelleme: 12.03.2016 - 21:10

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Şampiyonluk yarışının içinde olan Beşiktaş maçı 2-1 kazanarak Fenerbahçe'nin 1 puan önüne geçti ve liderlik koltuğuna oturdu. 13. sıradaki Çaykur Rizespor ise 28 puanda kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: 'Maçı ben mi erteledim ya'

Şenol Güneş: 'Maçı ben mi erteledim ya'

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor’u deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, mücadeleyi yorumladı.

Sözlerine karşılaşmayı değerlendirerek başlayan Güneş, sahadan farklı skorla ayrılabileceklerini belirterek, “Oyun başından sonuna kadar oyunu yöneten bizdik. Son 10 dakikada da geri durduk. Orada hatalarımız oldu. Rakibin orta yapmasına imkan verdik. Çıktığımız ataklarda golü bulsak oyun kopacaktı. Son 10 dakikalık konsantrasyon bozukluğu olunca pozisyon verdik. Bu maçtan gol yemeden daha farklı skorla ayrılabilirdik. Rizespor çok iyi oynadı. Kaçırdığımız pozisyonlar var, döndüğümüzde de gereksiz birkaç pozisyon var. Büyük takımların böyle pozisyon vermemesi lazım. Hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Bütün oyunculara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİRKAÇ OYUNCUMUZUN AKSAMASI OLDU”

İlk kez 11’de görev verdiği ve gol attığı Frei’ın da performansını değerlendiren Şenol Güneş, “Kerim Frei iyiydi, iyi çalıştı. Zaman zaman eksiklikleri oldu ama futbolda böyle şeyler var. Oynayan kim olursa olsun iyi oynamalı. Bu takım oyunu. Bugün görev alan arkadaşlar işini yaptı. Quaresma ve Gökhan çok klas oyuncular, bugün kenarda olsalar da bizim için kuvvettir. Oynamayan futbolcu üzerinden yorum yapılmaz ki! Önemli olan sahada kimin olduğu değil, sahada oynayan oyuncunun ne verdiği. Genel olarak iyiydik ama birkaç oyuncumuzun aksaması oldu” ifadelerini kullandı.

MARCELO VE ALEXIS AÇIKLAMASI

Şenol Güneş, sözlerini ise Trabzonspor maçında forma giyemeyecek olan stoperler Marcelo ve Alexis hakkında yorum yaparak tamamladı;

“Beck sarı kart görseydi Trabzonspor maçında olmayacaktı ama lisanslı oyuncum bu maçta yok. Bu maçı ben mi erteledim yani? Trabzonspor büyük camia ama sahaya çıktığımızda kazanmak için kıran kırana mücadele edeceğiz. Alexis ve Marcelo’nun olmaması bizim için sıkıntı.

Karaman: Sosa'yı tebrik ediyoruz, güzel bir gol attı

Karaman: Sosa'yı tebrik ediyoruz, güzel bir gol attı

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sahalarında Beşiktaş'a 2-1 kaybettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa yaptığı değerlendirmede karşılaşmaya iyi başladıklarını söyleyen Karaman, 'Oyunun 0-0'lık bölümlerinde golü yemesek, çok farklı bir maç olabilirdi. Sosa'yı tebrik ediyoruz çok güzel bir gol attı ancak orta alanda top Makiadi'deydi ve topu kaybettik. Orada öyle bir hata yapılmaz. Ardından faul yaptık ve Sosa da golü attı. Büyük takımlara karşı çok fazla fırsat bulamazsın. Bulduğun pozisyonları atman gerekiyor. Deniz bugün maçın kahramanı olabilirdi. Bir penaltı kaçtı, bir top direkten döndü... Gol pozisyonuna giderken bile arkamızda açık veriyorduk. Sonuçta karşımızda iyi bir Beşiktaş vardı' dedi.

Orta alanda fiziksel anlamda iyi bir performans sergilediklerini de ifade eden deneyimli teknik adam, 'Sosa gibi oyunu iyi yönlendirebilecek bir oyuncumuz olsa belki de sonuç farklı olabilirdi. Kısacası büyük takımlara karşı bulduğunuz pozisyonları atmalısınız. Aksi takdirde bu şekilde sonuçlar ortaya çıkabilir' şeklinde konuştu.

  • Beşiktaş bu sezon en az faul yaptığı maçı oynadı. (7)

  • Rizespor bu sezon Trabzonspor maçından sonra (13) kalesinde en çok isabetli şut gördüğü maçı oynadı (10)

  • Rizespor bu maçta takım halinde yedi kilit pas yaptı. Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa ikilisi maçı sekiz kilit pas ile tamamladı.

  • Beşiktaş bu sezon 3. kez en çok isabeti şut attığı maçı oynadı (10). Bunların hepsi deplasman maçıydı (Mersin, Antalya, Rize).

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Yeni Rize Şehir Stadı’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1 kazanarak 24. maçında 18. galibiyetini aldı. Beşiktaş Salı günü Trabzonspor ile erteleme maçında karşılaşacak.

Quaresma ve Gökhan Töre’den yoksun Çaykur Rizespor’un karşısına çıkan siyah-beyazlıları galibiyete Jose Sosa ve Kerim Frei taşıdı. Tolga Zengin ise 20. dakikada Deniz Kadah’ın penaltı atışını köşeden çıkardı.

Maçta dakikalar 16’ı gösterdiğinde bu sezon kritik gollere imza atan Jose Sosa yine sahneye çıktı. Tehlikeli yerden kazanılan frikikte topu çok iyi noktaya gönderen Arjantinli yıldız, kaleci Itandje’ı çaresiz bırakarak Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu golden 4 dakika sonra ise Marcelo’nun ceza sahasında eline çarpan top penaltıya neden oldu. Hakem Serkan Çınar’ın yaklaşık 5-6 saniye yardımcılarıyla yaptığı kısa konuşma sonrasında Rizespor penaltı kazandı. Topun başına geçen Deniz Kadah’a Tolga izin vermedi. Siyah-beyazlı file bekçisi soluna atılan topa iyi uzanarak gole izin vermedi.

Tempolu geçen mücadelede Çaykur Rizespor, Deniz Kadah ile yine gole çok yaklaştı ancak bu kez direk izin vermedi. Quaresma ve Gökhan Töre’nin yokluğunda kendisini ilk 11’de bulan Kerim Frei, ceza sahasında Oğuzhan’ın pası sonrasında topu iyi kontrol etti ve Itandje’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlığı filelerle buluşturdu.

İkinci yarıda Beşiktaş kontrolü elinde tuttu ancak farkı arttıramadı. Çaykur Rizespor’un Kamerunlu kalecisi siyah-beyazlı futbolculara 3. gol için izin vermezken, ev sahibi takımın aradığı gol 89. dakikada Chevalier’den geldi. Kalan 5 dakikada ise skor değişmezken Beşiktaş zorlu deplasmandan 3 puanla ayrıldı.

Bu sonuçla Beşiktaş 57 puana yükselirken, Çaykur Rizespor 28 puanda kaldı. Siyah-beyazlılar salı günü Trabzonspor’a konuk olurken, Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkacak.

Oğuzhan Özyakup Sakatlandı

Oğuzhan Özyakup Sakatlandı

Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanına çıkan Beşiktaş’ta orta sahanın etkili ismi Oğuzhan Özyakup sakatlandı. 51. dakikada kendini yere bırakan milli futbolcu, yerini Necip Uysal’a bıraktı.

Oğuzhan'ın durumu yarın öğlen saatlerinde çekilecek MR sonrası netlik kazanacak.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
13
7
6
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın