Görüş Bildir
Haberler
Çay Keyiflerini Güne Çevirecek 6 Kek Tarifi

Çay Keyiflerini Güne Çevirecek 6 Kek Tarifi

Onedio Yemek
07.10.2019 - 15:43

Küçük Büyük herkesin bayıldığı yumuşacık sıcacık lezzet: Kek! Enfes lezzetteki kek tariflerimizi sizin için derledik! Seçin beğenin yapın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVUÇLU TARÇINLI KEK

2 yumurta

1 SB toz şeker

1 SB sıvı yağ

1 SB süt

2 SB un

1 YK kabartma tozu

1/4 TK vanilin

3 adet havuç

1 TK tarçın

6 YK ceviz

Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ, süt, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Sonrasında rendelenmiş havuç, tarçın ve cevizleri ekleyip spatula ile alttan üste karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

ÇAYLI KEK

3 yumurta

1 SB şeker

1 SB demli çay

1/2 SB sıvı yağ

1/4 SB süt

4 YK yoğurt

4 YK kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2,5 SB un

Üzeri için:

Çikolata sos

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve üzerine süt, yoğurt, çay ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilini ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Çikolata sosu döküp servis edin.

PORTAKALLI KEK

1,5 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

1/4 su bardağı sıvı yağ

1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı portakal suyu

5 yemek kaşığı portakal kabuğu

1 tatlı kaşığı vanilin

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Fırını önceden 160 derecede ısıtın. Yumurta ve tos şekeri iyice çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri döküp 1 dakika kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra kuru malzemeleri ve portakal kabuğunu ekleyip pürüzsüz bir karışım olana kadar mikser ile çırpın. Kek kalıbını yağlayıp içerisine çok az un serpin. Kek kalıbını sağa sola oynatarak unun yayılmasını sağlayın. Sonra kalıbı ters çevirin fazla unu dökün. İçerisine kek harcını döküp 160 derece fırında 45-50 dakika kontrol ederek pişirin. Afiyet olsun.

LİMONLU KEK

3 yumurta

1 SB toz şeker

1/2 SB süt

1/2 SB yoğurt

1/2 Sb sıvı yağ

1 limonun suyu

1 YK limon kabuğu rendesi

1 adet vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5 B un

Limon sos için:

1/2 SB limon suyu

1/2 SB su

1/4 SB şeker

1/4 YK zerdeçal

1 TK tereyağı

1 tutam tuz

1 TK nişasta

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçerisine sıvı malzemeler ekleyin ve çırpın. En son kuru malzemeleri ekleyip tekrar çırpın. Yağlanıp, unlanmış Baton kek kalıbına harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında  40-45 dakika pişirin. Sos için gerekli malzemeleri sos tenceresinde karıştırın ve ılıyınca kekin üstüne dökün.

ARMUTLU KEK

7-8 adet armut

1 SB şeker

3 litre su

1 adet çubuk tarçın

Kek için:

3 yumurta

1 SB şeker

125 gram tereyağı

1/4 SB süt

2 SB tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 TK tarçın

1 tutam muskat

Bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Soyulmuş armutları ve çubuk tarçını ilave edin. 20-25 dakika pişirin. Kek için: yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. İlk olarak sıvı malzemeleri daha sona kuru malzemeleri ilave edip çırpın. Yağlanmış ve unlaşmış kek kalıbına harcı dökün. Armutları içerisine batırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.

ISLAK KEK

Kek için:

1 SB toz şeker

1 SB süt

1 SB sıvı yağ

3 adet yumurta

2 SB un

1 TK kabartma tozu

1 TK vanilya

4 YK kakao

Sos için:

1/2 SB toz şeker

2 SB süt

3 YK kakao

1 TK vanilya

Yumurta ve sıvı yağı çırpın. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın. Daha sonra kuru malzemeleri ekleyip homojen olana kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış borcama kek harcını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Sos için olan malzemeleri pişirin. Fırından çıkan kekik dilimleyip sosu üstüne dökün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın