Görüş Bildir
Haberler
Çatalca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Çatalca'da Nereye Gidilir?

Çatalca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Çatalca'da Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
09.02.2022 - 11:30

Yüzölçümü bakımından İstanbul’un en büyük ilçesi olan Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Büyükçekmece ve Tekirdağ ile sınır komşusudur. İlçe merkezi denizden bir hayli içeride olan Çatalca’nın kuzey sınırını Karadeniz sahilleri oluşturur. Marmara Bölgesi iklimine sahip olan ilçe ve çevresinde yazları nemli ve ılık kışları soğuk ve yağışlıdır. Şehir merkezine 55 km mesafede olan ilçeye özellikle yaz aylarında İstanbul’un sıcağından kaçıp serinlemek amacıyla hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akını olmaktadır. Ulaşımı kolay, gezilecek yerler açısından da zengin sayılır bir ilçedir. Peki Çatalca'da gezilecek yerler nerelerdir? Çatalca'da nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizle için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgeye ilk yerleşimin milattan önce 450 yıllarında Romalılar zamanında, İnceğiz Köyü'nün bulunduğu yerde olduğu bilinmektedir. Daha sonra Bizans döneminde önemli yerleşim yeri olmuş bu topraklarda birçok savaşlar olmuş ve son olarak da Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı hakimiyeti altına girmiştir. Özellikle İstanbullular ve Tekirdağlılar tarafından günübirlik kaçamak geziler için tercih edilen Çatalca kamp severlerin de uğrak durağı oluyor. Gezginler tarafından Çatalca'da görülmesi gereken yerler internet üzeriden araştırılıyor. Çatalca'da gezilecek yerelere ve görülmesi gereken yerlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirisiniz...

Çatalca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Çatalca'da Nereye Gidilir?

Çatalca'da Gezilecek Yerler Nerelerdir? Çatalca'da Nereye Gidilir?

Çatalca’nın en çok tercih edilen gezi noktası Karadeniz sahilindeki Yalıköy’dür. Eskiden bir Rum balıkçı köyü olan bu yer 12 km uzunluktadır. Buraya özgü podima taşından oluşan bu kumsala yaz aylarında birçok ziyaretçi gelmektedir. Yalıköy ile arasında 15 km mesafe olan Çilingoz Plajı’da deniz, kum ve güneş meraklıları için çok tercih edilen doğa harikası bir yerdir. 9. yüzyılda Cenevizlilerin barınma amacıyla yerleşiminden sonra zamanla kilise olarak kullandıkları İnceğiz Mağaraları Çatalca’da gezilecek yerler arasındadır. 

İlçe merkezinde yer alan Mübadele Müzesi Batı Trakya Türkleri ve Kırım Türkleri için ayrı bir öneme sahiptir. Mübadele esnasında Batı Trakya taraflarından getirilip Çatalca ve çevresine yerleştirilen Türklere ait birçok obje, resim, belge ve tarihi hatıra bu müzede sergilenmektedir. Bölgedeki önemli doğal oluşumlardan biri de Kocakuyu Mağarası’dır. Uzunluğu 1010 metre olan mağaranın içinde bir göl ve gölde de yeryüzünde pek bulunmayan balık türlerinin olduğu söylenmektedir.

Çatalca gezisine çıkanlar için ilçe merkezinde de kültür ve tarih açısından gezilip görülebilecek yerlerde mevcuttur. 2.Ahmet zamanında yaptırılan Topuklu Çeşmesi, Mimar Sinan’ın küçük ama güzel eserlerinden 1575 yılı yapımı Ferhatpaşa Camii ve bu ilçenin tarihini evlerinde ve sokaklarında yaşatan Kaleiçi Mahallesi görülmeye değer yerlerdendir.

Özellikle bahar aylarında Karadeniz ve Marmara arasında kalan bu bereketli topraklarda eflatun renkli çiçeklerle bezenmiş ağaçlar dikkati çekerler. Erguvan ağaçlarının her yeri sardığı Çatalca’ya eskilerin “Erguvan Kenti” demelerinin sebebi budur. Bol oksijen, yeşil bitki örtüsü ve doğal güzelliklerin çok olduğu Çatalca’yı şehrin kargaşasından bunalıp kendimizi atacağımız sakin bir köşe olarak tercih edebiliriz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın