Görüş Bildir
Haberler
Caleb Green Galatasaray'da

Caleb Green Galatasaray'da

Enver K.
23.07.2015 - 13:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray, ABDli basketbolcu Caleb Green'i renklerine bağladı.

Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 30 yaşındaki uzun forvet ile 1 yıllık prensip anlaşmasına varıldığı bildirildi.

https://twitter.com/GSBasketbol/status/624153444828475392

Caleb Green kimdir?

10 Temmuz 1985'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinin Tulsa şehrinde dünyaya gelen Caleb Green basketbola da burada adım attı. Memorial Lisesi'nde okuduktan sonra doğup büyüdüğü yerden ayrılmadı ve Oral Roberts Üniversitesi'nin yolunu tuttu. Dört senelik kolej kariyerinde çok başarılı sezonlar geçiren Green, Summit League'de (Mid-Continent Conference) 2005-07 arası üç sezon üst üste yılın basketbolcusu olmayı başardı ve bunu gerçekleştirebilen tek isim olarak da konferans tarihine adını yazdırdı. Tüm kolej kariyeri boyunca her sezon 30 dakika üzeri süre alan Green, junior ve senior sezonlarında takımı ORU Golden Eagles'ı NCAA turnuvasına taşıdı. Son senesinde 20,5 sayı 9,3 ribaund ortalamaları yakaladı.  

Birçok Amerikalı basketbolcu gibi üniversite mezuniyeti sonrası Avrupa'nın yolunu tutan Green ilk olarak Almanya'nın TBB Trier takımında bir sezon forma giydi. 2008-12 arası arka arkaya dört sezonu Belçika'da geçiren Green, sırasıyla Dexia Mons-Hainaut, BC Oostende ve Belgacom Spirou'da oynadı.İlk iki takımındaki Eurochallenge deneyimlerinden sonra 2011'de Euroleague tecrübesini de CV'sine yazdıran Caleb, 26 Ekim'deki maçta Anadolu Efes potasına 4/6 üçlük isabetiyle 18 sayı bırakmıştı. Bir sezon da Fransa'nın Entente Orleans 45 takımında oynayan Green burada da Eurocup organizasyonunda boy gösterdi. 6 maçta ürettiği 17 sayı 5,8 ribaund ortalamayla ve Dinamo Sassari önündeki performanslarıyla İtalyan takımının dikkatini çekti. Sardunya ekibinde müthiş maçlar çıkaran Green, Kasım 2013'te kariyer gecelerinden birini yaşadı ve Cimberio Varese potasına 29 dakikada 45 sayı yolladı. Serie A'da 17,3 sayı 5,1 ribaund ortalamaları üreten Amerikalı oyuncu İtalya Kupası zaferinde takımın bir parçası olurken Eurocup'ta da 19,3 sayı 5,4 ribaund ortalamasıyla Sassari'nin sekizli finale kadar gelmesinde önemli pay sahiplerindendi. 

TED Ankara Kolejliler'e karşı Ocak 2014'teki maçta 25 sayılık bir katkı vermiş ve skorer yönünü bir kez daha parkeye yansıtmıştı. Green o sezon (2013-14) Valencia'dan Bojan Dubljevic, Hapoel Jerusalem'den Yotam Halperin gibi isimlerle birlikte Eurocup En İyi İkinci Beş'e seçildi. İstikrarlı skorer yönü Green'in kaderini bu kez de İspanya'ya sürükledi. Unicaja Malaga'da koç Joan Plaza yönetiminde yer aldı ve Fran Vazquez, Kuzminskas, Carlos Suarez, Jayson Granger, Vladimir Golubovic, Carlos Suarez gibi isimlerle birlikte oynadı. Endülüs ekibi 25-9'luk derecesiyle normal sezonu üçüncü sırada bitirip önemli bir işe imza atarken Green geniş rotasyonda 7,5 sayı ortalaması yakaladı. Mart 2015'te deplasmanda oynanan Tenerife maçında 30 sayı üreterek kişisel anlamda sezonun en yüksek skoruna ulaştı. Euroleague'de ikinci kez boy gösteren Green, aynı ay içinde, Emporio Armani'ye karşı 22 sayı bularak kariyer rekorunu elde etmişti.  Green'in bu maçta skoru 26-28'e getiren üçlüğü, Euroleague tarihinin 500 bininci sayısı olarak kayıtlara geçti.

2,03 metre boyundaki Caleb Eugene Green, uzun forvet pozisyonunda görev alıyor. Pota altından ve özellikle dışarıdan iyi bir bitirici olarak tanınan ABD'li oyuncu rakip savunmacılara da eşleşme problemi yaratıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0