Görüş Bildir
Haberler
Çağdaş Resim Sanatımızı Dünyaya Tanıtan Efsane Tabloların Arkasındaki Güzel 15 Türk Kadın Ressam

Çağdaş Resim Sanatımızı Dünyaya Tanıtan Efsane Tabloların Arkasındaki Güzel 15 Türk Kadın Ressam

Merhabalar. Türk kadın ressamlarımız hem Türkiye'de hem de dünyanın farklı kentlerinde açtıkları sergilerle büyük beğeni topluyor. Kimi sembolizm ve sürrealizm akımlarından yola çıkarak eserler üretirken kimi de tablolarında kadın, doğa, kent ve insan temalarını işliyor. Bu yazıda size çağdaş resim sanatımıza eserler kazandıran Türk kadın ressamlarımızı derledim.

İyi okumalar dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burçin Gökçen

1. Burçin Gökçen

Kendini bir tarzla sınırlamaktan hoşlanmayan güzel ressam sembolizm ve sürrealizm akımlarına daha yakın. İlhamını deniz canlıları, kadın, doğa, müzik, rüyalar ve kaos konularından alıyor.

2. Tülin Onat

2. Tülin Onat

1946 doğumlu ressam resmettiği soyut eserlerle tanınıyor. Ressamın resimleri; kümelenmiş denizanalarını, denizyıldızlarını, yosunları ve mercan adalarını anımsatan yarı saydam figürlerle dolu.

3. Arzu Karcı

3. Arzu Karcı

4 yaşından beri hem sağ hem de sol eliyle resim yapabilen güzel ressam, resimlerinde kadın ve kedi figürlerini sıkça kullanıyor ve aynı zamanda geleneksel Türk çini sanatını çağdaş resme uyarlıyor.

4. Nihâl Martlı

4. Nihâl Martlı

Nihâl Martlı'nın resimlerinde dünyanın bir parçası olan kadın var. Sanatçı çoğunlukla kadın, figürlerin temsiline odaklanmış görünse de, bir araya getirdiği rollerle sanatı, kadının statüsünü, aynı zamanda hayatın anlamını sorguluyor.

5. Sevda Uykan

5. Sevda Uykan

Uykan, modern-çağdaş sanat konusundaki eserleri ile kendisinden söz ettiriyor.  İngiltere'de resimlerini sergileyen genç ressamın resimleri nü sanatını da içeriyor. Ressamın resimleri İngiltere'de güzel geri dönüşler alsa da Türkiye'den eleştiriler aldığını söylüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnci Eviner

6. İnci Eviner

Resim, heykel, yerleştirme sanatı ve video sanatı dallarında eser veren sanatçı, çalışmalarında çizgi ve deseni merkeze alır. Yerleştirmeleri ve performanslarında da özelde kadın kimliğini, genel olarak da kimlik sorununu politik, kültürel ve tarihsel çerçevede ele alır.

7. Sultan Adler

7. Sultan Adler

Almanya'da yaşayan Türk asılı ressam Sultan Adler'in çalışmaları yurt içi ve yurt dışında sergilenmiştir. Berlin ve İstanbul’da yaşayan ve çalışan Adler, özellikle Anadolu coğrafyasına dair endemik bir bitki türü olan ters laleyi resimlerinde kullanmasıyla tanınmaktadır.

8. Gülsüm Keskinoğlu

8. Gülsüm Keskinoğlu

New York’ta yaşayan ressam ve heykeltıraş Gülsüm Keskinoğlu, dikiş iğnesi ve noktalama kullanarak yaptığı, kadının iç dünyasını yansıttığı eserlerle biliniyor. Çağdaş feminist sanatçı çalışmalarında kadınların günlük olarak karşılaştıkları sosyolojik, politik ve konvansiyonel baskılarla ilgili konuları ele alıyor.

9. Ece Gauer

9. Ece Gauer

Farklı eğitim programlarında moda tasarımı, sinema ve fotoğraf dersleri de alan sanatçı, bezemeci bir anlayışla tuval üzerinde çalışıyor ve batı sanatının figüratif yaklaşımını, kutsal geometrik öğelerle bir araya getiriyor. Farklı kültürlerden beslenen sanatçı, eserlerinde karşıtlıklardan yararlanıyor. Gerçek ve kurgu, katı ve boşluk, antik ve modern üzerinden 'arada-mekan” olgusunu inceliyor.

10. Gülten İmamoğlu

10. Gülten İmamoğlu

Sanatçı resimlerinde güzelliğin dinamizmini, ölümün kararlılığını, düşüncenin sonsuzluğunu ve gerçekliğin acımasızlığını sanatın somutluğu ile buluşturmayı başaran eserler üretiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nilüfer Yıldırım

11. Nilüfer Yıldırım

İstanbul'da doğan ve New York ‘a taşınan sanatçı şimdi İstanbul ve Brooklyn arasında yaşıyor ve çalışıyor. Eserlerini varoluşun doğası üzerine fikirlerden ve duygu durumlarından esinlenerek üretiyor.

12. Hülya Botasun

12. Hülya Botasun

1989’dan günümüze kadar çeşitli sergiler açan ressam, tuval üzerinde yaptığı insan figürünü andıran ağaç formlu  akrilik resimlerle dikkat çekiyor. Sanatçı her biri bir insana benzeyen hayvan portreleri, kâğıt işler, akrilik ve suluboya çalışmaları yapıyor.

13. Ayşe Hilal Bilal

13. Ayşe Hilal Bilal

1995 doğumlu Avukat Ayşe Hilal Bilal, Balıkesir Barosu tarihinde bir ilk! Baroya kayıtlı genç avukat ve ressam, baro tarihinde sergi açan ilk ressam oldu.

14. Hatice Abalı

14. Hatice Abalı

Kapadokya'ya özgü sembollerle eserler üreten ressam Hatice Abalı, bölgeye olan sevgisini taşlara resmetmesiyle biliniyor. Sanatçı çalışmalarını hikayesi olan taşlara resmederek bölgeye özgü eserlere imza atıyor.

15. Şeyda Cesur

15. Şeyda Cesur

Yapıtlarında video, performans, fotoğraf, pleksi, kâğıt ve tuval gibi farklı araçlar kullanan sanatçı, gündelik hayatın basitliğini ve giderek yüzeyselleşen insanı betimlerken, 'değerlilik' kavramını sorgulayan eserler yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz resim sanatıyla uğraşan çağdaş Türk kadım ressamlarımızın eserlerini takip ediyor musunuz? Yorumlarda buluşalım.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
5
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın