Görüş Bildir
Haberler
Bürokrasi Sevenler Buraya: Kağıtlara Gömüleceğiniz Oyunlar

Bürokrasi Sevenler Buraya: Kağıtlara Gömüleceğiniz Oyunlar

Kimi zaman oyunların sunduğu yoğun aksiyondan ve maceradan yorulabiliyor, kendimizi daha sakin işlerle uğraşmak isterken bulabiliyoruz. Bu tür yapımlar da çoğu zaman bağımsız stüdyolar tarafından geliştirilen sakin ve rahatlatıcı çerezlik yapımlar oluyor. Bu listemizde kağıtlara ve dosyalara gömülüp detaylarda ve bürokraside kaybolabileceğiniz yapımlara değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Papers, Please

1. Papers, Please

Listemizin ilk sırasında bir sınır kapısındaki görevli memur olarak oynadığımız Papers, Please var. Sınırın diğer tarafına geçmek isteyen insanların pasaportlarını, kimliklerini ve diğer evraklarını kontrol ettiğimiz ve kimlerin geçip kimlerin kalacağına karar verdiğimiz Papers, Please hem bir o kadar rahatlatıcı, hem bir o kadar da dikkat isteyen bir yapım.

2. Death and Taxes

2. Death and Taxes

Death and Taxes, Azrail rolünü üstlenip kimlerin yaşayıp kimlerin de öleceğine karar verdiğiniz bürokratik bir yapım. Çalıştığımız ofis binasındaki evrak işleriyle uğraştığımız Death and Taxes'ta elimizdeki kağıtları ve belgeleri değerlendirerek kimlerin ölmesi gerektiğine karar vermek için çalışıyor, üstlerimiz tarafından bizlere verilen emirleri uygulamaya çalışıyoruz.

3. Not Tonight

3. Not Tonight

Not Tonight geçtiğimiz yılların en çok konuşulan konularından olan Brexit'e odaklanıyor. İngiltere'de aşırı sağcı bir partinin iktidara gelmesini ve ülkede safkan İngiliz olmayan vatandaşların yaşadığı ayrımcılığa değinen Not Tonight, oynanış tarafında Papers, Please esintileri taşıyan ama kendi kimliğiyle de ön plana çıkabilen oldukça başarılı bir oyun.

4. Orwell: Keeping an Eye On You

4. Orwell: Keeping an Eye On You

Orwell, gelecekte geçen distopik bir simülasyon ve dedektiflik oyunu. Devletin, vatandaşının her türlü hareketini izlediği ve 7/24 gözetim altında tuttuğu bir gelecekte geçen Orwell'de toplanan bu bilgileri elden geçiren ve gözlemleyen bir dedektifi oynuyoruz. George Orwell'i 1984 isimli romanını kendine çıkış noktası alan Orwell, özellikle distopya seven isimlerin bakması gereken bir yapım.

5. Strange Horticulture

5. Strange Horticulture

Strange Horticulture, özellikle doğayı ve bitkileri seviyorsanız göz atmanız gereken bir keşif ve bulmaca oyunu. Oyunda karşımıza çıkan onlarca farklı türdeki bitkiyi tanımlamaya ve anlamaya çalışıyor, kitabımızın başında uzun saatler geçirerek onların ne olduğunu çözmeye çalışıyoruz. Strange Horticulture rahatlatan ve gevşeten yapısıyla oyunlarda sakinlik arayanlar için bire bir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Potion Craft: Alchemist Simulator

6. Potion Craft: Alchemist Simulator

Potion Craft: Alchemist Simulator, son zamanların sevilen bağımsız yapımlarından birisi. Simülasyon ve simya türünde bir yapım olan Potion Craft'ta bir iksir dükkanı işletiyor ve bizlere çeşitli dertlerle gelen müşterilerimize deva olmaya çalışıyoruz. Gelen kişi ister aşk iksiri istiyor olsun, ister şansının yaver gitmesini isterse de daha güzel gözükmeyi, hazırladığınız iksirlerle onlara yardımcı olmak sizin elinizde.

7. Do Not Feed the Monkeys

7. Do Not Feed the Monkeys

Tıpkı Orwell gibi Do Not Feed the Monkeys de insanları gözetlediğimiz ve onlar hakkında bilgi topladığımız bir yapım. Onlar hakkında elde ettiğiniz bilgileri kullanarak dilerseniz onlara yardım edebilir dilerseniz onlara şantaj yapabilir e hatta eğer isterseniz onları öldürebilir veya hapse sokabilirsiniz. Gücü elde ettikten sonra ne yapacağınız size kalmış.

8. Field Hospital: Dr. Taylor's Story

8. Field Hospital: Dr. Taylor's Story

Field Hospital: Dr. Taylor's Story, özellikle Papers, Please sevenlerin çok beğeneceği kısa süren bir bulmaca ve dedektiflik oyunu. Hastanenizde hangi hastaların kalacağına karar verdiğiniz ve bazılarına izin verip bazılarını geri yolladığınız yapımda hikaye aldığınız kararlara göre şekillenip ilerliyor.

9. Beholder 2

9. Beholder 2

Warm Lamp Games tarafından geliştirilen Beholder 2, kendi içinde oldukça karanlık bir hikaye anlatan distopik bir yapım. Devletin gözetimi altında yaşayan bir memurun hayatını izlediğimiz Beholder 2, gerek atmosferi gerekse de hikayesiyle sizi kendine bağlayan ve peşinizden sürükleyen harika bir yapım.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ömer

Papers please lanet olsun rüşvet aldığımın tespiti bu kadar kolay olmamalı evde ailem kira giderleri size ne ipneler yetkili benim 😅😅