Görüş Bildir
Haberler
Bunları Kaçırmayın! İşte Usta Yönetmen Stanley Kubrick'in En Beğendiği Gerilim Filmleri

Bunları Kaçırmayın! İşte Usta Yönetmen Stanley Kubrick'in En Beğendiği Gerilim Filmleri

Adorno
13.12.2021 - 08:30

Otomatik Portakal, 2001: Bir Uzay Destanı ve daha birçok filmle sinemaya adını altın harflerle yazdıran ünlü yönetmen Stanley Kubrick'in seçtiği favori gerilim filmlerini sizin için derledik!

Not: Film açıklamaları için BeyazperdeSinemalar.com ve Öteki Sinema kaynak olarak kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Dog Day Afternoon (1975)

1. Dog Day Afternoon (1975)

Birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili, bankada tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler. Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili, kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görme şansına erişeceklerdir.

2. The Vanishing (Spoorloos - 1988)

2. The Vanishing (Spoorloos - 1988)

Hollandalı bir çift olan Rex Hofman ve Saskia Wagter, Fransa'da yapacakları tatil için yola çıkarlar. Yolculuk esnasında Saskia uykuya dalar ve oldukça tuhaf bir rüyanın etkisinde kalarak uyanır. Arabanın yakıtı bittiğinde, biraz da dinlenmek amacıyla en yakın benzin istasyonunda dururlar. Saskia içecek bir şeyler almak için istasyonun marketine gider, ancak aradan yeterli zaman geçmiş olmasına rağmen geri dönmez. Saskia ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolmuştur. Aradan üç yıl geçer... Rex artık yeni biriyle birliktedir ancak buna rağmen Saskia'nın izini sürmeye devam etmektedir. Bir gün, Saskia'ya neler olduğunu açıklayacağını iddia eden Raymond'dan üst üste mektuplar almaya başlar...

3. The Silence of the Lambs (1991)

3. The Silence of the Lambs (1991)

Akademiyi başarıyla bitirmiş olan Clarice Starling artık genç bir FBI ajanıdır. Clarice, sapık bir katilin peşindedir. Katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır. Bu katil, kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopat bir sapıktır. Clarice, bu sapığa ulaşma amacıyla, bir başka psikopat olan ünlü Doktor Hannibal Lecter ile çalışması gerektiğine inanır. Fakat, Clarice’in Lecter’dan alacağı bilgiler güvenini kazanmasına bağlıdır.

4. Throne of Blood ( Kumonosu-jô - 1957)

4. Throne of Blood ( Kumonosu-jô - 1957)

Yerel bir yöneticinin emrinde çalışan generaller Miki ve Washizu lordlarının düşmanlarını öldürüp başarılı olduklarında eve dönmek için yola çıkarlar. Güzargahlarındaki Cobweb ormanından geçerken doğaüstü güçlere sahip bir ruhla karşılaşan ikili, bu kadının gelecekleri hakkında söylediklerini dinlerler. Ruh Wahsizu'nun ileride önemli bir mevkide olacağını ancak Miki'nin soyundan geleceklerin daha da önemli insanlar olacaklarını söyler. Evlerine dönen adamlar olayların şaşkınlığını üzerinden atamazlar. Kahinin söylediklerini karısına anlatan Washizu karısının kışkırtmalarıyla tehlikeli bir plan yapıp kendisine anlatılan geleceğin daha da fazlasını elde etmeye çalışacaktır.

5. The Treasure of Sierra Madre (1948)

5. The Treasure of Sierra Madre (1948)

Zengin olma hırsıyla son parasını da piyangoya yatırarak tüketen Fred (Humphrey Bogart) Meksika'da dostu Curtin'la buluşur. Birlikte çalıştıkları McClane'den paralarını almakta zorlanırlar. Diğer yandan, beraber vakit geçirdikleri ve oldukça geveze bir araştırmacı olan Howard'a göre etraftaki tüm tepeler altın hazineleriyle doludur. Bu, Dobbs ve Curtin için kaçırılmaz bir fırsattır. Beraber tepeleri aşan üçlü, döndüklerinde dostlukları mı yoksa paraya olan tutkuları mı ağır basacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Blow-Up (1966)

6. Blow-Up (1966)

Bir fotoğrafçı farkında bile olmadan bir kare yakalar ama aslında o karenin ardında bambaşka bir sır saklıdır. Daha önce de çok kereler şiddet içeren ya da acı dolu olayları fotoğraflamıştır ama en ufak bir biçimde etkilenme, heyecan ya da coşku duymadan akıntı içinde yol alan bir hali vardır. Bir gün parktaki bir çiftin fotoğrafını çeker. Eve dönüp karanlık odada fotoğrafı büyütünce hiç fark etmediği bir durum dikkatini çekiverir. Fotoğraf karesi, işlenen bir suçun en çarpıcı kanıtı olmuştur!..

7. Deliverance (1972)

7. Deliverance (1972)

ABD'nin güney eyaletlerinden Georgia ile Güney Carolina'yı birbirinden ayıran Cahulawassee nehri üzerine bir baraj inşa edilmek üzeredir. Kısa bir süre sonra bu nehir ortadan kalkacak yerini de yapay bir baraj gölü alacaktır. Atlanta'lı doğa tutkunu Lewis (Burt Reynolds) ve üç şehirli arkadaşı Ed (Jon Voight), Bobby (Ned Beatty) ve Drew (Ronny Cox) nehrin doğası sonsuza dek bozulmadan önce son bir kez kano ile nehri boydan boya geçmeyi ve bir çeşit macera yaşamayı planlarlar. Bu hafta sonu tatilinin her zaman golf oynadıkları hafta sonlarından farklı olmasını istemektedirler. Nehir boyunca ormanın derinliklerine doğru ilerledikçe doğanın güzelliği ile ters orantılı olarak yöre insanlarının pek de dost canlısı olmayan davranışları ile karşılaşırlar ve yolculukları bir kabusa dönüşür...

8. The Long Goodbye (1973)

8. The Long Goodbye (1973)

Özel dedektiflik yapan Philip Marlowe, 1970'li yıllarda Los Angeles'ta yaşamaktadır. Bir gün arkadaşı Terry Lennox onu ziyarete gelir. Ona Meksika sınırından arabayla geçmeyi teklif eder. Ancak Phillip'in başı dönüşte polis tarafından yakalanmasıyla belaya girer. Terry'nin karısı Sylvia ölmüştür ve polis Terry'den şüphelenmektedir. Ancak Terry de Phillip'ten ayrıldıktan sonra intihar etmiştir ve bir itiraf mektubu yazmıştır. Ancak bu olayın arkasından çok daha karmaşık ve tehlikeli ilişkiler ağı ortaya çıkacaktır.

9. House of Games (1987)

9. House of Games (1987)

Bir psikayatr, ona çeşitli sorunlarını anlatan bir hastasına ilgi duyup onun özel ve de gizemli hayatına karışınca, başına gelmedik bela kalmayacaktır...

10. Pulp Fiction (1994)

10. Pulp Fiction (1994)

Ödül avcısı Butch Coolidge, şeytanla yaptığı bir anlaşmada ödemeyi durdurmaya karar verir. Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirlerine aşık bir çift soyguncudur. Bu arada Vincent Vega ve Jules adlı iki işi iyi bilen gangster, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren birkaç sahtekar genci vurmaya giderler. Vincent patronun genç ve güzel karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken, ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir rastlantı sonucu bir araya getirecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın