Görüş Bildir
Haberler
Uykuya Elveda! Kore Sinemasının İzleyeni Korkudan Titreten 21 Müthiş Filmi

Uykuya Elveda! Kore Sinemasının İzleyeni Korkudan Titreten 21 Müthiş Filmi

Adorno
02.12.2021 - 08:30

Kültürüyle olsun, sinemasıyla olsun son zamanlarda dilimizden düşmeyen Güney Kore, elini attığı çoğu işte olduğu gibi korku filmleri konusunda da oldukça başarılı. Bizde bir film açıp ekrandan gözümü kaçırayım, geceleri uykularım kaçsın diyenler için hem sürükleyici hem de korkutan buz kestiren Güney Kore korku filmlerini sizin için derledik! Buyrun;

Not: Film açıklamaları için Beyazperde, Sinemalar.com ve Öteki Sinema kaynak olarak kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gonjiam: Haunted Asylum (Gon-ji-am - 2018)

1. Gonjiam: Haunted Asylum (Gon-ji-am - 2018)

Bir internet yayıncısı korkuyu tecrübe etmek isteyen bir grup insanı dünya üzerindeki yedi korkunç yer arasında bulunan Gonjiam Psikiyatrik Hastanesi’nde toplar. Bu hastanenin keşfi sırasında her şey online olarak yayınlanacaktır.

2. The Doll Master (Inhyeongsa - 2004)

2. The Doll Master (Inhyeongsa - 2004)

5 genç, bebek müzesine gidip model olurlar. Bebekleri yapan garip bir adamla ve başka insanlarla tanışan gençlerin hepsi köyden gelmişlerdir. Bir süre sonra 5 genç teker teker bilinmeyen bir nedenden dolayı öldürülmeye başlayınca, geriye kalanlar bebeklerin gerçekten yaşadıklarının farkına varacaklar...

3. The Mimic ( Jang-san-beom - 2017)

3. The Mimic ( Jang-san-beom - 2017)

Hee-yeon ve kocası Min-ho, dokuz-on yaşlarındaki kızları Jun-hee ile birlikte Seul’da yaşamaktadır. Aile beş yıl önce acı bir trajedi yaşamıştır. Küçük oğulları Jun-suh kaybolmuş ve bir daha bulunamamıştır. Hee-yeon, muhtemelen Alzheimer ya da ona benzer zihinsel bir hastalıktan muzdarip kayınvalidesini hastaneden çıkarıp hep beraber yaşlı kadının memleketi olan Busan şehrine yakın Jangsan Dağı eteklerindeki köyde bulunan aile evine yerleşmek ister. Kocasını da ikna ettikten sonra aile yeni evlerine taşınır. Ancak Hee-yeon’un niyeti bambaşkadır. Kaybolan oğlunu son gören kişi kayınvalidesidir ama o da hiçbir şey hatırlamamaktadır. Onu doğup büyüdüğü eve götürürse iyileşme emareleri gösterip bir şeyler hatırlayabileceğini ve oğlunu bu sayede bulabileceğini ummaktadır...

4. The Piper (Sonnim - 2015)

4. The Piper (Sonnim - 2015)

Kore Savaşı'nın ardından bir baba (Ryu Seung Ryong) ve oğlu şehrin dışında, dağdaki bir köye ulaşırlar. Orada kalmaya başlarlar. Köyün sakinleri ve ziyaretçiler arasında köy muhtarıyla (Lee Sung Min) alakalı tuhaf ve gizemli olaylar dönmektedir.

5. A tale of Two Sisters (Janghwa, Hongryeon - 2003)

5. A tale of Two Sisters (Janghwa, Hongryeon - 2003)

İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzlık yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de doğaüstü olayların meydana gelmesi, gerilimi arttıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Train To Busan (Busanhaeng - 2016)

6. Train To Busan (Busanhaeng - 2016)

Sok-woo, yoğun iş temposundan dolayı sürekli kızını ihmal etmektedir. Doğum gününde kızının ısrarlarına dayanamayan Sok -woo, onu eski eşinin yanına götürmek için gönülsüzce Seul'den kalkıp Busan'a gidecek olan trene biner. Tren kalkmak üzereyken, Güney Kore'yi etkisi altına alan yıkıcı bir zombi virüsünden etkilenen bir kadın, virüsü trendekilere yaymaya başlar. Virüsün bulaştığı herkes, birer birer zombiye dönüşür. Sebebi belirlenemeyen virüs, tüm ülkeye yayılırken, hızla Busan'a yol alan trende de Sok-woo, kızı ve daha birçok yolcu amansız bir hayatta kalma mücadelesine girişir.

7. #Alive (#Saraitda - 2020)

7. #Alive (#Saraitda - 2020)

- IMDb: 6.3

Film, tanımlanamayan bir enfeksiyonun ele geçirdiği bir şehirdeki yaşam mücadelesini konu almaktadır. Joon-Woo (Yo Ah-In) ve Yoo-Bin (Park Shin-Hye) dahil diğer hayatta kalan insanlar, karantina altına alınmış bu şehirde hayatta kalmaya çalışır.

8. White: Melody of Curse (Hwa-i-teu: Jeo-woo-eui mel-lo-di - 2011)

8. White: Melody of Curse (Hwa-i-teu: Jeo-woo-eui mel-lo-di - 2011)

Büyüme sancısı içerisinde olan bir idol grubunun kişisel çatışmaları sırasında başlarına gelen gizemli ve ürkütücü olayların sebebi nedir?

9. The Wailing (Gokseong - 2016)

9. The Wailing (Gokseong - 2016)

Güney Kore'de sakinleri birbirini çok iyi tanıyan bir dağ kasabasında hayat her zamanki gibi devam ederken kasabaya zekâsı ve kibar tavırlarıyla dikkat çeken ancak tek başına olmaktan hoşlanan bir adam taşınır. Kasabaya gelişinden kısa süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Kasaba sakinleri hastalığın sorumlusu olarak yabancıdan kuşkulansalar da polis yabani mantar yüzünden zehirlendiklerini düşünmektedir. Soruşturmanın başında yer alan polis memuru Jong-goo yabancı hakkında bilgi veren Moo-myung isimli gizemli bir kadınla tanışır. Akabinde Jong-goo'nun kızı da aynı belirtilerle hastalanır. Umutsuzca kızını hastalıktan kurtarması için şaman Il-gwan'a emanet eden Jong- goo'nun gizemli olayı çözmekten başka çaresi kalmamıştır.

10. The Host (Gwoemul - 2006)

10. The Host (Gwoemul - 2006)

Film Han Nehri dolaylarında geçiyor. Bu muhteşem manzara aslında korkunç olaylara gebe ve bunu uzun bir süre kimse farkında olmadan yaşamış durumda. Seul’un iki yakasını bir araya getiren bu nehir, derinlerinde dehşet saçan bir yaratık saklıyor. Amerikan savaş gemileri bir zaman önce bu bölgeye ciddi miktarda kimyasal atık bıraktığı için zamanla bir yaratık peydahlanmış. Umulmadık bir anda kendini gösteren bu yaratık, hükümetin müdahalesi ile yok edilmek istenince daha da dehşet dolu anlar yaşanmaya başlayacaktır. Yaratık insanlara ölümcül bir virüs bulaştırmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Killer Toon (Deo web-toon: Ye-go sal-in - 2013)

11. Killer Toon (Deo web-toon: Ye-go sal-in - 2013)

İşinde son derece tecrübeli olan dedektif, son zamanlarda ardı arkasına işlenen cinayetler sonucunda bu olayları çözmek için popüler korku dergisi web-comic’in yazarından yardım ister. İkili esrarengiz katili bulabilecek midir?

12. Horror Stories (Moo-seo-woon I-ya-gi - 2012)

12. Horror Stories (Moo-seo-woon I-ya-gi - 2012)

Genç bir kadın bir psikopat tarafından kaçırılmıştır. Ölümle burun buruna gelen kadın adamdan kurtulmanın her şeyden önce hayatta kalmanın bir yolunu bulmaya çalışmaktadır, ve bu psikopatla birlikte hayatının oyununu oynamaya başlar. Yaşamanın tek yolu ona korkulu hikayeler anlatmaktır. Bu sayede filmin çerçeve hikayesi ortaya çıkar.

Kadının anlattığı 4 ayrı hikayenin ilkinde küçük bir kız ve erkek kardeşi yer alırken, ikinci hikayede ise 30 bin feet yükseklikteki bir uçakta, bir seri katilin estirdiği terör beyazperdeye taşınıyor. Üçüncü hikayede iki kız kardeşin gizli sırları anlatılırken, son öyküdeyse bir ambulanstaki beş kişi, ölümcül bir virüsten korunmaya çalışıyor...

13. Death Bell (Gosa - 2008)

13. Death Bell (Gosa - 2008)

Gosa, yüksek okula kayıt yaptırabilmek için her Koreli öğrencinin kazanması gereken bir sınavdır. Okulun en başarılı 20 öğrencisi seçilerek özel bir sınıfta toplanır ve sınav için çalıştırılmak istenir. Ders video gösterimi ile başlamışken birdenbire görüntü kaybolur. Yerine ibretlik görüntüler ekrana yansıyacaktır. Bu dehşetli görüntülerde sırası boş duran arkadaşları, hızla su dolan bir akvaryum içinde ekrana gelir. O sırada bir ses, akvaryuma çizilmiş olan sorunun zamanında çözülememesi durumunda arkadaşlarının öleceğini söyler.

14. Thirst (Bakjwi - 2009)

14. Thirst (Bakjwi - 2009)

Sang-Hyun hastanede gönüllü olarak çalışan katolik bir rahiptir. Ölümcül Emmanuel virüsünün tedavisinin bulunması amacıyla yapılan deneylere gönüllü olarak katılmaya karar verir. Deney bir felakete dönüşerek başarısız olur ve deneye katılanlar arasında bir tek Sang-Hyun hayatta kalır. Ancak Sang-Hyun hayatta kalmasını sağlayan şey onu ölümcül bir vampire dönüştürmüştür. İnsanlara yardım etmek için gittiği laboratuvardan vampir olarak çıkan Sang-Hyun, acaba insanlara zarar vermeden hayatta kalmayı başarabilecek midir?

15. The Cat (Go-hyang-i: Jook-eum-eul bo-neun doo gae-eui noon - 2011)

15. The Cat (Go-hyang-i: Jook-eum-eul bo-neun doo gae-eui noon - 2011)

Yirmilerindeki So-Hee (Park Min-Young) bir evcil hayvan mağazasında çalışır ve kedi sahibi olur. Zamanla So hee'yi anlamlandıramadığı bir korku sarar. Kedi güzel görünmektedir ama So hee kedinin önceki sahibinin gizemli bir şekilde öldürüldüğünü keşfedecektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Loner (Woetoli - 2008)

16. Loner  (Woetoli - 2008)

Ha-jeong ve Soo-na liseye giden iki yakın arkadaştır. Ha-jeong fazlasıyla içine kapanık bir kız olduğu için sınıftaki serseri tayfanın alaylarına hedef olmaktadır. Soo-na sınıfta onu koruyan tek kişidir. Sağır ve dilsiz annesi ile beraber yaşayan Ha-jeong, bir gün sınıfın serseri tayfası ile sokakta karşılaşır. Onu iç çamaşırı satan bir dükkandan hırsızlık yapmaya zorlarlar. Yakalanan Ha-jeong dükkan sahibinden sokak ortasında sağlam bir sopa yer. Bu olayın ardından odasına kapanan Ha-jeong okula gitmemeye başlar. Soo-na dahil kimseyle konuşmamaktadır. Öğretmenin baskısı ile serseri tayfanın lideri, Ha-jeong’dan özür dilemek için evine gider. Beraber odadayken Ha-jeong boğazını kesmek suretiyle intihar eder. (Bol kanlı, şoke edici, başarılı bir intihar sahnesi.) Soo-na arkadaşının ölümünden çok etkilenir. Büyükannesi ve dayısıyla beraber yaşamakta olan Soo-na kendini odasına hapseder. Dayısının nişanlısı olan Yun-mi, Hikikomori (kendini toplumdan soyutlayan, tamamen içine kapanan insanlara verilen ad) konusunda ihtisas yapmış olan bir psikiyatristtir. Soo-na’ya yardımcı olmaya çalışırken genç kızı rahatsız eden bambaşka olayların farkına varacaktır...

17. Dead Friend (Ryeong - 2004)

17. Dead Friend (Ryeong - 2004)

Çok yakın arkadaşların birbirleriyle şakalaşması ile oluşan bir ölüm ve bu ölümün arkasındaki sır perdesi. Bu sır belki de ömür boyu onların hep yakınında hatta içinde, ruhlarında olacaktı...

18. Epitaph (Gidam - 2007)

18. Epitaph (Gidam - 2007)

1941'de, Japon işgali altındaki Kore'de modern bir hastane olan Anseng'de doktorlar esrarengiz efsanelere tanık olur ve ölümün ruhun tek kurtarıcısı olduğunu öğrenirler. Kısa bir süre sonra hastane müdiresinin damadı olacak olan Jung-Name, bir hafta boyunca morgda gece vardiyasına kalacaktır. İlk gecesinde, intihar etmiş güzel bir kızın cesedi beklemektedir onu. Kızın olağanüstü güzelliği ve intiharının arkasında yatan hikaye, genç çocuğu allak bullak eder. Geceyi bu güzel cesedin yanında geçirirken kaderi de bu acayiplikler ortasında şekillenecektir.

19. Don't Click (Mi-hwak-in-dong-yeong-sang - 2012)

19. Don't Click (Mi-hwak-in-dong-yeong-sang - 2012)

Jeong-mi, anne babasının ülkeyi terketmesinden sonra ablası See-Hee ile yaşamaya başlamıştır. İnternetten ev yapımı videolar indirip izlemeye meraklıdır. Bir gün, sanal suçlarla ilgili bir soruşturma ekibinde çalışan kız kardeşinin sevgilisi Joon-Hyuk'tan 'Yasak video' adlı bir videoyu indirmesini ister. Ancak bu videoyu izleyen kişilerin başına kısa süre içinde tuhaf ve korkunç olaylar gelmeye başlamaktadır. Videoyu izledikten sonra Jung-mi de anlaşılmaz bir şekilde değişmeye başlar. Ablası See-Hee kardeşinin başına kötü şeyler gelmeden önce onu kurtarmak zorundadır.

20. Living Death veya Possessed (Bulshinjiok - 2009)

20. Living Death veya Possessed (Bulshinjiok - 2009)

Hee-jin , bir kolej öğrencisi ve hala Seul’de çalışmaktadır. Aniden 14 yaşındaki kız kardeşi So-jin’in kaybolduğu haberini alır. Hemen eve gider ve kayıp kız kardeşini orada aramaya başlar. Bu arada annesi de kızının eve dönmesi için umutsuzca dua etmektedir.Tecrübeli bir detektif olan Tae-hwan da olaydan haberdardır ama durumu çok da fazla ciddiye almamaktadır…

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Call (Kol - 2020)

21. The Call (Kol - 2020)

Telefon çaldığında Seo-Yeon, hattın ucunda kendisini neyin beklediğinden haberi yoktur. Bir seri katilden gelen telefon sadece Seo-Yeon'un şu anda bulunduğu evden değil, başka bir zamandan gelmektedir. Bu telefon görüşmesiyle seri katil ile Seo-Yeon’un hayatı birbirine bağlanır. Ancak katil, kendi kaderini değiştirebilmek için Seo-Yeon’un geçmişiyle oynamaya başlayacaktır...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ExampleMan

ya ben izlerken uyuyakalıyorum

Smeraldo

Listeye Şeytanı Gördüm koymamışsınız o yüzden liste olmuş diyemem 🥱 listedekilerin çoğu korku değil gerilim ancak 5 numara enfes bir film. yıllar önce, izle... Devamını Gör