Görüş Bildir
Haberler
Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Bugün Türkiye Gündemindeki En Önemli 10 Olay

Batuhan
23.07.2015 - 18:33

1. Diyarbakır'da Polise Silahlı Saldırı: 1 Şehit

1. Diyarbakır'da Polise Silahlı Saldırı: 1 Şehit
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır Şehitlik semtinde polise uzun namlulu silahlarla çarpraz ateş açıldı. Bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/diyarbakir-da...

2. IŞİD Suriye'den Ateş Açtı: 1 Astsubay Şehit

2. IŞİD Suriye'den Ateş Açtı: 1 Astsubay Şehit

Kilis'te Suriye tarafından açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu. Yaralanan askerlerin ise durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Olayın ardından TSK, Suriye'deki IŞİD mevzilerine ateş açtı. Bir IŞİD militanı öldürüldüğü bildirilirken çatışmanın saat 19.40 sularında sona erdiği ve sınırdaki birliklerin güvenli bölgeye çekildiği duyuruldu.

Kaynak: http://onedio.com/haber/suriye-den-at...

3. Nedir Bu Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi?

3. Nedir Bu Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi?

Suriye sınırında 'yabancı terörist savaşçı' diye tanımlanan IŞİD’e karşı alınacak ilave sınır güvenliği tedbirleri karara bağlandı. Modelin adı, “Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi”. 24 km gözetleme alanı kapasitesine sahip zeplinler ve İHA’lar kullanılacak, 4 ilin sınırında bazı yerlere duvar ve taşınabilir duvar inşa edilip hendek kazılacak.

Kaynak: http://onedio.com/haber/isid-e-karsi-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Arınç: 'Suruç'taki Patlamada Neden HDP'li Yönetici Yoktu?'

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısında ana gündem Suriye ve sınır güvenliğiydi. Saat 15.50'de başlayan toplantı yaklaşık 7 buçuk saat sürdü. Basına açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye sınırında IŞİD militanlarının geçişlerini engellemek için fiziki güvenlik sistemi kurulacağını açıkladı. Suruç’taki patlamayla ilgili polisin suçlanmasına tepki gösteren Arınç 'Ölenlerin içerisinde ne belediye yöneticilerinden ne HDP yöneticilerinden bir kişi var. Bunların o topluluk içine özel olarak sokulmadığı uzakta kaldıkları ayrıca bir istihbarat konusu. Bütün bunların cevabını bulacağız' dedi. Arınç, Suruç saldırısı ile ilgili ulusal yas tartışmalarına ise 'Buna benzer olaylarda her gün tek tek ulusal yas ilan edersek anlamını kaybeder' diyerek cevap verdi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/bakanlar-kuru...

5. Kılıçdaroğlu: 'Erken Seçim İhtimalini Daha Yüksek Görüyorum'

5. Kılıçdaroğlu: 'Erken Seçim İhtimalini Daha Yüksek Görüyorum'

AK Parti ile CHP arasında muhtemel bir koalisyon için ikinci etap müzakerelerin yaşandığı şu günlerde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak’a birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu 'Bir erken seçim ihtimalini mümkün görüyor musunuz?' sorusuna 'Evet. Ben erken seçim ihtimalini daha yüksek görüyorum. Koalisyon için iyi niyetli atılmış adımlar var ama gerçekçi olarak baktığımızda bunun bazı zorlukları var.' cevabını verdi. Kılıçdaroğlu,Davutoğlu’nun hükümeti kuramaması durumunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan görev almak için saraya gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya ise, “Umarım beni saraya çağırmaz” karşılığını verdi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/kilicdaroglu-...

6. Suruç Bombacısının Abisi de Aranıyor

6. Suruç Bombacısının Abisi de Aranıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından canlı bombanın kimliği dün kesinleşmişti. Saldırının faili Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz’ün, kardeşiyle birlikte yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptığı ve eylem hazırlığında olduğu iddia ediliyor. Bu istihbarat üzerine ağabeyin yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/suruc-bombaci...

7. CHP Meclis'i Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

7. CHP Meclis'i Olağanüstü Toplantıya Çağırdı

CHP, Suruç saldırısı ve son günlerde yaşanan diğer olaylarla ilgili Meclis'in önümüzdeki hafta Çarşamba günü acil toplanması için önerge verecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, önergeye 116 vekilin imza attığını açıkladı. HDP’nin Meclis’in acil toplanması konusundaki tutumunun net olduğunu vurgulayan HDP Milletvekili İdris Balüken, “Genel Kurul’un yapılacağı gün tam kadro olarak HDP Grubu Meclis’te olacaktır” açıklamasını yaptı.

Kaynak: http://onedio.com/haber/chp-meclis-i-...

8. Merkez Bankası Faize Dokunmadı

8. Merkez Bankası Faize Dokunmadı

Merkez Bankası, politika faizinde ve faiz koridorunda herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/merkez-bankas...
İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Suruç Katliamı Soruşturmasında 'Kısıtlama' Kararı

9. Suruç Katliamı Soruşturmasında 'Kısıtlama' Kararı

Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği Suruç'ta 32 kişinin öldürüldüğü bombalı saldırı ile ilgili 'kısıtlama' kararı aldı. Buna göre katliamda hayatını kaybedenlerin avukatları dosyadan şüpheli ifade tutanakları ile bilirkişi raporları dışında bilgi belge alamayacak. Kararın gerekçesinde kısıtlama kararı 'soruşturmanın amacının tehlikeye düşmesi' ihtimali olarak gösterildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/suruc-katliam...

10. Başkent'te Özel Güvenlik Toplantısı

10. Başkent'te Özel Güvenlik Toplantısı

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde güvenlik birimlerinin yetkilileriyle özel güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada; Kamu düzeni ve ulusal güvenliğimizin muhafazası için her türlü tedbirin titizlikle uygulanmaya devam edilmesi ve gereken diğer önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır' denildi.

Kaynak: http://onedio.com/haber/cankaya-kosku...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0