Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testine Göre Seni Mantığın mı Yoksa Duyguların mı Yönetiyor?

Bu Psikoloji Testine Göre Seni Mantığın mı Yoksa Duyguların mı Yönetiyor?

Bir karar vermemiz gerektiğinde kimimiz mantığı ile hareket ederken kimimiz duygularının sesini dinler. Bu psikoloji testine göre seni mantığın mı yoksa duyguların mı yönetiyor? 

Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Şu an olmak istediğin bir yer seç.

4. Diyelim ki sevgilin, eski sevgilisiyle arkadaş kalmış. Sen bu duruma ne dersin?

5. Önünde iki seçenek var seç birini.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Uzun zamandır küs olduğun biri seninle barışmak isterse ne cevap verirsin?

6. Uzun zamandır küs olduğun biri seninle barışmak isterse ne cevap verirsin?

7. Senin hayatında söz hakkı kime ait?

8. Senin için mutluluk bu görsellerin hangisinde?

9. Peki sen tartışmalarda nasıl birisin?

10. Son olarak kendinden ne kadar memnunsun? (1=en az, 5=en çok)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Seni duyguların yönetiyor.

Seni duyguların yönetiyor. Hayatında aldığın bütün kararları duygularınla alıyorsun. O an içinden nasıl geldiyse ve ne hissettiysen ona göre şekilleniyor her şeyin. Yaptığın şeylerde pek mantık aramaz ve aslında mantığına uyan şeyleri de pek yapmazsın. Çünkü hisler senin için çok önemli. Yeni bir işe başlarken, yeni biriyle tanıştığında o an ona karşı ne hissettiğine önem veriyorsun. Hata yapsan da kendi bildiğini okuyorsun. Kararlarının sonuçlarının kötü olması veya seni olumsuz etkilemesi senin için pek bir şey fark ettirmez. Çünkü o kararı aldığında ve uyguladığındaki heyecanın sonuçlarına katlanmaya değer şeyler. Çok fazla duygularınla hareket etmenin senin için artısı olduğu kadar eksisi de oluyor. Her ne kadar kendini iyi hissettirse de hayatında çok fazla yıkım bırakıyor. Bu yıkımlardan biri de birine çok fazla bağlanmak. Tanıştığın kişileri anında hayatına dahil edebiliyor ve onlarla uzun vadeli planlar yapabiliyorsun. Onların ansızın hayatından çıkması ise senin bir boşluğa düşmene neden oluyor. En başında hissettiğin o eşsiz duygular yerini acıya bırakıyor. Her ne olursa olsun duygularınla hareket edeceğini bilsek de yine de uyarmak isteriz. Bazen mantığını da devreye sokarsan hayatını alt üst eden olaylar yaşamamış olursun.

Seni mantığın yönetiyor.

Seni mantığın yönetiyor. Şimdiye kadar yaşadıklarına baktığımızda aldığın kararlar seni riske atmayacak kararlar. Kendini körü körüne bir şeyin içine atmazsın. Her zaman arkasını önünü düşündüğün ve hayatını çok fazla engellemeyecek kararlar alırsın. Senin için başarı ve kariyer gibi kavramlar çok önemli. Hayatında hataya çok az yer veriyorsun. Bu durum aslında kendini çok fazla sıkmana neden oluyor. Çözüm odaklı biri olduğun için kolay bir şekilde problemleri aşabiliyorsun. Sadece kendi problemlerini değil hayatında olan herkesin, bir sorunu olduğunda ona yardımcı oluyorsun. Çevrendeki herkesin senden akıl alması boşuna değil yani. Gözlem yeteneğinin yüksek olması senin bir işe girerken sonunda neler olabileceğini görmeni sağlıyor. Kendini çok fazla doğru kararlar almaya zorlaman senin ruhsal halini olumsuz etkileyen davranışlardan biri. Kendini baskı altında hissediyor ve sanki yanlış yaparsan şu ana kadar yaptığın her şeyin boşa gideceğini düşünüyorsun. Yaşadığımız her şeyin bizim için olduğunu düşünürsek hata yapmaktan korkmaman gerekiyor. Belki de bazen bilerek hata yapmalısın. Sürekli kendini en iyisi olmaya adapte etmen hem kendinin hem de etrafındaki insanların beklentisini yükseltir. Girdiğin bu sorumluluk seni yıpratıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
26
23
14
9
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kabus

Seni mantığın yönetiyor. duygu+mantık ikisi bir arada bende aslında mantık biraz daha agir tabi

Berna

Mantık