Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikoloji Testine Göre Duygusal Tiplerden Hangisisin?

Bu Psikoloji Testine Göre Duygusal Tiplerden Hangisisin?

Hepimizin duygularını yansıtma şekli başkadır. Bu durum da psikolojide duygularımızı açıklayan birden fazla olgunun var olmasına neden oluyor. Bu psikoloji testine göre duygusal tiplerden hangisi olduğunu söylüyoruz.

Hadi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eee artık ne yapacağını biliyorsun.

2. Şimdi yaşını öğrenelim.

3. Söyle bakalım, gördüğün rüyalar genellikle çıkar mı?

3. Söyle bakalım, gördüğün rüyalar genellikle çıkar mı?

4. Peki önemli bir karar alırken kaç kişiye danışırsın?

4. Peki önemli bir karar alırken kaç kişiye danışırsın?

5. Birini gerçekten tanıman için ne kadar süre yeter?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki seç bakalım birini.

7. İlişkilerinde nasıl bir karakter olduğunu da öğrenelim.

8. Bir hata yaptığında kendini nasıl affettirirsin?

8. Bir hata yaptığında kendini nasıl affettirirsin?

9. Peki seni ne heyecanlandırır?

10. Son olarak kendine uygun bir replik seç.

10. Son olarak kendine uygun bir replik seç.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin.

Sen kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin. Bu özelliğin ile zor biri olsan da sana değer verenleri böyle ayırt edebiliyorsun. Genellikle duygularını daha sakin yaşıyorsun. Çok büyük olaylar olmuş olsa da senin tepkilerin her zaman normal seviyede. Bağırmak veya sesini yükseltmek gibi özellikler taşımıyorsun. Anladığımız kadarıyla senin kavgaların bile seviyeli. Hassas bir yapıya sahip olman nedeniyle, olaylar karşısında yine en çok başkalarını düşünüyorsun. Kendini yok sayarak onların duygu ve düşünceleri daha önemli oluyor senin için. Seni kırmış olsalar da bunu belli etmekten kaçınıyor ve hiçbir şey yokmuş gibi hayatına devam ediyorsun. Tabii bu da bir yere kadar böyle devam ediyor. Bir yerden sonra devam eden kırıcı hareketler karşısında, artık seni kıranları hayatından bir kalemde çıkarıyorsun. Onlara fark ettirmeden fazla şans tanıyorsun. Onlara verdiğin şansı değerlendirmek de yine onların elinde. Genellikle duygularını kendi içinde yaşasan da seni gerçekten tanıyanlar bir surat ifadenden ne olduğunu anlayabilirler. Kendi hayatında en çok seni yıpratıp, üzmelerine izin vermemelisin. Her ne kadar naif karakterde bir insan olsan da bazen bazılarına karşı tırnaklarını göstermekten çekinme.

Değişken ruh haline sahip duygusal tipsin.

Sen değişken ruh haline sahipsin. Yani bir gün evet dediğini diğer gün hayır diyebilirsin. Bu durum senin kararsızlığını ortaya çıkarıyor. Bir şeyi çok isterken bir yandan da başka bir şeyi daha çok isteyebiliyorsun. Çok içten ve kolay iletişim kurabilen birisin. Genellikle konuşurken fazla düşünmez ve o an içinden ne geliyorsa onu söylersin. Çünkü insanların fazla düşünerek konuşması sana samimi gelmiyor. Bazen düşünmeden konuşmak seni zor durumlara soksa da pratikliğin ile hemen durumu kurtarabiliyorsun. Duygularını belli etmekten kaçmayan birisin. O an ne hissetiysen hemen söyler veya gösterirsin. Etrafında en sevilen özelliğin bu. Bazı günler aşırı depresif hissedip bazı günler kendini aşırı enerjik hissedebiliyorsun. Bu durum senin her şeyden çabuk sıkılmanı ortaya koyuyor. Sürekli aynı şeyleri yapmak, bir diğer gününde bugünle aynı olduğunu bilmek seni bunaltan düşüncelerden. Bu düşüncelerden kaçmak için de her zaman en yakınlarına sığınıyorsun. Kendini fazla düşünmeye itersen depresif ruh halinden kurtulamayacağını bildiğin için genellikle düşünmemeye çalışıyorsun. Her ne kadar açık sözlü olsan da değişken ruh halin seni anlamayı zorlaştırıyor. Dram bir filmde ağlarken, bir anda gülmeye başlamak tam senlik bir hareket doğrusu.

Sezgileriyle hareket eden duygusal tipsin.

Sen sezgilerine çok güvenen birisin. Hayatta yaşadığın hiçbir şeyin tesadüf olmadığını ve bir mesaj taşıdığına inanıyorsun. Bu nedenle gördüğün, hissettiğin her şey senin yolunu bulmanda en büyük yardımcın oluyor. Duygularını en uçlarda yaşayan birisin. Sevincini, üzüntünü hiç kimseden çekinmeden göstere göstere yaşarsın. Her şeyini belli etsen de herkesle paylaşmayı tercih etmiyorsun. İlerlediğin yolda iyi hissediyorsan devam ediyorsun. İnsanlarla iletişim kurarken de enerjiye çok dikkat eden birisin. Bakışından, söylediğinden veya hissettirdiği bir şeyden rahatsız olursan o kişiyi tamamen hayatından çıkartıyorsun. Duygularını belli ederken insanların mimiklerini kontrol eden birisin. Böylelikle insanları tanıman daha kolay olabiliyor. İnsanlarla kolay iletişim kuramıyor ve onlara açılmakta zorlanıyorsun. Çünkü kendini koruman gerektiğini biliyorsun. Duygularını yansıtırken ne kadar içten olsan da bu aşamaya gelene kadar uzun bir yol kat etmen gerekiyor. Sezgilerin sayesinde risk almaktan korkmayan bir yapın var.

Düşünerek hareket eden duygusal tipsin.

Sen düşünerek hareket eden duygusal tipsin. Risk almaktan veya ani hareketlerde bulunmaktan kaçınıyorsun. Duygusallığında da bu durum böyle. Duygularını belli etmeden önce uzun uzun düşünür ve bazen anlamsız bir tepkisizliğe girersin. Yaşanılanlar her ne kadar canını sıksa da soğukkanlılığını koruyup, önce ne yapman gerektiğini düşünürsün. Plansız ve programsız biri değilsin. Bu nedenle senin zor durumda kaldığını görmek de pek mümkün değil. Düşünerek hareket etsen de seni çıldırtacak duruma getiren bazı olaylar olabilir. Böyle anlarda kendini kontrol etmeye çalışsan da edemediğin zamanlarda senin öfkenden korkmak gerekir. Bazen duygularını istemsizce sesini yükselterek belli ediyorsun. Çünkü bu senin aslında canının ne kadar yandığını gösteriyor. Herkese güvenilmeyeceğini ve herkesle dost olunmayacağını en iyi sen biliyorsun. Bu yüzden dertlerini paylaşmak yerine başkalarının dertlerini dinlemeyi tercih ediyorsun. Duygularını yüzeysel bir şekilde ifade edemiyorsun. Seni çözmek ve anlamak uzun uğraşlar gerektiriyor. Buna vakti olan kişiler de zaten senin hayatında önemli bir yere sahip oluyorlar.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
34
18
14
8
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin. Kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin.

Gizem Yenikler

Kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin. Sen kırılgan yapıya sahip duygusal tipsin. Bu özelliğin ile zor biri olsan da sana değer verenleri böyle ayırt edebili... Devamını Gör

jamiryuu

Ah angeline... senin için kurşun yer kurşun atarım