Görüş Bildir
Haberler
Bu Kadarına da Pes! Garsonluk İlanı İçin KPSS Şartı Aramışlar: Tüm Zamanların En Absürt İş İlanları

Bu Kadarına da Pes! Garsonluk İlanı İçin KPSS Şartı Aramışlar: Tüm Zamanların En Absürt İş İlanları

06.08.2022 - 12:30

Günümüzde iş ararken karşılaşılan iş ilanları, yurdum insanının esprisini ortaya koyuyor. Birçok ilan ciddi olsa da bazı firmalar, yaratıcı ilanlara imza atıyor. Bazı iş yerleri ise dükkânların camına veya ilan panosuna düşündüren ve güldüren absürt ilanlar ekleyerek kişilerin ilgisini çekiyor. Sizler için en absürt ilanları derledik. İşte, yayınlanan en garip iş ilanları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Modellik ajansı mı yoksa butik mi?

1. Modellik ajansı mı yoksa butik mi?

54 kilo ağırlığında, 174 cm boyunda, Rusça ve Fransızca bilen, az yemek yiyen ve müşteriye zorla tayt satan birinin hangi sektörde çalışacağını düşünürsünüz? Dahası da var: Erkek arkadaşı olmayan, süslü olmayan, saatlerce ayakta durabilen, patronun karısının her dediğini yapacak ve çarşıda dükkânı en erken açacak bir eleman. Ayrıca iş ilanına eklenen bir not bulunuyor. Patronun karısının her dediğini yapacak olmayanların ilana başvurmaması talep ediliyor. Bu ilana başvuran adayı ve çalışanın alacağı ücreti, insan merak ediyor doğrusu.

2. Karından dayak ye, terapi uzmanı ol.

2. Karından dayak ye, terapi uzmanı ol.

Eğer karınızdan dayak yiyorsanız ve işsiz olduğunuzu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Dayak yiyen bir mağdur olarak sizin gibi mağdur kişilere terapi yapabilirsiniz. Danışanlarınızın sayısının artması için ilk terapilerinizi ücretsiz yapmayı da unutmayın. 20 yıl dayak yiyorsanız profesör, 10 yıl dayak yiyorsanız uzman olarak size başvuranlara terapi yapabilirsiniz.

3. KPSS şartı yok!

3. KPSS şartı yok!

Üniversiteyi bitirdiyseniz erkek kuaföründe çırak olarak işe başlayabilirsiniz. Bu ilanın tek güzel tarafı, KPSS zorunluğu olmaması. KPSS'ye giremediyseniz ya da sınava girdiniz ama KPSS'yi kazanamadıysanız üzülmeyin(!). Bu kuaföre çırak olarak başvurabilirsiniz...

4. İşle ilgisi olmasa da İngilizce bilme zorunluluğu.

4. İşle ilgisi olmasa da İngilizce bilme zorunluluğu.

Neredeyse herkes, İngilizcenin yabancı dil olmadığını dünya dili olduğunu bilir. Kurumlar, İngilizce bilen eleman aradığına göre onların bir bildiği olmalı. Belki de o kurumlar, İngiltere'de ya da ABD'de yurt dışı şubesi açar. Oysaki bu ilanın kıstasları yurt dışı odaklı değil. İngilizceyi ana dil gibi konuşuyorsanız yapılacak bir işle alâkası olmasa da bu ilana başvurabilirsiniz.

5. Yakışıklı erkekler sizi bu tarafa alalım.

5. Yakışıklı erkekler sizi bu tarafa alalım.

Sıradaki ilan erkekler için. Yakışıklılık ve güzellik göreceli olsa da artist gibi yakışıklı biriyseniz, marifetiniz varsa, ağzınız var diliniz yoksa ve leb demeden leblebiyi anlayan kişilerin bu ilana acilen başvurması istenmiş. İlanda geç kalıp aç kalma uyarısı bile yapılmış. Kuaför salonunda örnek bir kişi olarak gösterilebilecek çırak ilanı, kıstasları bakımından en çok konuşulan ilanlardan biri olmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Atanamayan memurlar için KPSS şartı olan garsonluk ilanı.

6. Atanamayan memurlar için KPSS şartı olan garsonluk ilanı.

Devlet memuru olmak için üniversiteyi bitirdiniz ve KPSS'den de 50'nin üzerinde puan aldınız. En az 1 tane de orta derece ile yabancı dil biliyorsunuz. Üstelik de bekârsınız. Öyleyse sıradaki ilan, tam size göre! İlanda üniversite mezunu şeklinde bir ibare yer almasa da üniversite mezunu olduğunuzda garson olmak için şansınız yükseliyor sanıyoruz. Lokantada garson olarak görev yapmak da bir nevi devlette görev yapmak olduğu için KPSS şartı aranıyor diyebilir miyiz?

7. Sevgilinizle mesajlaşmayıp aklınızı başınıza alacaksınız.

7. Sevgilinizle mesajlaşmayıp aklınızı başınıza alacaksınız.

Börek ustası olmak için elinizin marifetli olmasına artık gerek yok(!). Bu işe girerseniz yaşadınız. Çünkü hem para kazanacaksınız hem cep telefonu kullanmadığınız için cep telefonunun zararlarından etkilenmeyeceksiniz. Hele bir de aklı başında biriyseniz değmeyin keyfinize.

8. Yeni nesil iş fırsatı: Eylem yapmak

8. Yeni nesil iş fırsatı: Eylem yapmak

Önümüzdeki dönemde doktorluk ve öğretmenlik gibi mesleklerin sıradanlaşıp yeni nesil iş fırsatlarının olacağı biliniyor. Toplumsal yaşam bu denli değişirken galiba yeni nesil iş fırsatları arasına eylemcilik de ekleniyor. Hem fazla şarta da gerek yok bağırabiliyorsanız eylemci olarak işiniz hazır oluyor. Çağa ayak uydurmak, işte buna denir...

BONUS: Yüzüklerin Efendisi kıllı oyuncu arıyor

BONUS: Yüzüklerin Efendisi kıllı oyuncu arıyor

Absürt ve garip iş ilanları sadece ülkemizde verilmiyor. Dünyada da benzer ilanlara rastlamanız mümkün. 281 milyonluk bütçesi olan Yüzüklerin Efendisi filmi, Ork rolü için kırışık ve kıllı oyuncu ilanı vermişti. Verilen ilanda karakteristik yüzü olan ve aşırı kılları bulunan kişilere çağrı yapılıyordu. Hatta deri çanta gibi görünenlerin role uygun olduğu da ilanda belirtiliyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
11
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pazartesi

#7 haklı mq. 3 dk bir eline telefon alıyor millet işteyken. İş yeri mi santral mi belli değil. Haliyle işler de aksıyor.

Ahmet Güler

büyük kısmı troll

Osman Elmallı

BU KAPİTALİST SÖMÜRÜCÜ NEOLİBERAL SİSTEM ÖLMELİ

M.I.K.

Heb amariganın oyunları bunnar