Görüş Bildir
Haberler
Koltuk Altı Koklayarak Hayatlarını Kazanıyorlar! Dünyadaki En İlginç İşleri Mercek Altına Alıyoruz

Koltuk Altı Koklayarak Hayatlarını Kazanıyorlar! Dünyadaki En İlginç İşleri Mercek Altına Alıyoruz

24.07.2022 - 08:48

Dünyada birçok kalıplaşmış meslek varken bazı ilginç mesleklerin ismini neredeyse hiç duymuyoruz. Belki de bu durum, bu meslekleri bir iş olarak görmekte zorlandığımızdan olabilir. Aklınıza gelmeyecek 'Yok artık bu da meslek mi?' diyebileceğiniz ilginç meslekler bulunuyor. Bu ilginç meslekleri duyduğunuzda 'Keşke benim de böyle bir işim olsa...' diyebileceğinizi düşünüyoruz. İşte, karşınızda dünyanın en ilginç 8 mesleği...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Deodorantlar, koku koklayıcıları sayesinde piyasaya sürülüyormuş.

Deodorantlar, koku koklayıcıları sayesinde piyasaya sürülüyormuş.

Yazın hepimizin korkulu rüyası olan tek şey, kilolar olmayabilir. Yazın en büyük problemleri arasında terlemek de yer alıyor. Bütün gün güneşle iç içe olmak ne yazık ki kötü kokulara neden oluyor. Bu kötü kokulardan korunmak için genelde herkes deodorant kullanıyor. Peki, bu deodorantların işe yarayıp yaramadığı nasıl anlaşılıyor? Koku koklayıcılarının görevi, kötü kokuları engelleyen deodorantların ve ter önleyicilerinin etkisini test etmek. Buna göre ürünler, piyasaya sürülüyor. Yani yaz aylarında güzel kokmanın sebebi, bir buruna bakıyor diyebiliriz.

Golf topu toplayıcıları, buldukları hep top başına ödeme alıyormuş.

Golf topu toplayıcıları, buldukları hep top başına ödeme alıyormuş.

Zengin sporu olarak da bilinen golf sporu, doğada özel olarak yapılmış bir sahada golf sopaları ve küçük sert bir topla oynanıyor. Topa vurduktan sonra deliği tutturamayıp topu başka bir alana veya gölete atmanız çok normal. İlginç olan ise kaybolan topları toplamanın bir meslek olması. Kolay gibi gözüken bu meslek aslında pek de öyle değil. Çamurlu göletler, kör dalış yapılan göller ve daha zorlu bir sürü alanda bu kişiler golf topu bulmaya çalışıyor. Her top başına 8 ile 12 sent para aldıkları biliniyor. Zengin sporunun bile mesleği değişik oluyor diyebiliriz.

Civciv cinsiyeti belirlemek.

Civciv cinsiyeti belirlemek.

Civcivlerin cinsiyetleri sanıyoruz ki hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bir meslek düşünün civcivlerin cinsiyetini belirleyerek yılda 200 bin TL para kazanıyor. Daha çok Uzak Doğu’da yaygın olan bu mesleği, Türkiye’de tavukçuluk sektöründe çalışanlar dışında pek bilen olmuyor. Oldukça iyi maaş alan bu kişilerin mesleği, dünyadaki en ilginç mesleklerden biri olmaya hak kazanıyor.

Kurabiyelere fal yazmak.

Kurabiyelere fal yazmak.

Un, şeker, vanilya ve susam yağının muhteşem uyumundan oluşan kurabiyeler; çay veya kahvenin yanında harika gider. Kurabiye demişken fal kurabiyelerini biliyor musunuz? İçerisinden bir kâğıt parçası çıkan ve o kâğıttaki yazıları yazanlar bu işten maaş alıyor. Şans kurabiyesi yazarlarının yazıları genellikle komik, düşündürücü, manidar ve iç açıcı oluyor. Aynı zamanda bu kişilerin, yazdıkları kâğıtları kurabiyeye sığdırması da gerekiyor.

Tatil köyündeki su kaydıraklarını ilk deneyenler.

Tatil köyündeki su kaydıraklarını ilk deneyenler.

Yaz tatillerinin vazgeçilmez bir parçası olan aqua parklar, 7’den 70’e herkesin gözbebeği olur. Peki, siz buradaki kaydırakların ilk test sürüşünü yapmak ister miydiniz? Buna cevabınız 'Evet.' ise siz de hemen tatil köyü su kaydırağı deneyiciliğine başvurabilirsiniz. Bu mesleğin asıl amacı; yükseklik, hız, hız kalitesi, iniş ve aynı zamanda güvenliğin test edilmesi. Kulağa tuhaf gelse bile bu denemeler olmasa birçok kötü sonuçla karşılaşılabilir. Hem tatil yapıp hem para kazanmak istiyorsanız bu ilginç meslek tam size göre!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu düğünde asla yalnız kalmayacaksınız.

Bu düğünde asla yalnız kalmayacaksınız.

Hayatınızın en güzel günlerinden biri olan düğünlerde istemsizce küçük veya büyük birçok sorunla karşılaşılır. Bu özel günde herkes, yanında ailesi veya dostlarından birilerinin ona yardımcı olmasını istese de bazen işler ters tepebilir. Geline yardımcı olacak kişiler, onun yanında olamadığında bu işler için bir ekip bulunuyor: profesyonel nedimeler! Gelinin bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenen nedimeler, düğünün sorunsuz şekilde ilerlemesini sağlıyor ve gelini motive ediyor. Bu kişiler gelinin gerçekten dostuymuş gibi hareket ediyor ve birlikte yaşamadığınız olayları bile yaşamışsınız gibi anlatarak insanlara gerçeklik duygusu veriyor. Oldukça ilginç bir meslek, değil mi?

Yatarak para kazanmak.

Yatarak para kazanmak.

Başlığı okur okumaz hemen 'Keşke ben de böyle para kazansam.' dediğinizi duyar gibiyiz. Tembel insanların kolaylıkla yapabileceği ve aynı zamanda para kazanabileceği mükemmel bir iş olan mobilya deneyiciliği, firmaların yeni çıkaracakları ürünler için önem taşıyor. Mobilyaların rahatlık seviyelerini ölçmek için bu kişiler; bu eşyaların üzerinde kıvranıyor, sallanıyor, arkaya veya öne yaslanıyor ve mobilyanın bütün rahatlık seviyelerini değerlendiriyor. Bu sayede firma, üründeki eksik parçaları düzeltirken tembel insanlar da rahatlarını hiç bozmadan para kazanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın