Görüş Bildir
Haberler
Bu Hafta Sonu Uykunuz Haram Olsun İstiyorsanız Mutlaka İzlemeniz Gereken 27 Korku Filmi

Bu Hafta Sonu Uykunuz Haram Olsun İstiyorsanız Mutlaka İzlemeniz Gereken 27 Korku Filmi

Çağla
11.10.2019 - 20:32

Açıklamalar beyazperde.com ve sinemalar.com'dan alınmıştır. Sıralama IMDb puanlarına göre yapılmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

27. Darkness Falls (2003)

27. Darkness Falls (2003)

IMDb: 5,0

Gizemli bir canavar Kyle'ın peşini bırakmamaktadır. Çocukluğunda ansızın uyandığında karabasan gibi üstüne çöken bu gulyabani Tooth Fairy adıyla bilinen efsanevi bir yaratıktır. Bu olay sonrasında herkes Kyle'nin kafadan çatlak olduğunu düşünmüştür. Ancak seneler geçer ve Kyle yetişkin olduğunda bu sorun ortadan kalkar gibi gözükür...

26. Terrifier (2016)

26. Terrifier (2016)

IMDb: 5,6

Manyak bir palyaço Cadılar Bayramı gecesinde üç genç kadını ve yoluna çıkan herkesi korkutur.

25. Would You Rather (2012)

25. Would You Rather (2012)

IMDb: 5,7

Iris babasının ani ölümünün ardından büyük bir buhrana sürüklenir. Ancak acilen toparlanmalı ve kendisinden bir yaş küçük ve hasta kardeşiyle ilgilenmelidir. Kendini son derece umutsuz bir durumda bulan genç kadın, bir gün Lambrick adında son derece varlıklı biriyle tanışır. Adam Iris'i bir akşam evine davet eder. Genç kadın içeriye girdiğinde hiç beklemediği bir manzarayla karşılaşır. Yalnız olacaklarını düşünürken bir salon dolusu insan onu beklemektedir. Gece gittikçe sıradışı bir hal alır...

24. Begotten (1990)

24. Begotten (1990)

IMDb: 5,8

Begotten, Dünya’nın kuruluşunu anlatan sembolik bir film. Film, tanrının kendini karnını deşerek öldürmesiyle başlıyor. Tanrı’nın ölümüyle birlikte, onun küllerinden toprak ana doğuyor, kendini hamile bırakarak 'Dünya'yı doğuruyor.

23. The Fourth Kind (2009)

23. The Fourth Kind (2009)

IMDb: 5,9

Alaska’da çözülemeyen bir gizemin anlatıldığı gerçek bir hikayeye dayalı gerilim, 40 yıldan beri olağanüstü sayıda kişinin açıklanamayan sebeplerle ortadan kayboluşlarını anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

22. The Grudge (2004)

22. The Grudge (2004)

IMDb: 5,9

Karen Davis, Amerika’dan Tokyo’ya gelen bir öğrencidir. Katıldığı eğitim gereği, sosyal hizmetlerde görev yapması gerekir. O da hastalara bakmayı tercih eder. Yatağa mahkum bir kadına bakmakla görevlendirilir. Ancak kaldığı evde tuhaf şeyler olmaktadır. Özellikle üst kattan yabancı sesler gelir. İntikam peşinde olan ve kurbanlarına sıklıkla egemen olan doğa üstü bir ruhla karşı karşıyadır. Bir seri dehşet verici ve gizemli ölümler vuku bulmaya başlar. Sebep olan ruh, lanetini bu kurbanlara geçirmiştir. Karen ise sıradaki kurban konumuna düşmeden bir an önce bu büyüyü bozacak çareyi bulmak zorundadır.

21. The Boy (2016)

21. The Boy (2016)

IMDb: 6,0

Greta, yaşlı İngiliz bir çiftin evine dadı olarak işe başlar. Genç kadın dadılık yapacağı çocuğun neredeyse gerçek boyutlarda bir oyuncak bebek olduğunu anladığında ufak çaplı bir şok yaşar. Ancak yaşlı çift 20 sene önce kendi oğullarını kaybetmiş ve onun ölümüyle baş edebilmek için böyle bir yola başvurmuşlardır. Böylelikle Greta, haftasonu çift uzaktayken oyuncak bebekle evde kalmaya ikna olur. Gitmeden önce Greta'nın uyması gereken kuralların yazılı olduğu bir liste bırakırlar. Ancak Greta'nın en büyük kabusu gerçekleşir ve oyuncak bebeğin canlı olduğuna inanmaya başlar.

20. The Last House on the Left (1972)

20. The Last House on the Left (1972)

IMDb: 6,0

Bazı yolculuklar gitmeyi planladığımızın ötesinde ya da berisinde bambaşka bir yolculuğun adıdır aslında. Bazen mutluluk bazen de trajesi saklıdır ardında. On yedisindeki Mari ile arkadaşı Phyllis hayranı oldukları bir grubun konserine gitmek üzere yola çıkarlar.

Bir grup katil tarafından yolları kesilen kızlar, bütün bir gece işkence, tecavüz ve her türlü şiddete maruz kalarak öldürülürler. Kızları öldürdükten sonra kaçarken bir eve sığınan katiller, kendileri için de sonun başlangıcına geldiklerinden habersizdirler.

Sığındıkları evin sahipleri, Mari’nin anne ve babasıdır. Kızlarının başına gelen felaketten habersiz olan anne ve baba, evlerine sığınan gençlerin işledikleri korkunç cinayetin farkına vardıkları anda, dehşet saçan bir intikam tutkusuna bağlanacaklardır.

19. House of 1,000 Corpses (2003)

19. House of 1,000 Corpses (2003)

IMDb: 6,1

İki çift, Amerika’nın en karanlık bölgelerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Amaçları, Dr. Satan adıyla tanınan bir yerel efsanenin izini sürmektir. Araştırırken kaybolurlar ve ilginç bir aileye denk gelirler. Ailenin ilgi alanları; cinayet, yamyamlık ve şeytani ayinler başta olmak üzere, çiftlerimiz için pek çok sürpriz hazırlamaktadır.

18. The McPherson Tape (UFO Abduction) (1989)

18. The McPherson Tape (UFO Abduction) (1989)

IMDb: 6,2

1983'teki tipik bir sonbahar akşamında genç bir adam, yeğeninin 5. doğum günü partisini videoya çekiyordu. Gece, tuhaf olaylar gerçekleştikçe, tüm yaşananları kayda almaya devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

17. Paranormal Activity (2007)

17. Paranormal Activity (2007)

IMDb: 6,3

Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerinden. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayalet ve bilinmeyen korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirdi dünya ölçeğinde. Micah ve kız arkadaşı Katie San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünüyordur. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık bu yeni evde de takiptedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. Başlarda ayak sesleri gibi basit seslerin duyulmasıyla başlayan bu olaylar silsilesi, zamanla şiddetini artırarak genç çifti korku dolu anlara sürükleyecektir.

16. Hell House LLC (2015)

16. Hell House LLC (2015)

IMDb: 6,4

Bir belgesel ekibi, Cadılar Bayramı perili ev turunun açılış gecesinde yaşanan ve açıklanamayan bir arızanın 15 seyirci ve personelin ölümüne neden oluşundan beş yıl sonra, gerçekte ne olduğunu bulmak için trajedi sahnesine geri dönüyor.

15. Blair Witch Project (1999)

15. Blair Witch Project (1999)

IMDb: 6,5

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır.

14. Silent Hill (2006)

14. Silent Hill (2006)

IMDb: 6,5

Rose Da Silva’nın gencecik kızı olan Sharon’ın süreklilik gösteren uyur gezerlikleri ve yaşadığı ruhsal sıkıntılara bir türlü çare bulunamamaktadır. En sonunda annesi onu, sadece rüyalarında gördüğünü söylediği Silent Hill’e götürme kararı alır. Devasının orada olduğuna inanmaktadır. Sharon’ın babası bunu istemese de Rose, kızı ile birlikte yola çıkar. Ancak oraya gitmek pek de kolay bir iş değildir. Bölgeye yaklaştıkça tuhaf olaylarla karşı karşıya kalacaklardır. Bir noktada kızını kaybeder ve onun peşine düştüğünde ne tür tehlikeler ve gizemlerle kuşatılmış olduğunun farkında bile değildir.

13. Oculus (2014)

13. Oculus (2014)

IMDb: 6,5

Çocukluğunda büyük bir travma yaşayan Katlie, yıllarca erkek kardeşi Tim'in ailesini öldürdüğü iddiasıyla karşı karşıya kalmıştır. Aralarının düzelmesi için çabalasalar da sanki yine de bir şeyler yolunda gitmemektedir. Kime ait olduğu bilinmeyen, antika bir ayna Kaylie'nin şüphelerinin merkezine oturur. Etrafındakileri etkisi altına alabilen bu aynanın ilk sahibi adeta sırra kadem basmıştır. Aynanın kendisine bakan kişiyi ele geçirebilme özelliğine sahip olması Kaylie'nin araştırmasını derinleştirir. Çevresindeki herkes ailelerini Tim'in öldürdüğünden emin gibidir. Fakat Kaylie'ye göre ailesini katleden, erkek kardeşi Tim değil, doğaüstü bir varlıktır. . Kaylie hem cinayetin sebebiyle yüzleşmek hem de erkek kardeşinin adını temize çıkarabilmek için kendisini tehlikenin göbeğine atar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Candyman (1992)

12. Candyman (1992)

IMDb: 6,6

Helen Lyle, Chicago Üniversitesi'nde yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan bir öğrencidir. Son zamanlarda özellikle üzerine eğildiği konu ise Candyman adlı mitolojik karakterdir. Bu hikayede Candyman isimli Afroamerikan köle, beyaz bir kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülür. Efsaneye göre Candyman, biri ayna karşısına geçip beş kez adını söyledikten sonra o kişiye görünmektedir. Yerli halkın içine karışıp bu eski batıl inancı sorgulamaya kararlı olan Helen, kendisine yapılan uyarıları dikkate almaz ve korkulacak bir şey olmadığını kanıtlamak için ayna karşısında beş kez yasaklı ismi tekrar eder. Bu andan itibaren bir dizi ürkütücü cinayetler yaşanmaya başlar. Helen şimdi bu suçluluk duygusuyla yüzleşmek ve yol açtığı kaosu durdurmak için yardım istemek zorundadır.

11. Fire in the Sky (1993)

11. Fire in the Sky (1993)

IMDb: 6,6

Bu şaşırtıcı ve gerçek hikayede, Arizona'lı Travis Walton'ın (D.B. Sweeney) başından geçenleri müthiş görüntülerle izleyeceğiz. Bir gece arkadaşlarıyla beraber arabayla giderlerken, gökyüzünden süzülen inanılmaz bir ışık Travis'i çeker. Günlerce ortadan kaybolan Travis, döndüğünde uzaylılar tarafından kaçırıldığını ve uzay gemisinde tutulduğunu söyler.

10. It Follows (2014)

10. It Follows (2014)

IMDb: 6,8

Jay, yaşıtları gibi günlerini yakın arkadaşları ve ailesiyle geçiren sıradan bir gençtir. Bir gün hoşlandığı gençle birlikte şehir dışındaki bir harabeye gider ve sonrasında kendini baygın vaziyette bulur. Jay'in sıradan hayatı bu an itibarıyla deneyimlemeye başladığı tuhaf sanrılarla kabusa dönüşür. Peşinde birileri ya da bir şeyler tarafından izlendiğine emindir ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kendini izleyen ürkütücü şeyden kurtulmanın bir yolunu bulmak zorundadır.

9. Eden Lake (2008)

9. Eden Lake (2008)

IMDb: 6,8

Sakin bir göl kenarında huzurlu bir tatil ve romantik bir hafta sonu geçirmek isteyen Jenny ve sevdiceği Steve'in başına gelen şiddet öyküsünün aktarıldığı İngiliz gerilim sinemasının kalburüstü örneklerinden 'Kan Gölü'nü benzeri yapımlardan ayıran en önemli özellik, standart korku gerilim unsurlarının yanı sıra şiddetin sorgulanmasına dair bir kaygı taşımasıdır. Orman içindeki ferah mekanda iyi vakit geçirmek isteyen kahramanlarımızın başına bela olacak olan bir grup genç, bu masum gölü bir kan gölüne çevireceklerdir. Bu huzurlu mekanda birdenbire ortaya çıkan gençler kendilerini bu genç çifte kanıtlamak için güç gösterisine girip şiddet uygulamaya başlayınca, olaylar kendiliğinden gelişir ve kedi- fare kovalamacası vahşete dönüşür.

8. Us

8. Us

IMDb: 6,9

Biz, kendilerine tıptıp benzeyen davetesiz misafirlerine karşı hayatta kalma savaşı veren bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini seven, huzurlu ve mutlu bir çifttir. Yorucu geçen bir yılın ardından çift 2 çocuklarını da alıp Kuzey Kaliforniya'da sahil kenarında bulunan evlerine giderler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide ailesinin başına bir şey gelebileceği konusunda paranoyaklaşmaya başlar. Gece çöktüğünde Wilson ailesinin, yolda el ele tutuşmuş dört kişiyi görmesinin ardından her şey daha paranoyak bir hal alacaktır. Evlerine yapılan saldırıyı savuşturamayan ailenin yaşayacağı en büyük dehşet ise evlerine giren bu 4 kişinin aslında kendilerinin birebir kopyaları olmasıdır. Birbirinin klonu gibi olan iki ailenin arasındaki en önemli fark ise içlerinden yalnızca birinin hayatta kalabileceğidir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Martyrs (2008)

7. Martyrs (2008)

IMDb: 7,1

Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie bir gün tekrar ortaya çıkıverir. Henüz 10 yaşında olan kızcağızın vücudunda işkence izleri bulunur ancak herhangi bir cinsel saldırıya ilişkin bulgu yoktur. 1970'li yılların Fransa'sında bu durum merak ve korkuyla karşılanmıştır. Kimse küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını anlayamaz. Çünkü küçük kız konuşmayı unutmuş ve bilinci yarı kapalı bir haldedir. Hastanede Anna adında bir kızla arkadaşlığı biraz iyi gelse de zamanla olay unutulur gibi olur. Ancak aradan geçen 15 koca yıl sonra ilginç bir gelişme yaşanır. Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie'yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker.

6. Midsommar (2019)

6. Midsommar (2019)

IMDb: 7,3

Ritüel, genç bir kadının ve onun erkek arkadaşının İsveç'te yerel bir pagan kültürünün avı haline gelene kadar geçirdikleri yolculuğu anlatıyor. Geleneksel Midsommar festivaline katılmak isteyen Dani ve Christian, üniversiteden arkadaşları ile birlikte İsveç’e doğru yola koyulur. İlişkilerinin üzerinde kara bulutlar dolaşan çift, İsveç’in köyünde gerçekleştirecekleri bu tatili ilişkilerini kurtarmak için son şans olarak görür. Çılgın tatillerini geçirecekleri mekanı gören gençler, yemyeşil cennete benzeyen mekanı fazlasıyla sever. Ancak bir süre sonra yerel kutlamaların ve pagan ritüellerinin yapıldığı bu yerin pek de düşündükleri kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir düzenlenen gizli bir ayine katılan gençler, kendilerini korku labirentinin içinde bulur.

5. The Orphanage (2007)

5. The Orphanage (2007)

IMDb: 7,4

The Orphanage (Yetimhane), yaşamın kırılganlığı, kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulmuş bir dram. Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve şefkat göstermişler, sevgilerini asla esirgememişlerdir. Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

4. REC (2007)

4. REC (2007)

IMDb: 7,4

Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Çünkü tam da TV muhabiri Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır. İspanya sineması, korku sinemasına farklı boyutlar getirmeye devam ediyor.

3. A Nightmare on Elm Street (1984)

3. A Nightmare on Elm Street (1984)

IMDb: 7,5

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlarlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Fred Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmekte midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmekte mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Saw (2004)

2. Saw (2004)

IMDb: 7,6

Filmde son derece sıra dışı bir seri katilin, kurbanlarına yaşamın anlamını ve değerini anlatmak gibi bir takıntısı vardır. Kendilerine ölümcül oyunlar oynayarak hayatta kalma şansı tanımaktadır. İmkan dışı seçimlerde bulunması gereken kurbanlar, ellerinden gelen mücadeleyi verirlerken farkında olmadan yaşamak uğrunda neleri feda edebileceklerine de şahit olmaktadırlar. Bu katilin son kurbanları Adam ve Dr.Lawrence Gordon’dur. Bu adamlar birbirlerini hiç tanımazlar ama gözlerini açtıklarında aynı odadadırlar. Yerde kanlar içinde başka bir yabancı yatmaktadır. Adam kendini başından vurarak intihar etmiştir. İpuçlarını kullanarak neler olup bittiğini çözmeye çalışırlar. An itibari ile sekiz saatleri vardır. Bu sürenin sonunda ya içlerinden biri ölecek ya da katil her ikisini de öldürecektir.

1. Coraline (2009)

1. Coraline (2009)

IMDb: 7,7

Coraline eski bir eve taşındığında canı çok sıkılır ve ailesi tarafından da ihmal edilir. Bir gün dar bir geçide uzanan gizli bir kapı bulur ve geçitten geçmeye karar verir. Orada paralel bir hayat keşfeder. O hayatta insanların hepsinin gözlerinin yerinde düğmeler vardır, aileleri çocukları ile çok ilgilidirler ve herkesin hayalleri gerçek olur. Oranın annesi Coraline’i kendileri ile birlikte sonsuza dek yaşamak üzere davet edince, Coraline bunu reddeder. Sonra da bu alternatif gerçekliğin sadece bir tuzak olduğunu keşfeder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
26
20
16
8
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

korku filminden baska filmlerden zevk almiyorum ya

Korku filmlerini aynı odada üç, dört kişiyle, ışıklar açık, muhabbet ederek izliyorlar.Sonra da "Korkmadık kiii" diyorlar.Gece, tek başına, kapkaranlık odada... Devamını Gör

Sigurd

Uzun zamandır bekliyorum kaliteli bi korku serisi çıkmadı, bir süper kahramandır tutturmuşlar.