Görüş Bildir
Haberler
Bu Evet/Hayır Testine Göre Psikolojini Yıpratan Şey Ne?

Bu Evet/Hayır Testine Göre Psikolojini Yıpratan Şey Ne?

Yaşadığımız her olayda biraz daha yıpranan psikolojimiz giderek toparlanamaz hale geliyor. Bu evet/hayır testine göre psikolojini yıpratan şey ne?

Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Daha önceden küs olduğun biriyle şu an konuşuyor musun?

4. Aklında başka biri varken bir başkasıyla flört ettin mi?

5. Peki uzun süre çabaladığın şey sonuçlanmazsa vazgeçer misin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sence 5 yıl sonra istediğin yerde olur musun?

7. Şimdiye kadar yaşadığın şeylerden pişmanlık duyuyor musun?

8. Peki sana yapılan bir haksızlığı unutur musun?

9. Sence insanlar sana güveniyor mu?

10. Son olarak daha önce hiç asla yapmam dediğin bir şeyi yaptın mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsanların umursamazlığı...

Seni yıpratan şey insanların çok fazla umursamaz olması. Ne söylediklerinden ne de tavırlarından ne istediklerini belli etmeyen insanlar senin bu dünyada sınavın olmuş. Senin duygu ve düşüncelerine önem vermeyen, önem verse bile bunu belli edemeyen kişilere rastlamaktan bıkmış durumdasın. Ne istediğini bilen ve net insanlardan hoşlanan sen sürekli gizemli bir halde takılıp, onları çözmekten yorulmuşsun. Psikolojini yıpratan bu insanları hayatından çıkarmak için neyi bekliyorsun? Çabuk bir şekilde onlara alışsan da ve hatta bu dengesizliklerine katlanmaya çalışsan da bu durum sadece seni yorar. Uzun süre etkisinden çıkamayacağın bu durum, karşındaki insanların çok da umursamayacağını biliyorsun. Onların bir gün üzülüp diğer gün kendilerini çok iyi hissetmeleri seni ne kadar sinir etse de zamanla seni de bu umursamazlığa çevirmesinden korkuyorsun. Bencil ve değer verdiği insanların duygularını önemsemeyen kişiler seni korkutuyor. Çünkü onların her şeyi yapabileceğini biliyorsun. Psikolojini yıpratan bu umursamazlık, senin gibi düşünceli biri için çok fazla.

Kendini değersizleştirmek.

Senin psikolojini yıpratan şey yine senin yaptığın bir şey. Kendini değersizleştirmek... Kendinden daha fazla başkalarına önem veriyor ve onların duygularını dikkate alıyorsun. Kendi hissettiklerinin senin için pek bir önemi yok. Karşındaki insanın mutlu olması ve bunu yansıtması sana yetebiliyor. Bu durum senin psikolojinin yıpranmasında en büyük etken. Kendini hiçe sayarak sürekli başkaları odaklı yaşamak kendine yapabileceğin en büyük kötülük. Başkalarının mutluluklarından mutlu olman çok anlamlı bir şeyken bunun değerini bilmeyen kişilere denk gelince anlamsızlaşıyor. Kendi hayatında en önemli olması gereken kişi yine sensin. Kendine daha fazla önem vermeye başladığında hayatının ne kadar yaşanılabilir olduğunu fark edeceksin. Yaptığın her şeyin önce kendin için daha sonra sevdiklerin için yapmalısın. Değerini fark ettiğinde etrafındakilerin de sana karşı tutumu değişecek.

Yapılanı çabuk unutmak.

Senin psikolojini yıpratan şey yapılanları çabuk unutmak. Şu ana ne kadar yaşadıysan her şeyi silip atmışsın. Belki doğrusunu yapmışsın ama hayatına girip istediğini gibi davranan daha sonra giden, daha sonra tekrar gelen insanları hatalarını unutmaman gerek. Herkesin hata yapabileceğinin farkındasın, belki de bu düşünce ile herkesi çok çabuk affediyorsun. Bunu fark eden ve 'nasıl olsa beni affeder' diye düşünen kişilerin sayısı oldukça fazla. Bu izlenimi vermiş olman seni daha fazla üzmelerine neden olmuş. Bu kadar affedici olmak, hayatında sana bir şey katmayan ve yarın muhtemelen seninle olmayacak insanların kalmasına sebep vermiş. Asla kin tutmayan biri olsan da bazen yapılan yanlışları unutmamak hayatına daha kaliteli insanları almanı sağlayabilir. Önce kendine değer veriyorsan, seni tekrar tekrar üzecek veya duygularını önemsemeyecek birini daha fazla affetmeye ne gerek var?

Sürekli başa dönmek.

Senin psikolojini yıpratan şey sürekli başa dönmek. Çok çabalıyorsun, her şey için inanılmaz emek veriyorsun ama bir yerde tıkanıyorsun. Belki hatırladığın şeyler belki kendine olan inancın daha fazla ilerlenmene engel oluyor. Sürekli bir problemle karşılaşmak sana çoğu zaman kendini şanssız hissettiriyor. Bu da 'artık yeter' demene neden oluyor. Her şey için çok çabalasan da bazen olmayınca olmuyor. Onu bıraktığın zaman aslında karşına çıkan başka bir fırsatta ne kadar doğru bir karar verdiğini görmüş olacaksın. Her yanıldığında tekrar tekrar ayağa kalkıp pes etmemişsin. Bu durum seni yıpratan en büyük şey. Her ne kadar bu özelliğinden kurtulmaya çalışsan da 'son bir kere daha' deyip tekrar başa dönüyorsun. Bazen bırakman gerektiğin noktaları bilmen de gerek. Eğer olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışırsan hem giden vaktine hem de çabana üzülürsün. Başka bir şeye göstereceğin küçücük bir çaba belki de yetebilecekken sen en imkansızı zorluyorsun. Psikolojini yıpratan şey aslında senin inatçılığın.

Bu içerikler de ilgini çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
27
17
10
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tweety

İnsanların umursamazlığı... Doğru 👍🏻

Mustafa Muatafa

İnsanların umursamazlığı...

Gizem Yenikler

Kendini değersizleştirmek. Senin psikolojini yıpratan şey yine senin yaptığın bir şey. Kendini değersizleştirmek... Kendinden daha fazla başkalarına önem ver... Devamını Gör