Görüş Bildir
Haberler
Yaşadığın Aşkın Psikolojik Adı Ne?

Yaşadığın Aşkın Psikolojik Adı Ne?

Herkesin sevme, aşık olma şekli farklıyken bunları gösterme biçimi de farklıdır. Kimileri bize sevgisini fazla hissettirirken, kimileri için ise 'seviyor mu yoksa sevmiyor mu?' anlamayız bile. Senin yaşadığın aşkın psikolojide adı ne? Sen nasıl bir aşk yaşıyorsun?

Eğer hazırsan;

Haydi testee!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Söyle bakalım, ne kadar süredir berabersiniz?

4. Peki ailenin onaylamadığı bir ilişkiyi devam ettirir misin?

5. Şimdiye kadar yaşadığın ilişkilerinde sence eksik olan şey neydi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tartışmalarınızda alttan alan taraf kim oluyor?

7. Bize bir görsel seç.

8. En fazla kaç gün konuşmadan durabilirsiniz?

8. En fazla kaç gün konuşmadan durabilirsiniz?

9. Seç bakalım birini.

10. Son olarak hayatının aşkını buldun mu?

10. Son olarak hayatının aşkını buldun mu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağımlı Aşk

Senin yaşadığın aşkın psikolojideki yeri bağımlı aşk. Senin için sevgi ve aşk kavramları çok güçlü. Kendini aşksız veya sevgisiz düşünemiyorsun. Yaşadığın ilişkide de her zaman kendini öne atıyorsun. Yani ilişki için en çok sen çabalıyorsun. Bazı şeyler için sadece aşk ve sevginin yetmeyeceğini biliyorsun. Bir ilişkinin temelinin vefa oluşturduğunun da farkındasın. Bu nedenle ilişkilerinde acele etmek yerine yavaş yavaş duygularını geçirerek ve bir şeyler için emek vererek devam ediyorsun. Böyle ilişkiler de sağlam ve uzun soluklu olur. İnsanlarla kolay bağ kurabildiğin için onlarla alışman ve  hayatına alman da kısa sürelerde olabiliyor. İlişkilerinde belki karşı tarafı çok sıktığını ya da bunalttığını düşündüğün zamanlarda olmuş olabilir. Bu durumun nedeni hayatında çok fazla değişikliğe yer açmamaktan kaynaklanıyor. Sürekli farklı bir şeyler karşılaşmak yerine yarının nasıl olacağını bilmek seni rahatlatıyor. Bu nedenle ilişkilerinde kendi dünyanın merkezine, sevdiğin kişiyi koyuyorsun. Sürekli onu düşünüp, onunla geçirdiğin veya geçireceğin zamanın hayalini kurmak seni o ilişkiye bağımlı kılan özelliklerden biri. Çok fazla sevgi göstermen ve bu kadar bağımlı olduğunu yansıtman insanların ilişkiden korkmalarına neden olabilir. Sağlıklı bir ilişki de yer almaması gereken şey çok fazla o kişiyle bağ kurmaktır. Bir gün herkesin gidebileceğinin farkına varmalısın.

Tutkulu Aşk

Tutkulu Aşk

Senin psikolojide yaşadığın aşkın adı tutkulu aşk. Her ne kadar sevgi senin için önemli bir yere sahip olsa da bir ilişki de heyecan olmaması senin o ilişkiyi bitirmen için en büyük neden olabilir. Onu ilk günkü gibi heyecanla beklemek veya arzulamak senin için oldukça önemli. Sen aşık olunca bütün duyguları abartılı yaşayan birisin. Üzüntünde, sevincinde her anında sevgilinin yanında olmasını ve bu duygularını onunla paylaşmayı tercih edersin. Sen ilişkilerinde baskın rol oynamayı tercih etmiyorsun. Küçük yönlendirmeler yapman gayet normal ama karşı tarafın sözlerini veya isteklerini yerine getirmek daha iyi hissettirebilir seni. Yeniliklere açık ve monoton bir yaşam, ilişki tercih etmeyen birisin. Böyle olunca da bir ilişkide sıkılman çok normal oluyor. Bu nedenle ilişkideki heyecanı yüksek tutabilecek, her an seni şaşırtabilecek kişileri tercih ediyorsun. Senin isteklerin bu doğrultudayken ilişkinin sıkıcı olması pek mümkün değil. Bir ilişkiye başlamadan, önce dikkat ettiğin şey enerji ve çekim. İstemsizce bir şeyler hissettiğin ve aradığınızda bir enerji oluşan kişiyle ilişki yaşamayı tercih edersin. Eee sonuçta ten uyumu diye bir gerçek var.

Şefkatli Aşk

Senin yaşadığın aşkın psikolojideki yeri şefkatli aşk. Her ne olursa olsun bir ilişkinin temelinde aşktan sonra şefkat ve vefa duygularının geldiğini düşünüyorsun. Uzun ve sağlıklı bir ilişki için bu üç detay senin için önemli. Vakit geçirmek için yanlış kişilerle ilişki yaşamak veya bir gün biteceğini bilerek bir ilişkiye başlamak senin için imkansız. Doğru kişiye, gerçek aşka ve sonsuz sevgiye inanan birisin. Sevginin ve aşkın yetmediği yerde şefkat duygusunun geldiğini biliyorsun. Bu nedenle bir ilişkiden vazgeçememenin veya uzun süre etkisinden çıkamamanın nedenini yaşadığınız onca şeye bağlıyorsun. Burada devreye alışkanlıklar giriyor. Eğer ilişkilerinde yeteri kadar ilgi göremezsen kendini kötü ve ilişkide fazlalıkmışsın gibi hissedebilirsin. Bu nedenle ilişkinin alt yapısını oluşturup, devamını karşı tarafa bırakan birisin. Aslında her şeyin karşılıklı olduğunu düşünerek, bir ilişki de sürekli karşı taraftan bir şey beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorsun. Her iki tarafında emek vererek ilerlettiği ilişkinin daha sağlam bir ilişki olabileceğini biliyorsun. Bu nedenle senin yaşadığın aşk karşılıklı şefkat ve vefa duygularının temeline dayanıyor.

Mantıklı Aşk

Senin yaşadığın aşkın psikolojideki yeri mantıklı aşk olarak geçiyor. Hayatın boyunca her zaman mantıksal olarak hareket eden sen için bu sonuç şaşırtıcı olmasa gerek. Aslında duygularını ve mantığını dengeleyebilen birisin ve kararlarını ona göre alıyorsun.  Yani sen birine karşı bir şeyler hissediyorsan sadece duygularınla değil o sırada mantığını da devreye sokarak yoluna devam edebilirsin. Bir ilişkinin sadece sevgi ve aşkla ilerleyeceğini düşünmüyorsun. Bir yere kadar bu duygularla devam edebilir, daha sonrasında bu duyguların bittiğini hissettiğin an ne yapacağını bilemeyebilirsin. Bu nedenle her zaman ikinci bir planın bulunuyor. Eğer ilişkinde mantıklarını uyuşmuyorsa ve bir yerden sonra ne konuşacağını ne paylaşacağını bilemiyorsan, yanlış ilişkide olduğunu anlıyorsun. Bu nedenle hiç kimseyle vakit kaybetmek istemiyor, onun yerine en başından her şeyi düşünerek hareket ediyorsun. İlişkilerini oturttuğun mantık her zaman ona güvenebileceğini, en kötü veya en iyi gününde yanında olacağını bilmekten geçiyor. Yani uzun ve sağlıklı bir ilişki için sadece aşkın peşinden koşmak yerine mantığına da oturtup, öyle peşinden koşmayı tercih ediyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
16
10
7
7
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın