Görüş Bildir
Haberler
Bu 8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İnsanlara Yüzde Kaç Güven Veriyorsun?

Bu 8 Soruluk Psikoloji Testine Göre İnsanlara Yüzde Kaç Güven Veriyorsun?

İnsanlara güvenmek kadar güven vermek de önemli konulardan biri. Sen nasıl herkese körü körüne güvenmiyorsan onlarda sana güvenmiyor olabilir. Bu psikoloji testi insanların sana yüzde kaç güvendiğini söyleyecek.

Haydi başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce cinsiyetini seç.

2. Şimdi de yaşını seç.

3. Önce sana soralım. Sen insanlara güveniyor musun?

3. Önce sana soralım. Sen insanlara güveniyor musun?

4. Daha önce arkadaşlarına yalan söylediğin oldu mu?

5. Bu görsellerden birini seç.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki daha önce hiç sevgiline evdeyim deyip, dışarı çıktığın oldu mu?

6. Peki daha önce hiç sevgiline evdeyim deyip, dışarı çıktığın oldu mu?

7. Yeni tanıştığın insanların sana kurduğu cümle bunlardan hangisi olabilir?

8. Son olarak hayatta yapmam dediğin bir şey söyle.

8. Son olarak hayatta yapmam dediğin bir şey söyle.

%100 güven veriyorsun.

Sen insanlara %100 güven veriyorsun. İnsanlara çabuk güveniyor ve onlarında sana çabuk güvenmesini sağlıyorsun. Bu özelliğinin cana yakın ve içinden ne geçiyorsa dilinde olan biri olmandan kaynaklanıyor. İnsanları kırmadan veya onları kendini kötü hissettirmeden bazı gerçekleri söyleyebilirsin. Hassas bir kişiliğe sahip olduğun için karşındaki insanların duygularına fazla önem veriyorsun. Bu nedenle sözlerinle birini kırmamak veya söylediğin önemsiz bir kelimeyle, karşındaki insanın kafasını meşgul etmemek için ekstra bir çabaya giriyorsun. Karşındaki insanlarında fark ettikleri bu davranışların sayesinde etrafında çok fazla insan var. Bu bazen seni yorsa da başın sıkıştığında veya kendini kötü hissettiğinde ulaşabileceğin birden fazla kişinin olması seni rahatlatıyor. Yalnız olmadığını biliyor ve bu kadar insan biriktirdiğin için kendini şanslı görüyorsun. Açıkçası bizde seni şanslı görüyor ve sana %100 güveniyoruz.

%80 güven veriyorsun.

Sen insanlara %80 güven veriyorsun. Konuşman, bakışın, hareketlerin her şey insanları tatmin edebiliyor ve etkiliyor. Bu sayede de onların sana kolay güvenmelerine ve seninle rahat bi' şekilde dertlerini paylaşmalarını sağlıyorsun. İnsan ilişkilerin oldukça kuvvetli bu da herkesle kolay anlaşabildiğini gösteriyor. Sana kolay güvenseler de sen onlara o kadar kolay güvenmiyorsun. Herkese temkinli yaklaşarak, kolay kolay kendini açmıyorsun. Aslında dert dinlemeyi dert anlatmaktan daha fazla seven birisin. Kendi problemlerini yine kendin çözmeyi seviyorsun. İnsanların sana bir şeyler anlatması ve fikir alıyor olması hoşuna gidiyor. Onlara yol göstermek ve problemlerine mantıklı çözümler üretmek senin karakterinle uyumlu bir durum. Etrafındaki herkes çok iyi bilir ki sana verilen bir sır ömür boyu sende kalır. Yani herkesin hayatında bulunması gereken bir karaktere sahipsin.

Sen %50 güven veriyorsun.

İnsanlara %50 güven veriyorsun. Sen genellikle yeni tanıdığın insanlara hemen her şeyini anlatıp daha sonra pişmanlık duyuyorsun. Onlara anlık bir şekilde güven duyuyor ve dökülüyorsun. Ama o insanlar sana aynı şekilde güven duymuyor. Her sırrını kolayca paylaşabilmen, 'onlardan zarar gelmez' diye düşünerek bütün problemlerini anlatman insanlar tarafından yanlış anlaşılabiliyor. Bunun nedeni hayatını öyle çok da düşünmeden yaşamaman... Onların yanlış anlayabileceği, belki kırılabileceği senin aklına gelmiyor. Çünkü senin dikkate bile almayacağın şeyleri başkaları kafasına takabiliyor. Olduğun gibi yaşadığın hayatında başkalarının düşünceleri önemsemeyecek kadar kendine değer veriyorsun. Bu umursamaz tavrın insanların sana güvenmemesinde en büyük etken. Çünkü kendini başkalarından daha çok düşünüyorsun. İnsanlara %50 güven veriyor olsan da bizim sana güvenimiz sonsuz.

%20 güven veriyorsun.

Anladığımız kadarıyla sen insanlara %20 güven veriyorsun. Öncelikle sen etrafına fazla güvenmediğin için onlarında sana güvenmelerine imkan vermiyorsun. Etrafına karşı tamamen açık ve savunmasız değilsin. Herkesten her şeyi beklediğin içinde kendini sağlama almayı tercih ediyorsun. Daha önce yaşamış olduğun kötü tecrübeler belki de seni şu duruma getiren en büyük neden. Yeni girdiğin ortamlarda veya yeni tanıştığın kişilerle iletişim düşük. Hemen onlara ısınamadığın gibi onların sana yaklaşmasına da müsaade etmiyorsun. Gerçek bir yakınlık ve samimiyet kurman için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Her zaman temkinli adım atan seni, körü körüne birine güvenirken bulmak imkansız. Belki bu kadar kendini güvenceye alman, hayatına daha faydalı ve seni anlayabilecek insanları dahil etmek. Tam anlamıyla tanımadan birilerini hayatına almak istemiyorsun bunu da onlara zor güvenerek ve güven vererek sağlıyorsun. Etrafındaki sayılı kişilerin sana güvenmesi sana yetiyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir.👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
40
36
15
8
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın