Görüş Bildir
Haberler
Bu 10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Duyguyu Daha Ağır Yaşıyorsun?

Bu 10 Soruluk Psikoloji Testine Göre Hangi Duyguyu Daha Ağır Yaşıyorsun?

İstesek de kurtulamadığımız veya unuttuk desek de aklımızın bir köşesinde her zaman olan duygu ve düşünceler zamanla bizim de bir parçamız haline gelebilir. Bu teste göre hangi duyguyu daha ağır yaşadığını söylüyoruz!

Eğer hazırsan;

Haydiiii

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da!

3. Söyle bakalım en son ne zaman kırıldın?

4. Peki seni kıran kişi senin için gerçekten önemli bir kişi miydi?

5. Sen neyi affetmezsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki çok önceden planladığın tatili biri için iptal etmen gerekiyor, kim için iptal ediyorsun?

7. Sen nerede bulunmaktan rahatsız olursun?

7. Sen nerede bulunmaktan rahatsız olursun?

8. Peki sen ne için çabalıyorsun?

8. Peki sen ne için çabalıyorsun?

9. Şu an hissettiğin olumsuz bir düşüncenin çözümü olduğuna inanıyor musun?

10. Son olarak karar verirken kimi dinlersin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eksiklik...

Sen eksiklik duygusunu çok fazla yaşıyorsun. Belki henüz yeni belki de üzerinden çok zaman geçmiş ama yine de içinde yerini dolduramadığın ve bir türlü olduramadığın bir şeyler var. Kendini tamamlanmış hissedemediğin ve artık hissedemeyeceğini düşündüğün bu duyguyu sen çok ağır yaşıyorsun. Hayatını devam ettirmeyi öğrenmiş olsan da yeri dolmayan bu duyguya zamanla alışmışsın. Bu hissi daha yeni yeni tatmış olsan da alışmak senin için zor olmuş. Çünkü senin eksiklik duygusuyla baş edememenin nedeni özlem duygusu olmuş. Asla kavuşamadığını düşündüğün ve ne kadar özlersen özle bir kere bile sarılamayacağını düşündüğün biri için bütün çaban. Yani sen alışmak istemediğin şeylere alışmak zorunda kalmışsın. Bu eksikliğin yeri dolmayabilir, her geçen gün kendini daha da dipte hissedebilirsin ama hayatın devam ettiğini de unutmamalısın. Büyük bir acı ve yoksunluk hissi içindesin. Nasıl toparlanacağını bilemesen de senin de karşına bütün bu günleri unutturacak zamanlar çıkacak. Yani yaşadığın bu eksikliği doya doya yaşa, sonunda geçecek ve yaşadığın her şeyin bir sebebi olduğunu anlayacaksın.

Hayal kırıklığı...

Senin ağır yaşadığın duygu hayal kırıklığı. İnsanlara kolay güvenebilen ve hemen hayatına dahil eden birisin. Bu durum da çoğu zaman yanılmana ve beklediğin gibi sonuçlanmamasına neden olabiliyor. Güvendiğin, artık beni bırakmaz dediğin, her zaman yanımda olur dediğin kişiler seni yanıltmış. En büyük hayal kırıklığını da bu konuda yaşamışsın. Her zaman hayatında birilerinin olmasını istiyor ve kalabalık ortamlarda kendini daha iyi hissediyorsun. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmadığın gibi yanında kim olursa olsun kendini hemen anlatabiliyorsun. Yani birine güvenmeyi beklemek yerine kimseden zarar görmeyeceğini düşünerek hareket ediyorsun. Hayal kırıklığı yaşadığın her konuda en dibe düşüyorsun. Buradan çıkman da uzun süreni alabiliyor. Kendi ellerinle kendi sonunu hazırlarken pek fazla sonrasını düşünmüyorsun. Belki koşulsuz insanlara inanmak istiyorsun ama herkesi kendin gibi de düşünemezsin. En ağır yaşadığın bu duygu sana bazı korkular getirmiş olsa da sen yine de insanlara güvenmekten vazgeçmemiş birisin. Her ne kadar artık güvenmem desen de en küçük bir sevgi gösterisinde kendini bir yerlere ait hissediyorsun.

Suçluluk...

Senin en ağır yaşadığın duygu suçluluk duygusu. Kendini hayatında olan her şey için suçluyor ve bir şeylerden kendini sorumlu tutuyorsun. Kararlarının arkasında duran birisin. Elinde olmayan koşullarda başına gelenler için kendini suçlayamazsın. Herkesin başına gelebilecek küçük bir sorunla karşılaştığında kendine hayatı dar edebiliyorsun. Hayatının her alanında yaşadığın bu suçluluk duygusunu kontrol altına da alamıyorsun. Çok fazla ince düşünen birisin. Yani hata yapmamak, pişman olmamak için büyük çaba harcıyorsun. Bu da aslında senin daha kolay hataya düşmene neden oluyor. Çünkü kendini ne kadar zorlar ve strese girersen o kadar adım atmaktan korkar oluyorsun. Mecbur karar vermek zorunda olduğun konularda da bir belirsizliğe adım atıyorsun. Kendini daha rahat hissedebileceğin ortamda olman ve hata yapsan da bunun olağan olduğunu düşünmen gerekiyor. Yaşadığın her şey için kendini veya bir başkasını suçlayamazsın. Verdiğin her kararın arkasında dururken kendini cezalandırmak zamanla cesaret kıracaktır.

Nefret...

Senin en ağır yaşadığın duygu nefret. Bazen insanların davranışlarına, sana yaklaşımlarına tahammül edemiyorsun. Sana yapılanlara karşı en büyük hissettiğin duygu da nefret duygusu. İnsanlardan nefret etmeyi tercih etmesen de seni buna zorluyorlar. Yaptıkları şeyleri kafanda olduramıyor ve başkalarının kötülüklerine karşı şaşkınlık yaşıyorsun. Karakterin gereği her zaman doğru yolda ilerlemeye çalışan birisin ve bu yolda insanları kırmak veya bir başkasının kötülüğünü isteyerek yükselmek yok. Nefret ettiğin şey de insanların acımasız bir şekilde birbirlerine ihanet etmeleri, başkalarının hislerini önemsememeleri... Yani sen aslında biraz da kızgınsın. Etrafındaki insanların bencilliğine kızgınsın... Katı kuralların var hayatında. Bu nedenle de herkese yer yok. En küçük bir sözden veya davranıştan soğuyan sen ile arkadaşlık kurmak da oldukça zor. Bir kere hata yapanı affetmediğin gibi o kişiye hayatı zindan da edebilirsin. Yani seninle düşman olmak isteyecek birini düşünemiyoruz. Kendi içinde yaşadığın en ağır duygu nefretken, en  savunmasız olduğun an ise sana ihtiyacı olan birini karşında görmek.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
77
51
42
25
25
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?