Görüş Bildir
Haberler
Bollywood'un Büyülü Dünyasına Çekileceksiniz: Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Hint Filmleri

Bollywood'un Büyülü Dünyasına Çekileceksiniz: Netflix'te Mutlaka İzlemeniz Gereken Hint Filmleri

Beyza
28.06.2023 - 23:25

Eğer Hint sinemasının büyülü dünyasına ilgi duyuyorsanız, Netflix'te bulunan sayısız Hint filmi içerisinden sizin için özenle seçtiğimiz en iyi Hint filmleri listemizi kaçırmamanızı öneririz. İşte karşınızda, Netflix platformunda keyifle izleyebileceğiniz en başarılı Bollywood yapımları!

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Rajma Chawal (2018)

26. Rajma Chawal (2018)

IMDb: 5,7

Özet: Raj Mathur ve oğlu Kabir, Kabir’in annesinin ölümünden sonra eski aile evlerine taşınır. Genç, babasına taşındığı için kızar ve onunla Facebook’ta arkadaş olmak istemez. Raj, oğluyla iletişimi sürdürmek için Tara gibi davranmaya karar verir ve oğluyla sahte hesaptan konuşmaya başlar.

Yönetmen: Leena Yadav

Oyuncular: Rajma Chawal, Rishi Kapoor, Anirudh Tanwar

25. Choked: Paisa Bolta Hai (2020)

25. Choked: Paisa Bolta Hai (2020)

IMDb: 5,7

Özet: Sarita Pillai ve Sushant Pillai evli bir çift olarak hayatını sürdürmektedirler. Bir gece Sarita, mutfak lavabosunun altındaki tıkanan bir giderden çıkan tomarlarca nakit keşfeder. İşsiz kocasının borçlarının ve kendi hayallerinin yükünü omuzlarında taşıyan banka çalışanı bakalım bu parayla ne yapacak?

Yönetmen: Anurag Kashyap

Oyuncular: Saiyami Kher, Roshan Mathew, Amruta Subhash

24. Music Teacher (2019)

24. Music Teacher (2019)

IMDb: 6,2

Özet: Beni Madhav Singh, küçük bir kasabada müzik öğretmenliği yapman genç bir adamdır. Özgüven problemi olan genç adam, kasabadaki kötü sosyal koşulları ile boğuşmaktadır. Geçmişin ağırlığı altında ezilen Beni’nin hayatı, kasabaya eski bir öğrencisinin geleceğini öğrenmesiyle bambaşka bir hal alır. Bollywood’da ünlü bir şarkıcı olan eski öğrencisi Jyotsna, kasabaya konser vermeye gelecektir ve bu haber Beni için bir umut olur. Bir zamanlar kendisinden hoşlanan Jyotsna ile yeniden iletişim kurma imkanı bulan Beni, onunla buluşabilmek için her şeyi göze alır.

Yönetmen: Sarthak Dasgupta

Oyuncular: Manav Kaul, Divya Dutta, Neena Gupta

23. Lust Stories (2018)

23. Lust Stories (2018)

IMDb: 6,4

Özet: Lust Stories, dört Hintli yönetmenin kamerasından Hindistan'daki ilişkileri gözler önüne seriyor. Zoya Akhtar, Dibakar Banerjee, Karan Johar ve Anurag Kashyap çektikleri kısa filmler ile aşk, cinsellik ve ilişkiler ile iligi çarpıcı gerçeklerle yüzleşmemizi sağlıyor.

Yönetmen: Zoya Akhtar, Dibakar Banerjee, Karan Johar

Oyuncular: Vicky Kaushal, Bhumi Pednekar, Radhika Apte

22. Kaykaycı Kız (2021)

22. Kaykaycı Kız (2021)

IMDb: 6,6

Özet: Prerna, Hindistan kırsalında yaşayan genç bir kızdır. Burada genç kızlar için yapacak pek bir şey olmasa da Prerna bir gün kaykay ile tanışır. Prerna'nın hayatı kaykayın yaşamının bir parçası haline gelmesiyle bambaşka bir hal alır. Tahtanın üstüne çıktıkça kendini geliştiren Prerna'nın kaykaya olan bu ilgisini ailesi hoş karşılamaz. Ancak Prerna hayallerinin peşinden gitmeye kararlıdır. Ulusal şampiyonalara katılmak isteyen Prerna, bu süreçte önüne çıkan her engelle savaşır.

Yönetmen: Manjari Makijany

Oyuncular: Rachel Saanchita Gupta, Waheeda Rehman, Jonathan Readwin

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Secret Superstar (2017)

21. Secret Superstar (2017)

IMDb: 6,8

Özet: Genç bir kız olan Insu'nun tek hayali şarkıcı olmaktır. Fakat bir gün katı bir adam olan babası Insu’nun gitarını bulunca ve bulduğu gibi o gitari kırıp şarkı söylemesini yasaklayınca genç kızın tüm hayalleri suya düşer… Ta ki Shakti Kumar adlı ünlü bir müzik yapımcısıyla tanışana kadar. Insu, güzel sesini tüm dünyaya duyurmak ve şarkıcı olma hayallerine ulaşmak için hayatının en önemli macerasına çıkacaktır.

Yönetmen: Advait Chandan

Oyuncular: Zaira Wasim, Aamir Khan, Meher Vij

20. Aşk Benim Soyadım (2021)

20. Aşk Benim Soyadım (2021)

IMDb: 7

Özet: Yeni evli çiftler ne kadar da güzel görünürler değil mi? Bu dizimizde yeni evli çift, eşsiz bir fırsattan dolayı ayrı yaşamak zorunda kalırlar. Uzak mesafe ilişkilerine benzer uzak mesafeli evlilikleri; akraba zorluklarının yanında şamataları da meydana getirir.

Yönetmen: Vivek Soni

Oyuncular: Sanya Malhotra

19. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

19. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

IMDb: 7,4

Özet: Genç bir adam, evlatlık kardeşinin alt tabakadan bir kadınla evlendiği için babası tarafından reddedilmesinden yıllar sonra, ailesini yeniden bir araya getirmeye çalışır.

Yönetmen: Kabhi Khushi Kabhie Gham Karan Johar

Oyuncular: Amitabh Bachchan, Jaya Bachchan, Shahrukh Khan

18. Peepli Live (2010)

18. Peepli Live (2010)

IMDb: 7,4

Özet: İki yoksul çiftçi, ailelerinin vefat eden çiftçilerin akrabalarına devlet tarafından ödenen yardımdan yararlanmasını sağlamak için intihar etmeyi düşünür.

Yönetmen: Anusha Rizvi 

Oyuncular: Omkar Das Manikpuri, Raghubir Yadav, Shalini Vatsa

17. Manto (2018)

17. Manto (2018)

IMDb: 7,4

Özet: Tartışmalı ve sorunlu bir yazar olan Hindistan doğumlu Pakistanlı Saadat Hasan Manto, sanatsal seçimlerinin karşısına sansürün dikildiğini fark eder.

Yönetmen: Nandita Das

Oyuncular: Nawazuddin Siddiqui, Tahir Raj Bhasin, Rasika Dugal

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kapoor & Sons (2016)

16. Kapoor & Sons (2016)

IMDb: 7,7

Özet: Rahul, kendisine iyi bir hayat kurmuş, iyi görünümlü, Londra’da lüks bir apartmanda yaşayan bir adamdır. Kardeşi Arjun ise New Jersey’de yaşayan ve yazar olmayı amaçlayan biridir. Rahul ve Arjun’un büyükbabalarının kalp krizi geçirmesinin ardından onunla vakit geçirmek için Coonoor’a gider. Yıllar sonra yeniden bir araya gelen ailenin tek amacı güzel zaman geçirebilmektir. Ancak ortaya çıkan sırlar tüm dengelerin alt üst olmasına neden olur. 

Yönetmen: Shakun Batra

Oyuncular: Sidharth Malhotra, Alia Bhatt, Fawad Khan

15. Badla (2019)

15. Badla (2019)

IMDb: 7,8

Özet:  Naina Sethi isimli kadın sabah uyandığında sevgilisini yanında öldürülmüş vaziyette bulur ve otel odasının kapısı da kilitlidir. Polislerin tutukladığı genç kadını kurtarmak için gelen avukat Badla kızın ifadesinde gördüğü boşluklar sebebiyle suçsuzluğu konusunda şüpheye düşer.

Yönetmen: Sujoy Ghosh

Oyuncular: Amitabh Bachchan, Tapsee Pannu

14. Pad Man (2018)

14. Pad Man (2018)

IMDb: 7,9

Özet:  Filmde girişimcilik örneği gösteren bir adamın tüm aşağılama ve dışlanmaya rağmen yapmak istediği ucuz ve hijyenik pedi tasarlamasını izliyoruz. Ailesi ve karısı tarafından da desek görmeyen adam başta yakınlarını olmak üzere Hindistan’da ki tüm kadınların ihtiyacı olan bu hijyenik ürünü ortaya çıkarmaya çalışır.

Yönetmen: R. Balki

Oyuncular: Akshay Kumar, Radhika Apte, Sonam Kapoor

13. Dil Chahta Hai (2001)

13. Dil Chahta Hai (2001)

IMDb: 8,1

Özet: Üç yakın arkadaş olan Akash, Sameer ve Siddharth çocukluklarından beri birliktedir. Birbirinden tamamen farklı karakterlere sahip olan arkadaşların aşk hakkındaki düşünceleri de bir o kadar farklıdır. Sameer her gördüğü kıza aşık olur. Akash aşka inanmayan, çapkınlık peşinde koşan biridir. Siddharth ise hislerini içine atıp aşk hakkında pek konuşmaz. Aşk başa gelince bu üç arkadaşın yolları ayrılır. Fakat hayat onları tekrar bir araya getirecektir.

Yönetmen: Farhan Akhtar

Oyuncular: Aamir Khan, Saif Ali Khan, Akshaye Khanna

12. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

12. Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)

IMDb: 8,1

Özet: Küçük yaşta annesini kaybeden ve babası tarafından yetiştirilen Barfi, sağır ve dilsiz olarak doğmuş; ancak hayat dolu ve son derece pozitif biri olarak büyümüştür. Aynı zamanda bir hayli haylaz bir genç olan Barfi'nin başı sık sık derde girmektedir. Yaşadığı şehre taşınan Shruti Ghosh isimli genç kadınla tanıştığında ise daha önce hiç karşılaşmadığı duygularla tanışmaya başlar. Barfi, üç ay içerisinde başka biriyle evlenecek olan Shruti'ye ilk görüşte vurulur, Shruti de zamanla ona karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Ancak ortada büyük bir sorun vardır. Shruti, ailesi ve çevresi tarafından büyük tepkilere maruz kalır. 

Yönetmen: Anurag Basu

Oyuncular: Ranbir Kapoor, Priyanka Chopra Jonas, Roopali Ganguly

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. PK (2014)

11. PK (2014)

IMDb: 8,1

Özet: P. K., başka bir gezegenden gelen bir yabancının tanrıyı bulma çabasını konu ediyor. Şehirde gezinen bir yabancı olan P.K daha önce kimsenin sormadığı basit sorular sorarak onlara cevaplar arar... Başka bir galaksiden gelen Peekay'ın; gerçek tanrıyı aramasını konu edinen film izleyenini karakterinin bu arayışı üzerinden felsefik yolculuklara çıkarırken, aşk ve hayat dolu sıcacık bir hikayeye odaklanır.

Yönetmen: Rajkumar Hirani

Oyuncular: Aamir Khan, Anushka Sharma, Sanjay Dutt

10. Pink (2016)

10. Pink (2016)

IMDb: 8,1

Özet: Gerilim dolu senaryosunda bir mahkeme sürecini anlatan filmde Rajveer Singh isimli bir adam sarhoş olduğu bir sırada 3 kıza sarkıntılık eder. Kızların açtığı dava ile zor duruma düşen Rajveer Singh’in tek kurtuluşu ise iyi bir avukattır. Bipolar bozukluktan muzdarip Deepak Sehgal ile anlaşan Rajveer Singh kurtuluşunu mucize olarak görse de Deepak Sehgal mahkemede kızları bir hayli zorlayacaktır. 

Yönetmen: Aniruddha Roy Chowdhury

Oyuncular: Amitabh Bachchan, Taapsee Pannu, Kirti Kulhari

9. Article 15 (2019)

9. Article 15 (2019)

IMDb: 8,2

Özet: Article 15, Hindistan’ın kırsal bölgelerinde görev yapan bir polis memurunun hikayesini konu ediyor. Ayan Ranjan, işinde oldukça başarılı olan bir polis memurudur. Hindistan’ın kırsal bölgesinde görevlendirilen Ayan, kayıp olan üç genç kızın soruşturmasını yürütmeye başlar. Olayı araştırmaya başlayan Ayan, bu süreçte kast sistemindeki adaletsizliğe ve ayrımcılığa şahit olur. Bu düzene bir son vermek isteyen Ayan, sisteme karşı bir savaş başlatır.

Yönetmen: Anubhav Sinha

Oyuncular: Ayushmann Khurrana, Isha Talwar, Sayani Gupta

8. Rang De Basanti (2006)

8. Rang De Basanti (2006)

IMDb: 8,2

Özet: Sue isimli genç bir kız İngiliz bir araştırmacı olup Hint kültürüne ilgi duymaktadır. Dedesinin günlüklerinden yola çıkarak Hindistan’a gidip orada bir belgesel çekmek isteyen Sue Üniversite öğrencilerinden bir oyuncu grubu toplamaya çalışır. Ancak bir sorun vardır ki gençlerin hepsi kendileri olmak yerine Batı kültürünün taklitçiliğini yapmaktadırlar.

Yönetmen: Rakeysh Omprakash Mehra, Rakesh Mehra

Oyuncular: Om Puri, Anupam Kher, Kiron Kher

7. Guilty (2015)

7. Guilty (2015)

IMDb: 8,2

Özet: Filmde 14 yaşındaki küçük kız Shruti ve aile çalışanları Khempal’ın esrarengiz bir şekilde öldürülmeleri anlatılır. Açılan soruşturma ise bir hayli karışık ve uzun olacaktır. Çelişkili ifadeler, yalan sözler, araştırmalar ve soruşturmanın devamlılığı filmin konusunu oluşturur.

Yönetmen: Meghna Gulzar

Oyuncular: Irrfan Khan, Konkona Sen Sharma

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Talvar (2015)

6. Talvar (2015)

IMDb: 8,2

Özet: 2008 senesinde yaşanan Noida Çifte Cinayet Davası’ndan yola çıkılarak çekilen filmde, 14 yaşında ki küçük kız Shruti ve ailesi için çalışan Khempal esrarengiz bir şekilde öldürülmüştür. Soruşturma açılır ve yaşananlar araştırıldıkça sürekli çelişkili ifadeler ortaya çıkar. Sonunda en belirgin 3 farklı ifade toplanır ve çok ilginç bir durum ortaya çıkar…

Yönetmen: Meghna Gulzar 

Oyuncular: Irrfan Khan, Konkona Sen Sharma, Neeraj Kabi

5. Queen (2013)

5. Queen (2013)

IMDb: 8,2

Özet: Nişanlısı tarafından terk edilen izole yetişmiş bir genç kadın, Avrupa'daki balayına tek başına gitmeye karar verir ve kendini keşfedeceği heyecanlı bir yolculuğa çıkar.

Yönetmen: Vikas Bahl

Oyuncular: Kangana Ranaut, Lisa Haydon, Rajkummar Rao

4. Andhadhun (2018)

4. Andhadhun (2018)

IMDb: 8,3

Özet: Görme engelli bir piyanist olan Akash, Londra’da vereceği konseri için hazırlanmaktadır. Tam da bu sırada 70’li yılların ünlü bir oyuncusu olan Pramod Sinha ile bir restoranda tanışan Akash, beklemediği bir teklif ile karşı karşıya kalır. Pramod, eşi Simi’ye unutulmaz bir sürpriz hazırlamak istemektedir ve bunun için de Akash’a iş teklif eder. Akash, kendisinden evlerine gidip özel bir konser vermesini isteyen ünlü oyuncunun teklifini geri çevirmek istemez. İşi kabul edip, sözleştikleri gün konser vermek için eve giden Akash’ın hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 

Yönetmen: Sriram Raghavan

Oyuncular: Ayushmann Khurrana, Tabu, Radhika Apte

3. Super Deluxe (2019)

3. Super Deluxe (2019)

IMDb: 8,4

Özet: Filmde farklı hayatlar yaşayan 4 kişilik bir hikayeyi anlatıyor. Filmde sadakatsiz yeni evli bir eş, Yabancı bir baba, rahip ve öfkeli bir oğul şimdiye kadar yaşadıklarıyla bir gün içerisinde kaderin bir oyunuyla yüzleşecektir.

Yönetmen: Thiagarajan Kumararaja

Oyuncular: Vijay Sethupathi, Fahadh Faasil, Samantha Ruth Prabhu

2. Dangal (2016)

2. Dangal (2016)

IMDb: 8,4

Özet: Mahavir Singh Phogat bir güreş hayranıdır. İki küçük kızına da güreş öğretmeye karar verir. İki kız, Babita Kumari ve Geeta Phogat, çocukluklarından başlayarak güreş eğitimi alarak büyürler. Büyüdüklerinde iki kız da güreşte iddialı isimler olmuştur. Geeta Phogat 2010 Commonwealth Oyunları'nda altın madalya kazanarak güreşte bu dalda ödül kazanan ilk kadın güreşçi olurken, kız kardeşi Babita da gümüş madalyayı alır. Genç kadın güreşçiler başarıya giden yol boyunca sosyal şekillendirmenin baskısıyla da mücadele etmek zorunda kalacaktır...

Yönetmen: Nitesh Tiwari

Oyuncular: Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Taare Zameen Par (2007)

1. Taare Zameen Par (2007)

IMDb: 8,4

Özet: 8 yaşındaki Ishaan Awasthi, hiç kimse tarafından taktir edilmeyen bir çocuktur. Okulda dersleri kötüdür, üstelik arkadaşları ile de sık sık kavga eder. Arkadaşları, öğretmenleri ve ailesi tarafından dışlanan Ishaan, ailesi tarafından disipline sokulması için yatılı okula gönderilir. Burada da durum pek farklı değildir. Ta ki resim öğretmeni Ram Shankar ile yanışana kadar. Ishaan’ın çok mutsuz ve yalnız bir çocuk olduğunu fark eden Ram, bunun nedenini araştırmaya başlar. 

Yönetmen: Aamir Khan

Oyuncular: Aamir Khan, Darsheel Safary, Tisca Chopra

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın