Görüş Bildir
Haberler
Bollywood Filmlerindeki Dans Klişelerini Bozan Yalnızca Hikaye Odaklı 15 Hint Filmi

Bollywood Filmlerindeki Dans Klişelerini Bozan Yalnızca Hikaye Odaklı 15 Hint Filmi

Hareketli dansları, rengarenk kıyafetleri ve kendine has üslubu ile Hint filmleri genellikle, uzun olmaları ve uzun olduğu kadar içerisinde bolca müzik ve dans barındırmalarıyla bilinir. Biz de 'Acaba Hint filmlerinde dans olmasa ne olur?' diye düşünüp danstan ziyade hikayenin ön plana çıktığı Hint filmlerini sizler için derledik. O zaman şimdiden iyi seyirler diliyoruz...

Not: Filmlerle ilgili tanıtım yazıları film bültenlerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mrs. Serial Killer (2020)

1. Mrs. Serial Killer (2020)

IMDb: 3,7 

Listemize 1 Mayıs 2020'de Netflix'te yayınlanan Mrs. Serial Killer filmi ile başlayalım. Başrollerinde Jacqueline Fernandez, Manoj Bajpayee, Mohit Raina'nın oynadığı bu film alışılmış Hint Filmelerinden oldukça farklı. Filmde, bir doktor bir dizi korkunç cinayetle suçlanarak hapse girdiğinde, sadık karısı onun masum olduğunu kanıtlamak için bir cinayeti taklit ederek suç işlemeye başlar. Filmde kullanılan ışık efektleri Hint film piyasasının en gelişmiş örneklerinden birini sergiler.

2. Game Over (2019)

2. Game Over (2019)

IMDb: 7,1 

Listemize sinemaseverleri heyecanlandıracak içerisinde bolca simge barındıran fakat dans barındırmayan bir filmle devam ediyoruz. 2019 yapımı Game Over'ın başrollerinde Taapsee Pannu, Vinodhini ve Parvathi T yer alıyor. Filmde, bir dizi cinayet, travma sonrası stresle boğuşan bir video oyunu tasarımcısını canevinden vurur. Şimdi ya korkularıyla yüzleşecek ya da onların kurbanı olacaktır. Özellikle filmin giriş kısmında yer alan şiddet içerikli sahneler dolayısıyla, bu konuda hassas izleyicileri  filmi izlememeye davet ediyoruz.

3. October (2018)

3. October (2018)

IMDb: 7,5

Bu filmde her ne kadar Hint filmlerinin vazgeçilmezi olan müziğe yer verilse de film diğer Bollywood filmlerinin aksine konusuyla ön plana çıkıyor. Başrollerde Varun Dhawan, Banita Sandhu ve Gitanjali Rao yer alıyor. Dram ve romantik türde olan filmin konusu ise şu şekilde: Dan 5 yıldızlı bir otelde çalışan ve hayalleri olan bir gençtir. Çok da samimi olmadığı bir iş arkadaşının geçirdiği travmatik bir kazadan sonra kendini sorumlu hisseden Dan, her şeyini bir kenara bırakıp adeta hastanede yaşamaya başlar.

4. Missing (2018)

4. Missing (2018)

IMDb: 5,7 

Sıradaki film gizem türünü sevenler için. Missing'in başrollerinde ünlü oyuncu Tabu, Annu Kapoor ve Manoj Bajpayee yer alıyor. Filmde, Sushant Dubey, eşi Aparna ve 3 yaşındaki kızı Titli ile birlikte Mauritius'a dinlenmeye gider. Ertesi sabah uyandıklarında küçük kız ortalıkta yoktur. İşin içine polisler girer. Sorgulamalarla birlikte işler iyice karışıp gizem içinde gizemler ortaya çıkar. Peki kızı kim ve neden kaçırmış olabilir? Bu sorunun cevabını filmin sonuna kadar bulabilecek misiniz, bakalım?

5. Section 375 (2019)

5. Section 375 (2019)

IMDb: 8,1

Filmin başrollerinde  Akshaye Khanna, Meera Chopra, Rahul Bhat ve Richa Chadh var. Section 37'de, ünlü bir Bollywood yönetmeni Rohan Khurana, film setinden olan Anjali Dangle'a kendi evinde tecavüz etmekle suçlanması konu edilir. Onu kurtarabilecek tek avukat vardır Avukat Tarun, çünkü o bu olayın başka bir yönünün daha olduğunu düşünmektedir. Bir suç filmi olan Section 375, Hint hukuk sisteminin görülmesi açısından da oldukça etkili.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Black (2005)

6. Black (2005)

IMDb: 8,2 

2005 yapımı Hint-Amerikan yapımı film, hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeden sadece ortaya konulduğu, sürükleyici bir eser. Kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı-bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor. 'Yahu bu film bir yerlerden tanıdık geliyor' diyenlere cevabımız 'evet'. Tam da düşündüğünüz gibi. Black, 2013 yılında Türkiye'de Benim Dünyam adıyla remake olarak gösterime girdi.

7. The Launchbox (2013)

7. The Launchbox (2013)

IMDb: 7,8 

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden  Irrfan Khan ile birlikte Nimrat Kaur ve Nawazuddin Siddiqui'nin başrollerini paylaştığı film izlenmeye değecek çok farklı bir konuyu ele alıyor. Hindistan Bombay’de oldukça eski bir gelenek olan beş bin sefer tası dağıtıcısından oluşan bir grup vardır. Sefer tası işi babadan oğula kalan bir meslektir. Sefer tası dağıtıcıları her gün evlerinde yapılan yemekleri eşlerinin iş yerine götürüyorlar ve boş olanlarıda evlerine getiriyorlar. Bu gelenek 120 yıldır devam ediyor ve hindistanlılar için işyerlerinde ev yemeği yemek bir lüks haline gelmiş durumda. Hatta Harvard Üniversitesi bu gelenek hakkında geniş bir araştırma yapmış ve hergün gidip gelen 8 milyon civarı sefer tasından sadece bir tanesi yanlış yere götürülüyormuş. Bu filmimizde o yanlış adrese giden sefer tasını bizlere anlatıyor…

Yanlış adrese görütülen yemek iki kişiyi bir araya getirir ve aralarında yavaş yavaş bir ilişki başlar…

8. Mardaani 2 (2019)

8. Mardaani 2 (2019)

IMDb: 7,4 

Mardaani adı ile ilk filminden sonra dikkatleri çeken Mardaani 2'nin başrolünde ünlü Bollywood oyuncusu Rani Mukherjee var. Gerçek hayattan esinlenerek kurulanan filmde Rani Mukherjee bir kadın komiseri canlandırıyor. Canlandırdığı karakter olan Shivani Shivaji Roy görevinin başına geri döner ve bu sefer kadınları hedef alan 21 yaşında acımasız kötü bir çocuğun peşine düşer.

9. Sometimes (2018)

9. Sometimes (2018)

IMDb: 7,2 

Orijinal adı Sila Samayangalil olan filmin başrolünde ünlü oyuncu Prakash Raj yer alıyor. Filmde, HIV testi sonuçlarını endişeyle bekleyen yedi yabancı, sonucu erken almak için klinikteki görevliye rüşvet verir ve içlerinden birinin sonucunun pozitif olduğunu öğrenir. Filmdeki uzun bekleyiş, insanların hayatları üzerine düşünmelerini sağlıyor. Peki testin sonucu pozitif olan kişi kim ve ona nelere mal oluyor?

10. Photograph (2019)

10. Photograph (2019)

IMDb: 6,8 

Photograph, babaannesine söylediği yalanın ortaya çıkmamasını sağlamaya çalışan genç bir adamın hikayesini konu ediyor. Miloni, başarılı, idealist bir genç kızdır. Muhasebe sınavını birincilikle kazanan Miloni’nin bu başarısı şehrin dört bir yanına asılan fotoğrafları ile duyurulur. Genç kızın hayatı, bir gün şans eseri sokak sanatçısı Rafi ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Onun hayatının değişmesini sağlayan şey ise Rafi’nin çektiği fotoğrafıdır. Rafi, çektiği fotoğrafları Hindistan sokaklarında satan bir gençtir. Kazandığı parayı uzakta yaşayan babaannesine gönderen Rafi, bu sayede babasından kalan borçları kapatmaya çalışır. Rafi’nin babaannesinin en büyük arzusu, torununun evlendiğini görmektir. Torununun evlenmesi için yaptığı baskılara sonuç alamayan yaşlı kadın en sonunda o evlenene kadar ilaçlarını almayacağını söyler. Rafi, babaannesinin ilaç almasını sağlamak için ufak, beyaz bir yalan söylemeye karar verir ve Miloni’nin mucizevi bir şekilde yazıcısında kalan fotoğrafını babaannesine gönderir. Aldığı haber ile sevinen babaanne, müstakbel gelini ile tanışmak için apar topar Rafi’nin yanına gider. Rafi, yalanı ortaya çıkmadan Miloni’yi bulmalı ve onu sevgili rolü oynamaya ikna etmelidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Hungry (2017)

11. The Hungry (2017)

IMDb: 7,2 

2017 yapımı dram türündeki film, Shakespeare'in Titus Andronicus adlı oyununun günümüz uyarlaması.Olaylar eşi vefat etmiş bir kadının intikam uğruna ikinci kere evlenmeye karar vermesiyle başlıyor.

12. Aligarh (2015)

12. Aligarh (2015)

IMDb: 7,8 

Başrolünde Manoj Bajpayee'nin yer aldığı Aligarh, hint ve gay bir profesörün gizemli ölümünü ele alıyor. Film, Aligarh Müslüman Üniversitesi’nde öğretmenlik yapan Shrinivas Ramchandra Siras’ın son zamanlarından esinlenilerek çekiliyor ve izleyiciyi insan hakları ile ilgili bir kere daha düşünmeye davet ediyor.

13. Gali Guleiyan (2017)

13. Gali Guleiyan (2017)

IMDb: 7,1 

2017 yapımı Gali Guleiyan'ın başrollerinde Manoj Bajpayee, Ranvir Shorey ve Neeraj Kabi yer alıyor. Film, şehir surları içinde ve kendi zihninde hapsolmuş bir adam hakkında psikolojik bir dramadır. Film, bu adamın kendi içindeki özgürleşmeye mücedelesini anlatır.

14. Mumbai Meri Jaan (2008)

14. Mumbai Meri Jaan (2008)

IMDb: 7,7 

Film, 11 Temmuz 2006 yılında Mumbai'de 7 ayrı trende gerçekleşen patlamalara dayanarak bu yıkıcı olayın vatansever bir adam, bir TV gazetecisi, emekliliği yakın olan bir polis memuru, kariyerinin başlangıcında çaylak bir polis, öfkeli bir Hindu fanatiği ve bir kahve satıcısının yaşamları üzerindeki etkisini ve birbirine bağlı hikayelerini konu ediyor.

15. To Let (2019)

15. To Let (2019)

IMDb: 8.0 

To Let, birçok alanda ödül almış 2019 tamil yapımı bir filmdir. Filmde, Illango, karısı Amudha ve beş yaşındaki oğulları Siddharth ile kiralık bir dairede yaşayan yardımcı film yönetmenidir. Ev sahipleri, daha yüksek bir kira için BT uzmanlarına bu evi kiralamaya heveslidir, bu nedenle aileye 30 günlük bir boşaltma süresi verir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Danstan ve müzikten ziyade anlatılan hikayeye odaklanılan Hint filmlerini sıraladık. Peki bu filmlerden hangilerini izlediniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
19
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Miss Bibliophile

#7 Lunchbox çok güzel bir film. Benim gibi Hind yemeklerini seviyorsanız daha eğlenceli izlemesi ama sonra çok acıkıyorsunuz. 😋