Görüş Bildir
Haberler
Bollywood Yıldızı Shah Rukh Khan'ın Hint Filmi Sevmeyenleri Bile Etkileyebilen 21 Filmi

etiket Bollywood Yıldızı Shah Rukh Khan'ın Hint Filmi Sevmeyenleri Bile Etkileyebilen 21 Filmi

Anıl K.
20.07.2017 - 13:22

Hindistan'ın sinemadaki sayılı yıldızlarından Shah Rukh Khan, rol aldığı filmlerin istikrarlı bir şekilde iyi olmasıyla bilinir. Dünyada ve ülkemizde de sıkı takipçileri bulunuyor. Onun herhangi bir filmini izlerken 3 saat su gibi akıp gidecek...

Konular: filimadami.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. My Name Is Khan / Benim Adım Khan (2010)

1. My Name Is Khan / Benim Adım Khan (2010)

Konu: Asperger sendromu (sosyal bozukluklara sebebiyet veren bir otizm çeşidi) hastası olan Rizwan Khan, Mumbai'nin Borivali bölgesinden bir Müslüman'dır. Rizwan Hintli bir dul olan Mandira ile evlidir ve San Fransisco'da yaşamaktadırlar. 11 Eylül olaylarının ardından Rizwan, Los Angeles havaalanında 'şüpheli' davranışlarından dolayı alıkoyulur. Tutuklanışının ardından tanıştığı terapist Radha, ona bu durumundan ve hastalığından kurtulması için yardımcı olur. Rizwan bunlardan sonra Obama ile görüşüp adını temize çıkarmak için bir yolculuğa çıkar.

IMDb: 8.0

2. Dilwale Dulhania Le Jayenge / Cesur Yürek Gelini Alır (1995)

2. Dilwale Dulhania Le Jayenge / Cesur Yürek Gelini Alır (1995)

Konu: Raj zengin, kaygısız, hiçbir şeye aldırmayan ikinci kuşak göçmen bir Hintli'dir. Simran, bir Hint göçmeni olmasına rağmen Hint değerlerine bağlılık konusunda oldukça katı olan Chaudray Baldev Singh'in kızıdır. Raj ve Simran, bir ay süren bir Avrupa seyahatinde tanışırlar ve muziplik, eğlence ve oyunlarla başlayan şey, aşka dönüşür. Fakat onlar bunu fark ettiklerinde çok geçtir, çünkü Simran Hindistan'a nişanlısıyla evlenmek için gitmiştir. Raj bir amaçla, aşkının onun tüm ailesinin gözlerinin önünde olduğunu iddia ederek Hindistan'a gider. Böylece destan başlar.

IMDb: 8.2

3. Swades: We, the People / Swades: Bizim İnsanımız (2004)

3. Swades: We, the People / Swades: Bizim İnsanımız (2004)

Konu: Swades, günümüz Hindistan'ında geçen, gelişimin, temel seviyeden hızlıca gerçekleşmesiyle oluşan sorunlara değinen bir film. NASA'da proje yöneticisi olarak çalışan genç ve parlak bilim adamı Mohan Bhargava'nın (Shah Rukh Khan), dadısını bulmak için döndüğü bu Hindistan, renkli, heterojen ve karmaşıktır. Film, NASA'nın uzay araştırmalarındaki ilerlemelerde öncü olan gelişmiş dünyasını ve gelişimin dönüm noktasındaki Hindistan'ın karşıtlığını kullanıyor. Her birimizin yaşadığı Mohan'ın bu basit macerası, 'ev' dediğimiz fizikötesi ve tanımlaması zor yerin arayış yolculuğuna dönüşüyor.

IMDb: 8.2

4. Kal Ho Naa Ho / Yarın Olmayabilir (2003)

4. Kal Ho Naa Ho / Yarın Olmayabilir (2003)

Konu: Nania ciddi bir kızdır, arkadaşları fazla yoktur ve erkeklere de güvenmez; bir kişi dışında, Rohit. İyi arkadaş olan Rohit ve Nani'yı Nania'nın mahallesine taşınacak ve orada oturacak 3. bir arkadaş bekler, Aman. Aman Nania'nın ailesi ile çabuk kaynaşır ve Nania'nın dışında herkes onu sever, Rohit de.

IMDb: 8.0

5. Chak De! India / Haydi Hindistan! (2007)

5. Chak De! India / Haydi Hindistan! (2007)

Konu: Ülkesine sevdalı kriket takımının kaptanı milli maçın finalinde penaltı kaçırır ve şike yaptığı öne sürülerek takımdan atılıp bir anda vatan haini ilan edilir. Yıllar sonra kız milli takımının başına geçer ve hayal bile edilemeyen şeyleri başarmak için işe koyulur.

IMDb: 8.3

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baazigar / Hokkabaz (1993)

6. Baazigar / Hokkabaz (1993)

Konu: Ailesi acılar içinde yok olan genç adam, intikam için bir zamanlar babasının yanında çalışan, babasının verdiği yetkiyi kötüye kullanarak bütün şirketleri ele geçiren Dalip Tahil'in en güvenilir adamı olmak için çalışırken, adamın büyük kızıyla ilişki kurar. Küçük kız Kajol'la da tanışır. Amacı intikamdır.

IMDb: 7.8

7. Kuch Kuch Hota Hai / Bir Şeyler Oluyor (1998)

7. Kuch Kuch Hota Hai / Bir Şeyler Oluyor (1998)

Konu: En iyi arkadaş olan Rahul (Shahrukh Khan) ve erkek fatma Anjali (Kajol) St. Xavier Akademisi öğrencileridir. Günün birinde okul müdürünün kızı Tina (Rani Mukerji), St. Xavier Akademisine kaydını yaptırır. Anjali’nin zıddı olan Tina güzel, kadınsı ve bilgilidir. Rahul, Tina’yı görür görmez aşık olur ve sonra Tinan’nın da kalbini kazanır. Fakat tam o sırada Anjali de Rahul’e karşı bir takım duygular beslediğinin farkına varır. Bir gün Anjali bütün cesaretini toplayıp Rahul’e aşkını itiraf etmeye gider. Fakat Anjali tam söylemek üzereyken Rahul Anjali’den önce davranır ve kendisinin Tina’ya aşık olduğunu söyler. Birden Anjali’nin bütün dünyası yıkılır. Ertesi gün Anjali ani bir kararla bu büyük acıyı unutmak için okulu terk eder ve bir daha dönmemek üzere ailesinin yanına döner.

IMDb: 7.8

8. Kabhi Khushi Kabhie Gham... / Bazen Sevinç Bazen Hüzün... (2001)

8. Kabhi Khushi Kabhie Gham... / Bazen Sevinç Bazen Hüzün... (2001)

Konu: Yashvardhan Raichand; eşi Nandini, oğulları Rahul ve Rohan ile mutluluk içinde yaşayan, Hindistan'ın en varlıklı bir iş adamlarından biridir. Oğlu Rahul'u en yakın arkadaşının kızı Naina ile evlendirmek istemektedir fakat Rahul, dadısının yeğeni Anjali'ye aşık olur.

IMDb: 7.5

9. Dil Se.. / Kalpten Gelen (1998)

9. Dil Se.. / Kalpten Gelen (1998)

Konu: İstasyonda tanıştığı ve aşık olduğu kızın peşine düşen kahramanımız, soğuk davranan ve kendinden kaçan sevgilisinden kolay vazgeçeceğe benzememektedir.

IMDb: 7.8

10. Darr / Korku (1993)

10. Darr / Korku (1993)

Konu: Rahul Mehra (Shahrukh Khan) ve Sunil Malhotra (Sunny Deol) adında iki erkek, Kiran Awasthi’ya (Juhi Chawla) aşıktır. Peki kız hangisini seçecektir?

IMDb: 7.9

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Devdas (2002)

11. Devdas (2002)

Konu: Her şeyin, hatta yaşamın bile üzerindeki bir aşkın öyküsü. Devdas adında, seven, seven ve sadece seven bir adamın destanı… Zengin bir ailenin çocuğu olarak doğan Devdas, güzel oyun arkadaşı Paro’yla, her şeyin üstündeki aşkın daha ne olduğu anlaşılmadan hissedildiği, çekici bir çocukluk dönemini paylaşmıştır. Statülerindeki ve aile geçmişlerindeki farklılıklardan habersiz iki arkadaş arasında asla kopmayacak bir bağ oluşmuştur. Gençlik geldiğinde, aşkları daha da güçlenmiştir. Ama heyhat, Devdas’ın bahtsız bir zayıflık anı, onunla sevgili Paro’sunun arasına hiç yıkılmayacak bir ayrılık duvarı örmüştür. Duvarın bir tarafında evlenip başka birinin karısı olan, kalbi kırılmış Paro vardır; öbür tarafındaysa tamamen yıkılmış Devdas. Paro’suz bir hayatın acısına katlanamayan Devdas, alkolü en sadık dostu edinmiştir. Ama içki Devdas’a o yakıcı acıyı unutturamaz. Güzel fahişe Chandramukhi’nin sarsılmaz sadakati bile, Paro’yu kaybetmenin yarattığı kalp acısını dindirememiştir.

IMDb: 7.6

12. Dil To Pagal Hai / Yürek Çılgındır (1997)

12. Dil To Pagal Hai / Yürek Çılgındır (1997)

Konu: Rahul(Shahrukh Khan) ve Nisha(Karisma Kapoor) iki samimi arkadaştırlar. bir dans gurupları vardır ve dans her şeyleridir. ayağını inciterek bir süre danstan uzaklaşmak zorunda kalan Nisha’nın yerine hem çok güzel hem de iyi bir dansçı olan Pooja(Madhuri Dixit) dans gurubuna girince işler değişmeye başlar.

IMDb: 7.1

13. Don (2006) & Don 2 (2011)

13. Don (2006) & Don 2 (2011)

Konu: Mumbaili bir vatandaş olan Vijay, bir polis memuru tarafından uyuşturucu kaçakçısı Don'un yerine geçmesi için görevlendirilir. Fakat her şey ters gider ve polis memuru öldürülür. Artık Vijay tek başınadır ve gerçekte Don olmadığını sadece sevdiği kız Roma ve eski bir mahkum kanıtlayabilir.

IMDb: 7.2 | IMDb: 7.1

14. Chennai Express / Aşk Treni (2013)

14. Chennai Express / Aşk Treni (2013)

Konu: Büyükbabasının vasiyeti üzerine Hindistan'ın bir ucundan bir ucuna gitmek zorunda kalan bir adam, Chennai Express isimli trende babasının zorla evlendirmeye çalıştığı bir kıza yardım etmek zorunda kalır. Bu ufak yardım onu, artık geri dönüşü imkansız bir maceranın içine alırken tarifi imkansız bir aşka sürükleyecektir.

IMDb: 6.0

15. Main Hoon Na (2004)

15. Main Hoon Na (2004)

Konu: Binbaşı Ram, babasının son nefesinde bir kardeşi olduğunu öğrenir; komutanı ise kızını koruması için Ram'i görevlendirir. Hem kardeşi hem de generalin kızı aynı okuldadır. Ram de okula öğrenci olarak kayıt olur ve olaylar gelişir... 

IMDb: 7.0

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Paheli (2005)

16. Paheli (2005)

Konu: Hayatta paradan başka bir şeyi sevmeyen ve onu nikah gecesi terk eden bir adamla evlenen Lachchi’nin yaşadığı ikilemler... Yalnız kalan Lachchi’nin hayatına, kendisine sonsuz bir aşkla bağlanmaya hazır bir hayalet giriyor ve eşinin görünümünü alarak yıllar boyunca onun yanında kalıyor. Ta ki Lachchi’nin kocası eve dönene dek.

IMDb: 6.7

17. Aşk Hikayeleri / Mohabbatein (2000)

17. Aşk Hikayeleri / Mohabbatein (2000)

Konu: Başrollerini Shahrukh Khan ve Amitabh Bachchan'ın paylaştığı, Aishwarya Rai'nin konuk oyuncu olduğu bu film, aşka hiçbir şeyin engel olamayacağını anlatıyor.

IMDb: 7.1

18. Jab Tak Hai Jaan (2012)

18. Jab Tak Hai Jaan (2012)

Konu: Samar Anand (Shah Rukh Khan) Hint Ordusu Bomba İmha Timi'nde görevli, güvenlik korkusu olmadan, bombaları etkisiz hale getiren bir binbaşıdır. Bir süre sonra Akira Rai (Anushka Sharma)'yı boğulmaktan kurtarır ve ona ceketini verir. Akira, ceketin içindeki hatıra defterini okumaya başlayınca, hikaye de başlar...

IMDb: 6.8

19. Om Shanti Om (2007)

19. Om Shanti Om (2007)

Konu: 1970'li yıllarda geçen hikayenin baş kahramanı Om Prakash (Shah Rukh Khan), Shanti Priya (Deepika Padukone) adında çok ünlü ve güzel bir film yıldızına umutsuzca aşıktır. Tek isteği onun kadar büyük bir yıldız olmak ve onunla beraber olmaktır. Sonunda onunla tanışma fırsatını yakalar. Her şey çok iyi gitmektedir ancak olaylar beklendiği gibi gelişmez.

IMDb: 6.6

20. Rab Ne Bana Di Jodi / Sende Rabbimi Gördüm (2008)

20. Rab Ne Bana Di Jodi / Sende Rabbimi Gördüm (2008)

Konu: Shahrukh Khan tek kişiyi iki ayrı karakter olarak oynamaktadır. Aslında çok saf ve iyi kalpli, sıradan bir Büro Memuru Surinder Sahni rolünü canlandırmaktadır. Fakat filmin ilerleyen bölümlerinde Raj Kapoor adı altında aynı kişiyi değişik karakterle oynamaktadır. Anuskha Sharma ise çok çılgın, dans etmeyi seven ve sevecen fakat filmin ilerleyen zamanlarında aşka inancını kaybetmiş, hayata küsmüş bir karakteri canlandırmaktadır.

IMDb: 7.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Veer-Zaara (2004)

21. Veer-Zaara (2004)

Konu: Veer Pratabh Singh (Shahrukh Khan) ve Zaara'nın (Prety Zinta) büyük aşk hikayesini anlatan bir yapım... Büyük bir komploya düşürülen Veer, 22 yıl hapishanede yatar. Aşkı için her şeye katlanan ve ona kavuşacağı günü bekleyen Veer, sevdiğine kavuşacak mıdır?

IMDb: 7.9

Aamir Khan için bu taraftan...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
436
307
33
23
18
16
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?